Új hozzászólás Aktív témák
-
CoDWaW07
őstag
válasz
hun_tcs007 #124 üzenetére
Igen vszínű h 64 bites
Ha felraksz egy 64 bites Cp-t nem nagon lesz gyorsulás,a 64 bites XP akkor jó ha több mint 3.5GB RAM-od van,mert a 32 bites 3.5GB-ig ismeri fel a RAMot -
hun_tcs007
csendes tag
Sziasztok.
Nemtudom h jó topikba irom-e a kérdésem,de végülis a celeronhoz szorosan kapcsolódik.
Szóval,én kaptam most egy asrock p4v88 alaplapot egy 2,8ghz-es procival. (eddig is ugyan ien volt csak az beszart,mármint az alaplap a proci még jó).
Namost az új procinál azt irja a gép bootoláskor h 64bit supported,a réginél iet nem irt,a többi full ugyan az az adat a biosba...
A kérdésem pedig az lenne,hogy ez akk 64bites? gyorsabb lesz a gépem ha felteszek egy 64bites xp-t? vagy én értettem félre vmit?
Előre is köszi
-
lujó55
addikt
Akkor én is fogjam be a pofámat?
Lehet, hogy nem értek hozzá, sőt biztos.
Eredeti sulinetes konfigom: Asus P4P800SE + D330 (celeron 2.66GHz) + 3GB RAM, Win XP. Azóta vettem bele egy intel P4 Prescott 3.0 HT-s procit. Soha nem volt húzva semmi és mégsem érzem azt, hogy "húdepiszokgyors" gépem lett. A vidikari mindkettő esetén egy 9600XT volt, alig-alig játszottam, azt is csak amolyan fapadossal. -
AtG
aktív tag
Már ne haragudj nagy bölcs, de eddig csak értelmetlen hsz-eket gyártottál.
Nekem is E3300 van a kisgépemben, és igen komoly teljesítményt nyújt.
"Nem fogom ecsetelni szerinted a konzolokba miert nem hoki CELERON-t raktak vagy INTEL-t vagy AMD -t ?"
Szerinted mit raktak az XBOX 360-ba? -
dízelracer
őstag
Mivel szóltam el magam?
"Szerintem te igazabol a procikhoz nem ertesz nem tudod igazabol milyen is a jo processzor"
Rendben ha te ennyire vágod a témát hallgatjuk a véleményed. Milyen egy jó processzor? Legalább egy konkrét procit nevezz meg és indokold is meg, hogy az miért jó. Taníts minket földi halandókat nagymester.
-
winhate
őstag
Ismet egy kioktatas. Remek ugyes vagy hogy eszrevetted hogy nem ertek hozza ezert be is irok neked egy piros pontot a fuzetbe.
Szerintem te igazabol a procikhoz nem ertesz nem tudod igazabol milyen is a jo processzor
Keveset fogyaszt ergo ezaltal mar kapasbol kevesebb hot ad le egyuttal nem kell szarra huteni. Nem fogom ecsetelni szerinted a konzolokba miert nem hoki CELERON-t raktak vagy INTEL-t vagy AMD -t ?
MErt a teljesitmeny szamit es hogy ne forrassza ki magat az alaplapbol.
Az a baj hogy a mai fiatalsag azt hiszi szamtek= WinFos + x86 pedig nem cak az van am lehet mas fele is kacsingatni.Pusztuljon a Celeron es az Intel
(sajnos ez az almom nem valik valora... )
-
winhate
őstag
válasz
dízelracer #107 üzenetére
Na most szoltad el magad. Szerinted engem erdekel hogy fut e a nyomorek ratyi hoki konzolrol atkonvertalt game winfos alatt ? Tema reszemrol lezarva .
-
salaud
aktív tag
A kisgépem egy E3200-as cerka, gigabyte G31-es lappal, 2 Gb ram-al, 2 HDD-vel 52W átlagfogyasztást produkál. Mehet egész nap, alig látszik meg a villanyszámlán.
Ellenben kipróbáltam mit bír, 3800 MHz-nél megálltam, mert a DDR2-800-as ramok már 850-en mentek. Alapfeszen (1.275V) 3600 MHz-en megy stabilan, ramok 800-on. 1400 RPM-re leszabályzott CM alutömb hűtővel(Cooler Master DI5-9HDSF-PL-GP) nem érik el a magok a 60 fokot. Ezek nem a P4 cerkák, ezek c2d-k, csökkentett L2-vel. -
Sanya
nagyúr
válasz
dízelracer #61 üzenetére
fasza, fekete videók.
-
Srodney
senior tag
köszi a véleményeket,én nagyából hasonló erősségre számítok,talán egy kicsivel erősebbre a P4 javára,de hamarosan kiderül,mert van két s478as gépem és egy "erőset"
szeretnék összerakni...
-
Srodney
senior tag
Szerintetek melyik az erősebb? egy celeron 2500mhz-el vagy egy pentium4 1500mhz-el? mindkettő s478-as ugyebár....
-
lipi67
nagyúr
Teljesen igazad van. Sok hülye MHz, magok, L2 stb..
1se kell. Legyen 0MHz-es, 0 magos. Gondolom Te is spirálfüzetet használsz 2B-s cerkával. Az az igazi. Okos ember megoldja, este meghitt környezetben a petróleumlámpa fényénél..
-komolyan nem értettem ezt a hsz-t...-(#108) Duracellm...:
Ez jó volt!
-
Chaser
legenda
Ha ismernéd a c2d alapú celeronokat és a c2d-ket, akkor érdekelne. Mivel ismételten tanúbizonyságot tettél a hozzá nem értésedről, így mást nem fűznék hozzá
szerk: sagvary: Ahan, az E1x pentium volt, az E3 celeon, mégis furcsa mód a legkisebb E3 alapórajele nagyobb, mint a legnagyobb E1-é, FSB-ben, cache-ben megegyeznek, utasításkészletben is...hangyaf@sznyival se gyorsabb az a pentium egy E3-as cerkánál c2c
És ahogy az órajel növekszik, úgy nő az L2 sebessége is, ami ha gyors kevesebb is kell belőle, szépen lassan így 3.5Ghz környékén már el is tűnik a különbség egy c2d és egy celeron között, legalábbis látványos nem lesz.
-
dízelracer
őstag
"Elnezest kerek ,de nalam nem szamit a ghz sot rohejesnek tartom a ghz haborut"
Akkor gondolom neked 486-os géped van ugye? Mert ha nem akkor saját magadnak mondasz ellent.
Általánosságban kijelenthető, hogy a 2008-ig kijött játékok zömének órajel kell nem sok mag. 1-2 kivételtől eltekintve csak a mostanában megjelent játékok használnak 4 magot, a régebbiek alá pakolhatsz te akár 6magos Core i7-et is akkor sem fog tőle gyorsulni semmit. Na ezért kell "gigahertz háborúzni".
Eddig tőled még csak flém keltő hozzászólásokat láttam itt az oldalon. Normális hangnemben nem megy, akkor inkább ne szólj hozzá...
-
winhate
őstag
Elnezest kerek ,de nalam nem szamit a ghz sot rohejesnek tartom a ghz haborut.
Ezt mar az oseitek elkezdtek 1992 tajekan. AMikor bejottek az elso cerkak huu az enyem a gyorsabb nem az enyem ... na puff es kit erdekel ?
Mindenki vegyen maganak olyat amilyet akar es elvezze ha tudja ,legyen buszke hogy intel vagy amd szutyok dohog a gepebe. -
sagvary
aktív tag
Voltak idők amikor a Celeron egész közel járt a Nagytestvéhez, szerintem a Tualatin volt ilyen. Ha valaki kénytelen videofájlokat is konvertálni, akkor a Celeronnak sokkal több idő kell mint az ugyanolyan órajelű Pentumnak, vagy utódjainak.
-
atesss
addikt
Pontosan, én is azt fogok venni nemsokára a gépembe (ideiglenesen egy 65nm-es, Cedar Mill alapú Celeron van benne, csak ez az ideiglenesség már vagy 2 hónapja tart sajnos...), messze a legjobb ár/ érték aránya van most a piacon.
Ezt szerintem az is mutatja, hogy használtan is csak alig olcsóbban lehet őket megkapni.
A használt piac (persze nem a legújabb arhitektúra esetén) árazza be a procikat igazából, hogy mennyit is ér az valójában.
Persze kivétel lehet, ha valami iránt nagyon nagy a kereslet, és a kínálat meg kicsi, de ez azért 2 magos Core 2 -knél nem nagyon fordul már elő. -
]Phobos[
senior tag
A Celeron D-ket hagyjad már, nálam is járt valami 3 GHz-es, a DOTA akadt rajta, cserébe legalább melegedett. Aztán jött egy 420 és 1.6 GHz-en röhögve toltam a DOTA-t jobb grafikával, miközben még a torrentre is maradt benne kraft. A D-s megfeküdt, ha több dolgot csináltam egyszerre.
-
kriszbon
őstag
Én eddíg a legtöbb pézt egy Coppermine (celeronII) 566-os prociért adtam ki nem sokkal a megjelenés után. Úgy kb. és pontosan 31.5k volt az ára(akkor szép pénz volt).
Mondjuk fesz emelés nélkül ment 950-et és a mai napig megvan a fiókban és működik is.
Egyszerűen nem tudtam rávenni magam hogy eladjam ezt a méregdrága procit.
Na én abban az időben megfogadtam hogy soha többé nem adok ki ennyire sok pénzt egy prociért.
Főleg ha a +teljesítmény amit nyújtana, nálam nem lenne kihasználva vagy megközelíthetem egy olcsó procival is. -
Srodney
senior tag
Hááát igen,ebből a szempontból amiről te beszélsz a HTPC az egészen más,oda lehet hogy szükség van a legbutább,legolcsóbb leggyengébb procikra alias: CELERON!!!
ebben teljesen igazad van.Legyen igazad,és a htpc-k legyenek egy jobb celeronos konfigok.
(a "vérbeli" jelzőt a fennt említett képességei miatt adtam a celeronnak)
-
lipi67
nagyúr
válasz
spirit007 #88 üzenetére
Én 50k-ért vettem 512-es Klamatot, 333-on 2év után már alig tudtam hűteni, kuka lett a vége. Akkoriban vettem egy Diamond Monster 3D II Voodoo2 12MB-os VGA-t is 52K-ért és nem emlékszem már pontosan, de valami miatt egy idő után csak a quake cd-jén található kütyüvel lehetett 98 alá telepíteni. Hát..nem ma volt..
(#94) Aggregátor: Éppen mondani akartam, hogy lassan olyan lett a "vita" mint egy AMD-Intel
Kben meg..Ha ez a butitás, akkor (ebből lesz a galiba) egy 4magos AMD, az egy 4magos Intel celeron.
. Ott is azon megy a vita, ha egy q9xxx-et hasonlít vki egy ajemdéhez, hogy értelmetlen, mert az olcsóbb, stb..szóval Celeron!
-
kriszbon
őstag
válasz
RyanGiggs #89 üzenetére
"Nem is tudom hogy lehetne igazán összevetni a Cerkát a Core2-vel"
Kb. úgy hogy az is Core2, a Celeron meg csak egy név semmi más, mint ahogy a Pentium Dual Core is csak egy elnevezés.
Nem értem miért kell lenézni egy procit a neve alapján.
Az hogy néhol több lesz az Fps egy olyan procival ahol több az L2 és a játék is igényli, elismerem. De ahol ez nem áll fent ott biza hozza amit kell és 1/4 áron.
Otthoni használatra szerintem egy olcsó alternatíva.
Az meg hogy Vantage tesztben elvérzett 3.5-ön egy kicsit túlzás véleményem szerint, mert Fps különbség lehet még úgy 0.xx vagy 1-2 is esetleg. -
barnam_
nagyúr
Jók a Core alapú Celeronok, csak ilyen (házon belül is) zsúfolt piacon nem érzem szükségességét. Nem beszélve az AMD bagóért kapható 4 magos(ítható) procijairól...
-
A második kiadású KT133-as via-s lapok jók voltak. Tuningolni pedig akkoriban nem a lapot használtam, hanem a kerámián lévő hidakat.
Szorzót, feszültséget beállítottam, és a legkisebb spitfire is ment 1GHz-en.
És számomra akkor az 1GHz jelentős lélektani határ volt, mondhatni örültem, mint majom a farkának.
Meg ott volt az ECS sis chipes lapja kicsit később, elfogadható áron, remek tuning alapot nyújtott.
Mégha széles körben jól bevezetett név is a celeron, és voltak jó példányok is a piacon, szerintem sok "számtechesnek" az jut eszébe róla, hogy "gagyi". Talán jogosan, talán nem. Az avatatlan vevőknek meg úgyis mindegy, mert ott van előtte, (mellette, felette, valahol) hogy intel, és ez a lényeg.
Mindenesetre, én többször csalódtam kellemetlenűl a celeron procikban, mint kellemesen.
-
Tyberius
aktív tag
Nincs "vérbeli" Celeron, ez egy márkanév az Intel tulajdonában, azt gyárt alatta, amit akar. A név maga ismert, mint olcsó processzor, ugyanakkor nem annyira népszerű, ami sztem nem is baj az Intelnek, mert a drágább procijain többet keres. Szóval az Intelnek nagyon is megéri a Celeront fenntartani a mindenkori legolcsóbb, leggyengébb processzorok számára.
Közben a júzerek felfedezik szépen lassan, hogy a mai cerkák már messze nem olyan gyengék, hogy általános felhasználásra, esetleg némi tuninggal játékra ne legyen elég. Sőt HTPC-t is lehet vele építeni, tekintve, hogy az én 1.8 GHz-es E2180-om 26 wattot eszik terhelve, és ez még 65nm-es technológiával készült proci, a mai celeronok még ennél is kevesebbet ehetnek. Szóval könnyen lehet, hogy bizony most jön el a celeronok aranykora
-
kovsol
titán
válasz
antikomcsi #86 üzenetére
szerintem a p3 korszakban remek alternatívát jelentett és ahogy írták a amd vonalon akkoriban nem voltak valami fényes alaplapok és tuning is elég nulla volt amd fronton akkortájt
P4 -es 1.7 -es csodákkal kezdődött az igazi mélyrepülés!
-
RyanGiggs
őstag
Szintetikus tesztekben a képek alapján látom hogy teljesen kihajtja a vgát. (Xp)
Bár a Vantage tesztben egy ici-picit elvérzett, gondolom itt kevés volt a 3.5Ghz!
Abból gondolom,mert ugy emlékszem hogy ott én P8xxx pontot kaptam.(3.3Ghz-en)
Tehát játékokban biztos nem tudná úgy kihajtani az L2 "hiánya" miatt.
Nem is tudom hogy lehetne igazán összevetni a Cerkát a Core2-vel...
...Talán mondjuk pl. egy Stalker Call of Pripyat benchmark teszt jó lenne.
Ez picit bonyolult mert kinek van E3xxx procija, 4850es vgája, + még a progi!? -
spirit007
senior tag
válasz
antikomcsi #86 üzenetére
Egyébként ezt a L2 nélküliséget kizárólag az előítélet erősítésére lehet felemlegetni , mivel néhány hónap alatt megszüntették ezeknek a gyártását -még az Intel is szégyellte a szánalmas teljesítményt. Utána az "A" verziók messze a legjobb cerkák voltak, olyannyira, hogy egy 21ezer Ft-os 300A hivatalos mérések alapján 5%-al volt lassabb a mint az azonos órajelű P2-es... (egy 266-os Klamath P2 43ezer Ft volt).
És egy ilyen cerka BH6-ban simán ment 450-en , egyes példányok akár 504 MHZ-n is.
Eközben a fenti Klamath 333MHZ-re volt max. képes és hadd ne mondjam mennyire szarrá lett alázva a játékokban, vagy pl. Final Reality -ben.De ha már történelem óra akkor a p3 korszakban miért volt "szar" pl a 566-os coppermine cerka?
Megvétel után első lépés volt a 100FSB beállítása évekig problémamentesen ment 850MHZ-n.
Eközben a megjelenő kis 650-es Duronokhoz csak hulladék alaplapok voltak elérhető áron.Szóval szerintem egyedül a P4 korszakban lett lejáratva a márkanév bár akkor nagyon (és jogosan).
-
glutamin
őstag
válasz
antikomcsi #86 üzenetére
Jól emlékszel, valóban "kiherélt" PII-esek voltak. A CeleronA viszont bizonyos értelemben fejletebb volt a P2-nél, ez pedig az "on-die cahce" miatt volt. Emiatt hiába volt csak 128kb, de az teljes órajelen ment és "közel" is volt.
Nem jó előítéletesnek lenni
-
Ki, hogy emlékszik.
Gondolom csak elírás, de az első celeroncsok, kiherélt p2-k voltak másod szintű csacsi nélkül.
Szóval az én élmenyeim ezzel kapcsolatban "alacsony" fsb, sse és L2 nélkűl.
Tehát a celeron név a p3 korszakra teljesen elásta magát sokaknál. És ide vezethető vissza az előítélet, még az én esetemben is. P4-ek még sehol nem voltak.
Az is nyilvánvaló, hogy aki ezzel nem foglalkozott, azt hidegen hagyta, hogy mi a neve a procijának, a lényeg, csak az olcsó konfig volt.
-
P00By
nagyúr
Örökkön-örökké
-
glutamin
őstag
Azonos órajelen természetesen az E5200 a gyorsabb, noha a szorzó miatt a RAM-nak alacsonyabb frekit tudtam csak belőni.
Atos23
Volt 1.7-es Willamate cerkám. Na az egy fos volt.
Utána 2.4-es Northwood. Kicsit jopbb, de szinten gynege
2.66-os Prescott Cerka. Ez teljesítményre lépett egy picit előre a dupla cacahe és nagyobb FSB miatt, de már melegedett is rendesen.
Ez után jött egy d805-ös. És onnatól a téli fűtés meg volt oldva. Az valami kegyetlenül melegedett.
Az E2180-as felüdülés volt utána.antikomcsi
Az első Celeronok elsőszintű cahce nélkül nagyon ócskák voltak, de hamar el is tűntek. A CeleronA viszont nagyot robbantott. Viszont árban amig a Celeronok főleg 10-20e Ft körül mozogtak, addig a Pentiumok inkább 40e-től indultak. Ekkora különbség nem volt teljesítményben szerintem.A tualatinok nem voltak rosszak. Megint ugye a dupla cache és kisebb csikszélesség. 1.6-on elfutott a többség és elég szépen muszikáltak. Mindezt baráti áron.
A Duron, Athlon (Thunderbird) vonallal kezdődött meg akkoriban az AMD fénykora.
-
Srodney
senior tag
Figyelj! a név kötelez
Elismerem a pentium (mint márkanév) erejét,de a celeron az azért sehol sincs.még abban is egyetértek veled,hogy a E3300 pl. tudhat "vmit" a tesztek alapján,de egy "vérbeli" celeron mint a CeleronD háát...felejtős...
Nézd,hogy mit hoz egy következő celeron generáció,azt nem tudom,de az eddigiek alpján nem hiszem hogy aranykor fog következni,és itt a celeron fennmaradása a kérdés.
-
Nem vitatom, hogy igazad van, hisz tény, amit mondasz. Én is pont azt mondom, hogy a régi beidegződés lehet a fő ok ha valaki ellenszenvel viseltetik iránta, és azt hiszem ez alól én sem vagyok kivétel.
(#75) glutamin
Te most miről beszélsz? A p4-et hogy kevered ide? Socket7-ről, slot1-ről, pga370-ről van szó első sorban. Egy mmx-es pentium érezhetően jobb volt a celeronnál. Akinek volt viszonyítási alapja az emlékszik a pentium, és celeron közötti különbségre. Az utóbbi érezhetően lassú volt. Aztán a s462-es amd-k megjelenésekor egy "kis" 7-800-as duron is jobb volt, mint egy celeron. Sokan dícsérték a tualatinokat, de szerintem az sem volt nagy szám.
Az egyszerű belépő szintű amd-k lenyomták őket, bár ekkor még nem a hibás darabokat adták el, mert az amd külön tervezte és gyártotta az alsó, és felső kategóriát.
De még ezek után sem javult sokat a helyzet, egy 1.7-es P4 celeronnal, kicsomagolni egy dvd/divx-et örökkévalóság volt.
-
Atos23
senior tag
Egyébként annak idején 2005-2006 körül voltak ezek a Celeron D 2.6-3.2 Ghz procik. Nyílván volt más órajel is, de ezek voltak a legnépszerűbbek teljesítmény-ár arányban. Ráadásul a paraszt vitte a procit, mert akkortájt menőség volt 3.2-es procival ékeskedni a gépben, még ha Celeron volt is az.
Na de nem is ezzel van a baj, hanem hogy olyan hőtermelése volt a D szériának a mai cerkákhoz képest mérten lópikula teljesítmény mellett, hogy egy enyhe nyári napon turbina lett minden D procis asztali gépből
A 10-15 gépes könyvelőirodákban lehetetlenség volt megmaradni. Akkoriban tényleg úgy éreztem, hogy semmi nem indokolja ezen szériában a Celeronok létezését.
Szerencsére a mai Celeronoknál ez elmúlt
-
Atos23
senior tag
Semmi értelme befejezni a gyártását.
Könyvelőgépbe, kamerás rendszerhez tökéletes.
-
Srodney
senior tag
Teljesen igazad van.Azóta ha meghallom hogy celeron...végig fut a hátamon a hideg!
"az Intel túlságosan kiherélte a Celeronokat, így az alacsony árhoz ténylegesen gyenge teljesítmény tartozott"
Ezen csodálkozik még valaki?akinek volt ilyen procija vagy tapasztalta máshonnan az tudja mekkora egy kalapx@r.Ennél még a Sempronok is "gémerebbek",pedig azok aztán irodai procik a javából.Nem gondolhatja senki sem komolyan hogy 2011-ben vagy később még vásárolnak olyan procit....
kizárt dolog
-
lipi67
nagyúr
Super PI-vel uazon órajelen gyorsabb az 5200-as mint a 2180? Vagy nem jól értettem?
Meg kell már keresnem a super PI-s régi teszteket, azt hiszem az Abitos topikban is ott van.. A ramok? Uúgy mentek 5200 alatt is mint 2180 alatt?
8x400 az ok, ott szépen megy a kis szarosÉn 3,6-on hajtottam [24/7-ben]először, majd ment 3,8-on is, de az kis brutal volt.4GHz felett volt léggel (bios boot, nem oprendszer alatt), ha giga lap lett volna (ET6-tal ) win alól többet ment volna..Set FSB-t meg nem szerettem sose..
[link] -
kovsol
titán
én egy celeron 333 -al kezdtem és 420Mhz en ment fesz emelés meg minden nélkül akkoriban jó holmi volt ez
aztán lett egy celeron 700 procim ami 910Mhz en volt járatva az se volt egy rossz vétel akkoriban szerintem
most a laptomomban van egy T3200 tudom nem celeron a neve, de nem rossz holmi ez se szerintem
többi procim meg AMD vonalról származott -
glutamin
őstag
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Lassabb mint olcsóbb.
Ezt azért kicsit bővebben is kifejthetnéd. A rendes P4-ek legalább 2x annyiba vagy többe kerültek mint a Celeronok. Az azonos órajelű P4 és Celeron között pedig nem nagyon volt 2x sebességkülönbség.
Az persez más kérdés, hogy egy komplett gép esetén már megállja a helyét a fenti mondat. Tehát, a gép árának 20%-os feláráért több mint 20% többletet kapsz.
lilpi67
Csak Super PI-vel teszteltem. Meg mondjuk a gép indulásánál látszott azért, hogy mennyi is az annyi. A 8*400-ra húzott E2180-assal látványosan gyorsan állt fel a rendszer. -
lvb
aktív tag
Valamikor nekem is volt - talán Coppermine - Celeron 900-as. Na az kritikán alluli volt. Utána váltottam egy 1200@1600 tualatin Celeronra. Ezzel teljesen elégedett voltam, az egész p4 vonalat skippeltem, a köv proci egy E6400-s C2D lett. ( A 300A-t kihagytam, mert nem láttam értelmét PI - 166MMx-ről váltani. - az AMD K5-pr100 ótvar szar volt, de előtte a 486-os AMD procimmal teljesen elégedett voltam )
-
törölt tag
Kissé lehanyatlott a népszerűsége, mondhatni cikivé vált.
Ha nem íródna rá hogy Celeron, hanem mondjuk "C2D Green" lenne, akkor vinnék mint a cukrot.
A P4-es korszakban volt egy Axp3200+-os masinám 2Gb Cl2-es rammal. azután döntöttem mellette hogy kaptam kölcsön egy 2,4-es cerka gépet dolgozni, soha többé!
-
joi29
őstag
Egyáltalán nem szélsőséges, ez nálunk minden napos.
Épp ezért is fáj a fejem a sok "mikor kapok már új gépet" szónoklattól
a Celeron D 325 tulajoktól, és érdekes hogy ugyanezen munkakörülmények
mellett az ugyancsak Prescott magos de P4-es és 2500+ Athlon XP tulajok
nem nyavalyognak, legalábbis nem annyit. -
vadkörte
addikt
Hááát. Szerintem a Celeron olyan, mint Lenin elvtárs. Mert Lenin élt, Lenin él és Lenin élni fog.
Sajnos az Intel anno alaposan alátett a névnek. A munkahelyemen én is használtam Cerkát, egy P3-as 700MHz-eset egy I815-ös deszkában. Majdnem 8 évig bírta. Akkor sem a proci adta meg magát, hanem az alaplap. Aztán lett egy 600MHz-es helyett egy Abit lapban, valahonnan kukázták. Az kicsit már nehezen boldogult a boot-on kívül gyakorlatilag bármivel. Volt, hogy hónapokig le sem állítottam, max hibernáltam. Mivel a reggeli hidegindítása eltartott kb fél órát.
A végén már nagyon gyűlöltem, a notimat - AMD- használtam helyette.
A többi melós gép PII Celeron 366. Volt ami hűtő nélkül ment hónapokig - leesett és nem vettük észre - kb. 11 évig mentek, a vége felé volt, hogy 2-3 gépből lett összelapátolva 1 "működőképes".
Ma E8400-eket használunk bent. Én fotóeditálásra is, a többiek, mezei office-ra Halkan jegyzem meg, nekik jó lenne Celeron is.
Otthon először egy 2.4 P4-em volt. Imádtam, de a vége felé már kicsit gyengusz volt. Hiába na a 12MP-es 16 bites TIFF fájlok feldolgozásához kell a kraft... Most otthon egy AMD Phenom-II 940BE-t nyúzok. Hmm... kicsit más világ.Ennek ellenére a Celeron vonalban igenis látok fantáziát. Egyszerű melósgépnek - office, internet, mail - tökéletesen megfelel. Persze nem úgy, hogy 10 évente cserélik le.
-
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Az újabb, core magos celeronok egyáltalán nem rosszak, sőt! Pont az a probléma, hogy még mindig előítéletes a nép, és ha meglátja a celeron elnevezést, azonnal rossz teljesítményre gondol, holott gyorsabbak a megboldogult P4-nél (ráadásul dupla magosak).
-
Nos a celeron névről, nekem még a régi beidegződésből az jut eszembe, hogy lasabb, mint olcsóbb. Ez a képlet mára lehet, hogy alaposan megváltozott, azonban sokat számíthat a celeronról rögzült kép is egyeseknél.
Míg közös foglalatban dübörögtek az intel és amd procik, mindíg igyakeztem a celeront kerülni, azután is inkább egy duront választottam, vagy thunderbird-et, ami sokszor a celeronnal volt egy árban.
Mindazonáltal sajnálnám a celeron név megszünését, mert így a kódszámok világában azért rögtön tudjuk, hogy mivel állunk szembe, ha meglátjuk ezt az elnevezést mögébiggyesztve.
-
Ygg
senior tag
Ez nagyban függ a használt irodai alkalmazásoktól, illetve azok verziójától.
Próbáld meg a 6 éves Celeronos gépet új Lotus Notessal meg O2k7-el, meg valami ERP rendszerrel, aztán Torquemada és a apnyol inkvizíció karmai között érzed magad mindjárt.De ha régi office, meg valami kisigényű mail megy, és apró doksik vannak nyitva, arra valóban nem kell több.
-
Devid_81
félisten
Akkora a termékskála az "erősebb" CPU-k között, hogy szerintem teljesen felesleges itt már a Celeron.
Tény, hogy van/volt olyan Celeron, ami tényleg kicsi árért kínál bőven elegendő teljesítményt.
Aranyközépút kellene... -
bartucc
addikt
Nekem volt 333-as celeron, az nagyon sokáig 500-on ment
Aztán lett egy k7 duron, jobb volt, de gyakorlatilag felár nélkül tudtam 2Ghz-es Celeronra váltani, Fx5200-vel még elvoltam vele 2005-2006-ban. Nem volt erős gép, de szerettem. Most E2160 van, volt x2 is, nem gyorsabb az intel, mint az x2 volt, de van benne tuning rendesen. Egy E3300-ra cserét tervezek még talán.
Chaser: akkor azért adta el a lapot, nem tudtam.
Viszont lehet hogy a másik E3300-at megveszem
-
he7edik.
addikt
válasz
dízelracer #55 üzenetére
Újabb szagérző
-
dízelracer
őstag
Pár gameplay:
Crysis (E1200 @ 3GHz), Crysis (E2180 @ ? GHz), Crysis Warhead (E2180 @ 3 GHz), Battlefield Bad Company 2 (E3200 @ 2,4GHz), NFS Shift (E3200 @ 2,4 GHz), Metro 2033 (E3200 @ 2,4GHz), GTA 4 (E2180 @ 3,5Ghz).
A GTA4, a Crysis, a Crysis Warhead és a Metro 2033 gépigényéről regényt lehetne írni. Mégis egész jól elboldogulnak vele ezek az olcsó butított C2D -k. Ennyi pénzért egy "Celeron" nagyon is jó vétel és pont.
-
he7edik.
addikt
De miért próbálsz meg folyamatosan "szélsőséges körülményekre" hivatkozni?
Hasonló alkalmazások futnak az én "benti" gépemen is bár három max négy office dokumentum van megnyitva egyszerre de ez a kb. hat éves Celeronos gép fél giga ram kiséretében is szépen végzi a dolgát. -
Chaser
legenda
Tényleg egy ótvar, 4ghz ekkora feszen elég sok E8400-nek se jött össze
Igaz, hogy kivételes darab, de nem egyedüli és az átlagosból a jobbak is tudtak 4G-t 1.35V-on, az átlagosak pedig ekkora feszen 3.5G-t. És hogy celeron? Az E2xxx meg pentium, mégis mindenben megegyezik csíkszélességen kívül az E3-mal, kivéve hogy abban már VT is van, míg a pentiumban nincs.
szerk: lipi67: De ismerős az a cerka
a g31 és én törtük be elsőnek..szegény
Na eladtam a g31-et, srác anno ugyanilyen FPO-jú E3300-at vett tőlem, most megvette a lapot is, lassan rakta volna össze a gépet. Na mit csinált a lappal? Első körben kitörte az egyik lábat a foglalatból
-
spirit007
senior tag
Kben arra értettem(durván), hogy ha van egy 2180-as procija valakinek, értelmetlen 5xxx, 7xxx, mert egy tuninggal ezeket a procikat befoghatja.
Pontosan. Nálam egy E2140 ketyeg GigaP35-ös lapban kis híján három éve 3.2GHZ-n és még van benne némi tartalék -csak őszintén nem érdekel az a + 100-200MHZ.
Mellesleg az ára 14K volt zsír újonnan a boltban... -
LackoMester
addikt
Anno nekem is volt Celeron-om, akkoriban ( 2004-ben erre futotta ), de teljesen OK volt, arra amire használtam...
Elég hülye lenne az Intel ha dobná az olyan neveke mint a Celeron vagy a Pentium... -
lipi67
nagyúr
Hát..ha képben van az ember, kb-ra tudja, hogy mi mit takar azért. Lehet annak Luc Gizi is a neve, bár igaz, eléggé megkavarodott a dolog. Kérdeznék valamit! Miben nyilvánul meg, hogy az alap 5xxx-ed gyorsabb mint a 3GHz-es 2180?
Én néztem pl. a Pentium D 930-at meg a 2180-at. Na az a "D" az szar úgy ahogy van. egy 3GHz-en ketyegő 2180-as a 4GHz-en tekerő 930-as procimat MINDENBEN verte. Érezhetően gyorsabb volt a gép, nem csak szintetikus teszteknél.
Kben arra értettem(durván), hogy ha van egy 2180-as procija valakinek, értelmetlen 5xxx, 7xxx, mert egy tuninggal ezeket a procikat befoghatja. Ok, azokat is lehet húzni (most is 7400-es van a gépemben(átmenetileg), de..képtelen vagyok megszeretni. Alapon megy, alacsony feszen (1,072V), most úgy se csinálok semmit amire gép kéne. A 3300-ast régebben azért adtam el, mert p45-ben Team 1200-as ramokkal 200-as FSB-vel el se indult
Nem vicc, folyamatosan szívatott és 266-ról indult el normálisan. Ja!!!!!!!! Itt az élő példa:
Havernak van egy 300-as x-y (nem emlékszem) tápja, Abit IB9, 2180, 2giga 667. Elszállt a lap. Pénz nem volt, vett egy g31-et. Közben ismerőse cégnek rendelt 7400-et és kicserélték a 2 procit. Tehát lett a g31, 667-es ramok, 300-as táp és egy Zalman hűtő. Ment is szépen 3,2GHz-en a 7400 benne, de neki MHz-ek kellenek x-y játékok miatt. Meglestük, mit tud a 3xxx-es cerkám benne. 24/7-ben szépen megy 4,2GHz-en benne. Szart a 7xxx-be, kérte, cseréljük el a 2 procit. Így lett ez a 7400-es procim, és mivel kellett a pénz, lebutítottam a gépemet hozzá. Ok, az a Cerka brutal jól megy, de tuti sok ilyen példát produkál az élet.. -
dízelracer
őstag
Na még egy hozzáértő ...
-
winhate
őstag
celeron mint markanev ne rohogtess. Gagyi gyenge szemetrevalo hulladek.
-
lenox
veterán
Azert az eleg eros, hogy az atom es aktualis pentium kozott szukulne a res...
-
domi007
őstag
A jo oreg cerka elni fog
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Romano #18 üzenetére
Márketing'. Ezzel lehetett jobban eladni..volt belépő celeron, közép pentium és csúcs c2d. Persze aki ért hozzá kínos kérdéseket rakhatott volna fel intelnek ezzel kapcsoltban, ha a megfelelő helyen ül, sajnos nem a megfelelő helyen ülök
szerk: core i vonalon elég hamar beficcent egy pentium, a g9650, i3-hoz képest minimálisan butítva, lesz ott még celeron is
-
Spancho
senior tag
Nekem még mindig van a régi gépben egy 2,4Ghz-s Cerka. Eddig 6 évet simán kibírt - úgy hogy nincs rendszer hűtő a gépben (kb 2 éve) anno valami másik gépből szedtem ki hozzá
proci hütő-t amit sikeresen 1 éve valahogy tisztitás közben letörtem róla (pillanatragasztóval fogattam vissza) Gond nélkül megy még mindig az egész cucc.
Öcséim naphosszat TM-nation/Wow/CS - vel kinozzák ,de sirás nélkül küldi a kicsike.
Jók a celeronok ,hajrá -
misx
senior tag
A P4-es időszak cerkáit valóban nagyon kiherélték, pl. HL2 nekem többször megakadt rajta, mert nem bírta számolni a fizikát.
A 3 ginyós P4-vel viszont már szinte repült, ugyanazon VGA-val.
-
joi29
őstag
válasz
dízelracer #45 üzenetére
Hát tudok mondani olyan helyzetet ami mesze nem kíván quadot
pl irodai munka erre nagy átlagban nem szükséges bivaly erős cpu.
Meg a beszerezésnél is van egy keret amit ésszerűségből vagy
pénz hiány miatt nem lépnek túl a cpu kiválasztásakor.
De ha egy irodai programcsomag (táblázat kezelő, szöveg szerkesztő
min 5-5 munkafüzettel dokumentummal) mellet fut egy vállalati környezetre
irt vírus irtó, adatbázis kezelő (hálózati) no meg egy két kereső program,
akkor bizony már nem elegendő egy alap P400-as vagy E1k Cerka.
Vagyis hát elegendő, de a munkát igencsak lassítja a
processzor erőtlensége.
Persze egy E3k cerka az más tészta, mivel más volt a liszt is E2k C2D. -
joi29
őstag
Egyet értek azzal hogy a Celeron név nem cseng olyan jól mint régen,
és hogy annak idején az olcsó procit a népnek bevált és sokan éltek is
a lehetőséggel és ha csak lehetett húzták a csillagos égig.
De manapság egy modernebb program használata során bizony
megmutatkozik hogy miért is hanyagolják egyre többen a márka nevet. -
Tyberius
aktív tag
Én egy E2220-as Pentiumot hajtok, hú... már 2 éve. Ma ugyanezt E3200-ként árulnák, ha árulnák még (ua. processzor, csak 45 nm-en gyártva, és Celeron néven). Egy Asrock 4CoreDual lapban (hibrid lap, VIA KT880 Pro chipsettel) megy, 2,4-ről 3,2 GHz-re húzva (valsz vinne többet is egy tuningosabb lapban). Teljesen meg vagyok elégedve a teljesítményével, még az enyhén tuningolt 4770-et is szépen kihajtotta. A melegedése szóra sem érdemes, az AC Freezer 7 ilyen 800 RPM-re lassítva (hangtalan működés) bőven elég rá.
Én a magam részéről látom értelmét a Pentium/Celeron márkanévnek, már persze az Intel szempontjából. Ezek a processzorok olcsók és jók, ha nem a levitézlett Pentium ill. az ezerszer elátkozott Celeron márkanevet viselnék, a naiv júzerek (ebben a topikban is akad néhány
) közül sokkal többen vennék őket, és mivel kb. ugyanannyiba kerül gyártani őket, mint az összes többi kétmagos Core2-t, ezért az Intel jóval kevesebb hasznot realizál rajtuk. Szóval az Intel így igyekszik eltántorítani a júzereket attól, hogy a teljesítményigényes meg gámer konfigokba ezeket a procikat vegyék. A dolog működik, a főnök a múltkor egy munkaállomást rakatott össze velem, és simán megvétózta az E3300-at, mondván hogy Celeron nem kell
Kapott helyette E5400-at, ezen nem vesztünk össze.
Ha most gépet kéne vennem otthonra, akkor se vennék mást, egy olcsó Intel P vagy G szériás lap, meg bele egy E3400, aztán megnézni, mennyit bír tuningban
-
Sonec
tag
Én jelenleg egy 1Gh-es cerkát hajtok
Egy Abit BH6 ban 1240Mhz et megyJók a cerkák is
-
glutamin
őstag
Én az elnevezés tartom fölöslegesnek. Nekem elég lenne a számozás is. Elég béna dolog, hogy azonos processzorcsaládban Celeron, Pendium, meg Core név is van.
Van egy E2180-asom is. Szüleim gépében csücsül most. Az E5200-es alapon kb olyan gyors mint az E2180-as 3GHz környékén. Nyilván az előbbiről nem érdemes az utóbbira váltani (nekem is csak azért van, mert a régi gépet akartam fejleszteni és végül magnak vetem egy picit jobb procit).
-
lipi67
nagyúr
Mármint mit kéne azonos órajelen? Pont ezt mondom: Senki sem állítja, hogy egy cerka jobb mint egy 6750-es ha nincs tuning. Ennek pont ez az ereje. Ok, nem mind megy így, de a 4GHz az simán, és..
1.Nem kell lap alá (Wolfhoz jó azért p35..)
2.Nem kell brutal hűtés
3.Nem lesz nagy feszelés, nem kell erős 12v-os águ táp (Pl.Corsair)
4.Elég akár667-es ram is a tuningjához..Megy mint az ágybasz@rás.
Ha ezeket nézed..
(#36) glutamin ? Bocsi, de ha valami értelmetlen az kb az 5xxx széria meg ez a 7xxx. Ha így nézzük 2xxx után az első valóban látványos javulás a 8xxx.
-
Celeron?
Még tavaly is hallottam ilyet: "Ugye ez IGAZI Pentium?"
JóvanIntelfiamleülhetszegyes.Egy márkanevet így lejáratni....
-
glutamin
őstag
válasz
Dr. Romano #2 üzenetére
Egyetértek.
-
]Phobos[
senior tag
válasz
dízelracer #6 üzenetére
Tökéletesen jók alap játék gépekbe is, ha nem 40"-os LCD TV-n nyomja az ember DX11 extra high-ban. Persze ilyen esetekben azért nem árt, ha az ember ért a tuninghoz is kicsikét, mert nem kicsit tuningosak.
Mindezek mellett nálam a mai Celeronok akkor is a - még - kisebb fogyasztást és melegedést jelentik, kielégítő teljesítmény mellett. Az áráról meg ne is beszéljünk, pazarul be vannak lőve( főleg használtan).
#11: Én Tomato lap + 566-os Celeron2-vel kezdtem a pályát és 800-900 MHz volt a vége.
#14: Azért az a csavar komolyMondjuk abban igazad van, hogy ha pótolni akarja az ember a műanyag pöcköt, egyszerűbb, ha vesz aprón 500 Ft-ért egy origi stock coolert.
-
lipi67
nagyúr
válasz
RyanGiggs #32 üzenetére
Hát..míg nem végez , az a rendszeredtől függ. Kíváncsi leszk, s persze, hogy jó a máskor is.
Nem, nem teljesen. Annyira nem terheli a procit, mint pl. a prime 95, Orthos-t már ne használj inkább. IBT/P95 ki mire esküszik...
ja..Ha megnézted a képet a 3200-as 538 alatt végzett...
S Te már 600 felett jársz.
Jó éjt!
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
RyanGiggs #30 üzenetére
Én is
(meg kell majd keresni, valamelyik dvdn ki vannak írva, ha nem baj, nem ma teszem)Hát..ha uaz az órajel akkor szerintem nem érzékelhető különbség.
Szintetikus teszteknél ok, ott sok mindentől függ, pl attól is, hogy az 1ik ugye 450-es a másik meg csak 400-as FSB-n fog menni, kérdés megint, hogy , hogyan tudod visszaosztani a ramokat alatta. A másik (fontosabb) az inkább, hogy míg a 6750-es a végét járja ott, a 8400-es be se indult még. q9400-es alapon elég volt a 4850-es vga-m alá, ez tuti. Hogy milyen játékok vannak amiknél esetleg hamarabb lehetne cpu limit mint vga..nem tudm, nem szoktam játszani, a fiam aki itt "lődöz" jobbra-balra. Szerintem 4850-hez 6750 ok simán. A másik kártyához nem volt még szerencsém (szerintem nem is lesz..)sajna..10 percen belül vagy?
-
RyanGiggs
őstag
Jöhetnek a tesztek ha megtalálod ezerrel.
Imádom a teszteket nézni, analizálni.
Lehet te tudod másra is a választ.
Szerinted játékokban, mondjuk egy 4850esel vagy egy 5850esel (ATI)
mennyi különbség van egy E6750es és egy E8400as proci között 3.6Ghz-re húzva?(Már futtatom a Wprime-t!)
-
dízelracer
őstag
válasz
RyanGiggs #26 üzenetére
Miért a Dual Core Celeron szerinted nem egy butított C2D?
#27 : Hogy jön ide a videó kódolás? Mint ha az valami mindennapos dolog lenne átlag felhasználónál. Aki erre két magos procit vesz legyen az Athlon II X2 vagy Core 2 Duo az meg is érdemli. A legkisebb quad is gyorsabban végez mint a leggyorsabb kétmagos.
-
lipi67
nagyúr
válasz
RyanGiggs #22 üzenetére
És egy E3xxx nem lehet még véletlenül se egy kalap alá venni egy E6750-esel!!
-Ezt én nem is láttam..
Meg fogom keresni Neked, direkt csináltam 1-2 éve 2180/6320/6750-es teszteket. Hát...sírnál. Igaz 3,5GHz környékén már jó a 6750-es, de legtöbbje (az 1,35V Vid-esesek) 3,7-3,8GHz-en kész vannak és kell nekik 1,5V körüli fesz. Ezt a szutykot 1,2v-on 4,2GHz-en hajthatod, s hő mint olyan..nem lesz. S ha ott jársz (4,2GHz), MINDEN tekintetben csúnyán alulmarad a 6750-es. (Lehet már 3,9-4GHz-en is, akkor még nem volt 3300-as amikor nézegettem.) Uazon órajelen pedig a 6320-as jobb volt..(asszem a lap abit IP 35-E, a ramok PQI voltak, a hűtés meg Asus silent square pro. Ha megtalálom, átküldöm.) Nem is a procikat akartam hasonlítgatni, hanem akkoriban volt divat a 2xxx (nálam ez csak kizárólag 2140/60/80), procikat 8x400-on járatni mert úgy sokkal gyorsabb. Lószart. Ha a 50MHz-cel jobban tudtad járatni a ramot egy 9x355 alatt (lap visszaosztása) akkor az már gyorsabb eredményt hozott.De pl. futtatsd le a wPrime stabilitástesztet (1024) a prociddal. Ha 9percen belül végez, ok..Mert azt nem e3300, e 3200-is tudja..[link]
Tudom, elmentünk a tuning felé, de itt pont ez a lényeg. Ezek a kis szutykok akár g31-ben is igen szépen húzhatóak és kompenzálják az alacson L2-t.
-
ronson
őstag
válasz
dízelracer #25 üzenetére
Ja , mert az egy teljesen xar cikk.
Videó kódolásnál pl. nagy különbség mutatkozna és bizony windows is sokkal jobban "pörög" egy nagyobb cache-es procin.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
dízelracer #25 üzenetére
Te most egy Core2-est hasonlítottál össze egy Core2-esel.
Oké hogy nem egy mostani darab az E4300as,de az attól még
"teljes" értékű" Core2-es.
Annyi különbséggel hogy kevesebb az L2, és kevesebb az órajel,
csak éppen azt fel lehet húzni,és akkor már nincs is "akkora" különbség.
Nincs kéznél véletlenül egy Celeron és egy E8400-as teszted? -
dízelracer
őstag
válasz
RyanGiggs #22 üzenetére
"És egy E3xxx nem lehet még véletlenül se egy kalap alá venni egy E6750-esel!!
Mert aki azt állítja hogy igen, az egy kalap alá veheti egy E8200-asal is.
Mondjuk egy tesztben megnézném a két chip különbségét."De véletlenül pont egy kalap alá lehet venni. 4mb L2 ide vagy oda nem hinném, hogy clock to clock olyan nagyon kikapna a Wolfdale Cerka egy E6750-től.
Egy érdekes írás Intel gyorsítótár csata Conroe (1mb) vs. Wolfdale (6mb)
Vicces, hogy az őskövület E4300 azonos órajelen közel azonos teljesítményt nyúlt az E8400-al. Nincs eget verő különbség köztük.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #20 üzenetére
Simán bakker, egyszerűbb volt. Már akkor se festettem a körmöm.
Leragasztani meg..Á! Az én kezemet nem ilyen pepecselésekre találták ki. Pici fogó oszt' hajrá.
(#17) Eddie141: Ha lenne rá időd(akarnád) tesztelgetni, s kifognál egy [ilyen]kis jószágot, ami léggel akár [így]is megy, beleszeretnél..
Én még ma is 2xxx fan vagyok.. -
lipi67
nagyúr
" kínlódunk azzal a retkes 4 pöckös gyári Intel hűtővel, aminek a felfogatása már csaknem emberiség ellenes bűntett.." ------
Hát ez már csak így van, de ha tuning játszik otthon, akkor jön az az abszurd eset, hogy a hűtő drágább mint a proci.
Persze ez nézőpont kérdése, hisz egy hűtőt nem egy procira vesz az ember fia. Igaz, émn a TRUE felfogatása miatt is útálom az egészet. A hátlap miatt alaplap ki, és pl. ha nem tettem 3-3 vagy akár 4-4 alátétet a lábakhoz, akkor simán elfordult a hűtő a procin. Igaz, most vettem egy revC-s példányt, ha minden igaz ez már erősebb lesz.
Én 286-on kezdtem, s jártam végig sorba..A kedvencek :
DX4/100, 200MMX, PIII 933, PIII 1233, 2180, 3300, 8xxx, q9550 -
RyanGiggs
őstag
Nekem is volt régen Celeronom, egy 850Mhz-es.
De manapság már el nem tudnám képzelni hogy Celeron procit vegyek.
Minek ha már most a jelenlegi procimat kb. 15k körül meg lehet kapni!?
És egy E3xxx nem lehet még véletlenül se egy kalap alá venni egy E6750-esel!!
Mert aki azt állítja hogy igen, az egy kalap alá veheti egy E8200-asal is.
Mondjuk egy tesztben megnézném a két chip különbségét.
De mivel nem lehet őket egy kalap alá venni,ezért teszt sem készült.
Szóval szerintem hogy megszűnnek, szűnjenek is meg.
Mondjuk nálam már semmilyen AMD rendszer sem jöhetne szóba!
Mit mondjak... meguntam az AMD-t.
Régen azok oldalán álltam, ma már a másik oldalon vagyok.
Pedig volt már 5x86-os, Duron 1200, Athlon XP3000, Athlon X2 4200-es rendszerem.
De más dologgal is igy vagyok, Pl. régen Nvidia-s voltam, ma már ATI.
Erre mondják : változnak az idők!! -
zazahoho
őstag
válasz
dízelracer #20 üzenetére
ha szakik összegyűlnek csodákra képesek
-
Eddie141
senior tag
Engem a PC-s pályafutásom hajnalán a helyi számtekboltos jól megszívatott
Elmagyarázta, hogy az Intelnél, a celeron az különleges, és nagyon gyors processzort jelent, és a Pentium felett áll
Természetesen én ezt naivan el is hittem, és elég erőteljesen ki lettem röhögve utána a haveroktól
(2001
) Mindenesetre nekem soha nem jelentett semmit ez a név, csak a szenvedést, így engem nem fog igazság szerint érzékenyen érinteni a kihalása
Az utóbbi években azért tényleg már erőteljesen visszaszorult a kereslet iránta. Sikerült az Intelnek azt elérnie, hogy a vásárló, aki betér hozzám így kezdje a leendő konfigurációjának a leírását:
- Nekem mindegy, csak Celeront ne! -
FRENK1988
veterán
Hu de sokáig húztam az első 1,7-es cerka procimmal.
Majd jött a megváltás egy 2,6-os P4 személyében
-
tzsolesz
nagyúr
Volt egy csomó celeronom már. A 400Mhz-estől a Coppermine 800Mhz-től és a D320(s478), D326-ig egy csomó. Egyedül a 326 volt az amiben csalódtam. Akkoriban drága volt a P4 (LGA775 idő közepe), és csak celeronra futotta, az is 14500 HUF volt. Nem úgy mentek a játékok ahogy én szerettem volna, és 1 évet végigszenvedtem vele. Őt egy P4 640 követte, ami már hozta az elvárhatót. A többinél tudtam mire kell, és elég is volt.
Nem szeretném ha kihalna ez a név.(#14) CPT.Pirk Úhh, de átkozom én is. Én hülye legalább az ötödik LGA775-ös deszkámat koptatom. De ígérem ez már az uccsó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudom, szoktunk szervizelni gépeket, többségükben valami modernebb Celeron van. Működnek, csak hát azokon a gépeken ugye nincs tuning, meg semmi, így a boot, meg a progik betöltésekor azért érződik, hogy mehetnének gyorsabban is a dolgok. Valamiért inkább vesznek Celeront a cégnél, és kínlódunk azzal a retkes 4 pöckös gyári Intel hűtővel, aminek a felfogatása már csaknem emberiség ellenes bűntett, mintsem vennének egy árban hasonló AMD-t. Ráteszem a hűtőt, elfordítom a kart, aztán csókolom. Celeronnál meg esetleg cserélhetem ki a tartó pöcköt csavarra, mert az a gagyi műanyag eltörik, mint az alábbi alkotásom esetén: [link] No meg persze a por is elég sajátos módon szokott lepelként megülni az a gyári Intel hűtőkön, így gyakran le is kell szedni őket, hogy hozzá lehessen férni a pucoláskor, mert gépházból meg szűket vesznek... Hála az égnek nem vagyok számtechboltos, ez csak olyan mellékes meló.
Törjük ki a lábat az tetszik.
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Romano #2 üzenetére
De aki ebből él annak nem értelmetlen
így el tudták adni a selejtet is, ami nem felelt meg c2d-nek. Celeron, pentium, c2d, így mindenki megtalálta azt amit keresett. 1edül intel kevert be saját magának, annyi modellt kiadott az évek alatt, hogy a c2d-t már nem lehetett egyértelműen specifikálni
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #6 üzenetére
Jaja..Míg egy 7xxx-et szenvedés és nagy fesz árán viszel 4GHz fölé, ezek a 3xxx-ek mennek szépen, l2 ide vagy oda. S aki ilyet vesz, tuti nem az L2 a fő szempot, arról nem is beszélve, hogy amire nem ok egy 3300-as 4GHz-en, arra 5xxx, 7xxx se lesz jó..
CPT.Pirk: Azért a régi és a mostani Celeronok már kb köszönőviszonyban se vannak 1mással. A Celeron "A" meg..ha a leggagyibb lapba is tetted, de a b21(bal oldalról 21-ik) lábat kitörted, ment szépen 450MHz-en.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A hírt olvasva, spontán ez a gondolat ugrott be: "uram borogass"...
Egyszer volt Celeron2 900MHz-es procim, hála a tuningbarát hozzáállásnak, 50MHz-et lehetett húzni rajta (persze ez egy Tomato alaplapban volt
), így vagy 1.5 évig vártam, mire átléphettem a gigahertzes álomhatárt.
Abból a korszakból csak az maradt meg, hogy a gép mindig lassú volt, és hogy ezután AMD-t veszek. Azóta is boldog AMD tulaj vagyok.
Egyébként tényleg, Atom és a jelenlegi Pentium széria közé még egy termékkategóriát nehéz elképzelni. Kb. az lehet belőle, hogy már nem fekszik ki az összetetteb flashes oldalaktól mint az Atom, de nem érdemes az irodai progiknál komolyabb dolgokkal terhelni a gépet. Mindezt tippem szerint annyi pénzből, amiből kijön egy rendes, mondjuk Athlon2-es konfig. Mondjuk csak viszonyítok, nem vagyok teljesen képben az Intel jelenlegi áraival.
Silentfrog:
Azért az is jó volt, mikor az Iintel kiadta az első Celeron 300 procit, L2 cache nélkül. Gyorsan pótolták is a Cel.300A képében 128k-val, mert annyira nudli volt a sima 300... -
Silentfrog
veterán
"Intel túlságosan kiherélte a Celeronokat"
De szép mondat ez! -
adorjant
őstag
Szerintem az E3xxx széria telitalálat volt
Iszonyatosan lehet húzni őket,olcsóbb játékos gépbe nagyon jó alternatíva -
No-kia
addikt
válasz
dízelracer #6 üzenetére
pontosan így van, nekem is E3200-am van, ha kell alulfeszelve viszi a 3Ghz-t ( mondjuk nem ezzel a lappal
) de 3,8 Gh-z n azért minden játékhoz elég volt még nekem 1280-ban, szerintem is van létjogosultságok, én sem engedhetem meg magamnak a felsőbb kategóriát/egyelőőre
-
zazahoho
őstag
1.7 celeron nekem is dübörgött a gépemben
,amire kellett tökéletes volt
-
dízelracer
őstag
"Persze fontos megjegyezni, hogy a ez az űr egyre szűkebb, így a Celeronok iránti kereslet valószínűleg esni fog a jövőben"
Nem feltétlenül. Irodai gépbe tökéletesek a Celeronok (E1xxx/E3xxx). Sőt akár még belépő szintű játékgépbe is beletenném (ezért mit kapok itt mindjárt
). Gyors, keveset fogyaszt, nem melegszik, jól tuningolható és ami a lényeg: olcsó. A lap is olcsó alá. Amíg ilyen jó ár/érték aránnyal rendelkeznek én szívesen továbbra is veszek Celeront. Használtan 7-8rugóért kap az ember E3300-at. Ha kicsit megrángatja az ember akkor szépen elboldogul egy komolyabb videokártyával is.
-
Chaser
legenda
"...hogy a ez az űr egyre szűkebb..." -a
-
lorenzen
aktív tag
Miért is szüntetnék meg a márkanevet.
Minden processzorcsaládban összegyűlik, alacsony teljesítményen, de biztonságosan üzemelő processzor a selejtben.
Mindenki jól jár. Költséghatékonyan lehet előállítani, és viszonylag olcsón lehet megvenni.
(A könyvelőgépben meg kell csúcs teljesítmény.) Ha várunk még egy kicsit, az Atom processzoroknak is lehet Celeron kistestvére. -
törölt tag
Szerintem jó, hogy van "olcsó és processzor" az Inteltől...
-
Dr. Romano
veterán
Én már a Core 2 óta totál értelmetlennek/erőltetettnek tartottam már ezek a Celeron és Pentium utótagokat.
-
jenei92
senior tag
Nekem volt nem egy celeron procim,teljesen megfelelt amire használtam..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A híresztelésekkel ellentétben az Intel nem tervezi a márkanév kivonását.
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Cyberpunk 2077
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest