Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Hi!
Új merevlemezek vételére adom a fejemet, de több kérdés is felmerült bennem.

Az alaplapomon egy SIL3132 RAID vezérlő, ami állítólag alapból jóval gyorsabb (RAID nélkül is), mint az NF4. Ez eddig tiszta sor lenne.
Első kérésem a hozzártőkhöz: melyik varáció az életképesebb megoldás? Veszek 2 db 500 Gb-os vinyót és azt fűzöm RAID0-ba (?), vagy pedig vegyek alapból egy Tb-osat és maradjak nyugton.
A második kérdésem: jót mondtam egyáltalán a RAID0-val?
Azt szeretném, h ha a 2 vinyót egyként kezelné, egy meghajtó betűjelet adna neki a Win is. Tehát a végeredmény egy Tb-os meghajtó lenne.
Harmadik kérdésem: a sebességek becslése lenne. A gyakorlatban is igaz, h a SIL gyorsabb lehet, mint az Nf? Illetve a vinyók RAID-elésével még gyorsabb lenne a lemezek használata? Nem rendszerként használnám, hanem csak tároló lenne.Minden segítséget előre is köszönök!
Ha véletlen vmit nem értenétek (mert sz@rul fogalmaztam), akkor szóljatok pls! 
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Fury 120GB 2,5" Sata3 SSD
- Toshiba 1TB 7200rpm 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Audio-Technica ATH-M20x monitor fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt szeretném, h ha a 2 vinyót egyként kezelné, egy meghajtó betűjelet adna neki a Win is. Tehát a végeredmény egy Tb-os meghajtó lenne.
Ha véletlen vmit nem értenétek (mert sz@rul fogalmaztam), akkor szóljatok pls!