Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen processzort vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
laciba96
csendes tag
Köszönöm a válaszodat, a programot ki fogom próbálni.
A frissítést nem tudtam telepíteni mivel azt írja hogy ez a laptop nem IBM gyártmányú. Utána lentebb elolvastam hogy csak bizonyos laptopokon lehet telepíteni.
Kis netezéssel ezt a keresést találtam a legcélravezetőbbnek, de itt meg nem volt B560-as laptophoz. Úgy tűnik kifejezetten Lenovo laptopokba szerelnek ilyet, így a Lenovo weboldalán néztem széjjel, ahol találtam egy "univerzális ilyen DVD frissítő" cuccot, ami szerint a DVD-n a legfrissebb firmware van:Szóval így jártam. Remélem a program beválik.
-
Kcsabi
tag
GBR1988, laciba96
Elsősorban a laptop gyártó oldalán kellene körülnézni, hogy van-e megfelelő firmware frissítés az íróhoz.
A Lenovoé pl itt van: GT30N -
Kcsabi
tag
válasz
laciba96 #5896 üzenetére
Én Easy CD-DA Extractor programmal írok zenei cd-t, a lehető leglassabb sebességre beállítva, eddig nem volt problémám vele.
Soha nem töltöm teljesen tele, mindig hagyok a végén 10-20 MB üres helyet.
Próbáld ki.
Ha nem megy így sem, egy régi 1000Ft-os csak CD írót javasolnák, USB-s külső házban.
Azok még tudtak jó cd-t írni, a mai írók gyengébb minőségben írnak. -
laciba96
csendes tag
Tudna valaki segíteni? Az alábbi problémám van:
Kb. 1 éves laptopról van szó, és nem nagyon lehet vele CD-t írni. Az adat CD-ket többnyire jól megírja, az adat CD-t ISO-ból mindig jól írja meg, de a zenei CD-ket állandóan elrontja (akkor is ha előbb ISO-t készítek belőle). Egyszerűen elfelejti lezárni a lemezt, és ez esetben a mindig kapok egy "CD-írás hiba ..." üzenetet. Felírja, 100%-ig betölt és lezárni már nem tudja. Ezek után kizárólag számítógép tudja lejátszani. Néha adat CD-t is elront. Próbáltam Nero-val, ImgBurn-nel, WMP-vel.
Mellékesen egy HL-DT-ST DVDRAM GT30N íróról van szó az Eszközkezelő szerint, amiről kis utánajárás után kiderült hogy Hitachi. Drivert és firmware-t nem találtam eddig hozzá, esetleg ha valaki tud adni ilyet annak előre köszönet. A rendszer egy Windows 7 - 32bit, de Windows XP-n sem tudok vele normálisan írni.
A laptop még garanciális de nem szeretnék vele szervízbe rohangálni.
-
GBR1988
csendes tag
Sziasztok!
Olyan és egyben érdekes ( számomra érdekes ) problémával fordulnék felétek, amit már egyáltalán nem értek, és kérném segítségeteket vagy tanácsotokat, bármit!
Felvázolom a helyzetet:
Fő téma: DVD írás
Adott egy laptop. Ilyen esetben úgy vélem, hogy mindegy mekkora gép ( De azért...Proci: 2,2 GHz AMD Athlon II X2, RAM: 3 GB DDR3 )
Van benne egy LG DL DVD-RW (GT31N) - SATA2Írás:
CD-t minden zokszó nélkül tudok vele írni, legyen az R vagy RW legyen 1x-es,2x-es....stb...
Viszont a bökkenő a következő:
DVD-t mikor szeretnék írni és beteszem a lemezt beolvassa, felismeri, hogy üres stb...
Lényegtelen milyen programmal próbálkozok (Nero 7-8-10 / Ashampoo 10-11 / ImgBurn),
megírja a lemezt mindenféle hiba nélkül, és ez látszik is a lemezen, de mikor visszateszem az íróba a lemezt akkor továbbra is vagy üresnek titulálja a lemezt vagy be sem olvassa, ha átrakom másik gépbe a lemezt az sem olvassa be. Viszont ha írok egy másikat és az adat ellenőrzés be van kapcsolva akkor a végén kiírja, hogy itt és itt ilyen és ilyen szektorhiba található.
Mindezeken felül bármilyen írott lemezt vagy gyári lemezt tökéletesen és gyorsan olvas!Mi lehet a hiba okozója? Illetve hogy tudnám kiküszöbölni, orvosolni ezt a problémát???
Légyszi segítsetek
Üdv: GáBoR
-
blion
csendes tag
válasz
King Unique #5892 üzenetére
Köszönöm a választ, Verbatimra vagy JVC-re írok egyébként. Tehát azt javaslod Liteon,NEC,Plextor hármasból cseréljem le valamelyikre?
-
blion
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Samsung DVD íróm a notebookomban név szerint: SN-208BB. Hónapok óta szarakodom a lemezek írásával, ez a 2. ugyanilyen Samsungom. Az előző kb. félévet bírt, ez 2 hetes. Az első sem volt életbiztosítás kb. minden 7-8. lemez kuka volt. Lényegtelen milyen sebességgel, milyen programmal, egyszerűen valamiért nem perfekt. Már baromira unom, hogy egy filmet nem tudok úgy kiírni, hogy valahol ne akadna meg. Milyen megoldást javasoltok? Külső írót? Jobb belső írót?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
Dobi 562 #5889 üzenetére
Hát lehet...Samsungnak is bizonyos,új szériás DVD írói jók,de akad nálunk jobb is ( pl.Liteon,NEC,Plextor), slim íróik gyengébbek,sok külső usb-s slim samut láttam csak úgy bedögleni,lehet ennél is ez lesz...szerintem,ha nem javul gariztasd (ha lehet),v vegyél bele előbb említett márkájút.
-
Dobi 562
addikt
válasz
King Unique #5888 üzenetére
Köszi!
Azóta vettem már Verbatim lemezeket is, remélem azokat képes lesz megírni ha sikerül bele életet lehelnem. A driver-t leszedem, visszarakom, hátha segít rajta, de gyanítom ez valami hardveres hiba lesz...
-
King Unique
titán
válasz
Dobi 562 #5887 üzenetére
DL-be Verba+RDL ajánlott erősen (lemez topicban is állandóan nyomatjuk) ,többi (TDK) is elég silány,akár hibaüzenettel visszadobhattja írás közben...
Az,h azóta író megnyekkent...nekem utoljára samu külső írónál volt ilyen,h egyik napról másikra semmilyen DVD-t nem olvasott be,vissza is vittem,gariba kicserélték,szal ebben is lehet elszált vmi,notis slim írók,amúgy is sz@rabbak...
Még esetleg drivereket leszedhated,újra fel stb,hátha. -
Dobi 562
addikt
Sziasztok!
A következő problémában kérem segítségeteket:
Adott egy Samsung RV510 laptop. DVD-t szerettem volna írni vele Nero 10 segítségével. Egy TDK +R dupla rétegű lemezre ment volna fel az adat. El is kezdte az írást és egy darabig minden rendbe ment, majd 4-5% körül hibaüzenettel kidobta a lemezt és azóta nem olvas be semmiféle dvd-t. Magát a meghajtót látja a windows is, a biosban is ott van, csak épp nem lát semmiféle lemezt. Az eszközkezelő szerint a dvd-rom megfelelően működik, az illesztőprogram is rendben van...
Szóval mit kéne tennem, hogy működésre bírjam?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
ntraxxx
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy az itthoni HP Q 6720s noti meghajtója egyik pillanatról a másikra nem ismeri fel a megírt cd-ket, hanem üresként kezeli és írni akar rá. Az asztali felismeri és ennyiben meg is áll a történet. Már háromszor is kiírtuk az említett cd-t de negatív.
Valaki esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm.
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Lenne egy kis problémám. A gépembe egy régi fajta meghajtó van (LG). Létezik, hogy a cd-t nem ismeri fel? Beleraktam egy üreset, de csak erőlködött, majd hagyta a fenébe, ugyan ezt csinálta olyan CD-vel, amin volt is valami. Pedig a DVD-kkel semmi baja. Na mondom, akkor megpróbálom másik optikai meghajtóval. Az egy régi TEAC DVD olvasó/író. Ezzel meg az a probléma, hogy ha ezt dugom az LG helyére (tehát átdugom a tápkábelét meg az alaplapét, az a hosszú fekete), akkor meg nem indul a windows, mert azt írja, hogy hiányzó BOOTRDM. Ez mi? Pedig anno még ezzel is működött, emlékszem. A táp kábeleit cifráztam, aztán rájöttem, hogy az alaplapéval van valami, mert ha azt kihúztam, akkor bejött a windows. Pedig anno ugyan így volt rákötve, és mégis ment.
CD-re szeretnék ki írni.
-
shootme2
senior tag
Helló
Egy érdekes problémával találtam szemben magam. Van nálam egy DVD amit le kéne másolnom ez egy sima mínuszos TDK de a gépem nem olvassa (más DVD-vel semmi gond) és másik gép sem hajlandó beolvasni (más DVD-t ez is olvas) viszont asztali lejátszó gond nélkül viszi. Az olvasókon FW-t frissítettem de nem oldotta meg.
Ötletek? -
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Igaz, hogy ez nem probléma, de nem találtam jobb topikot rá.
Audio CD írásakor milyen sebességgel ajánlott a CD-t kiírni? DVD íróm van, és ezeket a lehetőséget ajánlja fel az InfraRecorder író: 24x, 16x, 12x, 8x.
-
törölt tag
Sziasztok,
Nálam is előjött ez a lézer beállítási hiba.
Végigböngésztem a topicot, láttam, jó pár embernek volt ilyen gondja.
Ez egy Pioneer dvr-215dbk (most így hirtelen fejből). A drivere jó (már amit Win7 feltesz), megnéztem a kábeleket is, jól csatlakoznak, Nero és más író programok rendesen fel voltak telepítve, de folyton előjött ez a hiba. Frissítettem a firmwaret is, de mivel nem mai író, így a legújabb is csak 2008-as volt sajnos...Ami igazából fura, hogy 2 hengert rendeltem ugyanabból a DL-es DVD-ből, az első hengert gond nélkül megírta, a másodikkal voltak problémái. De ott sem minden lemezzel, kb. minden 3. lemezt meg tudtam írni. És ezt igazából nem értem, mert elvileg ugyanaz a szállítmány DVD kellene, hogy legyen.
Kipróbáltam CD írást is és egy másik 4,7-es DVD-t is, amikről tudtam, hogy gond nélkül írta őket eddig, és nem is volt probléma most sem...
Szóval a kérdésem inkább az, váltsak-e újabb DVD íróra az esetleges további szenvedés helyett? Nem tudom a mostani DVD-k okoznak-e problémát, eddig nem volt gond se a philips-el, se a verbatimmal, csak ez a maxell nem jó, pedig eddig bevált - és nem mellesleg olcsó.
Azt hiszem az új Pioneer írójuk már dvr-219-nél jár számozásban.
-
King Unique
titán
(#5876) szeleizolika & (#5877) duduati: mind2töknek ajánlott Milyen DVD-írót vegyek? topic,ott vannak a téma nagy szakijai,ide ritkábban látogatnak.
(#5876) szeleizolika: jumpereléshez annyira nem értek,de az az Asus író is elég régi...lehet újabb lemezeket nem szereti,v mit értesz,azon nem látta,be sem olvasta,mert vsz szvr minőségben lett megírva,vmi(visszaellneőrzés íróprogiban egy dolog,részletes minőségteszt kéne,kprobe,Nero stb. progikkal,az ad igazán pontos képet,bár ezzel az íróval van-e értelme tesztképes-e...) Íróprogram se az igazi
,Nero (az is free,csomó serialt találni...),v az ingyenes Imgburn erősen ajánlott,vmint - os Maxell se alegjobb,lemez topicba láthatod.
(#5877) duduati: lehet,h tud,de nekem,v ajánlott topicba azért megírhatnád milyen lemezt írtaál vele,milyen progival stb.,ill fentebb elhintett pár tanács jól jöhet neked is. -
duduati
aktív tag
Van egy Asus DRW-24B3LT DVD íróm, és rontja a lemezt. CD írás hiba, és kész, mindezt az írás végén. Szerintetek ezen tud segíteni firmware frissítés?
Amivel csak annyi a bajom, hogy nem találtam hozzá. Tud valaki segíteni ebben?
Előre is köszönöm!Üdv
-
szeleizolika
csendes tag
Helló Sziasztok!
Lenne egy egy Nagyon fontos Kérdésem,és nem tudom kihez,vagy hova fordulhatnék ezzel a Problémával!?
Nemtudom mennyire,és ki ért részletesen a Számítógéphez,Azon Belül is a Dvd ,Cd írókhoz,és a Jumpereléshez Régi Idés Írók ezek!?!
De Lenne egy Olyan Kérdésem,hogy attól a Sráctól,akitől eddig a cuccokat vettem,tudod a Videókártyáz,meg a Winchestert, Vettem tőle egy DVD Írót ASUS DRW 0402D/P és Idés,2500-ért de csak jövőhonapban tudom majd neki kifizetni,de azért Így is odaadta,én Hazavittem rögtön ki is Próbáltam,próbáltam vele DVD-t Írni,ASHAMPO BURNING RUN 8-al, meg is írta 4x-en,megcsináltam vele a Lemezellenőrzést Írás után,és sikeresnek Írta le,de miután be akartam olvastatni az íróval,nem Látta!!! A Megírt,régebbi Lemezeket,viszont beolvassa!!
Ez mellett Még van benne egy LG CD Író GCE-8520BKérlek írjátok meg mi Lehet a Probléma Vagy Hogy ezzel a Kérdéssel Hova Fordulhatnék,kinek írhatnék!?
Válaszotokat mihamarabb várom,még 1DB Lemezem Maraddt abbol a Maxell -R-ből!
A Jumperolás mindkettőnél a 3. be Vagyis Cable Selektedbe van Rakva!!
Kérlek segíts!! A Megírt DVD Tipusa Maxell DVD-R.
Segítségeteket Előre is Köszönöm! -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Új alaplapot, ramokat, cpu-t és vga-t vettem. Sikerült gond nélkül felraknom az új win7 64 bitet illetve minden drivert, de nem rég észrevettem, az alábbit:
DVD író/olvasót gép újraindításánál nem ismeri fel a gép. Ha a gép működése közben kihúzom a tápcsatiját és visszadugom, akkor felismeri és működik, de ha újraindítom a gépet, akkor megint elfelejti, hogy létezik :SValami ötlet?
Előre köszönöm!ohh, úgy látom itt már csak kérdések vannak, válaszok annyira nem
-
szeleizolika
csendes tag
Nemtudom mennyire értetek,és nemtudom jóhelyre Írok-e,de Lenne egy Olyan Kérdésem,hogy attól a Sráctól,akitől eddig a cuccokat vettem,tudod a Videókártyáz,meg a Winchestert, Vettem tőle egy DVD Írót ASUS DRW 0402D/P és Idés,2500-ért de csak jövőhonapban tudom majd neki kifizetni,de azért Így is odaadta,én Hazavittem rögtön ki is Próbáltam,próbáltam vele DVD-t Írni,ASHAMPO BURNING RUN 8-al, meg is írta 4x-en,megcsináltam vele a Lemezellenőrzést Írás után,és sikeresnek Írta le,de miután be akartam olvastatni az íróval,nem Látta!!! A Megírt,régebbi Lemezeket,viszont beolvassa!!
Ez mellett Még van benne egy LG CD Író GCE-8520BKérlek írd meg mi Lehet a Probléma Vagy Hogy ezzel a Kérdéssel Hova Fordulhatnék,kinek írhatnék!?
A Jumperolás mindkettőnél a 3. be Vagyis Cable Selektedbe van Rakva!!
Kérlek segíts!! A Megírt DVD Tipusa Maxell DVD-R.
Segítségedet Előre is Köszönöm! -
alat11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy BD-ROM/DVD combóm, ami nem működik. Az egyik notebook kidobja a tálcát, hogy tegyek be lemezt, a másik gép nem is látja.
A lemezt felpörgeti.Toshiba Samsung TSS-TS-LB23
Esetleg javítható lenne?
Előre is köszi a választ!
Üdv.
-
Apone33
őstag
Hello!
Az lehetséges hogy az állástól tönkremegy a dvd író? Csupán azért mert ez a 3. db ami fél éve kb benne van a gépbe, azóta nem lett használva most meg nem ismer egy lemezt sem, felpörgeti de utána abbahagyja, az előző kettőnek is ez volt baja. Sony, LG, Samsung, ezek voltak.
-
pöcörő
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki tippet adni, hogy miért tűnik el a dvd-íróm mostanában. Először úgy kezdődött, hogy a gépemben volt egy pár hónapos Sony optiarc AD-7280 SATA-s író, ami egyszer csak elkezdett klattyogni, úgy mint amikor a winyó kezdene felpörögni, de nem tud így mindig újra próbálkozgat. Aztán fogta magát, eltűnt mint meghajtó, xp nem látta, bios sem amikor újraindítottam a gépet. Vele együtt az egyik winyóm is hasonlóan eltűnt. Próbáltam a kábelekkel, winyók elrendezésével variálni, volt amikor sikerült újraéleszteni az írót, de végül mindig elkezdte a klattyogást és előbb-utóbb eltűnt, vagy még a gép is lefagyott tőle. Szóval lényegében nem tudtam használni.
Aztán gondoltam visszarakom bele a régebbi Pioneer DVR-115D IDE írómat, hogy azzal mit csinál. Na azt is néha látja, elindul, akár írok is vele, aztán írás közben egyszer csak az is eltűnik mint meghajtó, elbassza emiatt a lemezt, és bios sem látja, mint a SATA-s írómat. Mivel lehet gond? Én már gondoltam alaplapi vezérlő hibára vagy bios vírusra is... szerintetek? -
piadex2
senior tag
sziasztok!
van nekem egy dvd rw-m, ami a tálcakiadógomb megnyomása után ugyan kiadja a tálcát, de amint a tálca egészen kitolódott, azonnal vissza is indul.
mi lehet a probléma?
kösz:p.
-
janos666
nagyúr
válasz
akoska23 #5867 üzenetére
Majdnem, erre rákeresve meglett, hogy LabelFlash.
-
akoska23
aktív tag
-
janos666
nagyúr
Nem konkrét probléma, csak elfelejtettem mi a neve annak a funkciónak, amivel tetszőleges fényképet tudok gravírozni egy DVD adatfelületére, így most még azt sem tudom hogy keressek rá google-el egy programra, ami rá tudja vennie erre a DVD írómat.
Jah, évek óta nem használtam semmire a Pieneer DVD írómat, de most megihletett valami.
-
johnywalker
őstag
Sziasztok
Olyan gondom van a Pio216d írómmal, hogy lemezírásnál megirja a a lemez egy részét, majd eltűnik a meghajtó az op.rendszerröl (win7 x64).Dob egy I/O hibaűzenetet.Természetesen az írás is megszakad.Olvasásnál ugyszintén hasonló.Eszközkezelöben többszöri frissités után talán ismét látja az eszközt.Kábelt cseréltem, más alaplapi csatira is raktam, nem változott semmi.
Irásra Imgburn-t használok.
Esetleg szoftveres gond, vagy csak a csere segit? -
akoska23
aktív tag
Sziasztok!
Minap az ODD-m igen furcsa dolgot produkált:
Windowst akartam telepíteni addig nem is volt semmi gond még megkérdezte a lemezről akarok -e bootolni viszont innen 4 órán keresztül rakta a wint. Többször nem is nagyon haladt a telepítés még meg nem nyomtam a lemezkiadó gombját akkor érdekes módon továbbugrott a következő folyamatra.(lemez nem karcos nem csikart) Utána windows alatt nem nagyon akart semmit olvasni többszöri lemezbehelyezésre sem viszont a tisztítólemezemet rögtön elfogadta.Végigment a tisztítás azóta hol jó hol nem nagyon akar olvasni. A végét járja már?? Hibát nem csinál olvasás közben ha beindul megy. Van valami tesztelő progi a meghajtóra? -
maxxtro02
tag
Üdv,
van egy NEC AD-7280S íróm, arra lettem figyelmes, hogyha van benne lemez és ki szeretném venni akkor egy pillanatra megakad kiadásnál a tálca, ha nincs benne lemez és úgy nyitom ki akkor nem akad meg.
Az író viszonylag új ( ~2 hónapos), típushiba lenne vagy esetleg valami nincs rendben vele? -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Adott egy Asus DRW-24B3ST
És egy Linkin Park Minutes To Midnight-cd
Az olvasó mindent beolvas, kivéve a fent említett audio cd-t.
Ellenben minden más gond nélkül felismeri, és be is olvassa azt a cd-t.
Mi okozhatja ezt? -
hamham
tag
Hali
ide íróhoz érdemes venni ide sata adaptert? működnek ezek rendesen? -
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi okozhatja ezt a problemat, mert amit ir nem igaz, nincs ahogy varjon a hdd-ra teszteltem...
Virusolo i van kapcsolva!
Imgburnt hasznalok.
Iro: Lite-on 524"Waiting for buffers to recover. Waiting for HDD activity to reach threshold level.
-
Kirtam
tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy windowst próbálok telepíteni, de telepítő indításkor olyan hibaüzenetet kapok, hogy hiányzik a cd/dvd illesztőprogramja. Amit sem az alaplapi sem a windows telepítő DVD-n nem talál a program. Alaplap : p8z68 vlx DVD: pioneer dvdrw
-
Krisz26
tag
Sziasztok!
Segítéségre lenne szükségem. Adott egy gép windows xp sp3-al. Teljesen új telepítés a merevlemez két részre van osztva. A gépeben található egy dvd író/olvasó. Amikor telepíteni szeretnék egy játékot a gépre cd-ről, akkor valamiért kifagy, illetve nem olvassa be a lemezt. Érdekes módon nem minden cd-nél teszi ezt.Azoknál a cd-nél ahol korábban működött most előfordul ez a hiba. Total commanderben nem látja a cd meghajtót, sajátgépnél viszont igen.Víruskereső, vagy az sp3 okozhat ilyen hibát?Segítséget előre is köszönöm!
-
King Unique
titán
Lehet CD-t nem mutatja,tényleg...,akkor Nero CD-DVD Speed Info fülnél is meg tudod nézni,vmint Imgburn progival őróbáltad már megírni?
Azt tudom javasolni,akkor használj fentebb említett fajtákból kifejezetten 4x lemezt,v ne RW-t,hanem sima CD-R-t,mert újraírhatókat néha nehezebben olvassák be lejátszók,nem olyan drága sima CD se, vegyél egy henger jobbat (pl. JVC eredeti japán Taiyo Yuden alapanyag). -
mh197
őstag
válasz
King Unique #5852 üzenetére
Na megnéztem a progival, de csak a DVD sebességeket hozza, a CD-t nem. Mit kellene rajta beállítanom, hogy a cd írási sebességeket is lássam a firmware-ből?
-
mh197
őstag
válasz
King Unique #5852 üzenetére
Lehet félreérthetően írtam a legelső hsz-ben, hogy "DVD író" -ról van szó, de utánna írtam, hogy 700 mb -os lemez, ami ugye cd. Szóval nekem cd kell, mert az autóban lévő lejátszó nem olvas dvd-t, ez egy JVC régebbi kiadású mp3 lejátszós autrádió [link]
Na ezt a Media Code Speed Edit progit mindjárt meg is nézem mit mutat. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz, bár ha sejtésem nem csal a firmware-t olvassa, amiből meg látni lehet majd a 4x-et a tdk lemezekhez, mert ugye xp alatt írja 4x-el, csak win7 alatt nem.. -
mh197
őstag
Igen, nem is problémázom ezen, hogy az írási sebességet az író firmware-je tárolja. Ami előtt értetlenül állok a fentebb vázolt probléma, hogy miért függ ez az egész az op rendszertől, és xp alatt miért képes 4x-el írni, win7 alatt meg nem.. Amúgy én is valami ilyesmire gondoltam, hogy talán még az író illesztő progija bekavar win7 alatt, de nem látom az összefüggést aközött sem, így gondoltam megkérdem, hátha találkozott már más is ilyennel.
Tudom távban ilyet nem lehet megoldani, de problémának érdekes, hogy miért működik így. -
King Unique
titán
A CD az más,azoknál a lassabb írás=jobb minőség/lejátszhatóság ígaz (bár mai 24x dvd írómmal min 8,16x sebességen volt hajlandó megírni,azt jó volt mégis autóba) ,de DVD-ről volt szó,ráadásul RW,ami külön kategória...,de ez a win7 dolog érdekes
,én még nem tapasztaltam.
TDK már évek óta silány lemezeket gyárt (egyszerírható CD,DVD főleg,de BD is gyengül),RW-be még jobb lehet,de korábbi tesztek alapján legjobb Verba -RW,+RW is. CD-be Verba,JVC (Taiyo Yuden),CD RW-be is Verba ajánlható,de TDK se rossz azért,bár nem használtam,teszteltem mostanság.
Ha mképp 4x-en akarsz írni és RW lemezt,akkor vegyél olyan lemezt,igaz boltokba dvd-be 6- 8x,cd-be 12x-ek vannak ált.,de találni 4x-est is (pl. MM,Saturn,szlovák webshopok: dvd-rw +rw ,cd-rw, de verba 8x írva se lehet rossz )
Media Code Speed Edit progival elvileg,ha letöltöd íród firmware-t és megnyitid vele,akkor mutatja (txt-be ki is menti,v akár szerkezti) támogatott lemezek mid code-ját és ahhoz tartozó írási sebességeket,win7 alatt akkor mutatja mi a legkisebb,bár ez elvileg oprendszertől független kéne,h legyen.hopp beelőztek...
-
mint előttem is írták, a felkínált írási sebességek médiakód - író/firmware párosítás függvényében adódnak, tehát attól függ, hogy adott médiakódhoz milyen írási stratégiákat tároltak el az író adott firmware verziójában!
amennyiben eltérő írási sebességek kerülnek felkínálásra más és más oprendszer alatt, úgy én arra tudok gondolni, hogy az például eltérő illesztés miatt lehetséges, de ebben az az az esetleges rossz, hogy valamelyik esetben nem okés a dolog, és a valós helyett lomhább - általános - írási stratégia kerül beállításra, adott esetben az xp alatt, és bár lomhább lesz a valós írás, de az nem feltétlenül jelent jobb írási minőséget is...
win 7 alá is csak próba/teszt útján fogsz találni olyan lemezt, aminél adott író/firmware - médiakód párosításnál felkínálásra kerül az óhajtott írási sebesség, látatlanban sajnos nem lehet megmondani! -
mh197
őstag
válasz
King Unique #5849 üzenetére
Igen, én is így tudtam, de most írtam meg a lemezt XP alatt 4x-el, és windows 7 alatt meg sehogy nem lehet 4x-en írni a lemezt.
Miért kell a 4x? --> autóban mp3 lejátszó nem ismeri fel a lemezt (CD), csak ha 4x-el van írva.. 4x-el írtat gond nélkül indít, de a gyorsabban írtat kiadja még az elején.
Néróból volt 9.xxx, 10, 11-es is, minddel végigpróbáltam, más egyszerű netes progiból is egy tucattal végignéztem, de azokban is csak a 8x-et lehet minimum sebességnek megadni a lemez írásához!
Azt értem, hogy próbáljam verbatimmal, de ha itt van erre a célra a két TDK újraírható, akkor adott volt a szitu. Csak nem értettem/értem, hogy miért nem lehet win7 alatt 4x-re állítani, ha xp alatt simán.
Amúgy semmi gondom tényleg az íróval, IDE-s igaz, de egyszer volt egy sh-222 samsungom, az folyton lefahyasztotta a DFI lapomat a SATA miatt. Eltelt egy jó idő mire rájöttem, hogy az írótól fagyogat randomra.. Azt azóta kivettem, és érdekes, azóta nem fagyott kék képernyővel a gép. Most meg jött ez a hülye írási sebesség mizéria az LG-vel. Logikusan azt gondolnám, hogy régi író lévén az alacsonyabb sebesség jobban menne neki, de nem, win 7 alatt mindenképp 8x-en akarja minimum írni.
A TDK ennyire szar lenne a bolti holo matricás nagy dobozos is?? Nem egy mai vásárlás, van már egy-két éve, hogy vettem, de nincs velük semmi gond. Max 20-szor lett újraírva a két lemez ennyi idő alatt. Szóval elhasználtnak se mondanám őket, ráadásul az egyik sokáig csak tartalék volt.
Milyen újraírható CD-t érdemes akkor ma venni, amit írna is az íróm 4x-el?
-
King Unique
titán
Pedig írási sebesség ált. lemez mid-író firmware függvénye,nem oprendszeré...,akkor próbáld másik progival,pl. Imgburn ,v másik DVD RW-vel,pl. Verbatim,az jobb is simán,mint TDK.
(melyik Nero-val írtad?)
Amúgy régi LG DVD írók jobbak voltak,mint mai hitványak,sebesség. (tiednél még elvileg a lassabb írás=jobb minőség elv van vsz) A 8x-osan írtat nem viszi asztali lejátszó,v mi
az,h csak 4x-esen írtat ismeri fel,nem azt jelenti,h feltétlen 4x íráson van a hangsúly,hanem vsz adott minőségű lemeznél azon a tempón adja a jobb írásminőséget (lejátszók kényesebbek erre,mint PC-s írók,azok hibajavító képessége jobb),de minőségibb lemezzel,v íróval picit magasabb,pl. 8x-os se okozhat gondot.Te íród régi lévén lassabb írásra,minuszos formátumra van belőve inkább,de mivel nem tesztképes,lemez , író topicba se találni sok tesztet róla,h mit "szeret",de azért későbbiekben érdemes lenne minőségibb lemezzel is próbálkozni akár,mert TDK manapság elég hulladék. -
mh197
őstag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám a DVD írómmal. Nem mai darab, de tökéletesen ír: LG GSA-4120B
Firmware: A117A gépemen van win7 és win xp is. Szerettem volna 4X-esen írni az íróval egy újraírható TDK lemezt, amit xp alatt hibátlanul meg tud csinálni a windows beépített író programjával és néróval is, de win7 alatt csak 8x -os a minimális írási sebesség amit enged. Több néróval is próbáltam, de ugyanez a jelenség, nem lehet kiválasztani win7 alatt néróbal a 4x írást. A win7 beépített írója engedi kiválasztani a tulajdonságoknál, de aztán mégiscsak 8x-el írja meg a lemezt.
Na ez vajon mi lehet? Két ugyanolyan újraírható lemezt is próbáltam, mindkettővel ugyanez a szitu. Mostz a win7 -ben szar valami, az íróbal, vagy én vagyok láma hozzá, és valami beállítás kell neki, vagy mi a fene, igazi X-akta ez számomra. A win7 friss, alig két hetes, erre is gondoltam, de friss telepítéssel is ugyanez a szitu.
Előre is köszönök minden segítő reagálást!
-
Ry0K3N
senior tag
Asus F5SL noti MATSHITA DVD-ram UJ870QJ meghajtóval. Régebben is voltak vele problémák hogy a lemezt csak noszogatva olvasta be de úgy néz ki most végleg megadta magát. Semiféle lemezt nem olvas be most, nem pörgeti fel a lemezt mint rendes beolvasáskor (pár napja még működött) csak azt lehet hallani ahogy a fej mozog egy ideig majd végül feladja.
Mi szállhatott el benne az olvasófej? -
vinikorn
aktív tag
Be lehet állítani a BIOS-ban, hogy a gépinduláskor a DVD író ne induljon el? Boot eszköz a HDD-re van állítva. Ez a hang ne legyen gépinduláskor: [link].
Új az LG GH22-NS DVD íróm. Régen nem emlékszem, hogy ilyen hangja lett volna a gépindulásnak. Lehet, hogy ennek az LG DVD író ilyen gyenge minőségű? -
King Unique
titán
Milyen lemez pontosan,v a 10 mind különböző (különböző mides?),mert ha igen, akkor az abnormális,lehet író nem ismeri lemez midjét,v tényleg döglődik és vissza gariba. Azért nem feltétlen a 16x írás adja a legjobb írásminőséget...(bár új íróknál,minőségi alapanyagnál lehet)
Milyen DVD-írót vegyek? topicban is elsütheted,ott vannak a fő szakik. -
miko_
tag
Sziasztok a következő problémám lenne van egy Pioneer 206D íróm. Ha beteszek neki egy üres lemezt lehet ez cd dvd vagy bluray is olyat csinál néha hogy kidobja hogy beolvasta a lemezt de a lemez nem kezd el felpörögni néha és ilyenkor az imgburn se tudja megírni a 16X írható lemezt csak 2,4X-n. a támogatott írási sebességnél is ez szerepel.Kiveszem a lemezt majd újra vissza és ha feltudja pörgetni akkor az imgburn is engedi 16X is írni akár.Próbáltam vagy 10 féle lemezzel mindegyiknél ez a helyzet gondolom ez valami fizikai hiba lehet? Mi lehet a probléma mert ha ez hardveres és gondolom az akkor küldöm vissza gariba. Válaszokat előre is köszönöm.
-
5000watt
aktív tag
Bootolni bármikor tud!Olvasásnál is két lehetséges ok van vagy tudja olvasni /másolni vagy nem ... gondolom a rendszerben lesz valami .csak hogyan deríthetem ki ? mondjuk ha rendszerben van valami akkor nem értem hogy egyszer egyszer jelenséget ..
-
5000watt
aktív tag
Szép napot!
Lg dvd (LG GH22NS30)író nál van hibám ....
a hibajelenség a következő!
Másolni tud az író Totáltomanderben cdét dvdét tudok vele olvasni/másolni de ha pl filmet akarok vele olvastatni akkor csak pörgeti a filmet ...
illetve néha ha beteszem a lemezt bele akkor kilövi a gépet
50%50% baz ezt váltogatja ..
nem tudom mi lehet a baja -
sziget54
csendes tag
Daewoo DVD felvevőnk van, alig használtunk a lemezre írást, egyszer csak elromlott.
Nem olvassa azt sem amit vele iratok fel.
Szerintetek ez javítható? Ezek speciális DVD írók? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne h van egy vmilyen típusú LG DVD íróm és eddig tökéletesen tudtam vele DVD-t írni, viszont most szeretnék vele kiírni egy nyamvadt lemezt és se a win lemezkezelőjével se külső programmal (Ashampoo Burning Studio 2012) nem sikerült az írás, hibát ír ki. Az az érdekessége még az egésznek h több lemezzel is megpróbáltam (TDK lemez, eddig is ilyeneket használtam 2 éven keresztül gond nélkül) és miután a hibát kiírja a lemezre h nem tud rá írni akkor utána ha beteszem a lemezt, és megnyitom a win7-nél a számtógépet akkor a DVD meghajtót nem tudom megnyitni és megnézni a lemez tartalmát mert lefagy és ha megnyomom a kiadás gombot is a meghajtó elején akkor gondolkozik elég sokáig, majd nagy nehezen kiadja, viszont olvasni jól olvas, mivel betettem egy játékot amihez kell CD és elindult, szerintetek mi lehet a gond? -
zoltanz
nagyúr
Megírtam egy lemezt, nem poros sztem a fej, soha nem szokott hibázni ilyenkor, de most nem stimmel az md5sum...
-
utánvétel
aktív tag
válasz
jackbacsi87 #5833 üzenetére
A "ide/sata" kábelnek milyen a másik vége? USB?
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Van egy tápkábelem, meg egy ide/sata kábelem. Külső winyót szoktam rádugni a gépre, tökéletesen működik minden.
Megpróbáltam a belső dvd írót ezekkel a kábelekkel rádugni a gépre, de nem ismeri fel. Próbáltam netbookal+linux, asztali+win7 kombinációkkal, de egyik sem ismerte fel.
Van ötletetek?üdv:
jack -
JetiRulez
őstag
válasz
IRON STORM #5830 üzenetére
Nem ugrott át. Elsőként rögtön megnéztem, hogy mi újság az Eszközkezelőben, de ilyen PIO-mód nem látszik sehol a tulajdonságokban sem.
-
Koktail
tag
válasz
IRON STORM #5827 üzenetére
Ja vettem egy HAMA DVD tisztítót, amit lefuttattam vagy 4x , de nem történt semmi, nincs változás, ugyan úgy nem olvassa be???
Lehet hogy nem száraz tisztítóval kellene csinálni?Üdv.:
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Most dobott nekem a rendszer egy ilyen hibaüzenetet az írási folyamat felénél.
kattintással nagyíthatóEddig amiket írtam, nem volt ilyen problémája közben a gépnek. Ez csak most jött elő. Nem telepítettem semmilyen másik programot a gépre a legutóbbi írás óta.
Próbáltam most pár lemezt berakni. Mindegyiket beolvassa.
Író: NEC Optiarc DVD-RW AD-5200A ATA
Lap: Gigabyte GA-M61PME-S2 -
Koktail
tag
válasz
IRON STORM #5825 üzenetére
Köszi a választ!
Én is teljesen meg vagyok lőve, ráadásul kb. 2-3 éves az olvasó és alig volt használva, szóval a sok "munkától" (olvasástól) nem gyengülhetett el!
Azért köszi!Üdv.:
-
Koktail
tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem kimondottam ide illik, de a DVD olvasó topik zárva lett...
Olyan problémám lenne, hogy az asztali DVD olvasóm (Toshiba sd-370eke) nem olvassa be a DVD9-t???Először észre se vettem hogy dupla rétegű a lemez, úgyhogy vettem egy tisztító dvd-t mert ritkán volt használva, de aztán megláttam hogy DVD9. Ja különben a DVD-k most lettek vásárolva eredeti filmek, illetve koncertfelvételek egyiket se játssza le! Mi lehet a probléma? Próbálja beolvasni, kicsit cicereg aztán 1-2 perc után kiírja hogy bad disc, ja és a laptop persze simán olvassa!
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv.:
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Van egy egyszerű DVD íróm, Pioneer 111D. Nem sokat használom, de most írtam vele pár lemezt, és arra lettem figyelmes, hogy amikor beteszem a lemezt a meghajtóba, akkor felpörgeti (eddig normális) majd amikor leáll, vagy lefékezi, akkor egy erős recsegő, súrlódó hangot hallok. Ez mi lehet szerintetek?
-
Isti22
csendes tag
Sziasztok. Van egy LG GH22 NS50 Sata Dvd íróm. A probléma mostanában jött elő: CD lemezeket szépen megírja, viszont a dvd-ket nem. Dvd-ből 3 márkát is próbáltam, és mindegyiket már az elején kidobja, nem akarja megírni. Ezelőtt bármilyen dvd-t kiírt. Próbáltam fw-t is frissíteni, de az sem oldotta meg a problémát. Kábelek rendben vannak, rendszert is újratelepítettem, az sem segített. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
boti192
csendes tag
Hello
mai nap kicseréltem az írómat egy régi fajtára mert újra akarom tenni a windowst de be olvassa telepítő lemezt be is indítsa telepítőt de nem látom C meghajtót csak azt írja ki hogy nincs lemez a meghajtóban -
boti192
csendes tag
Hello
mai nap kicseréltem az írómat egy régi fajtára mert újra akarom tenni a windowst de be olvassa telepítő lemezt be is indítsa telepítőt de nem látom C meghajtót csak azt írja ki hogy nincs lemez a meghajtóban -
janihunk
senior tag
Megnéztem ismerősöm RW dvd-jét és a övét sem tudom törölni. Nekem TDK van neki meg SONY. Samsung SH-S162L tipusú az íróm. Ha berakom az üres RW lemezt haveromét és megnyitom a nérót hogy törölnék kb 10másodpercenként kezdi olvasni a lemezt hogy ez RW-e. De a törlés gombot nem tudom megnyomni. FW-8-as most frissítettem (eddig is ez volt fent) Mi lehet a hiba? Meghalt az íróm? Olvasni tud lemezt is ír rw-t meg kb 1 hónapja töröltem meg írtam is vele.
-
válasz
szoke12 #5813 üzenetére
amennyiben nincs újabb firmware verzió, úgy ne használd adott médiakódos philips lemezt azzal az íróval, mivel nincs eltárolva adott médiakódhoz írási stratégia az író adott firmware adatbázisában, és a leírtak szerint még általános írási stratégiát sem tud társítani hozzá!
-
szoke12
őstag
Heló!
az íróm a Philips márkájú DVD-ket nem ismeri fel, ha meg néha igen, nem tudja megírni.
Ezzel ellenben a TDK DVD-ket gyönyörűen írja. FIirmware a legfrissebb.
5let?
Előre is köszönöm.ja egy LG GSA-H20L-ről van szó.
-
janihunk
senior tag
Sziasztok volna egy nagyobb problémám, annak idején kiírtam a Win8 DP verziót RW dvd-re. Most le akarom törölni mert jön a béta de azt írja nem törölhető a lemez. Ha a lemezen belül bármelyik fájlra rákattintok és tulajdonságokat megnézem azt írja írásvédett. Mit tudok csinálni hogy le tudjam törölni a lemezről? Nagyon fontos lenne, előre is köszi.
-
suzuki13
csendes tag
Sziasztok !
Nekem is adott a jó isten a laptopomba egy HL-DT-STDVDRAM GT32N meghajtót. Eddig semmi probléma nemvolt vele mondjuk nem is használtam szinte semmire mert mindne internetről ment meg ISO fájlok voltak azok meg csak Daemontools és kész.Tegnap meg ma voltak olyan gondjaim hogy Windows 7 op rendszert akartam telepiteni de sajna nem sikerült kiirtam a dvd-t ahogy azt kell majd probáltam be bootoltatni de sehogysem sikerült. Aztán kiderült hogy amikor berakom a dvd-t az olvasóba akkor a gép keres egy darabig majd kiirja Automatikus lejátszásnak hogy mit kivánok tenni Lemezre irás meg amit ilyenkor szokás . Lényeg a lényeg a hiba az hogy kiirni kitudtam vele a DVD-t de beolvasni már nem olvassa be és ezért nem tudom bebootoltatni a géppel a lemezt. Ugy veszi a lemezeket mintha üresek elnnének egyszerüen nemlátja mi van rajta!
valakinek valami ötlet?
ha pedig ugy állitom be biost hogy csak cd-ről lehessen bootolni akkor ez az üzenet fogad
Reboot and select proper boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press key
-
ArchElf
addikt
Sziasztok! Van egy GSA-E60L (LG külső) DVD-RAM íróm, amit egy ideje csak legacy USB portba dugott eszköznek ismer fel "This device can perform faster" bármelyik gépem (két laptopon és egy asztali gépen) próbáltam. Kábelt is cseréletem (ami a nyomtatómat hajtja), de az sem hatotta meg.
Van egy kártyaolvasómmal is hasonló gondom, de azt leejtettem korábban - ezt semmilyen külső behatás nem érte, háborítatlanul ücsörgött egy szekrényben, amíg észre nem vettem, hogy max 4-500 kB/s-el ír csak.
AE
-
tomi_x
tag
Hali !
Az alábbi hibával állok szemben.
Semmi ötletem sincs hogy ez mi lehet.
Rossz a DVD ?http://noob.hu/2012/02/19/dvd_hiba.JPG
-
degec
senior tag
Sziasztok!!
.. egy kis HELP -et szeretnék kérni szépen..képen látható minden...
http://noob.hu/2012/02/18/dvdwtf.jpg
egyszer csak win7 64 en eltünt a 3 dvd írom reggelre
friss oprendszer tegnap még írtam..nem volt gond, újratelepitettem intel infet, matrix storage-t stb.. eltávolítottam a hardwereket de semmi.. AHCI módban van az alaplap biosban, hiszen ssd van... sata 2 3 4 ba van dugva a a 3 dvd író.. 0 az ssd...1 a 2tb wd green
köszönöm szépen..
-
Aucor
senior tag
Üdv!
Lenne egy kis(dehogy kicsi...) problémám. Adott egy Pioneer DVR-108 IDE dvd író... Na ez tegnap még írt sikeresen, ma pedig... Boot szokatlanul hosszú volt, az IDE eszközök felismerésével elszórakozott. A dvd író meg sem pöccen... Semmi... Mintha nem kapna tápot... De a molexben áram van... Se LED, se tálca nem jön ki, se semmi. Meghalt volna a panel? Vagy csak nem érintkezik valami?
-
szoke12
őstag
Kiírtam nemrég az összes programom egy DVD-re.
"Az írás sikeresen befejeződött". Na akkor, már mehetnek is le a gépről -gondoltam, hisz már alig volt hely a gépen. Túlságosan bíztam az írómban. nem kellett volna.
Visszaraktam pár hét múlva a lemezt, de csak pörög-pörög. Nem olvassa vissza.
Próbáltam másik íróval is. (mind a 2 LG volt)
Amikor el kezdte írni, meg is lepődtem, mert régen egyik íróm sem olvasott Philips DVD-t.
Most meg meg is írta. Létezik olyan, hogy megír jól egy DVD-t, aztán nem olvassa vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!