Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gurgo

tag

Sziasztok!

Nemrég kezdtem el foglalkozni C++ programozással, de most nem tudok mozdulni:
    Találtam pár kisebb érdekes példaprogramot, de nem tudom lefordítani őket a rengeteg hiányzó .h fájl miatt.

Azt szeretném tudni, hogy a hiányzó fájlok ( .h .lib ...) elérhetőek-e valahol?

Konkrétabban: Visual C++ 2005 express-e használok (lehet ez a baj?) . Egy levlistán találtam rövid cpp forráskódot, aminek a működésérét szeretném látni. Új project, source, beszúrom a forrást, compile. Error ''ilyen.h'' hiányzik. Google, letöltöm, compile: ''olyan.h'' hiányzik.
    Találtam pár angol site-ot, ahol html-ben fennt vannak a hiányzó fájlok(azok biztos amelyikekre futott erőm kimásolni html-ből) de egyenként html-ből .h fájlt létrehozni 20-30 fájlnál már nem túl kényelmes.

Példák a hiányzó header fájlokra: windef.h, poppack.h, winsock2.h meg ilyenek. Kevés tapasztalotommal úgy gondolom, ezek jobbára egységes fájlok, és valamilyen módon eléhetőnek kell lenniük.

Ez az egységesség dolog ezért merült fel bennem, mert akkor hagytam abba a .h fájlok egyenkénti letöltését, amikor a compiler már azokban is szintaktikai hibákat talált. Példa:
    microsoft visual studio 8\vc\include\winnt.h(1640) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'ContextRecord'

typedef struct _EXCEPTION_POINTERS
    {
    PEXCEPTION_RECORD ExceptionRecord;
    PCONTEXT ContextRecord; // <= ez az a sor
    } EXCEPTION_POINTERS, *PEXCEPTION_POINTERS;

Mégegyszer: hogy lehet beszerezni a fordításhoz szükséges .h fájlokat, tömegesen, azért, hogy egy program azonnal leforduljon, ne a hiányzó fájlokkal kelljen küszködni, és főleg ne azzal, hogy a letöltött header fájl is hibás...
    (megjegyzem a problémát előhívó forráskód-hoz nem kell (nem is ismerem a szakszavakat) egyedi, külön a progihoz írt külön egyéb fájl)

Előre is köszönöm a válaszokat.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák