Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8697 üzenetére
Hát, nagyon az.
-
kenand
veterán
válasz
harusakura1 #8690 üzenetére
Milyen chipset van a lapban? Biztosan támogatja a Xeont? (L5408 egyébként 1066-os) De p35/p45-ös lapban egy akár 466-os FSB-vel is, vétek 1066-on hagyni, hacsak nem az alacsony fogyasztás és a passzív hűtés a cél...
-
Cingi1979
tag
válasz
xeon forever #8693 üzenetére
Oké! Miért kérdezted, hogy X5450? Talán sok az alaplapnak az X5450?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #8694 üzenetére
Ránéztem a tálcádra, és elfogott a HOL VAN MÁR A HARMADIK EPIZÓD?! érzés.
-
xeon forever
addikt
válasz
xeon forever #8691 üzenetére
-
Cingi1979
tag
Szép estét mindenkinek! Segítség kellene egy ASUS P5G41T-M-LX laphoz. Xeon X5450 lett rakva az alaplapba de nem indult el a gép. A Windows betöltésnél már lefagy. Az eredeti 775-ös procival már el sem indul csak a ventik forognak. Bios az utolsó gyári van a gépen. Ötlet? Előre is köszönöm!
-
harusakura1
tag
Sziasztok!
Épp most vettem az előbb egy átalakítót a procihoz, hogy menjen majd a kis konzumer lapomban, de cpu még nincs hozzá, viszont az eladó kérdezte, hogy mennyi a max fsb a lapomon, ami 1066MHz. A kérdésem az lenne, hogy az E5450-es 1333MHz-s, ettől függetlenül belerakhatom a lapba, vagy felesleges és keressek egy gyengébbet?
-
fpeter84
senior tag
válasz
VicKing #8687 üzenetére
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
> ezt állítsd, amikor húzod fel az FSB-t akkor láthatod majd hogy a memória órajelét is elhúzza, de a fentivel tudsz az auto helyett másik memória osztó értéket adni amivel órajel határon belül marad - 400-ig, aztán utána a memória tuningolhatósága lesz a kérdéses pont...valamint ezeket ajánlott még beállítani:
C.I.A. 2 [Disabled]
Performance Enhance [Standard] -
kenand
veterán
válasz
VicKing #8686 üzenetére
Az más figyelni kell, olyan lapom van nekem is
Ha a box szórakozik, van hozzá az orosz és a kínai lapon is...
Ha 400-as, vagy a fölötti az FSB akkor 2:0-ra kell állítani a memóriát Auto helyett megtalálod a BIOS beállítások között (Ilyenkor 2:0-nak írja mivel DDR2-es RAM, de valójában 1:1-ben 400 Mhzval megy, mint az FSB)
-
VicKing
tag
válasz
VicKing #8686 üzenetére
Megtaláltam, felment, nem tudom mi változott
Még egy kérdés, tuningnál szájbarágósan el van magyarázva minden, utána jön egy olyan mondat, hogy a memóriát ne felejtsük el visszaosztani... ez mit jelent pontosan, szájbarágósan? mit csináljak , hova osszam, hogyan? Ha ez megvan, igyekszem nem zaklatni többet titeket ilyen kezdő kérdésekkel. -
VicKing
tag
Természetesen valószínűleg a biosokkal minden rendben, én vagyok a hülye!
Mea culpa, mea maxima culpa!!!!kihagytam egy "E" betűt az alaplap nevéből. Így jár aki rányom az első felugró találatra.
Szóval az alaplap helyesen:Elnézést kérek tőletek, így már azt hiszem tudtok olyan Biost ami működik....
-
korn
aktív tag
Memória SPD-t lehet vele módosítani. Brand gépeknél ahol a tuning gátja a memória, ott kiválóan használható.
Vissza lehet butítani az SPD értékeket. Meg szinte minden memó beállítás állítható. -
VicKing
tag
Az általatok leírtak alapján visszaállítottam a Biost és azóta nem volt kékhalál, köszönöm!
Viszont írtátok, hogy Xeon mikrokóddal ellátott BIOS-t tegyek fel...
Megtennétek hogy valaki ad egy linket egy ilyenhez, vagy elküldi nekem?
Alaplap: GA-P35-DS4 (rev. 2.1) [GA-P35-DS4 (rev. 2.1)]
CPU: Xeon E5450Köszönöm!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #8675 üzenetére
Hatodik generációtól, de nem vagyok képben, hogy melyek azok...
Csak a Skylake-től? -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
philoxenia #8674 üzenetére
Ugy kezdődik a cikk,hogy újabb prockók.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ebben a sebezhetőségben az itt használt Xeonok érintettek?
-
Smiley
addikt
válasz
#42706048 #8659 üzenetére
Az X-es baromi sokat fogyaszt... szimplan ennyi.
Nekem egy "javitott Freezer huti", amugy ez a gep mindenfele kukazott cuccbol lett osszerakva, Most csereltem alatta lapot, mert 4Ghz felett elfogyott a P35, a P45-el meg nem volt idom szenvedni. Az Asrock-ban 3,6Ghz-en ment normal hasznalatnal, igy 30-40 fok kozott tudtam tartani, es 4Ghz-en ment amikor jatszottam vele. Hazahoztam a cegtol meg honapokkal ezelott egy 1050Ti-t, ahhoz kellett volna meg plusz 200-300Mhz a GTA V-nel, remelem a mostani P45-os Asus tudni fogja majd. Jah es volt egy pozitiv resze is a lap cserenek, ujra belefert a tap a hazba. -
törölt tag
válasz
Pécsi gyerek #8663 üzenetére
köszi szépen akkor bekérdezek a hűtős topikba
-
fpeter84
senior tag
Valaki már próbált összehasonlítani azonos számozású E és X procit? Az addig ok hogy az X TDP értéke másfélszerese az E-nek, node az nem feltétlenül jelenti azt hogy azonos órajelen jobban is melegedik... Eltérő a gyári alap Vcore? Vagy szimplán csak jobban hagyja elszabadulni a lovakat tuningolás közben?
-
törölt tag
válasz
Pécsi gyerek #8660 üzenetére
köszi. Viszont ami most van e5430 as azt nem lehetne 3500-3600mhz ig feltornázni jobb hűtéssel?
-
törölt tag
Sziasztok!!
Kérdezném, hogy ehhez az alaplaphoz jó lennének a lent említett processzorok?
Alaplap: (Gigabyte ga ep35ds3)Jelenleg egy Intel Xeon E5430 van benne. Viszont sima intel hűtőm van rajta 3100 mhz ig tudtam feltornázni.
Viszont akarok rá venni egy jobb hűtőt . Ezek közül a processzorok közül egyet:Intel Xeon X5460 vagy Intel Xeon E5472
Ezek közül mindkettő jó lenne ebbe az alaplapba?Vagy tudtok esetleg mást ami jobb és jól tuningolható? köszönöm a válaszokat
-
harusakura1
tag
Az épp nem jó ehhez a laphoz, de megtaláltam a jót is. Csak az rev 3.3.-ashoz való, nekem 2.0-s van, de checksumoltam a hivatalos biosokat is és ugyanaz mind2 verzióhoz, tehát lényegi különbség nincs a két revízió között. Fel is ment szépen, egy baj volt, hogy nem ismerte fel a pendriveot, kellett csinálnom egy külön partíciót a HDD-n. Köszönöm szépen a segítséget! Mostmár csak a xeont kell megvennem bele!
-
Spec
őstag
-
kenand
veterán
válasz
harusakura1 #8649 üzenetére
Azt még moddolni kellene az összefoglalóban lévő orosz vagy kínai honlapról vedd le a moddoltat
pl(#8650) petszol
Semmi gond. Érdemes elolvasni.
A kiterjesztést meg nyugodtan megváltoztathatod, attól a formátum nem változik. Lényeg mmtool AMI bioshoz van -
jokeph
nagyúr
+1.
Nekem egy AM3+ FX konfig, meg egy s1151-es 7. gen Corei3 7350k-s konfig mellett szolgál a XEON (lásd: aláírásomban, jelenleg R9 380 VGA-t hajt, nem is rosszul.)
3v3-ig jó vagyok még multiplayerben SC2-ben vele, persze 1280*1024-es felbontáson 19"-on.
A CPU intenzív dolgok mediumra, a grafika meg extreme/ultrá-ra van állítva.
Nekem az egész abból indult ki, hogy megmaradt 4*2 Gb DDR3 1333-as memóriám, egy pár G.Skill meg egy pár OCZ platinum, meg volt egy 2 magos XEON E3120-am.
Az alaplaphoz meg a Zalman hűtőhöz (nagyon hatékony) jó áron jutottam hozzá, úgyhogy belevágtam.
Nagyon elégedett vagyok vele, W10 x64 Enterprise N rendszer-el megyen, minimális hangolással 3,45 GHZ-en.
-
korn
aktív tag
Ez egy több mint 3 éves sztori. Az akkori árakat kellene megsasolni. Természetesen mostmár csukódik az árolló a sima meg a xeon között. Ettől függetlenül 5000 alatt nem nagyon van még most sem sima Q9xxx proci, persze ki lehet fogni egyet-egyet. Ezzel szemben egy q9300-nak megfelelő xeont meg lehet venni minden keresés-kutatás nélkül 1800ft-ért ali-n... Az alkotás öröme, meg felbecsülhetetlen. Nálam is itt áll egy haswell gép a fal mellé beállítva, aztán mégis az l5408-as meg az e5450-es gépekkel szórakozok.
-
petszol
tag
-
kenand
veterán
válasz
harusakura1 #8647 üzenetére
SLIC-es ha Xeonos is nem kell tartani tőle, az csak annyit tesz, hogy a Win 7-et a megfelelő sorozatszámmal OEM fel tudod telepíteni, nem kell Win 7 loader stb... aktiválható "genuine"
Giga lapot a BIOSban található fash programmal tudod legegyszerűbben frissíteni.
Vagy - macerásabb- készítesz egy bootolható USB driveot ráteszed a bisot és awdflash programot, bootolsz az USB driveról . -
harusakura1
tag
Üdv!
Most vettem egy Gigabyte GA-965P-DS3 (rev. 2.0) alaplapot, aminek a BIOS-át szeretném frissíteni, hogy fogadja a Xeon E5450-es processzort. Kutakodtam egy kicsit, de csak olyan biost találtam, amibe benne van valami slicc 2.1 is, ami nem tudom, hogy micsoda, de valószínűleg nekem nem kell. Tehát elhatároztam, hogy magam rakom bele a mikrokódot a biosba és szépen updatelem azzal. Leszedtem a weboldalról a legújabb biost, kaptam egy self-extracting fájlt, kicsomagoltam egy mappába, van 3 file, egy autoexec.bat egy flashpi.exe és egy 965PDS3.F14 fájl. Ezekkel mit kell kezdeni?
Vagy esetleg, ha valakinek van már moddolt biosa, fel tudná rakni valahova és tudna adni egy linket?
-
Pécsi gyerek
addikt
Amikor én beszáltam a buliba,akkor egy quad 9650- es kb 20-22 ért ment aprón.Ugyan az a xeon változata meg 8-10 ért volt.Már ezért megérte,mert minden fillér számított.Amúgy itteni segítséggel,meg elolvasva kenand leírását,abszolút nem kínlódás a történet.
-
kenand
veterán
Bizonyos emberek szeretnek kevésebből többet kihozni. Ha sikerül az élmény. és ezt az élményt nem pótolja készen vett konfig.
Senki sem kötelez rá, hogy így tegyél, ha nem olyan a hozzáállásod úgy sem érted meg.
Nekem sok 1366-os is van, ott is élmény kihozni többet a régi konfigból. -
Spec
őstag
Ok, világos. Értem is ezeket az érveket.
Manapság azonban szerintem bőven elég, és egyszerűbb is beletenni egy Q9300-at, vagy 9400-at. Az is fillérekből kijön. Szerintem az a kis plusz amit a jobb Xeon ad nem éri meg a vesződést. A top Xeonok meg ugyanúgy nem olcsóbbak annyival. A tuning nálam nem szempont, úgyhogy ezt anélkül mondom. Természetesen értem, hogy szénné húzott procikkal sokkal jobb eredményeket lehet elérni, de annak is ára van.
Akinek meg ez kevés, annak valószínűleg inkább generációt érdemes váltani. Egy 1155-ös lap, bele egy i5 3470, vagy 3570, és vígan elég bármire. Az egész kijön 25-30-ból alaplapostól, procistól, mindenestől. -
Smiley
addikt
Mert baromi nagy poen.
Kuzdeni kell vele, hogy jo legyen, filleres alkatreszek vannak hozza barhol, es egy jol osszerakott darab meg ma is megallja a helyet. Arrol nem is beszelve, hogy en altalaban tobb 100e-s hw-kal jatszom a meloban... azokat meg osszerakod es mukodik, abban nincs semmi jo. -
jokeph
nagyúr
Üdv !
Mert alapon is megy úgy, ha nem jobban mint a QUAD megfelelője. (mezei lapokban, ahol az OC nem lehetséges).
Nagyon nagy a választék, picik az árak.
Mert pl. van belőlük nagyon keveset fogyasztó 50W tdp-s Lxxx variáns is, és az sem gyenge.
És ha már szempont az OC, és minden adott hozzá, általában jobban bírják mint a sima QUAD-ok.
Ha nincs kedved reszelgetni, piszkálgatni, akkor tehetsz bele az X3xx0-ból, az natív S775-ös foglalatú.
-
kenand
veterán
válasz
petszol #8629 üzenetére
"Szükséges alkalmazások és mikrokódok megtalálhatók a BOX accountomon."
Ebben a mondatban van a link az alkalmazásokhoz.
Tény a cikk írása óta a box időnként szívózik és nem enged letölteni. (de az előbb néztem és ment)Intelmicrocode.exe parancssoros alkalmazás, de ha elindítod és a bios fájlt csak rádobod az ablakra úgy is mutatja.
Eggyel korábbi kérdésidre a válasz mind benn van a cikkben, átalakító kép is stb.... az összefoglalóban természetesen nem tettem be újra az egész cikket.......
(#8632) Spec
Amikor a cikk íródott akkor a775-ös Quadok ára a Xeonok 2-3 szorosa volt. Cikkben is írom, hogy a fiam gépében a quad ment tönkre, nagyon drágának találtam egy másikat így akadtam a Xeon hack dologra...elolvastam az angol leírásokat és a megszerzett ismereteket foglaltam össze.
Nagyon sokan kaptak kedvet.....
Ráadásul Xonból nagyobb a választék, és egy jó lappal E5450-es Xeonból több kihozható. (jobban tuningolható).
-
petszol
tag
Talán a TDP miatt pl.
-
Spec
őstag
Amúgy mondjátok már el, hogy miért jó ez a Xeon-al bubuckodás? Tesztek a LGA 775 lapba egy Core 2 Quad-ot, és se forrasztás, se reszelés, se bios izélgetés nem kell hozzá. Az ára se vészes. 5-6000-ért már korrekteket lehet találni. Talán a Xeon jobban húzható, de aki nem akarja tuningolni, az minek kínlódik vele?
-
lamiki
senior tag
válasz
petszol #8629 üzenetére
Parancssorban, vagy pl a Totalcommander alján is van ilyen, ide CTRL +ENTER bemásolja a parancs sorba a nevet amin áll a kurzor, így még írosgatni sem kell: intelmicrocode.exe bios.bin (bios neve) és ENTER. Kiírja a biosban lévő mikrokódokat. De ne féljél a Xeon moddolt biosoktól, ezek is a legutolsó gyárira épülnek, nem szokott gond lenni velük.
-
petszol
tag
Köszönöm.
Az összefoglalóban szereplő leírásból ez nekem nem kerek,nem találtam a progit sem.
"Ha tartasz a moddolt BIOS-tól és preferálnád a gyárit intelmicrocode.exe segítségével a letöltött gyári BIOS fájlból lekérdezhető az, hogy tartalmazza-e a szükséges mikrokódot."
Ezt hogy? -
petszol
tag
Sziasztok.
Van egy MSI G41M-P28 lapom. Ebben a lapban menne az E5450 Xeon CPU?
A proci átalakítóról tud valaki képet küldeni?
A listában nem látom az összefoglalóban.
Moddolt biost hol találok hozzá vagy hogy kell megcsinálni? Az angol nem az erősségem.
Köszönöm előre is. -
Cingi1979
tag
Szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Vásároltam egy Gigabyte GA-P43-ES3G alaplapot. Kérdésem az lenne, hogy jó választás volt Xeonozáshoz a lap?
-
korn
aktív tag
válasz
zsocasoss #8622 üzenetére
https://mega.nz/#!rV0TFBLa!PMNxU5PDW6h3SNhk6C0etJSHFbIG8Kq1exa8Vn5JhDA
Benne a xeonos C0 E0 mikrokódok, win alól flash-elhető. Saját felelősségre.
Cpuid 6F6, 6F7, 6F2, 6FB cserélve xeonos 10676, 1067a-ra. -
zsocasoss
csendes tag
válasz
donmackó #8623 üzenetére
Leírják, de azzal kezdtem a topikba írni, hogy nekem az a megoldás nem működik. Ha a .rom fájlt kiírom fat32-es pendrive-ra nem tölti be róla. HP jel stb...nem jelenik meg. Csak a Windows.
A korábbi válaszomban egyébként szerepelt a konkrét fórum linkje, amire rákerestél.
-
donmackó
addikt
válasz
zsocasoss #8622 üzenetére
Ahonnan ezt letöltötted (mert a neve alapján rákerestem), ott írják hogy támogatja az összes 45nm-es cpu-t. Viszont a memóriákra oda kell figyelni mert nem mindegyikkel működik rendesen. HP H-IG41-uATX 45nm microcode update LGA771/775 verified working És le is írják hogy kell feltenni.
-
zsocasoss
csendes tag
válasz
donmackó #8617 üzenetére
Betöltöttem a kész ROM fájlt, de egyik mikrokódját sem engedi Patch-elni.
-
zsocasoss
csendes tag
Ezt találtam és xeon e5450 menne bele, de az adapterre még várnom kell pár napot. Addig gondoltam modolom a biost.
Épp erre a részére lenne kíváncsi, hogy egy exe fájlba amit a hp oldaláról letöltök, abba hogy pakolom bele a mikrokódot, ami a fent említett linkben van. Mert ha a .ROM fájl kiírom pendrive-ra nem tölti be a fájlokat.
-
donmackó
addikt
válasz
zsocasoss #8608 üzenetére
Itt a leírás a HP gépek .rom-os frissítéséhez. A step3 kell neked -> HP Desktop PCs - Updating the BIOS
-
zsocasoss
csendes tag
Sziasztok!
BiosMod-ban kérnék egy kis segítséget. Találtam az alaplapomhoz megfelelő .ROM fájlt, de a bios-omban sincs beépített flash(EZ és Qflash), így pendrive-ról nem frissíthető.
Ilyenkor, hogy tudnám a mikrokóddal frissíteni a biost?
Alaplap típusa Foxcon 2A8C, HP H-IG41-uATX
Gép: HP 500 B MT -
xeon forever
addikt
válasz
philoxenia #8604 üzenetére
Firmware szinten gondolkozom. Pont azt szeretném megcsinálni, hogy fixalok egy adott állapotot és onnantól kezdve nem szemeteli teli semmi a drive-ot. Hiba szinten olvastam róla, hogy ssd ha read only modba kerül, attól még a rendszer elindul. Na ezt szeretném elérni, csak direktbe.
-
kenand
veterán
válasz
xeon forever #8603 üzenetére
Nekem akkor lett read only a 64g-s usb driveom amikor elromlott
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
xeon forever #8603 üzenetére
-
xeon forever
addikt
Teljesen off:
Tudja valaki hogyan lehet teljesen read only módba rakni egy háttértárat (hdd;ssd)???Utoljára usb sticket láttam így megcsinálva.
-
lbarni
csendes tag
Azóta kicsit én is utána jártam a témának és sikerült találni egy makrózott Excelt ami ezt az egészet kiszámolja.
Sajnos az Excelben nem működött megfelelően a makró. E hiba kijavítása utána, megfelelően működik!
Ha esetleg érdekel: https://data.hu/get/10889707/Mukodo_C2D_VMod_Calculator_v1.1.xlsm
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Anime filmek és sorozatok
- Bundle topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest