- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padree
senior tag
Üdv!
Konfig:
nForce2 lap + AMD 2500+ Barton + Codegen 400W táp
Hiba:
a proci (az alaplapi szenzor szerint), teljes terhelés közben felmelegszik 58fokra - ami szerintem sok, terhelés nélkül ~ 45fokon üzemel. Ezelőttig kb. 52 fokig melegedett, 55 fölé nagyritkán ment, nyáron 27 fokos szobában sem, most 22 fokos környezetben 58fok. A hűtőborda (portalanítva) tapintásra langyos-meleg (tehát 40fok környéke), nyugalmi állapotban visszahűl 45re, szellőzés szerintem megfelelő: fanduct a CPU-ra (8cm) + 12cm tápventi + 2x 8cm (1ki 1be).
Így első gondolat a hővezető paszta lenne a pocin, 2-3 éve nemvolt leszedve a borda (ugye ez még pucér magos proci, ha nem muszáj nem reckírozom a lesarkazást), elöregedhet a kence? Ez ilyen sima, fehér szilikonpaszta ami rajta van.A tápot nemkell fikázni, kényszerházasság volt, rögtön kellett, és kisvárosunkban (raktáron) vagy űbergagyi táp van, vagy a másik véglet
. Majd ha a jövőbe valaha sikerül gépet fejleszteni az kap egy normálisabbat. A molexen kimértem a feszkókat (+5V, +12V): határértéken belül vannak 100% load mellett is.
De mint lehetőség felmerül a táp és a szenzor szerepe is a dologban, azaz hogy az alaplap félremér, de érdekes mód más értékek normálisnak mondhatóak. Kivéve a +5V a szenzor szerint terhelés alatt leesik egész 4,6V-ra (de molexen ugyanekkor 5V-ot mutat a műszer), és ugyanezt megjátssza másik táppal is - ezt szerintem alaplap konstrukciós hiba okozza: csak sima 20tűs ATX csati megy rá (a +4 illetve a +P4 nem) és az előző tápom elgyengült 5V-on: kondi kipúposodott, illetve az ATX csatlakozó az 5V-os ágakon elszíneződött (túl nagy ampert vett fel?). Esetleg köthető-e ehhez a dologhoz a proci magas hőmérséklet ingadozása?
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Oneplus Nord 5G
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest