-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
bambano #8756 üzenetére
Szia, a felbontást hol tudom beállítani? Mert a Raspbian azt írja, hogy a monitor típusát nem tudja megállapítani, amikor a tévé van rádugva.
Egyébként egész használhatónak tűnik a kis jószág. Csak egy dolog hiányzik még, valami C IDE a Codelight helyett, mert az nem igazán működik ARM procival, ha jól olvastam.
Tulajdonképpen amire használni szeretném, az egy adatgyűjtő program lenne, ami hálózaton keresztül lekéri az adatokat, mysql adatbázisban eltárolja őket, és apache-php szerveren keresztül le lehet kérdezni róla.
A mysql-apache-php működik faszán, csak magát a programot még nem fordítottam le ezen.
Ja igen, lenne még egy kérdésem: hogy tudok beállítani fix IP címet a raspbian-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest