Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bélaaaa
őstag
Megéri a nagyobb memóriakártyát venni, (ergo) ki tudja használni a Pi2? 8Gb vs 16Gb?
Most készülök venni egy eszközt a málnapc-től. Ott a kitben a 8-ast adják hozzá.
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bélaaaa
őstag
Használja valaki a RetroPie alkalmazást? Nem találom benne a Vice-ot, pedig a leírásában szerepel, hogy benne van. Kérem, segítsen valaki előhozni. Fiammal szeretnénk egy kicsit nosztalgiázni, régi C64-es játékokkal bomolni egyet.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bélaaaa
őstag
Ha valakit érdekel, megcsináltam a Retropie-v3.0beta2-rpi2-t squashfs kompatibilisre a Berryboothoz. Csak le kell tölteni, majd a Berrybootnak megadni, s már teszi is be a menübe.
Retropie-v3.0beta2-rpi2-squashfs
Berryboot Pi2Jó szórakozást hozzá!
Az OpenELEC 5.0.8-al nem boldogulok egyenlőre. Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
-
Bélaaaa
őstag
-
Bélaaaa
őstag
Nektek minden jó, ha OpenELEC-el ISO-t játszotok le?
Nálam valami galiba van, nem látszik a CD/DVD menüje. Ha vakon elindítom, a filmet már jól játssza le.
-
Bélaaaa
őstag
válasz golya87 #12865 üzenetére
Inkább itt: http://malnapc.hu/
-
Bélaaaa
őstag
-
Bélaaaa
őstag
Azt miért csinálja az openelec 5.0.8 vagy a legfrissebb béta, hogy restart után átvált angol nyelvre?
Mindig kézzel kell visszaállítanom magyarra.Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bélaaaa
őstag
válasz crissprivat #13869 üzenetére
Gyárilag nem fog az újraindulgatni, valószínűleg tápegység probléma állhat a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
Bélaaaa
őstag
Egy távirányítós kérdés:
Van egy ilyen távirányítóm, s nem tudom belőle kikapcsolni az AirMouse funkciót végleg. Van rajta egy gomb, amivel 1 percre kikapcsol, de utána automatán visszakapcsolja. Én ezt nem szeretném.Van valakinek ötlete, hogyan tudnám végleg kikapcsolni?
-
Bélaaaa
őstag
Ismertek valamilyen mp3 lejátszót, ami alapértelmezetten indul (újraindítás után).
A lányomnak keszitenék egy egyszerű zenelejátszót, bedugja a pen driveot, mar megy is a zene 3.5-es jacken. Esetleg kap még valamilyen billentyűzetet, amivel lépkedhet a számok között.Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bélaaaa
őstag
Egy picit off:
Van egy rPi2-m és egy androidos (6.0.1) TV boxom, több alkalmazással, pl. Kodival. Az androidos boxot szeretném torrentre használni, pontosabban adattárolásra, illetve filemegosztásra.
A pi2-re Librelec-et tettem, az tökéletesen fut, látja az androidos box által megosztott filokat, le is játsza.
Abban kérném a segítségeteket, hogy van-e valamilyen szájbarágós leírás, hogy a TVboxon, hogyan tudom beállítani a torrentet (uTorrent esetleg), hogy szgépről (remote transmission talán) tudjam managgelni a letöltést?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Láncfűrész topik
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple asztali gépek