Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macy
addikt
Na mi van, mindenki menstruál?
3 órán keresztül töltöttem egy mod-ot, erre a végén kiírja, hogy hibás a letöltött fájl. Fasza.
-
Xirtam
veterán
Hát na ja , nem lenne utolsó szempont az se hogy enm 3-an vagyunk a serveren! Ch-ban 1X votunk 8 an azóta se!
-
Farkas23
aktív tag
Na, halo van!
Csinál valaki szerot? Mer jólenne! És jolenne ha most már sokan is lennénk nem csak 3-4-en!
-
Farkas23
aktív tag
Hellosztok!
Lesz ma vmi? És kik jönnek jáccani? -
Xirtam
veterán
Én ma csak délelött , vagy délután 4 töl tudok , mert délután dolgoznom kell!
-
proof88
addikt
hááát elment az idő, már nem láttam szervert... ami biztos, az a holnap... nyugodt vasárnap...
-
proof88
addikt
Elvileg 1 körül már fel tudok csatlakozni...
-
proof88
addikt
Uhh szorri, sajna nem úgy alakult, ahogy kéne és nem tudok menni játszani... max. ha még lesztek ilyen 2-3-ig.
-
Sgt.Randall
aktív tag
töltsd már fel a toyotát király
-
proof88
addikt
válasz
Farkas23 #1274 üzenetére
Oké, szerencsére még csak 9 óra múlt, most vacsizunk, eddig sokat beszélgettünk, élveztem de ittam, de tudom hogy nem szabad sokat, mert elveszik a szuper licenszem, de csak keveset ittam, úgyhogy én is fogok csatlakozni hozzátok, csak még nem tudom mikor, mert eszek még... de hamarosan... remélem ma jókat fogunk versenyezni!
-
macy
addikt
Gyúrom a hungaroringet keményen. Már sikerült 4 másodpercet lefaragnom. De még így is nagyon szarul megyek
-
Xirtam
veterán
Megkönyítenétek a helyzetem ha aki csinált servert adna IP-t!
-
Farkas23
aktív tag
Zsir müxik a telemetria
-
Xirtam
veterán
Na mi a pályavan??
-
Farkas23
aktív tag
Macy csinálj te szerot,, mer nekem szarakszik
-
pcguru1
őstag
Én még várok vagy 2 napot aztán már betudok majd nézni ha lesz szeró
-
Farkas23
aktív tag
Mind1, ha akar valaki tesztelni a magyar pályán az jöhet!
Van szero Farkas23 genius Remélem láttok! -
proof88
addikt
Szeretnék megosztani Veletek egy telemetria progit.
A Birkucos F1C-kben nem volt telemetria, nekem volt egy régebbi, 2007-es F1C, ahol volt telemetria program, de mivel úgy néz ki, hogy többet játszunk az rFactorral, ezért inkább erről beszélnék.
Alapból nincs ilyen progi az rFactorban, legalábbis a Lite-ban tuti nincs, de találtam a neten és letöltöttem.
Mint tudjátok, sokszor hivatkoznak a telemetria adatokra az F1-ben, és a pilóták a tesztek, időmérők alatt néznek grafikonokat, stb., elemzik együtt a versenymérnökeikkel az adatokat. A telemetria arra való, hogy a kocsiban lévő több, mint száz érzékelő adatait a box folyamatosan figyelje, verseny közben is, így van teljes, átfogó képük a kocsi állapotáról.Az rFactor tud olyat, hogy a mért körökön a mért adatokat fájlba menti. A telemetria program, amit innen tudtok letölteni, betölti ezt a fájlt és grafikonokon keresztül mutatja meg a gyűjtött adatokat.
Bár a "telepítő" mutat szöveges magyarázatot, mit kell csinálni, azért ide is leírom:
- lépjetek ki a játékból, ha épp fut, ez fontos!
- telepítsétek a telemetria programot az rFactor főkönyvtárába!
- Jegyzettömbbel, vagy akármilyen egyszerű szerkesztő progival nyissátok meg az rFactor/UserData/<neved>/<neved>.PLR fájlt, és a [ DRIVING AIDS ]-részben, módosítsátok az alábbi sorokat:
- Data Acquisition Version="1"
- Data Acquisition Rate="8"
- Data Acquisition In Race="0"
- Data Acquisition EXE="[rFactor elérési út]\Telemetry\f1_telemetry.exe"
- Data Acquisition File="[rFactor elérési út]\Telemetry\vehicledata.spt"
Az [rFactor elérési út] talán nem szükséges, mindegy én beírtam a teljeset, nálam így néz ki ez a 2 sor:
Data Acquisition EXE="C:\Program Files\rFactor\Telemetry\f1_telemetry.exe"
Data Acquisition File="C:\Program Files\rFactor\Telemetry\vehicledata.spt"
- mentsétek el a fájlt!
Ezzel most elértétek, hogy az rFactor abba a bizonyos vehicledata.spt-be fogja menteni a telemetria-adatokat. Ha verseny közben is akartok ilyet, akkor a Data Acquisition In Race sorban kell átírni a 0-t 1-esre, egyébként csak teszt közben lesz ilyen adatgyűjtés.
Egyébként állítólag, ha a garázsban vagytok, kéne látni innentől kezdve egy Telemetria gombot, ami az f1_telemetry.exe-t indítaná el, én nem találtam, de lehet ez a mod miatt van... no mindegy. Én ezt úgy orvoslom, hogy játék közben ALT+TAB és manuálisan indítom el a progit...
Tehát a következő lépések:
- rFactor elindít és mentek legalább 1 MÉRT kört a kocsival.
- ALT+TAB és elindítjátok az f1_telemetry.exe-t. Íme a progi. Már csak a fájl betöltése van hátra: felül Load Session gomb, kiválasztjátok azt a bizonyos vehicledata.spt fájlt és betöltitek, jobb alul van egy betöltés gomb.
- megjelentek a köridők, piros színű a legjobb körötök, a többi kék, egyébként a köröknek saját színeket állíthattok be, ez pl. a pálya rajznál fontos, ha a különböző íveket akarjátok összehasonlítani.
- az első adatok, amiket láttok, az időjárás és a pálya állapota. A General, Ride Height, stb. gombok menüket hoznak be, a menüpontok pedig jó kis grafikonokat, mazsolázzatok.
Ha legfelül több pályát jelöltök ki egyszerre (sima kattintással az időkön), akkor a grafikonokon is egyszerre azon több pálya adata fog látszani, ilyenkor jó az eltérő szín. Grafikonra lehet zúmolni, stb...Hogy egy értelmes példát mutassak: autósportban fontos az autó magassága. Az autó beállításainál mi is meg tudjuk adni a Felfüggesztés részben, hogy elöl és hátul milyen magasan legyen a kocsi alja a talajhoz képest. Ahhoz, hogy minél jobb legyen az autó aerodinamikai tapadása, a lehető legkisebbnek kell a magasságnak lennie. Igen ám, de a pályák egyenetlensége miatt általában az nem járható út, hogy a minimum magasságokat állítjuk be, mert ha folyamatosan leér a kocsi alja, akkor az súrlódás, nem fog tökéletesen menni az autó és el is veszítheted a kontrollt felette, valamint sérülhet is... ilyenkor látjuk a szikrákat. Én úgy szoktam ezt állítani, hogy megyek egy vagy 2 mért kört, de ezeknek rendesen tempós köröknek kell lenniük, és megnézem a Ride Height menüben a Front and Read Ride Height menüpontok valamelyikét, mondjuk a Smoothed by 5-öt...
A Front Ride Height grafikon mutatja, hogy hol milyen magasan volt az autó alja elöl, a Rear Ride Height pedig ugyanez, csak hátul. Ha a piros vonal a grafikon aljára ér, akkor ott leért a kocsi alja. Vízszintes skála ugye a távolság, azaz ahol jártál, függőleges pedig a magasság, mm-ben. Látod, hogy mennyit lehet csökkenteni a magasságokon elöl, ill. hátul, esetleg növeli kell őket, akkor ez alapján módosíthatod a kocsi beállítását a Felfüggesztés menüben a játékban! Újra mehetsz mért kört, újra megnézheted a telemetriát, persze be kell tölteni újra a fájlt!
Bal oldalon láthatjátok a pálya rajzát, pontosabban a saját íveteket! Az a legjobb, hogy egérrel bármelyik grafikonon ki lehet jelölni területet és ez a kijelölés a többi grafikonon is kiemelődik! A bal oldali grafikon alatt van a Velocity - distance grafikon, ahol ugye a sebességet mutatja a pálya pontjain. Ez azért érdekes, mert ha kijelöltök a pálya rajzon egy kanyart vagy akármilyen területet, akkor lent írja a min/max/avg sebességeteket! Meg lehet azt csinálni, hogy egyik körben ilyen, másik körben pedig másmilyen ívben vesztek be egy kanyart és itt megnézhetitek, melyik a jobb, csak ki kell jelölni egyszerre mind2 kört és a pálya rajzon látjátok a 2 különböző ívet, ill. az alatta lévő grafikonon mind2 körre vonatkozó sebesség adatokat!
No én kb ennyit értek ehhez a progihoz, ez kb. a progi 2%-a.
Használjátok egészséggel, de ne feledjétek, a pálya gyakorlása nagyon fontos és a kocsi finomhangolásától nem szabad csodát várni, csak néhány plusz tizedet, de a többi rajtatok múlik! -
macy
addikt
Itt a monitorozott fájl: [link]
Csabee: Ha feltetted majd megnézzük mi lehet a bibi. Remélem nem a kormánnyal lesz gond.
-
Csabee.
nagyúr
írjátok le mi a rákot szedjek le az rfactorhoz és holnap zúzzunk, ja nem, hnap után
-
proof88
addikt
Hahó, van itt valaki még, lesz szerver ma?
-
macy
addikt
Úgy tűnik egyszerre csak egy ember tud csatlakozni a monitorral a szerverhez. Ez gáz.
-
Sanya595
senior tag
-
macy
addikt
Így van, a topic címe PH F1 Team, ebbe belatartozhat mindkettő. Persze az első hsz-t átszerkesztheti valaki és akkor belevesszük az rF-t is.
-
Farkas23
aktív tag
Hagyuk már ezt a veszekedést! Már 1x mondtam tőlem azzal jön bárki amivel akar, engem nem érdekel! Tőlem jöhetc trabantal is az se fog érdekelni, csak legyen már normális jácma!
És irja már át ezt a rohadt topicot vki rfactorra is, ne csak ch. legyen mer lefognak cseszni, hányszor mondjam még?
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!