Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sad_Vamp #9313 üzenetére

Nekem kicsit zavarosnak tűnik. Próbáljuk máshogyan.
    Pontosan mi a típusa a két megjelenítőnek?
    A raspi csak bizonyos rendszerrel csinálja, vagy van olyan, amivel mindig jó a kép? (ha jól értettem van). Melyik jó melyik nem?
    Érdemes összehasonlítani a config.txt-t a működő és nem működő között.

Ha az overscan ki van kapcsolva, akkor elvileg kitölti a képernyőt a pi oldaláról.
    A megjelenítőn érdemes megnézni, ha lehetséges (a cucc menüjében infó rész), hogy milyen felbontásúnak hiszi a kapott képet. Itt már kiderülhet turpisság. A pi oldalán is érdemes megnézni, hogy olyan felbontás van-e beállítva. Ha ezek különböznek, akkor már némi turpisság lehet...

Ha a felbontás a tévén és a raspin is ugyanannak tűnik az adatok alapján, akkor a tévé menüjében (a dokumentáció segítségével) meg kell keresni a pc módot. Valamelyik samu tvmonitor esetén már tapasztaltam olyat, hogy külön be kellett állítani, hogy ne akarja széteffektezni a képet, hanem csak jelenítse meg.

Ha a raspi nem a megjelenítő natív felbontására van állítva, akkor a monitor beállításától függően lehet, hogy kinyújtja a képet, vagy csak középre teszi azt. Ez esetben is a megjelenítőn kell állítani, ha nem tetszik. Vagy olyan felbontást használni, amilyen a megjelenítő.

Új hozzászólás Aktív témák