Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pistakiss

őstag

válasz NGA #94 üzenetére

Háát!
    Látom rosszúl értelmezted, amit írtam! Mivel van mobilnetem itthon egyértelműen a teljesértékű navigációt használom, ahogy te is írtad, eddíg világos?! Viszont, ha korlátozott netem lenne, akkor jönne képbe a google másik lehetősége, a letölthető részletekkel navigálás, itt 12 km átmérőjű (6 km sugarú) köröket lehet letölteni, ebből ha jól tudom 10-12 darabot, amivel, mint korábban írtam, akár a Pápa-Budapest vonalat le lehet fedni. Most jön az általad leírt probléma falssága. Bárhova akarsz eljutni, szerintem, egy minimális térképismerettel rendelkezel, így egy, általad írt helyzetben, nincs szükséged az egész útra kiterjedő navigálásra, olyan hely nincs, még külhonban sem, ahol 140 km-t kellene folyamatosan navira bízva magadat vezetni. A másik, ha valahova indulok és az számomra ismeretlen hely, akkor a minimális elvárás, hogy legalább egyszer megnézem az útvonalat térképen, nem hiszem, hogy alap dolgoknál már a navigációra kell hagyatkozni, általában, ha Németországba szeretnél menni, tudnod kellene, hogy nem Románia felé indulsz. Persze lehet olyan hely, még a környező falvakban is, ahol még nem jártam, de erre a 12 km-s térképrészlet bőven elég, mivel egy falu nem nagyobb kb2-3 km-nél átmérőben.
    Az utólag szerkesztett dologra reagálva. Ha ismert helyen jársz, úgysem hagyatkozol a navira, bármit jelez, mert az adott helyzetet rutinból megoldod, ha ismeretlen helyen jársz, pl külföldön, akkor eleve nincs neted, tehát nem tudsz navit használni, androidra írom, tehát itt a rádióra kell hagyatkozni, ha van útinfó lehetőséged.

Új hozzászólás Aktív témák