Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Raspberry 3B+ vs RS485

Beüzemeltem a rendes UART-ot (PL011 (/dev/ttyAMA0)) a hardveres port használatára, mert alapból a Blutooth van ezen. Így az RX / TX már a megfelelő pineken működött, de nem volt hardveres RTS / CTS kezelés, mindegy mit csináltam.
    Ekkor megtaláltam, hogy külön Alt3 módba kell állítani ezt a két IO lábat, hogy legyen RTS kezelés, így is lett. Ezt használtam hozzá: https://github.com/mholling/rpirtscts

Viszont, az adás kezdetével ugyan kapcsol az RTS láb, de csak 27ms-el később kapcsol le. Ez így teljesen használhatatlan gyors port kezelésre, mert a buszon lévő kliens már rég lenyomta a választ is, mielőtt az RTS láb visszaállt alapállapotba, de emiatt ugye nem hallottuk meg a választ.
    Itt: [link] és itt [link] is ilyen problémákba futnak bele.

Oké, gyors RS485 busz kezelésre mikrovezérlőt szoktak használni, de itt még elképzelhető, hogy én nem tudok valamit a Raspberry lelki világából.

Per pillanat marad az, hogy 555-ös IC-ből épített gyors időzítővel hardverből fogom előadni az RTS láb kezelését, ha csak nem tudtok mondani valami jobb megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák