Új hozzászólás Aktív témák

• Tyberius

aktív tag

Én egy E2220-as Pentiumot hajtok, hú... már 2 éve. Ma ugyanezt E3200-ként árulnák, ha árulnák még (ua. processzor, csak 45 nm-en gyártva, és Celeron néven). Egy Asrock 4CoreDual lapban (hibrid lap, VIA KT880 Pro chipsettel) megy, 2,4-ről 3,2 GHz-re húzva (valsz vinne többet is egy tuningosabb lapban). Teljesen meg vagyok elégedve a teljesítményével, még az enyhén tuningolt 4770-et is szépen kihajtotta. A melegedése szóra sem érdemes, az AC Freezer 7 ilyen 800 RPM-re lassítva (hangtalan működés) bőven elég rá.

Én a magam részéről látom értelmét a Pentium/Celeron márkanévnek, már persze az Intel szempontjából. Ezek a processzorok olcsók és jók, ha nem a levitézlett Pentium ill. az ezerszer elátkozott Celeron márkanevet viselnék, a naiv júzerek (ebben a topikban is akad néhány :P ) közül sokkal többen vennék őket, és mivel kb. ugyanannyiba kerül gyártani őket, mint az összes többi kétmagos Core2-t, ezért az Intel jóval kevesebb hasznot realizál rajtuk. Szóval az Intel így igyekszik eltántorítani a júzereket attól, hogy a teljesítményigényes meg gámer konfigokba ezeket a procikat vegyék. A dolog működik, a főnök a múltkor egy munkaállomást rakatott össze velem, és simán megvétózta az E3300-at, mondván hogy Celeron nem kell :) Kapott helyette E5400-at, ezen nem vesztünk össze.

Ha most gépet kéne vennem otthonra, akkor se vennék mást, egy olcsó Intel P vagy G szériás lap, meg bele egy E3400, aztán megnézni, mennyit bír tuningban :)

Új hozzászólás Aktív témák