Hirdetés
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Bluetooth hangszórók
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy PI4-et használok, még abban az időben telepítettem rá a rendszert, amikor még az EEPROM nem volt képes USB-ről bootolni, ezért SD kártyára ment a rendszer, átmásoltam HDD-re, az SD kártyán pedig módosítottam a HDD UID-eket, hogy a hdd-ről bootoljon, szóval igen... elég régóta megy rajta az a fránya debian. Mostanában már PIOS-néven fut a rendszer ahogy hallom.
Szóval, újra akarom majd telepíteni, mert sok szemét dolgot raktam rá, gondoltam felrakom a hdd-re közvetlenül a rendszer, viszont itt azt olvastam, hogy a pi csak úgy fut usb-ről, hogy a teljes HDD-t kihasználja hozzá, tehát külön meghajtóra kell telepíteni.
Nálam jelenleg több partíció is van, SWAP, Rendszer, ADAT.
Szabad USB portal rendelkezem, tehát arra gondoltam, hogy veszek egy kicsi, 60GB (na jó ekkorát már kb nem lehet kapni) 120GB-os SSD-t, külső házzal, vagy közvetlen USB-set, és arra menne fel a rendszer. A jelenlegi HDD is külső házban lakik, USB-ről kapja az áramot.Tehát, vagy az lesz, hogy 2 külső USB rack, és a PI-ről kapnak áramot, vagy külső tápos rack-et veszek, ami ha jól értem inkább ajánlottabb.
Használ itt valaki olyan külső meghajtót a PI-hez, ami kezel 2 SATA csatlakozós eszközt is egyszerre, és rendelkezik külső, saját tápegységgel?
Akinél ilyen eszköz működik, kérném hogy konkrét típusszámot írjon már le hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5700X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600MHz / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- NAS config elado
- RYZEN 5 9600x - XFX RX 9060XT 16GB - 2x16GB DDR5 6000MHz CL32(A-Die) - 1,25TB SSD - NZXT KRAKEN
- i5-9400F / 16GB DDR4 / RX480 8GB / 240GB SSD + 500GB HDD
- GAMER PC : RYZEN 9 9950X3D /// 64 GB DDR5 6400MHZ CL32 /// ROG ASTRAL RTX5090 32 GB /// 1+2 TB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann