Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
válasz
pengegyerek #8397 üzenetére
Nb feszt vedd vissza mielött elfustol a chip...
500fsb ig elég az 1.2V cpu-nak meg 1,35V-1.4V...ezek max értékek, lehet kevesebb is elég. -
elistvan
őstag
Ismerős MSI combo lapjára nem lehet se win 8-at se win 10-et telepíteni? Hogy lehet ez megoldani?
-
Alpi.
addikt
válasz
pengegyerek #8397 üzenetére
Az 1.56 Vtt (fsb termination) az nagyon sok ! 460 fsb kornyekere1.2 - 1.25 eleg. P45-os lapnak szerintem nem kene pirosba mennie az nb fesznek ennel az fsbnel. De ez csak amolyan tipp, Asus P45-el sosem volt dolgom. Erdemes lehet cpu gtl reference -el jatszani picit. Hatha meghozza a stabilitast .
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok. Nos egy kis segítségre szorulnék. Adott egy P5Q alaplap 6 GB Kingston 1066 MHz ram illetve egy x5472 processzor. Elkezdtem tuningolni és egy kicsit sikerült is de nem tudom hogyan tovább.
Mekkora feszültségeket adhatok, hogy stabilizáljam a rendszert? 460 MHz FSB- vel is elindult a gép be is töltött de a prime már nem volt stabil és vagy a lap vagy a proci nem bírta, erre még nem jöttem rá... -
Alpi.
addikt
X3000-esek mennek az X-es chipsetekben. Ha jól tudom, az összes ilyen típus. Sőt, 51xx-es is működött az X48-as lapomban. X5200.esek és az 5400-as Yorkfield alapúak nem sajnos.
Ennek ellenére biztosra csak utólag lehet megmondani, hogy indul-e az adott lapban.
Valaki tudja, minek a függvénye, hogy X-es chipsetek ilyen válogatósak Xeon téren ? Látszólag nincs különbség a típusok közt. -
jokeph
nagyúr
válasz
fpeter84 #8393 üzenetére
Én egyelőre 3,51 GHZ-ig jutottam egy X3330-al benne (natív S775, 2,66 GHZ, 6 MB L2). - feszültség értékekkel nem foglalkoztam sehol, egyelőre.
Csak az FSB Strapot állítottam be 333 MHZ-re, az FSB-t toltam felfelé, illetve engedélyeztem az LLC-t (load line calibrator).
Kipróbáltam 1600-as ramokkal is, felkínáltam 1744-ig (hivatalosan 1800 MHZ-ig támogat a lap), sokkal jobban nem ment mint 1333-on, vagy 1400-on.
Még sokat kell vele játszani, finomítani, én már így is elégedett vagyok vele, SC2-LOTV.ot játszok rajta.
Hogy 4*4 GB-ot elhajt e azt nem tudom, de a 2*4 GB az megy (Kingston Hyper X 1600-as ramokkal próbáltam), a kézikönyv is írja, bár ott is 8 GB van plafonnak írva.
Sajna nem tudtam 4 db 4 GB-os modult felhajtani egyszerre, pedig kipróbáltam volna. Maximum nem indul el, vagy tévesen detektál.
-
fpeter84
senior tag
igen, egy ilyen van elfekvőben, elsődlegesnek meg per pillanat egy P5QC-t használok egy x5460-al 4GHz-en... csak elgondolkodtam hogyha sikerülne ezt a tempót kitaposnom a P5E3 + x3363 kombóból is akkor lehet váltanék, mert többek között pl a P5QC-n nem működik sehogy a WOL a P5E3-on meg igen, a 2 LAN is hasznos lenne néha, esetleg még 8GB ramot is bele tudnék gyűrni, stb...
(utóbbival esetleg valakinek tapasztalata? X38-ban 4x4GB DDR3? a leírása ugyan csak 8GB-ot emleget, de mivel a memory QVL szerint amikor ezt leírták még fizikailag nem is létezett 4GB-os modul, közben meg 2x4GB-al vígan megy, így az se lepne meg ha a 4x4GB-al is elbánna jól)
-
fpeter84
senior tag
az eszembe se jutott, az x5460 9.5x423-on fut, de az x3363 alá 470+ FSB kell ugyanehhez a max 8.5-es szorzója miatt... no majd kiderül hogy az asus P5E3 deluxe mire képes. guglizás alapján kis szerencsével meglehet... ha meg nem éri be a másikat, akkor annyit tuti kapok érte a használt piacon amennyiért kínából jön
-
fpeter84
senior tag
válasz
xeon forever #8388 üzenetére
köszi, akkor beszerzek egyet... egy x5460-am van már P45-ben, de az X38-as lap jobb extrákat tud, több ram fér bele, működik rajta a WOL így szívesen átcserélném arra az asztali konfigom belét, ha ez az x3363 is tudná a ~4GHz-et... jól gondolom, hogy azonos órajelen nincsen sebességbeli különbség az x5460 és x3363 között?
-
fpeter84
senior tag
válasz
envagyok #8386 üzenetére
Pont én is azon agyalok, hogy egy xeon-t rakjak a P5E3 X38-as lapomba - ahogy nézem tényleg az X3363 a legmagasabb szorzós ami még ésszerű áron (ilyen konfighoz) kapható. Neked melyik stepping van, az SLBC3 vagy SLASC ? Ahogy néztem kutakodva, elég sokan értek el akár 4-4.4GHz-et is 1.35V körül, szóval ha a Tiédnek tényleg 3.5-nél van a vége, az nem túl szerencsés példány
Melyik stepping-et érdemes választani, melyikkel van jobb esély a magasabb tuningolhatóságra?
-
envagyok
veterán
Én már ennek is örülök
Amíg csak az fsb-t és a feszt állítottam, 3GHz fölé nem ment stabilan.
A többi beállítás hozta az áttörést
Lehet tudna többet, esetleg a szorzót visszaemlékezések kicsit, a 444-es fsb-t is csak hasraütésből írtam, mert így jött ki a ramnak az 1066MHz -
envagyok
veterán
Az x38-as lapba sok más lehetőség nincs. Mondjuk ebből azt hiszem van újabb stepping.
Vagy mire gondoltál?
Van 2 Q9400-ám, talán azzal hasonló eredményt érnék el. Csak x3xxx procit lehet bele tenni.
Mivel retró gép ez az elsődleges mellett (ami jóval komolyabb) sokat nem költenék rá.
Eddig
Cpu x3363 5k
Ram 8GB ddr-1066 cl5 10k
Lap 5k
2*4870 Sapphire 1GB 3+3k
Hdd 300GB 1k
Ház ablakos 2k
Szóval nincs 30k-ba.Tényleg vdrop-ra van vmi mod 775-nél?
-
envagyok
veterán
Kezdek rájönni, hogy a retró gépem 4 magos procival 4*2GB rammal szerelve mik is jönnek elő a tuning buktatóiként.
Pár tanulság:
- Ha egy normál méretű zárt házban 2db olyan HD4870 van, ami nem kifele fújja a levegőt, pillanatok alatt olyan meleg lesz, hiába az elöl lévő befelé, és a hátul lévő kifelé plusz a táp ventije, hogy pillanatok alatt felforrósodik a levegő, emiatt a CPU elkezd throttlingolni, a ram fagyni.
- Hiába csak 1.85v-on megy a ramom 1066-on 5-5-5-15 állással stabilan (ráírva 2.1V szerepel), aktív hűtés nélkül prime-ban 20 perc után gondokat okoz. Először a procira gondoltam, de aztán rájöttem hogy nem.
Nagyon nem elég csak az fsb-vel és a cpu feszültséggel játszani, úgy felejtős a tuning. Ami fontos : MCH (NB) feszültség emelés mindenképp kellés ami még fontos : Lehetőleg minden más értéket is auto állásról be kell állítani normál értékre, mert az fsb emeéls miatt a bios megemeli azokat is, és akkor azért fagy/hibázik a gép.
- Windowsban az energiatakarékosságnál ki kell kapcsolni a képernyő kikapcsolását. Nem egydzerre jöttem rá, hogy prime95-ben azért hibázik mindig 10 perc után. Kb 5 lépcsőben emeltem feszt, mire rájöttem erre. Utána érdekes mód azon a feszen a szorzót tovább emelve sem lett gond
A beállított értékek ASUS X38-as lapra és Xeon X3363 procira léghűtésselvonatkoztatva:
FSB:444MHZ
Szorzó 8
FSB strap 333MHz
PCIe 100MHz
DRAM DDR2-1067
Dram timing 5-5-5-15
Static read - disabled
CPU voltage 1.38125V
CPU PLL 1.5V
FSB termination 1.22V
DRAM voltage 1.86V
North Brdige voltage 1.41V
cpu voltage damper - disabled!
cpu spread spectrum - disabled
pcie spread spectrum - disabled
Vanderpool technology - disabledÉs az eredmény 47GFlop , most nem próbáltam tovább, de cél az 50gflop, és a 20000 3DM06 pont.
A RAM sebesség se kutya, végre kezdem elérni a DDR2 technológia határait -
xeon forever
addikt
https://www.w3schools.com/html/html5_intro.asp
Mielött megkérdezed igen van gépem amin 2006 óta nem frissítettem...direkt...de ez mas téma.
A lenyeg, hogy kit erdekel a storage...stb. Cpu-ram-gigabites lan adapter irányban html5 kódnal a cpu a szűk kereszt metszett. E5430- simán kihajtja. De ossze akarok rakni egy mini servert. Nem nast, mini szervert.
Ezert keresem a megfelelő cput.
Elvárások a lentebb irtak. +4-8Gb ram Max. Ramdrive System. 72 orankent újraindítás.
Rspct. Thx a válaszért. -
válasz
xeon forever #8377 üzenetére
Milyen storage, mennyi ram stb. Mi az, hogy HTML5-ben? Milyen webservert használsz?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xeon forever #8378 üzenetére
Én nem tudok semmit,mentségemre legyen mondva
-
xeon forever
addikt
válasz
xeon forever #8377 üzenetére
Köszi a válaszokat srácok...
-
xeon forever
addikt
Egy egyszerű kérdés. Melyik a legalacsonyabb tdp-s proci (771-775xeon) ami kihajtja a gigabites netet?
Pl e8400 600mbpst tud html5-ben. -
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
Vigyazz ra, alig van mukodo darab sajna ! A hutesere fokozottan figyelj ! Ezeknel nem csak legenda, hogy megsulnek. Meg is sulnek pillanatok alatt. Kapjon legaramlast rendesen. Deli hid pikk-pakk 60-70 fokos, nem vicc ! Bar kevesbe kezes mint Intelek, de ha kiismered, akkor nincs gond veluk. En nagyon szerettem a 790i-met. A legtobben, akik szidjak, lenezik, soha nem dolgoztak ilyennel. Grat hozza amugy ! Legyen benne sok oromod, azt kivanom !
-
envagyok
veterán
Biztos?
Most gyorsan letöltöttem a kezelésijét. Ez volt benne:
"Your new motherboard has four 240-pin slots for DDR3 memory. These slots
support 256 MB, 512 MB, 1 GB, and 2 GB DDR3. There must be at least one
memory bank populated to ensure normal operation. Use the following the
recommendations for installing memory. (See Figure 1 on page 5 for the location
of the memory slots.)
For memory over 1600MHz(PC3 12800) use slots 2 and 3 (black)." szóval max2giga és 1600MHz felett csak 2slot használható -
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #8367 üzenetére
Üdv!
Nézz utána, hogy a lapod támogatja e a 2*4 GB-os konfigurációt, ha igen akkor 2*4 GB-ot vegyél, könnyebb húzni is, meg a memória vezérlőt is kevésbé fogja.
Ha nem , akkor marad a 4*2 GB-os konfiguráció.
Nekem (lásd aláírásomban lévő konfiguráció) 4* 2 GB 1333-as van benne (nálam támogatott a 2*4 GB is, de 8 GB a max. mindenhogyan az enyémben).
Kíváncsiságból próbára beletettem egy másik konfigból 4*2 GB 1600-asat, akárhogy hangoltam, nűansznyival ment jobban, sajna ez a platform ezen a téren limites, pedig a lapom 1800-ig támogat.
A késleltetés, ami számottevően jobb lett, meg a memória olvasás picivel (Bár ezt én a gyakorlati felhasználás során nem nagyon vettem észre, mint pl. böngészés, játék, inkább csak Aida-ban látványos).
Szerintem vedd azt a ram-ot, amelyiket jobb kondíciókkal tudod megvenni.
-
envagyok
veterán
Most sikerült egy nforce790i deszkához jutnom.
Ez DDR3-as. Abban kérném segítségeteket, hogy mivel jelenleg nincs DDR3 ramom, milyet érdemes bele venni, ha xeonnal használnám.
A leírás szerint DDR3-2000-ig támogatja a DDR3-at.
Milyen gyors ramot érdemes bele venni?
Mi az a felső határ, ahol már nem érdemes gyorsabbat venni? Lehetőle 400+ fsb-vel használnám.
A másik kérdés:
Mivel 8GB kellene nekem bele, ezt milyen kiépítésben érdemes venni? 4*2 v 2*4. Gondolom az 1*8 nem pálya.
A stabilitás miatt szerintem talán jobb a 2db 4GB-os.
Jól gondolom? Legalábbis az intel lapokkal több a probléma ha minden foglalat használva van.
Még az érdekelne, hogy milyen késleltetés fölé nem érdemes menni.
Köszönöm! -
jokeph
nagyúr
válasz
gardener #8364 üzenetére
Bizonyosan megeszi. Nekem az ASUS, azaz a gyári honlap legutolsó BIOS frissítése van fent, és normálisan elsőre felismerte, és megy azóta is.
A C2Q is jók, csak nem annyira OC barátok, mondhatjuk hogy a XEON megfelelőjük az válogatott elit darabok.
Talán még a XEON-okban van pár plusz utasítás, amit szerveren kívül semmi nem hiszem hogy használna.
Erre majd írnak valamit nálam jártasabbak, ez az én gondolatom pusztán a különbségről.
Nézz rá erre az oldalra, ha ez megnyugtat.
-
gardener
senior tag
asus p5e3 premium
x48 chipset:
Megenné a 3360 Xeon-t
vagy
Core2 Quad Q9450-t kapnék ugyanabban az árban. Azt meg az alább link szerint támogatja.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5E3.html
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/X48_Express.htmlAz sem tiszta, hogy maga a Xeon procicsalád mitől jobb serverben használva?
-
jokeph
nagyúr
válasz
gardener #8362 üzenetére
Nagyon szívesen.
Bizonyosan lesz.
Én egy E3120-as XEON-t (Core 2 Duo E8500-nak felel meg) váltottam az X3330-ra.
Alap felhasználásban nem volt nagy differencia, de mikor elkezdtem a böngészőt egyszerre 8-10 lappal használni, már volt különbség.
Nem beszélve a játékról (SC2-LOTV multiplayer), kis 2 magosomat teljesen lepadlózta, 100%-os terheltség sűrűn fennállt (pedig 4,35 GHZ-re volt húzva!), azaz a CPU gyenge keresztmetszetet képezett.
Az X3330-al ez így megszűnt (az más kérdés, hogy ennek a játéknak CPU-ból a végtelen teljesítmény lenne csak az elég), kevesebb FPS drop, kisebb mértékűek, jobb átlag-FPS, a max. FPS nem nagyon változott.
Ha nem "tuningolod", akkor is vastagon jobb lesz:
65nm < 45nm
1066 FSB < 1333 FSB
4 MB L2 cache - 2 MB/Core < 12 MB L2 cache - 3 MB/core
2,4 GHZ < 2,83 GHZHa meg még meg is "rántod", akkor meg pláne (az a lap nagyon hasonlít az enyémre, és szintén tuning barát
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
gardener #8360 üzenetére
Szerencsére ezekből is van 4 magos
Amennyire én tudom, az E5xxx szeria az X33xx-hez képest picivel izmosabb teljesítményben (bár szerintem ez maximum szintetikus tesztben értékelhető), picivel kevesebbet fogyaszt, és kisebb a TDP kerete is.
Az E széria LGA 771-es, szerver tokozás, az X széria meg "rendes" LGA 775 tokozás.
Lényegileg annyi, hogy (igazítsa ki valaki, ha rosszul tudom), az LGA 775-ös X3xxx procikhoz csak egy CPU socketes alaplap, az LGA 771-es E5xxx procikhoz több CPU foglalatos alaplap (is) készült.
Az X33xx-ek jellemzően 90W TDP, az E5xxx-ek meg 80W TDP körüliek.
Az X3360-nak durván az E5440 felel meg, illetve a Core 2 Quad 9550-nek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
gardener #8358 üzenetére
Dehogynem. pl. X3330, 3360, 3370, 3380-at.
Az utolsó 3-ban 12 Mb L2 cache van, az elsőben, ha számít 6 Mb.
órajeleik: 2.66, 2.8, 3.0 és 3.16 GHZ.
Az FSB 1333 MHZ mindegyiknél.
Nézd az aláírásomban lévő konfigot (X38-as chipset), nekem az X3330 van, meg van rántva 2,66@3,45 GHZ-re, nagyon szépen dolgozik.
-
gardener
senior tag
Asus P5E3 Premium alaplapomban 3060 Intel Xeon csücsül.
Szeretnék bele izmosabb 4 magos procit tenni.
X48 chipset van rajta:
"Xeon 3xxx: Q45, Q43, Q35, Q33, X48, X38"E szerint nem is tudok bele nagyobb procit(Xeon) tenni?
SBS 2008 fut a gépen. -
tyan
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8355 üzenetére
Nekem is csinált olyat frissítésnél, hogy hibát írt ki a Win10, de következő próbálkozásra már rendben lement a frissítés.
-
tyan
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8353 üzenetére
Majdnem ilyen lapom van, mint neked (az enyém Giga EP35-DS3 L5408-as Xeonnal) és nálam is nagyon szépen megy a Win10. A Win10 megjelenése óta azt használok. Az L5408-as Xeon jelenleg húzva, mindenféle fesz. állítgatás nélkül 2,66GHz-en nagyon frankón megy. Ez a proci az alin 1730 Ft körül van. Vicc az ára.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8350 üzenetére
Mondtam, hogy jó lesz az.
-
Pécsi gyerek
addikt
Ma felraktam a win 10- et a xeon e5440/gigabyte p35 ds3-ra.Semmi gond nem volt,minden ment elsőre,hiba nélkűl
Mindent felismert,semmit nem kellett letöltenem pluszba,csak a win frissitéseket.Megy ez na
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8346 üzenetére
Én alapórajeles E5440-el tudom a G4560-at összehasonlítani, 64 fős szerveren E5440-el 30FPS körül ment a játék állandóan 1360x768 lowon, most 1360x768 highon, 150% resolution scale-lel (2040x1152) 70-80FPS-em van.
DOOM Vulkannal szerintem elmenne bármilyen CPU-val.
Egy G4560 kihajtja a GTX1080-at úgy.
-
g@norbert
tag
válasz
xeon forever #8344 üzenetére
Èn is gondolkoztam egy tartalèk lapon,de nem nagyon dobálják utánam a striker 2 extreme lapot..igen ritka.Amire mèg szìvesen beneveznèk,az egy xfx 790i ultra sli digital lap állìtòlag az is egy komoly törtènet.....
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8345 üzenetére
Konkrétan cpu miatt még egyetlen cím se mondta azt, hogy kevés a cpu. Online gamingnél lehet gond esetleg. De pl a planetside2-nél laza 200-an voltunk egy csatatéren és ott is csak vga memória limitbe ütköztem. Battlefield3 ig jo volt. Bf4-től felfele meg nincs tapasztalatom a xeonnal.
Ebből is látszik, hogy a hw-sw fejlesztések nincsenek szinkronban. Na meg legyen fejlesztő csoport aki a jelenlegi hw-kre optimalizál. Kb ezért is van hogy pach pach hátán jön megjelenés után a legtöbb címnél. Erről persze a kiadók és a kényszerített megjelenési dátumok tehetnek. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xeon forever #8344 üzenetére
És a poén hogy ha így haladunk,akkor még mindig elég lesz böngészésre,meg egy rakás 2020/22 es játékra is
-
g@norbert
tag
válasz
xeon forever #8340 üzenetére
Nekem egy wd caviar van 2.1gb-os,ès egy win me van feldobva rá,anno megtartottam vèsz esetère...
Kitűnő állapotban van,semmi szektor hiba..elkèpesztő,1999.05.18 a gyártás ideje,kemènyen elmentek az èvek pillanatok alatt...
De a jò vinyò,jò vinyò marad. -
zoltanz
nagyúr
válasz
xeon forever #8335 üzenetére
Gratulálok.
Ha betonbiztos konfigot kapott nem volt vele gond. Kísérletezős OS-nek nem volt jó, de hétköznapi dolgokra, a fontosabb szoftverek rendben voltak vele.
Most már inkább Linux/BSD, sajnos a OSX is mára egy lomha lajhár lett. -
g@norbert
tag
válasz
Ugyanezt a 17 èves telepìtèst pròbáld meg elèrni egy újabb oprendszerrel...
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8332 üzenetére
Sejtettem, csak azért szóltam, nehogy azért ne rakd fel a rendes HDD-re, mert a 40 GB-os nem egy sebességbajnok.
-
kenand
veterán
válasz
pengegyerek #8308 üzenetére
ASus p5q ból van jónéhány típus.
itt többhöz is van BIOS
Pontos típusnak megfelelőt vedd le. -
elistvan
őstag
hello!
Intel DP43TF alaplapot össze lehet L5410-el vagy 20-al házasítani ugye? Csak nem lehet tuningolni benne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8324 üzenetére
Csak ne keveselled majd a rendszer általános sebességét, a 40 GB-os HDD porba fogja azt sújtani, lesz ám PII/III feeling
Az enyémeket 500 GB-os HDD-vel raktam össze, nyoma sincs dadogásnak.
Ha esetleg nagy a pompa, dobj bele egy SSD-t, meg fog tőle vadulni (nem gáz hogy nem fogja tudni kihasználni a valós sebességét a S-ATA II miatt, a felét így is fogja teljesíteni, ami durván 200-250 MB/sec, ez az 500-as HDD-nek is 2-3 szoros sebessége.
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8322 üzenetére
Rev melyik a lap ?
Lásd az aláírásomban, azon csont nélkül megy a W10x64, és SC2-őt játszom rajta.
GM965-ös chipsetes konfigomon is zokszó nélkül megy.
Mindkét konfig esetében csak a VGA drivert kellett feltenni, alulírottba RX550, a másikba meg Nvidia 7900 GS (a gm965-nél az integrált is ok volt).
Szerintem az a biztos, ha külön HDD-re feldobsz egy próba W10-et.
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Egy olyan kérdésem van,hogy valaki használ gigabyte p35 ds3-at xeon e5440 procival 4×2 gb ddr2 800 mhz-el és WIN 10 -el?(+r7 250 x )Úgy hozta a sors
hogy a jó kis win 7-et lekellene cserélnem.Ugyan is otthon win 10 van,és azon a gépen böngészőben(mindegyikben) akad megáll stb az upc horizon go oldal,és a tököm kivolt már vele
(régebben win 7 volt rajta azon ugyan ez volt a probléma) Viszont win 10- re van horizon go alkalmazás,amit letőltöttem és minden fasza
Nem akad,nem lép ki,a kép is szebb stb.Szóval ezért érdekelne,hogy mielőtt lecseszem a jólműködő win 7 rendszerem a gépről,számitanom kell e valamilyen gubancra?Win 10 ből az utolsó elötti kiadás van meg lemezen,utána úgy is frissíteném a legújabbra.Mindenképp cserélnék rendszert ha jólműködik egy ilyen régebbi konfigon is,mert a gép legtöbbet tv-zésre van használva,az a legfontossabb.A game meg otthon megy a g4560- on
-
Speed®
titán
válasz
Diosbejgli #8319 üzenetére
Ez is benne van a cikkben
AIDA64 jól mutatja, egyes progiknál offset kell, 15°Cnyi ez esetben, mert 100 helyett 85 a TjMax.
-
Diosbejgli
tag
-
Speed®
titán
válasz
Diosbejgli #8317 üzenetére
Nm
-
Diosbejgli
tag
válasz
Diosbejgli #8316 üzenetére
Az ajánlott oldalakat végig böngészve találtam hozzá bios-t amiben a kód is benne volt. Tökéletesen működik bios frissítés után.
Köszönöm Speed(R) a segítséget!
-
Speed®
titán
válasz
Diosbejgli #8314 üzenetére
Legfrissebb vs. moddolt..? Ha nincs xeon microcode, nem ismeri fel. Témaindító írásban találsz linkeket és/vagy leírást, miként rakhatod bele magadnak, ha nem bízol a más által készítettben. Utána menni fog rendesen.
-
Diosbejgli
tag
-
Ra3
őstag
bocsi, nem fejeztem be és valamiért elküldte, a szerkesztésből meg kifutottam, szóval:
Annyi lenne a kérdésem hogy a memóriát lehet hogy bővíteném 4 gigára, szerintetek lesz észrevehető lassulás vagy bármi gond ha csak 800Mhz-es memóriákat teszek bele?
Eredetileg akartam még szerezni mellé 2x1 gigát ugyanebből ami benne van, de csak 2 slotos a lap, úgyhogy csere lesz, és 800-asból azért több a választék, még helyben is találtam. -
Ra3
őstag
Sziasztok, egy pár hete lőttem a családba egy régi kétmagos AMD helyett a következő konfogot netezni, videózni, sims-ezni:
- Asus P5KPL-AM SE
- Intel Xeon L5408
- OCZ Platinum 2x1GB DDR2 1066Mhz
- VTX Radeon HD5670 1GB DDR5 Dsub, DVI, HDMI
- Chieftec 350 watt 80+
annyi lenne kérdésem hogy a memóriát lehet hogy bővíteném, -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
A mai nappal én is beszállok a Xeon klubba egy x5472+asus p5q párossal és rögtön lenne egy kérdésem-kérésem. Modellt biost tudna valaki linkelni nekem? Elolvastam a hsz-eket meg a fórum elején a kötelező tananyagot de nem szeretném esetlegesen egy rossz biossal valamit elszúrni így biztos ami biztos
Előre is köszönöm a segítséget 😊 -
envagyok
veterán
Köszönöm! 5408-as xeonhoz kell.(E0)
Kipróbálom.Viszont nagyon felültem a szopórollerre az nforce-os lapokkal.
Használ itt valaki olyanokat? (Nforce650, 780)
Egyszerűen semmi normálisabb tuningot nem visel el a lap.
A 650-re már panaszkodtam, hogy az 1066-os FSB-jű XEON5408-as nem megy vele sem 1600-as, sem 1333-as FSB-n pedig azzal csak 2.66GHZ-en menne.
A biosig eljut, néha ott befagy, feszemelés semmit sem segít (1.35V-ig próbáltam) FSB feszültség emelés sem segít (1.3V-ig próbáltam). 2 ilyen procim is van, mindegyikkel ugyanazt csinálja.Ez nevetséges. Az nforce 780i-vel dettó ugyanez van!! Azt hittem proci gond, de most beraktam egy Q9400-át, ami gyárilag 1333-as fsb-jű, az is megy alapon, de 1600-as FSB-vel csak windows töltésig jut, ott aztán mindenféle gondja támad.. Próbáltam ott is feszt emelni 1.37V-ig, de semmi.Van itt valakinek tapasztalata nforce lapokkal?
Nagyon úgy érzem, hogy valamit elszúrok, de nem tudom mit. Eddig csak intel lapjaim voltak, azokkal a 3.2-3.4 GHz mindig ment mindenféle gond nélkül. Ott csak feszt állítottam, meg fsb-t és ram sebességet, és már ment is minden, mint a karikacsapás.
Egy kérdés: Én az fsb-ram arányt unlinkedre tettem, és a ramot fix800-ra állítottam. Az úgy jó? -
tyan
senior tag
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Nem akarom elb@szni, ezért tudna segíteni valaki nekem átalakítani egy
EVGA Nforce 780i (132-CK-NF78 biosát xeonosra?
végigkerestem az oldalakat, de nem találtam a legutolsó P10-est, csak a P08-at.
Itt abios linkje:
[link]
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Buds 3 Ezüst! Bontatlanul garanciával!
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Apple Watch Ultra hibátlan 2026.08.06.MM jótállás
- Intel Pentium Gold G5420T Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest