- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy PI4-et használok, még abban az időben telepítettem rá a rendszert, amikor még az EEPROM nem volt képes USB-ről bootolni, ezért SD kártyára ment a rendszer, átmásoltam HDD-re, az SD kártyán pedig módosítottam a HDD UID-eket, hogy a hdd-ről bootoljon, szóval igen... elég régóta megy rajta az a fránya debian. Mostanában már PIOS-néven fut a rendszer ahogy hallom.
Szóval, újra akarom majd telepíteni, mert sok szemét dolgot raktam rá, gondoltam felrakom a hdd-re közvetlenül a rendszer, viszont itt azt olvastam, hogy a pi csak úgy fut usb-ről, hogy a teljes HDD-t kihasználja hozzá, tehát külön meghajtóra kell telepíteni.
Nálam jelenleg több partíció is van, SWAP, Rendszer, ADAT.
Szabad USB portal rendelkezem, tehát arra gondoltam, hogy veszek egy kicsi, 60GB (na jó ekkorát már kb nem lehet kapni) 120GB-os SSD-t, külső házzal, vagy közvetlen USB-set, és arra menne fel a rendszer. A jelenlegi HDD is külső házban lakik, USB-ről kapja az áramot.Tehát, vagy az lesz, hogy 2 külső USB rack, és a PI-ről kapnak áramot, vagy külső tápos rack-et veszek, ami ha jól értem inkább ajánlottabb.
Használ itt valaki olyan külső meghajtót a PI-hez, ami kezel 2 SATA csatlakozós eszközt is egyszerre, és rendelkezik külső, saját tápegységgel?
Akinél ilyen eszköz működik, kérném hogy konkrét típusszámot írjon már le hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest