Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom ez .
Intel Pentium D 805 ez jelenleg 3000 MHz -en üzemel egy Be quiet! Pure Rock BK009 proci hűtő társaságában, stabilan
DIMM1: Kingston (2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)DIMM3: Kingmax KLDE88F-B8KB5
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)Ezt akarom egy combosabb procival felpörgetni. legalább egy 1050 ti- kártyáig
Jelenleg ASUS Radeon R7 240 1GB GDDR3 van.( igen csak Nvidia játszik, amdvel tele van a padlás... ) , mivel teljes platform csere előtt szeretném, beújítani a kártyátés addig is legyen teljesítmény löket.
Kedves jokeph és Speed(R) már kisegített , hogy merre induljak el. a Videókaris topikban, csak gondoltam ,hogy azért mégis benézek ide, ha már jokeph megmutatta ezt a topikot.
És ,hogy milyen Xeon Proci kellene ami nyújtani tudna egy olyan teljesítményt ami egy 1050 ti hez elegendő.Jelenleg low beállítások mellett 25-30 fps-el játszok a LoL-ban
+ Cod4 , csak ezekkel játszok.^.^
Köszi a fáradtságotokat !!
-
xeon forever
addikt
válasz
envagyok #8497 üzenetére
Leginkább értelmetlen. Fsb lesz a szűk keresztmetszet. Esetleg egy picit gyorsabban fog olvasni,de hogy írni nem fog gyorsabban az tuti. Szerintem maradj annál a tuningolgatási metódusnál, hogy 1:1 arányban mi a vége 5-5-5-15 időzítés mellett.
Pl fsb 444-ram 888; fsb 450-ram 900; fsb 466-ram 932;
Extrém: Fsb 500-ram 1000
-
envagyok
veterán
Egy 800-as ramra nem adnak 1066-os időzítést az aida-ban.
Vmi általános képlet lenne jó.
Pl van ocz gold 2GB ddr800 5-5-5-15 nekem. Azt 1066-on hogy tudom úgy beállítani hogy ugyanolyan gyors legyen mint 800-on? Milyen időzítésekkel?
Ugye itt a xeonokkal az a gond hogy mennek 400-500-as fsb-vel és oda kevés a ddr2-800 -
envagyok
veterán
Most olvastam valahol, hogy a RAM cl időzítéseit állítva lehet jóval a gyári fölé tekerni időzítésekkel
Igaz ez?
PlPins of Memory Ram CAS Latency (CL)
DDR for Desktop =184 pins 333Mhz = 2.5
DDR for Laptop =200 pins 400Mhz = 3
DDR2 for Desktop =240 pins 533Mhz = 4
DDR2 for Laptop =200 pins 667Mhz = 5
DDR3 for Desktop =240 pins 800Mhz = 6
DDR3 for Laptop =204 pins 1333Mhz = 9
Magyarul egy cl4-es 533-as Ram megy cl9-el 1333-on?
Van erre valahol kalkulátor (főleg a többi késleltetési érték miatt)?
De jó lenne ha pl beírnám hogy 800-as Ram 5-5-5-15, beírnám a futtatási fsb-t pl 1066, erre kidobná a kalkulátor hogy 6-6-6-18 -
fpeter84
senior tag
sőt, esélyes hogy nem is fog felajánlani olyan memória osztót, amivel számottevően emelt fsb mellett is még elketyegne az a memória... javaslom a kérdezőnek hogy cserélje le: [link] +2x2gb kijön ~3600-ból, csak arra kell figyelni ha nézelődsz hogy legyen a leírásban hogy intelhez is jó, mert van olyan modul felépítés (high density) amit csak az amd-s chipsetek tolerálnak! a régit meg add el, alig 1-2e befektetéssel több lesz a ramod és nem az lesz a szűk keresztmetszet a tuningban sem...
-
lamiki
senior tag
válasz
B.Pystike #8487 üzenetére
A P5B alaplap furcsa jószág. Tuningnál autón rosszul állítja be a feszültséget, nagyon sokat állít be és főzi a procit, üres járatba is throtlingol, mert túlmelegszik. Manuálisan kell a feszültséget visszavenni neki. Tuning nélkül jól állítja be autón is a feszültséget. Érdekes, de nem minden féle Xeonnál jelenik meg neki a biosban a feszültség állítási lehetőség, pl L5420-nál csak auto feszültség van a processzornak, E5430-nál meg belehet állítani vagy 20 félét neki. Aztán szeret olyat is csinálni, hogy az egyik nap megy a tuning E5430 3100-3200 Mhz környékén alapfeszültségen atom stabilan, másnap ugyan ez a gép 1 Mhz-et sem ment fentebb, félnap kínlódás után sem, a legkisebb emelésre is hibázik. 333 Mhz-en meg stabil. Eddig 3 db P5B-hez volt szerencsém, mindegyik ezt csinálta, ill. az egyiknek a legújabb Xeon mod bios feltelepítése után nem lehetett többet feltelepíteni a hangkártyát, azt mondta nincs ilyen hardver, pedig az Aida látta.
-
Speed®
titán
válasz
B.Pystike #8487 üzenetére
Ameddig bírja a lap..jó esetben 400 körül menni fog az FSB, rossz esetben alapon is feszelned kell az NBt..a 965P chipset nem ezekhez készült anno ugyebár.
xeon forever
Jó lenne, ha nem helyeznéd más megvilágításba utólag az okosságot :S
Azt írtad az E5430 466on kevésbé terheli a lapot, mint pl. az 5450 ~4Gn.
Mivel utóbbinál ez konkrétan 445ös FSBt jelent, nem helytálló kijelentés.
Fogyasztásnak pedig elsősorban a feszültséghez van köze továbbra is.. -
B.Pystike
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap:Asus P5B
Proci E5450,4Gb 800Mhz DDR2+2GB 533MHz DDR2 ram.
Kérdésem meddig érdemes húzni a procit,hogy stabilan működjön?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8484 üzenetére
Egy 5450 4Gn kevésbé terheli a lapot mint az általad írt 5430..FSB a döntő normális VRM mellett, nem a feszültség.
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #8473 üzenetére
Fordítva. 1 modul 2 mag.
Ha érdekel, ez talán segít megérteni, és még ez, illetve ez.
Az FX egy teljesen új koncepció volt a K8 Athlon, K10 Phenom II után, legalább annyira mint anno az intelnél a netburst (P4 willamette, northwood, prescott), rágyúrtak az órajelre, és hát finoman szólva is nem aratott osztatlan sikert, az FX is így járt, rossz teljesítmény/fogyasztás arány és ordenáré melegedés, kiváltképp tuningnál 4,2 GHZ felett.
-
Spec
őstag
válasz
xeon forever #8474 üzenetére
What algorithm does the benchmark use, and what instruction set is used ?
The new benchmark computes a 2-dimensional noise function, that could typically be used in a game to generate a procedural map. The code is written in C++, and compiled with Visual C++ 2008. No special instruction set is used, but the x64 version uses scalar SSE/SSE2 instructions to achieve floating point operations, whereas the 32-bit version keeps using the legacy x87 instructions, resulting in almost half of the x64 performance.
-
xeon forever
addikt
Cpuz igazából mit benchel? Csak érdekelne...
-
jokeph
nagyúr
Igen, nézegettem én is.
Épp ezért nem is váltok fel 775-ről 1366-ra, nekem az erős egyszálas teljesítmény kell, 4 magnál meg nem kell több, 8 GB ram is elég.
A procik tényleg bagóért vannak, de rendes 1366-os alaplap, na az aranyárban megyen.
,
Ha most indulnák XEON cuccal, akkor beruháznák 1366-os platformra.
-
-
jokeph
nagyúr
Hát, igazából 4599.xx-en mennek.
Igazából azért tiltottam le a másik 4-et, mert egyelőre nincs rájuk szükségem.
Hűtéssel nincs gondom, ilyen hűtő teszi a dolgát, egy ilyen házban.
Ő adja a tápellátást, nehogy kevés legyen a kraft, ha az FX 8320e mind a 8 magja duruzsol.
Mindezek pedig reája vannak csatlakoztatva, 4*2 GB G.Skill Rip Jaws 1600-as ramok társaságában.
Az eredeti VGA egy Radeon R9 380 4 GB Asus STRIX, ez most tesztelés céljából átkerült az aláírásomban lévő XEON-os konfigba, abból pedig a Sapphire Radeon RX 550 4 GB ebbe.
Rendszernek egy Kingston Hyper X 120 GB SSD szolgál, a többi adatnak pedig egy 500 GB Toshiba HDD.
-
jokeph
nagyúr
-
Spec
őstag
Sziasztok! Keresgéltem a neten Xeon proci témában, és úgy bukkantam a témaindító írásra. Egyből szemet szúrt benne egy CPU-Z-s teszteredmény, ami első ránézésre irreálisan magas értékeket tartalmazott meglátásom szerint. Az alábbira gondolok.
A mostani méréseim szerint egy Core i5 3470 (Ivy Bridge) kb. a 1/3-át hozza ezen értékeknek, de egy Core i5 7400 (Kaby Lake) is csak 1-2%-al haladja meg a Ivy értékeit, és az is ezen mérési eredmények 1/3 körül mozognak. Itt egy friss mérés a Core i5 7400-ról.
Hogy lehet ekkora különbség? Azért kétlem, hogy a cikkben szereplő Xeon ekkorát verne a Core i5-ökre. Megváltozott a CPU-Z mérési metódusa időközben? Akkor viszont objektíven nem összevethetőek az eredmények egy mostani méréssel. Kíváncsi lennék egy hasonló Xeon-os rendszeren elvégzett friss mérési eredményre, hogy most mit mutat a legújabb CPU-Z-vel.
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8440 üzenetére
Ha gond van az 5Val, azt miként javítja az OS, szünetmentes órajelciklusokkal..? Ne már, kiakadt a barométer
-
xeon forever
addikt
Amugy viccet félretéve. Usb-s billentyű ha szar az 5V ingadozása miatt nem kényszerülhet az oprendszer folyamatos hibajavításra? Ami ügye a cpu-t terheli. Persze itt milisecundumokrol beszélünk ami átlagos felhasználáskor csak log fileban szúr ki az ember. Vagy erőforrás Figyelőben grafikonon.
???
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8437 üzenetére
Lehet
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8435 üzenetére
Nálam már a Soviet Installationben 30 alá esett az FPS, RX460 + E5440. Ilyen 15-20FPS-sel ment sajnos a játék, még minimumon is. Benchmark bezzeg lefutott gond nélkül.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8432 üzenetére
Nincs, de a demót próbáltam már, és le tudom tölteni, ha kell. De abban nincs olyan sok NPC, mint később.
Itt egy videó G4560-al, eléggé megfogja. Később teszteli i5-7400-al, annál is 80-90% a CPU kihasználtság.
-
xeon forever
addikt
Na ez a kép nem sikerült
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8420 üzenetére
Watch_Dogs, Watch_Dogs 2, Arma 3, ezek jutottak még eszembe.
AC: Origins, NFS2015-ben is elég sok mikrolagot okozott az E5440. Crysis 3-nak is vannak CPU intenzív jelenetei, pl. WTTJ eleje. Rise of The Tomb Raider, Hitman (2016)
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8429 üzenetére
Vannak területek, ahol számít, máshol nem, mert bőven elég a DC is. A játékok jellemzően ilyenek, meló az más tészta. Teszemazt több GBOS fileok RAMdriveban vinyó helyett, filmes melók, stb. Amíg nem ez a cél, nincs is értelme horror kiadásba verni magad.
-
xeon forever
addikt
Itt azt mutatta be milyen programok nem nyernek a sávszélesség ~duplazodasan.
Mivel hosszú távra kell gép nagyon szemezek a hp z4 érkező workstationevel.
Potom 1500 dodo...
2018 végére talán összejön. Addig marad ez a csodagep.
Egyébként Szerinted mitől van ez hogy egy sávszélességet nem tud egy program natívan kezelni?
Kb bosszantó... -
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8426 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8426 üzenetére
Én is telefonon vagyok..neki nem állok..bár sejthető az eredmény, mikor OC RAMokkal is minimális a difi. Nem itt jön ki a nagy RAM sávszélesség előnye..
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8424 üzenetére
Nem, de nincs is szükség rá szerver környezeten kívül.. mire nem elég egy DC ~50GB/s pl.? Mert az hozható vele. IPCben meg egykutya. ECC nincs, de az se kell ugye normál esetben.
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8422 üzenetére
Jó sok értelme is lenne..nézd meg az i7-6700Kt, ugyanez a spec asztali fronton. Meg kéne érteni, a 771/1366 téma azért olcsó, mert dobálják kifelé szerver szinten, frissebb platformon csak felesleges pénzt költenél asztali használatra.
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #8420 üzenetére
Attól függ..4C/8T 4/4.5G W2125 pl.
-
fpeter84
senior tag
válasz
xeon forever #8415 üzenetére
igen, a 286-ra írt játékok natívban futtatva elég problémásak
a 4GHz-en járó x5460-on 8GB ram és egy GTX 1060 3GB társaságában most pl az assassins syncicate-et tolom 1080p, very high beállításokkal, egyedül az AA kapott -1 szintet hogy beleférjen a video memóriába, és így könnyedén tolja a 35-40fps-t, ami 30 alá soha nem megy, szóval szerintem elég jól játszható... próbáltam benne egy RX 470 4GB kártyát is, de az valahogy gyengébben muzsikált annak ellenére hogy ő az erősebb - a max fps kicsit magasabban, de az alsó határ meg be-beesik 15-20-ig is ami már tényleg zavaró - talán az AMD drivere bizonyos dolgokban jobban támaszkodik a proci nyers erejére, és ott már elvérzik a kis xeon. úgyhogy azt vontam le konklúziónak, hogy inkább az nV való hozzá...
szóval nem igazán hiszem hogy most van olyan ami átlagos beállításokkal kifogna rajta...
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8415 üzenetére
BF1 64 fős multiplayerben. FO4-nek is kevés. BF4 64 főnél is kevés 60FPS-re.
Nem vagyok otthon, hirtelen ennyi jut eszembe.
Forza Motorsport 6: Apex, Forza Horizon 3, Forza Motorsport 7
-
xeon forever
addikt
Tud valaki olyan gamet ami a 775 xeon cpu miatt nem idul?
Vagy szétlaggol miatta?
-
B.Pystike
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5B alaplap+Xeon 5440 proci.
Valaki tudna küldeni egy frissített Biost hozzá amiben benne van a microkód,mert valószínűleg láma vagyok,de nem találok.
A segítséget előre is köszönöm. -
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #8406 üzenetére
Legjobb az adott alaplap manuálját végigböngészni, hogy tartalmaz e TPM chipet, de én is úgy tudom hogy (brand alaplapoknál előfordul hogy van) javarészt nincs TPM chip, de G31, G41 chipsetes alaplapoknál tapasztaltam, hogy lehetőség van egy külső TPM modul csatlakoztatására az alaplapra, megvan hozzá a dupla soros tüskecsati.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Ilyet általában újabb alaplapokhoz tudsz vásárolni, ritkán található meg alapból alaplapokon.
-
elistvan
őstag
válasz
Ja, ilyesmi asztali lapnál nincs nagyon, ez inkább laptopokra jellemző.
-
xeon forever
addikt
válasz
elistvan #8405 üzenetére
Az alaplapon egy chip ami a hardware-es kripto kulcsokat tárolja.
Pl egy win7 ott tárolja, ezért ha alapból be van kapcsolva(ha van a lapon alapból be van) akkor egy újra telepítésnél már nem kell újra aktiválni az oprendszert.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_Module
Illetve bizonyos programok lehetővé teszik, hogy a hdd-n is tárolja a rendszer számára ezt a kulcsot.[Rendszer számára fenntartott hely]
Ezeket ki kell takarítani.
Utolsó soron előfordulhat, hogy a cpu nincs a biosban. Ezesetben a téma indító cikket olvasd végig.
-
elistvan
őstag
válasz
xeon forever #8403 üzenetére
Nem én vagyok a tulaj, csak facebookon kérdezte. Az utóbbi az a Gigabyte. Előbb csak annyit adott meg hogy combo lap, és g41-es ebből következtettem tévesen a másikra. Mi ez a TPM ürítés? Már bocs a láma kérdésért.
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #8403 üzenetére
Nem lényeges annyira a gyártója, inkább az hogy G41-es. Mennie kellene rajta.
Én ilyenen használtam, Core2Duo és XEON E3120 procikkal is.
-
elistvan
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest