- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
Peter Kiss #8345 üzenetére
Python nem olvas unicode-ot (tudtommal), de ebben az esetben nincs is jelentősége, mivel egy alapjában véve ASCII, max. Latin1 kódkészletű logon kellett végigmászni.
Ha a C#/Java/stb. ráerőszakolja a unicode-ot és ettől lassú valamennyi, az számomra közömbös, nem fogom a többihez lassítani a pythont csak azért, hogy a tesztben esetleg azonos feltételekkel induljanak.Nem csak a .net verziót, hanem valamennyi kipróbált változatot sokszor futtattam, részben mert virtuális gépen fut, részben mert az op.rendszer cache, illetve a futtató rendszerek saját bufferelési módszerei is befolyásolhatják az eredményt. Az eltérés következetesen megmaradt.
Mérni, amikor pontosabban akartam, akkor a programon belülről, induláskor tároltam az időt, befejezéskor is és a kettőt egymásból kivonva számoltam ki, hogy mennyi ideig futott, jelentősebb eltéréseknél meg csak kívülről, a linux time parancsával.
Mielőtt még beleesnél abba a hibába, hogy "de az interpreter/vm indításának idejét is hozzámérem", jelezném, hogy nem egy-két másodperces eltérésekről van szó. A futtató környezet indítása nem több 1-2 mp-nél még a leglassúbb rendszer esetében sem, a fordítást meg max. a python esetében mérem bele, mivel az mindig forráskódból fut, a java, C#, haskell, erlang elvileg minimum bájtkódból indulnak, a haskell ráadásul futtatható binárist készít, elvben gépikódra fordítva... (és eddig az tűnt a leglassabbnak)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Háztartási gépek
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- BIOS topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest