- Steam Deck
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17834 üzenetére
Buffer overflow esetén, ha a program nem száll el, akkor lehet a kód lassulása nélkül is detektálni az overflow-t, mégpedig a hívó(buffer-nek memóriát foglaló függvényben). Iteráció esetén, ha mindegyik bufferben max. a bufferek végéig találok L'\0' -t, akkor tuti, hogy nincs overflow, egyébként tuti, hogy van. Ezzel ki tudnám szűrni a #17829 - dabadab által említett viccben emlegetett hibát. Valamint még olyant is lehet csinálni, hogy lehetőséget adok a bufferek méretének manuális megadására. Pl. parancssori paraméterekkel... Ha a program elszáll, akkor esetleg ezek beállításával lehet módosítani...
Több használható 5letem nincs. -
válasz
pmonitor #17831 üzenetére
OK. Let's do it
Ha ilyen "kemény" srác vagy, akkor lám, had lássam ASM-ba (vagy akármibe), hogy:
1. Detektáld az adattároló egységeket (IDE/SAS/RAID/SATA/NVME stb stb stb) ami a gépre/gépbe van csatlakoztatva
2. az általuk használt vezértőkódokat értelmezd
3. 32 avagy 64 bites (neked kell meghatároznod, hogy melyik) címzéssel ellátott memória belapozást állítsd elő(32 bites OS esetén ún base + index (base egy lap + ezen belül offset)) címzéssel lehet elérni (ha nem védett) a 0xFFFFFFFF12345678 címéről kinyerni adatot, mint 64 bit esetén(FLAT módan, mert van még vagy 8 MEM mód)
4. az adott eszköz (1-3 pont) drivere által belapozott memóriacíméről log-old az adatokat és értelmezdSegítség:: Ezt csak ASM-ban, vagy C/C++ lehet megvalósítani, megfelelő compiler és linker direktívák alkalmazása mellett.
Segítség2: 64 bit esetén nincs kód (CS), data (DS) és stack (verem) SP szegmens sem....Tesó, ha ezt megoldod, akkor ennek van értelme (Én megoldottam, kb. 15 éve, szóval hajrá)
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17827 üzenetére
Ne haragudj, de én nem vagyok sehol sem moderátor, szóval fogalmam sincs, honnan vagy (vagy nem vagy) kitiltva. De vsz nem vagy letiltva a topicnyitásról, szóval biztos tudsz nyitni egy "C/CPP optimalizálás sebességre" topikot, és ha valakit érdekel a dolog, akkor ott elbeszélgethettek róla.Hiperfizikus is nyitott egyet az agymenésére (nem mellesleg magától), és szerintem ő is jól elvan a saját projektjével ott (és legfeljebb a nagyobb fejleményekről számol be a javascript topokban) - pedig az ő projektje sem különbözik sokban a tiédtől...
Itt ez - szerintem - nem elég általános programozási téma. -
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17830 üzenetére
Annyit lehet csinálni, hogy ha detektálná az overflow-t, akkor kiírja, hogy "sorry, nem jutottam semmire...". De ez egyrészt hajszálvékony jég, másrészt végeredmény attól még nem lesz. Az egyetlen helyes út, ha megfelelő buffer méretet állít be a hívó függvény. 64 bites app esetén azért ez sztem. megoldható...
-
-
dabadab
titán
válasz
pmonitor #17823 üzenetére
A moderátornak az a dolga, hogy a topik működését zavaró dolgokat eltávolítsa.
Márpedig ha valaki csak és kizárólag zavarja azt és folyamatosan, a sokadik figyelemztetés ellenére is ezt teszi, azt ki kell rakni.
Ennyi.Ha ezt nem értetted meg (és hát nyilvánvalóan nem), akkor az is csak azt mutatja, hogy mennyire indokolt volt az - és igazából az a csoda, hogy innen nem raktak még ki.
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17816 üzenetére
Tudod, hogy én nem vagyok az optimalizáció pártján.
A helyedben az osszes wcscpy és wcscat hívást a BO-biztos _s végure cserélném.
Ráadásul az se látszik, hogy a tempFolders és a pFke hogy vandefiniálvapéldányosítva - szóval nem igazán tudok nyilatkozni. Azt sem tudom, hogy sebességre vagy RAM-ra szeretnél optimalizálni.Amúgy nem vagyok egy C/C++ guru, de mivel ezt nem a nyelv saját fórumában beszéled meg, így nem érzem a késztetést, hogy ne mondjak véleményt.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17809 üzenetére
Módosítottam a dolgokat.
Hogy ne kelljen mindig ezt a viszonylag hosszú kódot bemásolgatnom, ezért ide tettem fel a file részletet.Az overflow aknákkal szándékosan nem akar(tam/ok) foglalkozni. Tegyük fel, hogy elég a lefoglalt memória...
-
dqdb
nagyúr
válasz
pmonitor #17807 üzenetére
void search(wchar_t* sPath, wchar_t* sFileMask, FAJLKERESESEREDMENYE* pFke, char almappae, char mappae, char fajle)
Ha már állandóan az optimalizáláson pörögsz, akkor hol vannak a
const
módosítók azon paraméterek elől, amelyek értékét nem módosítja a kód, és emiatt a compiler optimalizáláskor figyelembe tudja venni?wchar_t* sPath_1 = (wchar_t*)GlobalAlloc(LMEM_FIXED, (wcslen(sPath) + wcslen(sFileMask) + 1) * sizeof(wchar_t));
Először is:
Másodszor az első paraméterben szereplő
LMEM_FIXED
aLocalAlloc
híváshoz tartozó konstans, itt aGMEM_FIXED
konstanst kellene használni.if (sPath_1 == INVALID_HANDLE_VALUE) MessageBox(0, L"memória", L"Üzenet", 0);
A dokumentáció alapján sikertelen foglalás esetében a
GlobalAlloc
visszatérési értékeNULL
, míg azINVALID_HANDLE_VALUE
értéke -1, szóval rossz a hibakezelésnél mind a feltétel, mind a kezelése, hiszen NULL pointerrel továbbengeded a futást.És itt abbahagytam, mert feleslegesnek éreztem folytatni. Az egy pillantásra látszik, hogy tele van a kód buffer overflow aknával.
-
martonx
veterán
válasz
pmonitor #17803 üzenetére
Jaaa, hogy a Google-t pozitív példának írtad? Azért a Google keresés sebességét hasonlítani egy garázs szerveren futó SQL-éhez, szerintem nem korrekt. Ennyi erővel egy vadász repülőt is hasonlíthatsz egy normál autóhoz...
Emellett annyiban igazad van, hogy a garázs SQL-re olyan programozó dolgozik, aki egy év alatt nem keres annyit, mint a Google-nél dolgozó egy év alatt. Google-nél ilyenből van több ezer, a garázs SQL-en meg Pista bácsi egymaga bohóckodik.
Szóval igen, nem vagyunk egyformák, nem egyformák a képességeink.
Rengeteget állás interjúztatok, és nagyon gyakran ledöbbenek, hogy milyen gyenge programozók is vannak (többnyire állami szférából érkezettek a különösen fájdalmasak). -
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17793 üzenetére
Bizony, és ha vissza is olvasnál a fórumban, nem csak write-only módban tolnád, akkor meglátnád, hogy minden ilyen kérdezőnek válaszolok is. Attól még hogy "leminősítem", a számára is egyértelmű korlátolt ismeretei miatt, még nem jelenti, hogy nem segítek (persze nem vizsgán, online - mivel néhanapján tanítok is, és ezt nem tartanám etikusnak). Persze ezek az emberek általában nem fröcsögnek, meg bezzegprogramozóznak, hanem csak egyszerűen megköszönik (és remélhetőleg legközelebb már kicsit jobban csinálják). Persze megértem, hogy te nem süllyedsz le arra a szintre, hogy PHP-ban vagy SQL-ben segíts, hiszen, ami nem barokk, az nyúlfarok
De azért örülök, hogy minden ilyen apróságra ugrasz, ha nem is programozói, de pszichológiai topiknak elmegy ez - szódával.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
pmonitor #17785 üzenetére
Tovabbra is:
Ez egy anonim forum. Nem programozot adok-veszek. Ha az lenne a cel, akkor el lehetne varni referenciat. De ez egy egyszeru beszelgetos topic egy anonim forumon belul. Ha az ember publikusan akarja mutogatni magat valamilyen forumon, megteheti. Arra van a Facebook, LinkedIn, Twitter, stb.
Ha valaki egy anonim forumon belul mindenaron emberek nyilvanos adatait probalja kikenyszeriteni, akkor annak elegge rosszindulatu adathalaszat szaga lesz. -
bandi0000
nagyúr
válasz
pmonitor #17793 üzenetére
Itt sose voltak elzavarva azok az emberek, akik tanulni szerettek volna, de keress rá, hogy hànyan írtak akár konkrét pénzbeli ajánlattal is ide, hogy valaki írja meg helyette a zh-t/vizsgàt, ő konkrétan erre gondol.
Nem tudom pl mekkora kedvel ülnél be pl egy olyan taxiba, ahol a sofőrt àtengedték vizsga nélkül pl
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17785 üzenetére
Nem tudom, hogy vagy a villanyszerelőkkel, de nekem pl egyik se mutatta meg azokat a házakat, amiket ő kábelezett, se az autószerelő nem mutatta meg a munkáit, amiket pl a múlt héten javított meg. Mondjuk nekem egy "Béla és társa Bt." se mond sokkal többet, mint az hogy "bferi"...
Továbbra is, ez nem egy programozó-közvetítő fórum, ahol kötelező lenne névvel és adószámmal regisztrálni, úgyhogy nem tudom min problémázol...
-
nevemfel
senior tag
válasz
pmonitor #17778 üzenetére
De ki ne érezné jobban magát, ha pl. a mappák másolása is sokkal gyorsabb lenne? Pl. a TC másolása sokkal gyorsabb, mint a win másolása.
A win mappaáthúzásos másolás szerintem azért lassabb, mert van egy olyan kényelmi funkciója, hogy először megnézi, mekkora méretű fájltömeget akarsz átmásolni. Egy csomó ideig azzal szöszöl, hogy összeszámolja, tkp mit is készül átmásolni a a targetre. Aztán arra is szokott figyelmeztetni (ha jól rémlik) jó előre, ha másolásnál épp készülsz felülírni egy vagy több fájlt, és hogy azokkal a fájlokkal mit csináljon.
-
martonx
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17778 üzenetére
A desktopon nem azért lassú a másolás TC alatt, mert nem optimális az itoa az átviteli bitráta kiírásánál, hanem mert hardveres korlátok vannak.
A google, vagy egy adatbázis motor, pedig nem kifejezetten desktop alkalmazás, ha erre gondoltál.
De nem akarok belemenni ebbe az optimalizáció témába újra... -
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17774 üzenetére
De ahogy látom, az ffmpeg is C-ben és asm-ben készült. Sztem az ASM, C megkerülhetetlen, ha valaki komolyabban szeretne desktop alkalmazásokkal foglalkozni.
Mondjuk a kettőnek pont nincs sok köze egymáshoz. ASM-ben meg C-ben szerintem csak az programoz, akinek valami hardver-közeli (vagy a végletekig optimalizált) dologra van szükség. Az ffmpeg pedig nem desktop alkalmazás, kifejezetten terminál célra készült. Azért készült c-ben és ASM-ben, mert a video/audio kódolás kifejezetten megigényli az optimalizációt (ellentétben a desktop-alkalmazások javával).
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17771 üzenetére
ffmpeg -i audio.mp3 -af "volume=enable='between(t,5,10)':volume=0, volume=enable='between(t,15,20)':volume=0" ...
működik bármilyen értelmes audiofájllal, nem csak wav-val.
és nem kell számolgatni a bitrátából a bájtokat, csak meg kell adni a kezdő és végpontot másodpercben... -
dqdb
nagyúr
válasz
pmonitor #17769 üzenetére
-ss position (input/output)
When used as an input option (before -i), seeks in this input file to position. Note that in most formats it is not possible to seek exactly, so ffmpeg will seek to the closest seek point before position. When transcoding and -accurate_seek is enabled (the default), this extra segment between the seek point and position will be decoded and discarded. When doing stream copy or when -noaccurate_seek is used, it will be preserved.When used as an output option (before an output url), decodes but discards input until the timestamps reach position.
position must be a time duration specification, see (ffmpeg-utils)the Time duration section in the ffmpeg-utils(1) manual.
-t duration (input/output)
When used as an input option (before -i), limit the duration of data read from the input file.When used as an output option (before an output url), stop writing the output after its duration reaches duration.
duration must be a time duration specification, see (ffmpeg-utils)the Time duration section in the ffmpeg-utils(1) manual.
-to and -t are mutually exclusive and -t has priority.
-to position (input/output)
Stop writing the output or reading the input at position. position must be a time duration specification, see (ffmpeg-utils)the Time duration section in the ffmpeg-utils(1) manual.-to and -t are mutually exclusive and -t has priority.
-
dqdb
nagyúr
válasz
pmonitor #17715 üzenetére
Csak kicsomagolod és használod. Nem is értem, hogy miért kell minden kis alkalmazást telepítgetni.
A csomagkezelők és konténerek korszakában a portable alkalmazások jelentősége erőteljesen csökkent. Ki akar manapság netes kereséssel, letöltéssel, megfelelő helyre kicsomagolással bajlódni, amikor egyetlen paranccsal felmegy az egész csomagkezelőből töredék idő alatt. -
cattus
addikt
válasz
pmonitor #17697 üzenetére
A hozzászólásom egy erős túlzás volt arra hogy teljesen felesleges vagdalkoznod a valódi névvel / egyéb személyes adattal, mert egy anonim fórumon semmivel sem leszel tőle hitelesebb. Olyat meg nem láttam még hogy valaki saját magát doxxolja csak hogy látszólag megnyerjen egy vitát egy internetes fórumon, de láss csodát ilyen butus emberek is vannak.
A saját érdekedben meg szerintem jobban jársz ha megkérsz egy moderátort, hogy szedje ki az érzékeny adataidat a hsz-edből. Senki sem kíváncsi rá, senki szemében nem leszel hitelesebb, de neked csak árthat, ha ezek szabadon hozzáférhetőek az interneten.
-
cucka
addikt
válasz
pmonitor #17692 üzenetére
A delegate-eket arra találták ki, hogy ne csak adatot tudj átadni paraméterként, de viselkedést is.
Praktikusan erre találták ki a függvény pointereket, jobb/modernebb nyelvekben meg alapból használhatsz függvény paramétereket. Ahol egyik se volt (pl. régebbi java), ott lett ez a rettenetes gányolás a delegate-ekkel.
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17644 üzenetére
Nem kell minden problémára "programozói választ" adni - de persze a kalapácsos ember mindent szögnek néz.
De ha már méregetés - érdekelne, hogy az honalpodra felrakott bármelyik programod (vagy akár a honlap) generált ennyi nézettséget, mint az én cégen belül amúgy hobbiból fejlesztett cuccom (tekintve, hogy én is csak laikus vagyok, alapvetően nem ezért fizetnek):
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17642 üzenetére
A válaszod alapján (a kőműves építi fel a házat) a házépítésről kb annyi fogalmad van, mint az információbiztonságról - szóval nem látom értelmét vitatkozni sem egyik, sem másik témában...
Amúgy egyáltalán nem érdekel, hogy "nyugger" vagy. Van több nyugdíjas korú (illeve nyugdíj közeli korú) kollágám, akiket nagyra tartok - szóval nem kell játszani a mártírt, hogy majd biztos emiatt is lenézlek...
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17640 üzenetére
Mivel ma dolgozom, így van időm válaszolni a trollkodásra.
Gondolom azért emelted ki - laikusként - ezeket a részeket, mert úgy gondolod, hogy ezekre minden "szakértőnek" tudnia kell a választ.Jelen körülmények között egyrészt az sem megállapítható, hogy ransomware-ről, vagy destruktív malware-ről beszélünk (főleg az emailes kapcsolatteremtés és a ransom note hiányában). Másrészt - mivel nem tudok a dologról részleteket, így azt sem tudom, hogy az ezen dolgozó kollégák mennyit tudnak, illetve a kommunikációs osztály mennyit hozhat ebből nyilvánosságra. Egy PR cikk alapján véleményt mondani valakinek a szakértelméről meglehetős szűklátókörűségre (és/vagy naivságra) utal.
Másrészt, az hogy egy malware hogy jut be a célpontra, az az esetek nagy részében irreleváns (illetve a legtöbbször phishing alapon jut be, de hogy terjedni tud-e az csak az adott droppertől és a hozzá csatolt payloadtól függ). Maga a malware/ransomware és az azt célba juttató dropper az esetek nagy részében az internetről simán letölthető és összedrótozható modulokból áll. Nem kell senkinek rakétatudósnak lenni, hogy egy ilyet összedobjon az elérhető legókból. A malware belső terjedése is simán csak egy legodarab: lehet emailen továbküldés, SMB-n automatán terjedés, he akár "kézzel", C2 szerveren keresztül is.
A fertőzött gépek izolálása egyszerű sztenderd eljárás, akkor is, ha tudja az ember, miről van szó, de akkor is ha nem. Ez nem mérőfoka a fertőzésnek - legfeljebb a laikusok ijesztgetésére jó.
A "legtöbb EDR"-es kérdésed természetesen színtiszta trollkodás. Nem ismerem az összes EDR (illetve magát EDR-nek nevező) cuccot, így természetesen nem tudok nyilatkozni arról, hogy az összes ilyen program pontosan mit is tud. Általánosságban azonban minden valamire való EDR tudja ezt...
-
válasz
pmonitor #17603 üzenetére
Tudod, h kit kene neked megnezned? justine-t.
The above command fixes GCC so it outputs portable binaries that will run on every Linux distro in addition to Mac OS X, Windows NT, FreeBSD, OpenBSD, and NetBSD too. For details on how this works, please read the αcτµαlly pδrταblε εxεcµταblε blog post. This novel binary format is also optional, since
hello.com.dbg
is executable too, only on your local system since it's an ELF binary.
Your program will also boot on bare metal too. In other words, you've written a normal textbook C program, and thanks to Cosmopolitan's low-level linker magic, you've effectively created your own operating system which happens to run on all the existing ones as well. Now that's something no one's done before.
Olyan binarist csinal, ami fut kb. az osszes OS-en, de OS nelkul is -
hellomi
tag
válasz
pmonitor #17560 üzenetére
only_pdf_extension_at_the_end_of_every_line=`cat g.txt | sed "s/.pdf$/@/g" | sed "s/.*[^@]$//g" | sed "s/@$/.pdf/g"
`numbers=`cat -b <(echo $only_pdf_extension_at_the_end_of_every_line) | sed "s/^[[:space:]]\{1,\}//g" | sed "s/^\([0-9]\{1,\}\)[[:space:]]/\1/g" | sed "s/^\([0-9]\{1,\}\)\(.*\)\(\.pdf$\)/\2-\1\3/g"
`withoutpdf=`cat g.txt | sed "s/\(.\{1,\}\)\.pdf$//g"`paste -d "\0" <(echo $numbers | sed "s/^[[:space:]]\{1,\}//g") <(echo $withoutpdf) > eredmeny.txt
-
axioma
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17521 üzenetére
Konkrétan honnan tudod, hogy a "webshop" miért fizetett?
Szerintem ezt kb egy óra alatt konfigurálták össze, mert a megrendelő ennyit volt hajlandó kifizetni, és az egy ember aki a cég mögött ténylegesen van, az 11 nap után nézett rá ténylegesen a megrendelésre...
Vélelmezem, hogy az egész rendszer mögött nincs is adatbázis, csak egy statikus valami (pl egy csv fájl, amit kézzel módosítgat valaki Excelben, pár havonta)... -
nevemfel
senior tag
válasz
pmonitor #17518 üzenetére
Ez továbbra sem szakmai-, hanem cégirányítási-, készletgazdálkodási téma.
Az meg pszichológiai esettanulmány lehetne, hogy neked megint ebbe a fórumba, a programozók orra alá kellett dörgölnöd, hogy mennyire utálod őket, mert téged valami kellemetlen élmény ért a neten. Nincs ki a négy kereked.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #17515 üzenetére
Még mindig a hülyeséghez ragaszkodsz?
Kezdjük ott, hogy ez a cucc egy open source rendszeren megy, amibe csak betöltötték az adatokat (valamennyi fejlesztéssel).
Az, hogy mennyi van készleten az egy adat. Ezt a webshop üzemeltetője valószínűleg elcseszte az adott terméknél, ezért kaptál 10 nappal később e-mailt. A korábbi levelek meg az üzemeltető/ügyintéző hibája, aki össze-vissza nyomkodta a rendszert.
Már megint azt próbálod ráhúzni egy üzleti döntésre vagy egy adathibára, hogy az bug. Nem, nem az.
Szóval engem fikáztak ahelyett, hogy azt mondták(írták) volna, amit te.
Azért fikáz mindenki téged, mert láthatóan nem érted sem egy hello worldnél bonyolultabb rendszer működösét, sem egy webshop, sem egy átlagos kereskedelmi cég működését, de állandóan idejössz trollkodni. Nem unod még? -
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17515 üzenetére
>egyértelműen a webprogramozó hibája
Erős a gyanú, hogy elhamarkodott véleményt írtál, mint azt már jeleztem mind én mind az itteni aktívabb tagok némelyike.
Egy programozó alkalmazásban van egy cégnél, és szerződésben írja alá, hogy a cég érdekeit fogja képviselni - függetlenül a te szeszélyeidtől. Azért kapja a fizetését, hogy az utasításoknak megfelelő eredményt adjon.
Az állításod egyetlen alapja az lehet, ha bizonyítékod van rá, hogy az a programozó a webes alkalmazás jelenlegi működésével ellentétes utasításokat kapott. Van esetleg olyan bizonyítékod?
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17513 üzenetére
Most biztos nagyon belegyalogolok vele a lelkivilágodba, de az a szitu, hogy a "becsületes és korrekt munka" már évtizednél régebben áldozatul esett a "fukar mindenit"-nek, és azok a "pozitív" példák már csak (feleslegesen) üvöltő hang a pusztában. Kihalásra vannak ítélve. A reklám pszichológia le fogja darálni őket.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17510 üzenetére
És itt vajon miért tudják írni, hogy: "Nem elérhető
A termék jelenleg nem vásárolható meg webshopunkban"Sztem ez a korrekt. Még akkor is, ha nem szabály/törvény sértő, ha nem írják ki.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #17503 üzenetére
Gondolom az nem zavar, hogy valószínűleg nem is magyar fejlesztés lol. Azt csinálta, amit kértek.
Meg attól még nem tartom jó koncepciónak, hogy egy webshopban úgy lehet rendelni, hogy nincs mögötte produktum(a termék nincs készleten). Ez meg a "programozó" hibája.
Kurvára nem az ő hibája, előrendelésről hallottál már? Az is lehet, hogy az adatbázis szerint volt készlet, aztán később rájöttek, hogy mégsincs. Gondolom ilyet sem láttál még. Biztos egy bunkerben élsz.
Neked mindegy, csak lehessen egy jót flamelni. Ugyan működő rendszereket még életedben nem láttál, de ez nem probléma.
-
-
válasz
pmonitor #17333 üzenetére
> Egyébként a ti "közösségetek" mit tart értékne
A kozossegrol nem tudok nyilatkozni, de nekem pl. ertek az, ha masoknak (vasarlo, ugyfel, munkaltato, vagy akarcsak egy kozosseg vagy szemely) valamifele erteket tudok adni. Ennek egyebkent az egyik fo indikatora (for-profit kornyezetben), ha fizetnek erte.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #17325 üzenetére
De sajnos a ti "közösségetek"(is) kódolási impotenciában szenved. Nemhogy új produktumot tudna létrehozni(nem 120-ad rangú témában).
Az itteni közösség nagyrésze hetente (de lehet, hogy kevesebb idő alatt) több produktumot tesz le, mint te 1 hónap alatt, ugyanis ezért kapja a fizetését.Te valami álomvilágban élsz.
-
sztanozs
veterán
válasz
Ne haragudj, nem hiszem, hogy a fejlesztőként dolgozó, itt fórumozó arcok kódolási impotenciában szenvednének, hiszen valószínűleg (legalább is részben) ezért kapják a fizetésüket. Persze nem mindenki él meg ebből itt, de úgy vélem többen vannak, mint azt gondolod. Másrészt ez nem a C topik, hogy itt mindenki C programot optimalizáljon, ez egy általános programozási fórum, ahol gyakorlatilag megtalálsz mindenkit a C-től a VB6 programozóig; ráadásul a programok nagy része nem a nagy nyilvánosságnak készül, hogy valami honlapon (vagy a github publikus repójában fent legyen) - ezek hiányából ne vonj le túl mély következtetést.
-
válasz
Azért ha kérhetem ne magyarázzuk félre a dolgokat. Az első implementációval is jöttél, hogy mekkora ász vagy és kiderült, hogy korántsem működik úgy ahogy a régi, az általad lassúnak titulált implementáció.
Ezt most valahogy kifelejtetted a mondanivalódból és teljesen más kontextust teremtettél, de a lényeg megmaradt, hogy azt állítottam, hogy nem sikerül de te csakazértismegcsináltad.
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17309 üzenetére
Vagy EÜ. szakrendelésen sorszám kérésnél a hölgyek azt mondják, hogy lassú a rendszer, és erre várunk. Vagy a patikában...
Ezek mondjuk nem webes gépek, de tény, hogy a hálózati kommunikációt nem volna nagy truváj rendesen összedobni, de általában ez sem sikerül (konkurencia kezelés).De csak biztonságosabb, és nem biztonságos. Nagy különbség! Valamint lásd, amit fentebb a tinik esetéről írtam. Az iráni uránfinomítókat is megtörték, pedig azok konkrétan semmilyen külső hálózatra nem voltak kötve. Az ember a leggyengébb lántszem legtöbbször, nem a gép, ez be kell látni. A 16 éves hackerek sem a gépet törték fel, ahnem a felhasználót (password reuse és phishing)...
Persze tény az is, hogy a hanyag programozó mindegy mit programoz, lokális kódot, vagy webes kódot, az eredmény így is úgy is sz@r lesz. -
Ispy
nagyúr
válasz
A leggyengébb láncszem mindig is a humán tényező lesz, lehet akármilyen csilivili biztonság, manapság nem úgy törik a rendszereket, hogy fogják a kalapácsot, azt hajrá, elég kiküldeni egy tonna emialt, az egyik hülye úgy is rákattint a linkre, vagy megadja a jelszavát.
-
coco2
őstag
válasz
Kifejlesztik az asp csodát az azúrra, és alá raknak egyetlen cpu magot a napi 135ezer felhasználónak, mert a többi pénzt valaki zsebre rakta. Nem lassabb az, mint amit a HW indokolttá tesz
Én is törtem fel 16-17 éves tiniként hálót. Akkor még "Novell Network"-nek hívták (a 3.11-es működött akkoriban a suliban), szóval szerintem van arra rálátásom, hogyan megy. Temérdek sok időm volt a meglévő doksikat olvasni, és kiszemeltem a leggyengébb pontot, amit emberi hiszékenység + tévedés + egy nagyon szégyentelen hazugsággal keresztül lehet törni. És elkövettem. Nem azért, hogy büszke legyek rá, hanem az izgalomért
Hogy egy egész évnyi erőfeszítésem ment rá egyetlen akcióra, az meg olyasmi, hogy időmilliomos voltam valódi kihívás nélkül, suli halál unalom, csajok frigidek, szóval a suli hálózatának biztonsága lett játékszer. Azóta a technológia fejlődött, de a társadalom nem. A suli még mindig halál unalom, a csajok még mindig frigidek, a fiatalok még mindig időmilliomosok valós kihívások nélkül. Én azt mondanám, a helyzet azóta is változatlan.
@martonx:
Azóta megnéztem pár oktató videót, és mindenütt belepakoltak explicite extra mezőket, amikre az indexet rárakták. A jelek szerint indexeket virtuálisan leírni, és később azokra hivatkozni az EF még nem tud. Beletörődtem. -
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17304 üzenetére
Egyik sem a web hibája, amiket írsz. A mai világban jellemzően soha semmire nincs se idő, se pénz, se hozzáértés, egy lerágott csontot akarnak még tovább rágni, és hús már nincs rajta, szóval a csont törik el. Kb az a szoftverfejlesztés jelene. Minden, amit fejlesztenek, biztonságtechnikában lukacsosabb, mint az ementáli sajtok. De az nem a web hibája. A bináris alkalmazások ugyan úgy hulladékok.
-
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17304 üzenetére
Szerintem csak nem olvastál ennek eléggé utána.
1. Mihez képest lassú - egy elosztott hálózat sokkal gyorsabb tud lenni, mint egy gép
2. Van hogy a gép sem működik. Több gép nagyobb valószínűséggel működik, mint egy. Természetesen be lehet építeni egyéb redundanciákat is (pl. több különálló hálózati kapcsolat). Az elmúlt 10-15 év tapasztalata alapján többet volt elérhetetlen az otthoni gépem frissítés vagy hardver hiba miatt, mint a működő internet hiánya miatt.
3. Alkalmazásfejlesztésnél alap a többrétegű architektúra, ami nem csökkenti, hanem növeli a biztonságot. Minél távolabb van az üzleti logika a felhasználótól (minél több rétegen keresztül elérhető), annál biztonságosabb. Ráadásul a fizikailag kompromittált gépek hálózat nélkül is elérhetők, és azokból később adat kinyerhető (vannak nagyon izgalmas side-channel technikák). -
lazajnd
tag
válasz
pmonitor #17228 üzenetére
Nem szükséges semmit építened, de ne is rombolj cél nélkül.
Egyik hozzászólás sem doktori disszertáció, természetesen bele lehet kötni, ha nagyon szeretnél.
Állításod szerint nincs igényed a fórumozásra, amennyiben ez igaz, nyugodtan minimalizáld a részvételt.
"Nincs feltűnési viszketegségem" -
sztanozs
veterán
válasz
pmonitor #17221 üzenetére
Az, hogy szerinted "a határ a csillagos ég", az milyen kérdésre válasz?
Mert arra biztos nem, hogy "Szerintetek érdemes lenne valami logischool vagy hasonló programozós helyre elvinni, vagy teljesen elég, ha otthon scrathcel és tutorialokból tanul önszorgalomból?"Így belegondolva, valószínüleg azért nem vagy programozó, mert a mások által feltett kérdéseket sem tudod megérteni és/vagy azokat megválaszolni - márpedig így tényleg elég nehéz programozni (és főleg ebből megélni).
Folyamatosan ömlik belőled a sértődöttség, és nem tudsz másról beszélni, mint, hogy kitöröltek ezt, vagy xyz nem ért semmihez, vagy hogy most valakit rajtakaptál valami inkonzisztencián. Jó volna, ha belátnád, hogy itt nem vagy szívesen látott személy, mert:
1. magadat alázod;
2. (majdnem) mindenkit fikázol;
3. folyamatosan sírsz, ahelyett, hogy a közösséget építenéd.Nyugodtan rendezkedj be a prog.hu-n, mindenkinek jobb lesz így.
-
martonx
veterán
válasz
pmonitor #17214 üzenetére
Szövegértés, szövegértés
Én következetesen lekicsinylettem a szerepét, ettől függetlenül, ahogy abban a hsz-emben is elismertem, hogy vannak akik ennek az optimalizálásával foglalkoznak, és azt is elismertem, hogy van hova gyorsítani.
Mutasd meg hol írtam, hogy szerintem ez tényleg probléma, és egyébként tényleg szükség van az optimalizálására -
martonx
veterán
válasz
pmonitor #17199 üzenetére
Nem.
Azt magyarázzuk, hogy probléma függő, hogy számít-e a sebesség. Nagyon sokszor nem számít. Az a fajta sebesség optimalizáció, amin te szoktál lovagolni, még annyiszor se számít. Amúgy meg WebAssembly-ről beszéltem, ahol ha értetted megint nem az itoa volt lassú :D
WebAssembly-t kérdezték leírtam mik a hátrányai, sőt azt is, hogy ezek mikor igazán hátrányok. Nyilván csomó esetben meg nem számítanak.
Azaz webshopos, Seo-ra kihegyezett oldalakat öngyilkosság WebAssembly-vel csinálni, mert Google pagespeed lepontoz a futtató környezet betöltése miatt. Miközben kismillió eset van, amire ettől még tök jó a WebAssembly (webes játékok, 3d-s webes grafika, admin screenek stb...).
Így már érthető? -
coco2
őstag
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17191 üzenetére
Jaah! De ezt úgyis tudod. Idézet tőled:
>Annak, hogy egy programnyelv jó-e vagy rossz, egy csomó szempontja lehet, nem csak a futásidőben nyújtott teljesítmény. Hiszen, ha így lenne, akkor nem lenne feljövőben a Python, a PHP már vagy egy évtizede ki kellett volna, hogy haljon, a javascriptről nem is beszélve
Tehát saját magad is beismered, hogy a js a leglassabbak között van.
-
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #16994 üzenetére
Miért kéne bármit átírjak azért, mert egy linqhoz hozzáírok egy orderbyt (vagy épp kiveszek)? Taníts még mester, rengeteg iparági tapasztalatod van úgyis.
De említhetek szinte bármilyen collection műveletet, ami megváltoztatja a típust. És semmi értelme kiírkálni, hogy az most épp egy IEnumerable, egy IOrderedEnumerable, IGrouping, ICollection, IQueryable vagy más.
A var pont nem rontja az olvashatóságot, inkább javítja, ugyanis kód olvasása közben a típus a legtöbbször irreleváns.
-
fatal`
titán
válasz
pmonitor #16989 üzenetére
Ez egy hatalmas hülyeség.
A legtöbb helyen látni a típust a kifejezésből, tök felesleges kiírkálni. Ráadásul írhatod át, ha még a végére fűzöl valamit.
Ráadásul be lehet állítani, hogy írja ki varnál is az ide, ha valaki ezt szeretné.
Szerintem az olvashatóságot adott esetben sokkal inkább rontja, ha valaki kiírkálja az egymásba ágyazott 4 generikust, meg szétszedi a linq-t több kifejezésre az eltérő típus miatt.
Ami inkább hiányzik a C#-ból azok az immutable változók és a val. De hát ez nem kotlin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged