-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
pube111
üzenetére
Azért a 2.5"-os winyók szokták bírni a nyúzást, nekem pl a szerverként használt eeePC-ben évek óta pörög egy 500gb-os példány.
A winyóval a fogyasztás a fő bajom, pláne, ha 7/24 megy. nincs 230V, napelem, ólomakksi és sokszor felhős idő van.
Az utolsó percben élő rendszerkép nem fontos, lévén elég statikus a berendezkedés: egyszer beállítom, feltelepítem, utána szépen töltögeti a kamera képeit a gdrive-omra/ad konfigurálási lehetőséget a kamerához. Max a biztonsági frissítések miatt jó, ha az aktuális rendszerkép töltődik be a backupból.
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Tudtommal két usb forrás között megy a raidelés, de úgy nemigazán, hogy az egyik a kari a beépített olvasóban van. Tudom, ez csak 7/24 nyúzott gépecskéket érint.
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Beépített olvasó és usb-sre dugott között tudsz raid1-et csinálni
? -
t72killer
titán
válasz
azbest
üzenetére
Az irreverzibilis modokat egyelőre kihagyon
. Viszont ahogy nézem, legalább van tiszta usb boot a 3b+ modellen.. -
t72killer
titán
Igen, kérdés, mi van a "köztes" esetekkel, amikor bad sectort kap egy később használt rendszerfájl
? valszeg marad akkor a raid1. -
t72killer
titán
Kártyahiba esetén tud automatikusan bootolni és tovább üzemelni a rendszer pendriveról/microsd olvasóról?
-
t72killer
titán
válasz
sztanozs
üzenetére
+#33147:
Kell, mert a wifi elérés nem tuti (nem saját). Vezetékes net nincs, ezért valahova mindenképp kell egy 4G eszköz.
Tehát kétféleképp lehet megoldani az állandó stabil netelérést, ráadásul energiatakarékosan:
1. Bonyi: külön lte modem, amit egy arduino kapcsol ki-be, annak függvényében, hogy elment-e a wifi (ugye nem leszek ott átkapcsolni)
2. Egy automatikusan az "olcsóbb" kapcsolatra ráálló rendszer, ami ha történetesen egy kombi lte-wifi stick, akkor lényegesen energiatakarékosabb is, mint bármilyen külön dobozka. -
t72killer
titán
válasz
sztanozs
üzenetére
Ha már USB, Találtam egy jelöltet, E8372h-153
Kérdés, hogy tud-e wifi kliens módban is dolgozni? -
t72killer
titán
válasz
sztanozs
üzenetére
Köszi

Más téma, próbálgatom a gopro parancsokat böngészőből: gépecske fő dolga lesz a kameravezérlés, illetve a fájlok továbbítása netre.
Raspberryn (CYW43455 wifi chip) működik az egyszerre két wifi AP-hez csatlakozás
? Ha lehet redukálnám a dobozok és USB-dugeszek mennyiségét, és mivel a gopro is AP és az internetforrás is az, vagy chipen belül, vagy egy USB dugesszal kell megoldanom a problémát. -
t72killer
titán
Nem vagyok otthon a debianban, távoli eléréshez mi a javasolt lehető legbiztonságosabb megoldás?
-
t72killer
titán
Alighanem megvan az eddig háziszervernek használt eeePC utódja
. 7/24ben mindenképp 10W alatti fogyasztású kütyüt szeretnék hajtani - a Pi úgy néz ki idle+bekapcsolt wifi és portok mellett 3W alatt eszik, mialatt ezt a postot írom róla, böngészőben meg 3.5W körül. -
t72killer
titán
válasz
maestro87
üzenetére
Szokás szerint előre majréztam a táppal
alapdolgokra simán viszi egyelőre a samu QC töltője. Mivel nálam nem médiabox lesz (arra azért a sok 4k tartalom miatt már vmi combosabbat vettem volna), inkább a feladatot próbálom majd enerigatakarékosra programozni.
Ha már töltő: jól tippelek, h az autós töltő még kevésbbé dráma? Ott ugyebár csak DC/DC átalakítás van, kevesebb hőtermeléssel.Apropó hűtőborda, nem sietem el a dolgot, de azért nézelődök:

-
t72killer
titán
20 fokos szobában, az első frissítés vége felé 52 fokos a kicsike a hőkamera szerint (a képen épp csak 50et sikerült elkapni, 52 volt a max):

Majd kánikulában még meglássuk, de 35 fokban el tudom képzelni, hogy 80 fölé megy...
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, szóval a konkrét tesztek: BW-S6 vs 3A-es "noname Raspberry" táp.
Egy érdekesség a Blitzwolfokkal kapcsolatban! Tudtommal van bennük hővédelem (itt említ "overheat protection"-t), ami teljes mértékben indokolhat random rossz tapasztalatokat pláne hosszabb, megerőltető használat után! A noname kínaiban a hővédelmet a helyi tűzoltóságra hagyták...
7/24 üzemben viszont elgondolkodtam:
- 230V-ra egy normálisan hűtőbordázott LED-es tápegységre
- 12V-ra (ami nálam játszik az akksis üzemmód miatt) az autós töltő helyett (aminél szintén lehozzák az embernek a csillagot az égről, ha speckókról van szó...) szintén valami nyitott/jól szellőző DC/DC konverter... -
t72killer
titán
Töltőtesztek, SzVSz kicsit részrehajló a Blitzwolf irányába, az óccó 3A-esnél a melegedést megbontott házzal mérte közvetlen rálátva a forró komponensre, míg a Blitzwolfnál pár mm műanyagon keresztül mért a hőkamera...
Igaz, az elektronikus zaj ettől független, és abban határozottan a Blitzwolfnak áll a zászló: ez alapján lehet mégis a drágább töltőt venném. Van itthon egy régi aranyozott microUSB kábel, elég vaskos darab - sztem azzal fogom tölteni.
-
t72killer
titán
válasz
golya87
üzenetére
Köszi
. Gondolom nyúzásfüggő, hogy elég-e a 2.4A. Órákon keresztül tolva a témát a felmelegedett táp már lehet nem szolgál ki akkora igényt
.Autós töltőről/más, olcsóbb fali darabról (pl ezt linkelte egy kolléga pár hónapja) hajtja valaki?
-
t72killer
titán
Esetleg van vkinek ilyen?
30W EU QC3.0 3-Ports USB Charger
Ez ugye 2.4A-t ad, de két ágra szétosztva, nem tudom, vajon egy ágon is stabilan le tudja-e adni
?A hosszabb kábeleik vajon vastagabbak is, hogy kevesebb legyen a veszteség, vagy maradjon az ember az 1 láb hosszú (rövid...) daraboknál
? -
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Nna, ezt élőben tudom neked holnap tesztelni, miután meghozta a postás a gépet. Van még otthon egy ősöreg gopro töltő, ami elvileg tud 2A-t, nagyon remélem nem leszek rászorulva, míg megjön a Banggoodról egy normális Blitzwolf...
A +0.1V számíthat valamennyit a hatékonyságban...
-
t72killer
titán
válasz
kovbandi82
üzenetére
Ajvé, nekem is csak samu (s7e gyorstöltője) van itthon, lehet ideje beújítani egy Blitzwolfra...
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Egy csepp "chinglish" segítséget kérek, ennél a házikónál mit jelent az, hogy "Open case design, you don't need to worry it will affect wifi signal any more"? Elvileg nem zavarná a wifit egy maréknyi fém
?Jól látom, mintha kihagytak volna egy kis helyet és ha kell, a bordák fölé még pakolhat az ember egy shieldet? Bár akkor sok értelme nem lesz a házikónak...
-
t72killer
titán
A parancssoros változat (stretch lite) mennyivel fogyaszt kevesebb RAM-ot/hagy több erőforrást az alkalmazásoknak?
-
t72killer
titán
válasz
rosejbli
üzenetére
Nálam dupla vagy semmi a fogyasztástörtnénet
. Ha elkezdek HDMI-ről 4k kameraképet fogni, akkor nincs az a tuning+hűtés, amivel az alap raspi elég lenne - ha viszont csak sima fájltologatás, akkor egy tejfölösdobozban is tarthatom egy gombelem társaságában... Holnapután érkezik a kicsike (az ebayes arduino darabokra jóval többet kell várni
), próbálgatom mi mennyire fűti/elég lesz-e hozzá a samu 5V/2A telefontöltő?. -
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Asszem nézek valami komolyabb passzív bordát rá, én csak passzívban gondolkodom egyelőre...

-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Lehet végül lítium lesz, full-service nimh megoldás nincs a piacon (ma majd egész nap azt kerestem), barkácsolnivaló meg bőven van ezen kívül.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Én is ezt keresem, ha találok ilyen áramkört, ami épeszű árcédula mellett egyszerre tudja tölteni az nimh pakkot és levenni róluk az 5V/2A-t, jelentkezem

-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Ezt hívják szünetmentesnek, amiben az akksi az idő 99.99%-ában maxra van töltve, ha nincs egy modern laptopoknál szokásos okos akksikarbantartó áramkör, akkor csepptöltést csinál = miniciklusok tízezreit nyomja az akksira 98-100% töltési szint között. Emiatt is sztornóztam a kínai lítiumos HAT-et (+az ráadásul siralmasan lassan is töltött, azaz ha beütött volna egy hosszabb kimaradás, akkor napokig töltögethette volna azt a két 18650-est)...
Erre ólom akksi való, amit az ups-ekben is használni szoktak vagy NiMH. Konkrét készregyártott megoldást még nemigen
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Továbbra is lítium. Ha az a cél, hogy hordozható legyen a Pi, akkor persze a lítium a legjobb, de szünetmentesnek vagy pláne napelemes rendszerbe a lítiumakksik lennének az utolsó választásom.
Nekem amúgy napelemes lesz a rendszer, viszont gyakran felhős nyugatEU környezetben: a napelem amikor tud, feltölt egy zselés ólomakksit, ami mellé a Pi kapna még egy Eneloop-os szünetmentest, hogy amikor az ólomakksit leszívtam, vagy valami egyéb gebasz van a nagyobb körben, akkor civilizált módon be tudja fejezni az adott feladatot.
-
t72killer
titán
Jogos, akkor le kell még vadásznom egy 5,1V/2.5A autós töltőt (12V-os a rendszer).
#33031: nekem nem műkszik a link
.#33029: igen, lítiumakksis powerbank-IC-kkel Dunát lehet rekeszteni, nekem ezzel alapvetően két bajom van:
1. a lítiumakksik nem szeretnek állandó jelleggel 100%-ra töltve lenni, pl a dji drónakksim ha nem tudom lerepülni, akkor pár nap múlva saját magát lemeríti, hogy ne menjen tönkre. = UPS üzemmód max valami okos áramkörrel nyerő, ami nem engedi 80% fölé töltődni az akksit.2. Ld fenti USB forrás kérdése: a sok ciklust se szeretik, tehát ha csak így rákötöm a raspi GPIO portjára, és pl kitalálja, hogy ő magasabb feszkón megy, mint az USB-s tápom, akkor folyamatosan nyúzva lesz.
+bónusz: ridegtartásban a lítiumakksik elég robbanékony természetűek

-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Ugyanúgy lítiumos, de feleakkora a kapacitása, mint a V8-nak.
#33024: láttam ezt is
. Jó, és pont a napelemes megoldás érdekel
Épp van is itthon 10db-os AA tartó és egy rakás eneloop. -
t72killer
titán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Mondjuk ez lítiumos, a cuccot bütykölés nélkül megkapom 5$-ért, ráadásul duplaakksis változatban (+2db 18650-es akksi). Végülis ha nem alapellátás, hanem csak vészleállítás a feladatuk, azaz nincsenek folyamatosan töltve-merítve, talán nem gond a lítium hosszabb távon...
Az mondjuk kérdés még, hogy lehet-e a lítiumakksik számára egészséges 40-90% közötti ciklusra programozni (azaz 90% fölé sose töltse, 40% alá sose merítse a cuccost). Nem szívesen hagynék egyedül egy folyamatosan 100%, horribile dictu 0% közelében agonizáló lítiumakksit.
-
t72killer
titán
+#33018: értem köszi

A viccet félretéve amúgy még esélyem is lett volna kipróbálni: van a háznál egy n450-es atom procival szerelt őskövület netbook (win8.1!!), aminél még lehet a Raspberry vas is erősebb.
Visszatérve az áramellátás-alvás tematikára, csinált valaki itt Attiny85-ös vagy egyéb időzítő/ébresztőáramkört a kicsikéhez? (hálistennek a legutóbbi rendeléskor rögtön 5db-ot vettem...) Szeretném a kényszerkikapcsolásoktól megóvni - illetve akksiból is jóval kisebbel beérné a rendszer, ha szüneteket iktatnék a 7/24-es üzembe. Ha az időzítés atombiztos, pl x óra y perckor hóttziher, hogy fut a rendszer és kapcsolódik az LTE-hez vagy az ingyenwifihez, akkor a komplett rendszer (LTE-stick beleértve!) mínusz az óra lekapcsolható lenne, miliWattokra csökkentve a teljesítményfelvételt.
Szerk: 6éve linkelt egy kolléga egy ilyet, átnézem

-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Eltárolás = akksi, minden napelemes cucc így műkszik. A nap kb negyedrészében gyűjti az energiát, amit a maradék 18 órában kiad.
Compute modell? Ez nekem nagyon gyanús: "fits into a standard DDR2 SODIMM connector" - miafrásznak cserélnék ki laptopRAM-ot ilyesmire

?? A kínai kémcsajszi ilyet csúsztat a laptopodba miután a sanghaji pásztoróra után kiütötted magad és nem figyelsz a céges tatyóra? -
t72killer
titán
Jó hogy rátaláltam erre a gondolatmenetre
. Nálam is folyamatosan töltögetett akksi lenne a rendszeren és épp ma gondolkoztam, hogy a lítium nem lesz az igazi - sőt, lehetséges, hogy az akksis HAT-ek is neccesek lehetnek
. Nézek vmi jóöreg zselés ólomakksit.Egy érdekes projekt: napelemes Pi. - kapcsolódó gondolat: meg kell tanítani aludni a rendszert...
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Simán. A kodi inkább a grafikus magokat használja, a nas a cpu magokat.
-
t72killer
titán
Robosztus szünetmentes megoldásra mit javasoltok? Battery HAT? (lehetőleg ennél olcsóbb, de szintén minimum 2db 18650es akku menjen bele)
Szanaszét lógó usb powerbank nem játszik.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Szóval: a rock64-en android fut, amire ha rákeresel, van chromecast app és pl utorrent.
A kodi, ahogy a kolléga írja, egy médialejátszó - szvsz a legjobb: szuperhatékonyan használja ki a hardvert és kb minden OS-re portolták, droidra és raspbianra is.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Lehet persze. A rock64 androiddal megy, kvázi bármilyen droid app felmegy rá, kérdés mennyire futnak jól a telóra optimalizált appok - kodi esetén sztem jó ló a rock64
. Médialejátszásra én is azt vennék.Az extra buherára (pl esetemben a több vezetéknélküli hálózat kezelése) nem tudom mennyire alkalmas, illetve többet fogyaszt a sima raspberry 3b+-nál.
-
t72killer
titán
Hallottam én már pl hackintosh-ról, meg olyan gépekre felvarázsolt winfosch-ról, amihez nem létezett win support.
. Szval még ha meg is oldható, értelme nem lesz sok, mert nincs mögötte támogatás.A névért bocsánat
.Köszi az alus visszajelzést is, sejtettem... Villanykapcsoló dobozba fog menni, abba elférhet még valamilyen tartalék-áramforrás is.
-
t72killer
titán
Alumínium házat használ valaki? Mennyire vágja haza a wifi/bluetooth képességeket?
Illetve van valami bővíthető megoldás, amibe pl beleférne egy battery HAT?
-
t72killer
titán
válasz
Murdock1981
üzenetére
Gondoltam rá, csak az ugye alsóhangon +1W, ami napi 24 órában már infrastruktúrabővítést (nagyobb napelem+nagyobb akksi) kér, ráadásul a winyók sem élnek örökké.
RAID1-es megoldáson gondolkodom, azért annak az esélye, hogy egy héten belül pusztuljon meg két kari elég kevés. Elvileg raid1ben a rendszernek zavartalanul kéne továbbfutnia, ha az egyik kari beadja a kulcsot.
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Nekem ebből nem úgy tűnik, hogy hivatalosan menne rajta a Raspbian
. Ez elég komoly negatívum, mert a Raspy mögött elég sokan állnak.Persze, értem, a rock64 hardveresen jóval erősebb a Raspberrynél - kicsit én is tartok tőle, hogy 1GB RAM kevés lesz. Apropó kodi, sima Raspberry-n nem fog menni a 4k HEVC lejátszás
- rock64 viszont viszi. -
t72killer
titán
Köszi
, na az Apacer tuti nem volt a jelöltjeim között... A fritzeknél még le kell nyomoznom, hol árulnak ilyet, sandisk és samu h.endurance-et a sarki boltban is kapok.#32961: olyan microSD-ről nem hallottam még, amit "kifejezetten mobilokba" találtak volna ki - lévén ezek a karik tippre 90%-ban mobilokba kerülnek.
-
t72killer
titán
Jó hogy mondod
. Elsőre egy mezei sandisket (nem kifejezetten olcsó...) gondoltam, de ezekszt vmi komolyabb kell... Gyilkolja a nand-cellákat a rendszer? -
t72killer
titán
válasz
Fecogame
üzenetére
Szuper!
Kikapcsolt HDMI-vel egész jónak tűnik. Dupla vezetéknélküli kapcsolattal (kamera->raspberry->ingyenwifi/4G) mondjuk nem lesz kevés, de még etethetőnek tűnik. Napelem+powerbank kombó fogja etetni, ezért a sóherság Wattok terén
Azt hiszem, nem fogok a rock64 irányába akaródzni.Apropó, a pi tud olyat, hogy hosszabb áramszünet után magától fullra újraindul?
-
t72killer
titán
válasz
bence092301
üzenetére
Bővebbet tudsz mondani az igényekről?
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Alakulunk kameravezérlésből, csak a Thieye kamerákat nem látom a támogatottak között.
-
t72killer
titán
Arról lehet tudni valamit, hogy az egyes raspberry változatok mennyit fogyasztanak, zero-tól Rock64-ig?
Másik kérdés, hogy androidhoz elég-e 1GB RAM úgy, hogy 1-2 app is fusson, vagy ha droidot szeretnék, akkor több kell?
-
t72killer
titán
Nem alapkövetelmény a streaming, de nem jönne rosszul. Gyakorlatilag ezeket kell megoldani:
0. kameraindítás (attiny85, automatikusan indítaná ha a tápáramot szolgáltató napelem feltöltötte az akksit), ez a rész nagyjából világos, sőt, a nemrég berendelt thieye kamerámon lehet alapból meg van oldva a probléma a "car mode"-dal (kb 3-4 hét múlva érkezik a kamera, akkor tudom tesztelni)
1. Vezérlés (menü, felvétel): A-megoldás: kell egy kütyü ami vagy androidot futtat és szimplán megy rajta a kamera appja vagy B: bevethetők róla a html parancsok - "A" igényel egy komolyabb, pl Rock64-es rendszert, "B" megy arduinóról is.
2. Adatmozgatás: ez nekem arduinónál fehér folt, nyilván egy Raspy-nak, pláne Rock64-nek vagy telónak nem gond.Routert tudok szervezni, ha kell - bár legszivesebben egy dobozban oldanám meg a vezérlési-adattovábbítási feladatokat. Net amúgy vegyesen LTE mobilnet és a környékről fogható ingyenes wifi lenne - utóbbi elég bizonytalan, mindenképp kell az LTE backup.
Az esp8266-os kérdéssel átmegyek az arduinós topikba

-
t72killer
titán
válasz
Yoshida
üzenetére
+#32932: nem kell realtime, az is elég, ha naponta 8-10 jobb minőségű fotót átküld. Kültérben lenne, tehát fontos, hogy legyen egy (fúrható-faragható műanyag) vízálló tok, azaz régi fényképezőgéppel inkább nem próbálkoznék.
Gondoltam rá, de normális áron kapható IP-kamerák képminősége a kaki alatt van 3 szinttel, egy négyéves gopro/normálisabb mobilteló szintjét megütő fotót feltöltő példány fehér holló ritkaságú - a h4 black-em pedig csak a port gyűjti itt a polcon már majd egy éve, gondoltam hasznát vehetném. És persze egyúttal kitanulnék egy tök érdekes dolgot is.
-
t72killer
titán
Sziasztok! Zöldfülűként kérnék egy kis véleményt:
Egy akciókamera - egyszerűség kedvéért hívjuk gopro-nak, mert az egyik kamera egy hero 4 black lesz - képét szeretném streamelni/fotókat megosztani róla, illetve a kamerát távolról (500km...) neten keresztül vezérelni. Azaz gyakorlatilag IP-kamerává változtatni. Azért írtam gopro-t, mert azt már elég alaposan körbejárták a kamerahackelésben érdekelt népek.
A kérdés, hogy milyen megbízható és alacsony fogyasztású/minimál-hardver és szoftver kéne a projekthez?
Amit eddig tudunk:
- A kamerához van full kontrollt biztosító Androidos app, ami képet is hoz a kameráról
- Ebből ügyes kollégák kihalászták a http protokollt használó parancsokat, amit Arduinora felpakolva tudják vezérelni a kamerátKérdések: meg lehetne-e úszni a vezérlést-megosztást anélkül, hogy egy folyamatosan töltőn tartott(...) Teamviewerrel vezérelt mobiltelót kéne bevetni? Egy Pi zero vajon tudná kezelni az adatforgalmat? Azt hogy lehet megoldani, hogy egyidejűleg kapcsolódjon wifin a netre ÉS a kamerát is wifin kezelje?
A teamviewer-es telefon is csak 3/4G hálózattal működőképes megoldás, lévén nem tud egyszerre netes wifire és a kamera wifijére csatlakozni - ennél kéne valami jobb megoldás, ami kérfelé tud nézelődni.
P.S.: Látom valaki már ráállt a témára
Még persze a távoli elérés és a hardverigény kérdéses... -
t72killer
titán
Sziasztok! Egy kis eszközt szeretnék, ami memóriakártyáról átmenti az adatokat 2.5"-os winyóra. Kérdés: van usb3-mal megbírkózó Raspberry, ami ezt pörgősen meg tudná oldani?
A minimum 70-80MB/s átvitel nagyon fontos lenne. Ha nem Pi, van esetleg alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Anime filmek és sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Renault, Dacia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ford topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GAMER PC - R5 5500/RX 5700 XT 8GB/16GB RAM/500GB SSD/600W/W11 PRO
- GAMER PC - 5 5500/RX 6600 XT 8GB/16GB RAM/512GB SSD
- GAMER PC - Intel i5-14400F/RX 6600 XT 8GB/16GB DDR4/500 GB SSD
- Gamer PC - R5 4500, RTX 2060 Super és 16gb RAM + GARANCIA
- Asus RGB gamer pc Z790 i5/i7/i9 13600k 32GB DDR5 6400MHz nvidia RTX 5050 + garancia
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
?
. Viszont ahogy nézem,

. Ha elkezdek HDMI-ről 4k kameraképet fogni, akkor nincs az a tuning+hűtés, amivel az alap raspi elég lenne - ha viszont csak sima fájltologatás, akkor egy tejfölösdobozban is tarthatom egy gombelem társaságában... Holnapután érkezik a kicsike (az ebayes arduino darabokra jóval többet kell várni
), próbálgatom mi mennyire fűti/elég lesz-e hozzá a samu 5V/2A telefontöltő?.

. Szval még ha meg is oldható, értelme nem lesz sok, mert nincs mögötte támogatás.
.
wassermann