Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• steveetm

őstag

Sziasztok!
    A következőt szeretném megvalósítani rpi-vel:

Adott egy rpi, amire lesz kötve jópár 1-wire szenzor, touchscreen lcd, relék és pár egyszerű gomb.
    Igazából a problémám azzel van, hogy több relét szeretnék rákötni ÉS a relék fizikailag messze lennének a pi-től. Konkrétan 5m-től 40m távolságig lehetnének elszórva. Ami megoldást nem szeretnék, az a rádiós relé, illetve az, hogy a pi mellé teszem a relé(ke)t, majd a 220-at vezetem tovább. Szóval első kérdés az, hogy milyen messzire vezethetem a gpio kábeleket? Ha esetleg ez a távolság kevés, hogy tudnám kibővíteni?
    Valamint, ha esetleg később bővíteni akarom a relék számát(sokra, tehát akár 20-30 fölé), akkor milyen megoldás javasolt?

Ezen felül, az 1-wire buszra még keresnék olyan "szenzort", ami csak annyit tudna, hogy nyomógomb:) gyk. a gombokat szeretném kiváltani, hogy ne kelljen 20 gombra 20 port. Van egy kiépített kábel, arra sorban fűznék fel párféle szenzort, és útközben, erre arra, szükségem lenne pár tök egyszerű gomb-ra. Nem szeretnék + kábelt húzni az összeshez és egyébként is "szebben" nézne ki így.

(Nyilván, amit az elején felsoroltam, még elfér az alap pi gpio portjain, csak sanszos, hogy később még hozzájönne mindenből jónéhány dolog, úgy meg már kevés. Egyébként a fő problémám a relék távolra szerelése)
    Ha van tippetek, szívesen fogadom, köszi előre is!
    Üdv.: steveetm

Új hozzászólás Aktív témák