Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Mister_X #6238 üzenetére

Maga a játékfejlesztés szerintem elég bonyolult annak ellenére, hogy az ember azt gondolná, hogy az valami tök egyszerű dolog. Még egy nyomi 2D-s labirintusos játék elkészítése OpenGL-ben is nagyon sok órás időelcseszést okozhat (C++), amikor az ember nem jön rá, még mi nem stimmel, és debuggolni kell. És akkor még tényleg egy tök egyszerű játékról beszélünk. Szóval szerintem a játékfejlesztéshez elég stabil alapok kellenek, szükséges az objektumorientált gondolkodás elsajátítása, a logikus programkód írása, ergo én nem játékfejlesztéssel kezdeném a helyedben.
    Nagyon nehéz megmondani, konkrétan milyen nyelv tanulásának állj neki, teljesen igénytől függ. Mi egyetemen a C-vel kezdtük, és nagyon anyáztam eleinte emiatt, de így utólag szerintem végül is lehet, hogy megérte, mert minél magasabb szintű nyelveket tanul az ember, talán annál könnyebb dolga van, de legalább érti a hátterét. Nagyon függ attól, mik a hosszabb távú céljaid, mennyire gondolod komolyan, milyen területen szeretnél utána elhelyezkedni és programozni. Az a kérdés is felmerül, biztos asztali alkalmazások érdekelnek-e csupán, vagy inkább a webfejlesztésre mennél rá.

A többiekkel ellentétben én egyébként megértem, miről beszélsz, hogy eleinte az angol szakszövegektől az embernek szétmegy a feje, még ha jól is tud angolul (igaz, eleinte szerintem inkább az a gond, hogy az ember az alapokat próbálja elsajátítani, és átvenni a programozáshoz szükséges gondolkodást); az angoltudás ettől függetlenül elengedhetetlen. De erőltesd a dolgot, mert folyamatosan rá fog állni az agyad az angol szövegek olvasására is.

Új hozzászólás Aktív témák