Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
8xxxxxxxx
csendes tag
Sziasztok!
Nekem Haskellel kapcsolatban lenne egy kérdésem, elég sürgős. Szóval a feladat:
Költségeket kell feldolgozni olyan listák listája formában, amelyek tartalmazzák egy adott napon felmerült nettó költségeket. Azaz a külső lista napokat tartalmaz, a belsők pedig a napi ktg-ek listája
Pl.: [ [400,500,700], [900,500,300] ], ahol 1-1 napon 3 ktg van megadva.Írj egy olyan függvényt, ami összevonja a bruttó költségeket egyetlen listába úgy, hogy a sorrend nem változik.
A bruttósítás során minden költséget meg kell növelni 25%-al. Az eredmény egész számok listája legyen!
costs :: [[Int]] -> [Int]Eddig jutottam, de nem akar működni, azt mondja a Bruttos fgv-em típus szignatúrája nem jó:
import Data.List
costs :: [[Int]] -> [Int]
brutto :: Int -> Int
brutto z = ( z * 1.25 ) `div` 1Bruttos :: [[Int]] -> [Int]
--[[Int]] -> [Int]
Bruttos l = concatMap (map brutto) lcosts (x:xs) = Bruttos (x:xs)
Lehet, hogy más hiba is van benne. Remélem tud Valaki segíteni. Most tanulom a nyelvet először, és még nagyon szokatlanok benne ezek a típusproblémák, sokszor nem értem, mi is a baja a fordítónak. Ha valaki tudna ajánlani jó jegyzetet haskellel és magával a funkc. prog-gal kapcsolatban, azt is megköszönném.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nvidia Quadro FX570
- Bontatlan EFFECT AUDIO X HIFIGO GRIFFIN IEM kábel - ConX Basic set - 3,5 mm
- Xiaomi Pad 6 erős 8/256GB mint az új nagyon gyors!
- Dell Latitude 7440 ( i7, 8 GB ,250 GB SSD, FHD) notebook olcsón!!!
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest