Új hozzászólás Aktív témák

• Padree

senior tag

Üdv!

Konfig:
    nForce2 lap + AMD 2500+ Barton + Codegen 400W táp
    Hiba:
    a proci (az alaplapi szenzor szerint), teljes terhelés közben felmelegszik 58fokra - ami szerintem sok, terhelés nélkül ~ 45fokon üzemel. Ezelőttig kb. 52 fokig melegedett, 55 fölé nagyritkán ment, nyáron 27 fokos szobában sem, most 22 fokos környezetben 58fok. A hűtőborda (portalanítva) tapintásra langyos-meleg (tehát 40fok környéke), nyugalmi állapotban visszahűl 45re, szellőzés szerintem megfelelő: fanduct a CPU-ra (8cm) + 12cm tápventi + 2x 8cm (1ki 1be).
    Így első gondolat a hővezető paszta lenne a pocin, 2-3 éve nemvolt leszedve a borda (ugye ez még pucér magos proci, ha nem muszáj nem reckírozom a lesarkazást), elöregedhet a kence? Ez ilyen sima, fehér szilikonpaszta ami rajta van.

A tápot nemkell fikázni, kényszerházasság volt, rögtön kellett, és kisvárosunkban (raktáron) vagy űbergagyi táp van, vagy a másik véglet :U . Majd ha a jövőbe valaha sikerül gépet fejleszteni az kap egy normálisabbat. A molexen kimértem a feszkókat (+5V, +12V): határértéken belül vannak 100% load mellett is.
    De mint lehetőség felmerül a táp és a szenzor szerepe is a dologban, azaz hogy az alaplap félremér, de érdekes mód más értékek normálisnak mondhatóak. Kivéve a +5V a szenzor szerint terhelés alatt leesik egész 4,6V-ra (de molexen ugyanekkor 5V-ot mutat a műszer), és ugyanezt megjátssza másik táppal is - ezt szerintem alaplap konstrukciós hiba okozza: csak sima 20tűs ATX csati megy rá (a +4 illetve a +P4 nem) és az előző tápom elgyengült 5V-on: kondi kipúposodott, illetve az ATX csatlakozó az 5V-os ágakon elszíneződött (túl nagy ampert vett fel?). Esetleg köthető-e ehhez a dologhoz a proci magas hőmérséklet ingadozása?

Új hozzászólás Aktív témák