Hirdetés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali processzoros kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kreky85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP 6510b-m, benne egy Optiarc AD-7561A dvd író. Az elmúlt pár napban nem hajlandó rendesen megírni, és olvasni sem a dvd-ket (cd írással-olvasással nincsen semmi gond). Dual bootos rendszer. Próbáltam xp és win7 alatt is. Nero-val és Imgburnnal is... de sehol semmi eredmény :-( Írásnál egyébként szerinte rendesen megírja a dvd-t, az adatellenőrzés legelején jön az adatellenőrzés sikertelen ablak :-( valakinek valami ötlet?
-
Dr.yoda
csendes tag
Hello!
Nem találtam jobb témát, úgyhogy ide írom.
Van egy Gigabyte GA-M720-US3 alaplapom. Erre van rátéve egy SATA vinyó, de az alaplapon van IDE csatoló is és egy sima CD olvasó(10 éves LG és még jó. Most viszont vettem egy SATA DVD írót. Az megoldható, hogy bentmaradjon a régi olvasó? Primary slave-re van jumperelve, viszont amit most vettem azon nincs jumper(egyik SATA-n sincsen?).
-
dvd_R+
őstag
válasz
kicsirigó7 #5193 üzenetére
köszi
-
kicsirigó7
senior tag
Én ezt tenném fel rá. [104bt_orig.zip]
-
dvd_R+
őstag
válasz
kicsirigó7 #5191 üzenetére
az általad linkelt oldalról melyiket töltsem le ?
-
dvd_R+
őstag
sziasztok
lenne egy Nec 3540A dvd írom ami azt hiszem meg adta magát
de azért rákérdek hátha valahogy meglehet javítaniszóval eddig olvasott mindent mostmár a cd-t nem tudja se olvasni se írni a és mostanába a dvd-t is elrontja íráskor
a kérdés az lenne hogy mitől van az h nem olvassa a cd lemezeket ? meg lehet valahogy oldani h újból olvassa ?
-
aleister
veterán
válasz
King Unique #5188 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséged!
Sajna zsákutca mindkét link. Rágugliztam én is, de ezeken a retek oldalakon lókaki sincs. Összevissza linkelgetnek, aztán a driverdetect-et erőltetik rád úgy, hogy a keresés szövegét helyettesítik állandóan be a linkbe.Feltételezem, hogy a panasonic oldalán kéne lennie, de ott sem született sajna találat.
Ellenben a linkelt fórumon tán találok valamit. Hála égnek nem német, hanem angol...azzal meg nem lesz gond.
Köszi!
-
aleister
veterán
válasz
laccy88 #5186 üzenetére
Nekem is ugyanilyen problémám van.
Asus K52J laptopban Matshuma UJ890-AS dvd író van. Mostanában lézer beállítás hibára hivatkozva leáll minden írási folyamat.
Win7-en keresztül driver frissítést kérve naprakésznek találja az oprendszer. A firmware 1.0-ás rajta, gondoltam akkor frissítem ezt, de sehol nem találtam hozzá szoftvert.Mi lehet a probléma?
-
laccy88
senior tag
sziasztok!
van egy Pioneer DVR 110D dvd íróm, mely gyakran produkál olyat, hogy íráskor lézer beállítás hibára hivatkozva leáll. Legfrissebb 1.41-es fw van rajta. Szerintetek mi lehet az ok? -
ChromeX
addikt
Hello van egy samsung se w164 külső dvd iro olvasom. Egyik pillantrol a másikra fogta magát és nem hajlando meghajatani a lemezeket, nem olvassa benyomom villog egyet kettot a led aztán semmi. javitásra ötlet?
-
bakonya78
csendes tag
Sziasztok! Problémám a következő: Van egy PIONEER DVD-RW DVR-116D! Eddig tökéletesen írta a Maxell mínuszos lemezeket nem volt gondom vele! Tegnap óta nem akarja elindítani a maxell lemezeket! A tálca bemegy de csak nyikorog kicsit a lemez s a programom ( Ashampoo Burning) kiírja hogy nem ismerhető fel! Beteszek egy TDK kisebb sebességű lemezt tökéletesen beolvassa, de a nagy sebességű Maxelt nem! Pedig eddig tökéletes volt! Próbáltam frissíteni is de az sem segített! A Lencsét is kitisztítottam tisztító lemezzel! Aki tud segítsen s megköszönöm!
-
lehet, hogy a tdk lemez médiakódja nem tetszik neki, vagy problémás minőségű adott tdk lemez - firmware függvényében elég nagy a szórás a tdk lemezek minősége esetében!
esetlegesen - ideiglenesen - használhat a tisztító cd, de egy szakszerű alapos tisztítás többet használhat, ha olyan jellegű gond van! -
sti10p
senior tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám, hogy az ASUS DVD íróm nyafajáskodik: alig-alig hajlandó megírni egy lemezt hiba nélkül, a TDK-ra pl. befuccsol, vettem SONY-t azt megírta...
Alig írok vele és még 1 éves. Ennyire gagyi lenne az ASUS?!
Másik (kicsit off): van egy Grundig CD lejátszóm ami nem hajlandó olvasni csak a frissen megírt lemezeket, akad a lejátszás, van hogy be sem veszi. A kérdés, hogy használna e neki valami tisztító CD amit lehet ugye kapni, vagy az ehhez kevés?! -
BalaNce87
addikt
válasz
IRON STORM #5175 üzenetére
A helyzet az, hogy a vinyóra egy másik rendszerben lett feltéve a win7. De abban a rendszerben gond nélkül működött és működik az író.
Amikor először felállt a win7, akkor tökéletesen ment az író, csak más volt a rendszer a vinyó mögött. Más lapra volt dugva az író...
Ezért nem értem. Mondjuk már a Biosban se látja rendesen az is hozzá tartozik a történethez. Tehát lehet, hogy a lap nem szereti... -
IRON STORM
őstag
válasz
BalaNce87 #5172 üzenetére
Elképzelhető hogy egy régi optikai meghajtó egyszerűen nem kompatibilis a windows 7 rendszerrel. Firmware support már régen nincs hozzá, a mai modern írókhoz is adnak ki win7 compatible firmware-t. Valószínű hogy nem illesztő probléma. A másik konfigon milyen rendszert használsz?
-
BalaNce87
addikt
válasz
kicsirigó7 #5171 üzenetére
aham, ez elég érdekes...
mármint inkább nevetséges XD -
BalaNce87
addikt
válasz
kicsirigó7 #5169 üzenetére
A helyzet az, hogy amikor fel lett telepítve a windows erre a vinyóra, akkor benne volt ez a meghajtó, mert dvd ről bootolt
Most, hogy összeraktam az új konfigot átcsaptam ide a meghajtót, hogy fel tudjam pakolni a drivereket a cd-ről.
És akkor ha veszek egy vadi új dvd írót és satával rádobom, akkor nem fogom tudni használni mert win telepítésénél nem volt jelen az adott hardver? Ez nem lehetséges, erre vannak az illesztők...
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
BalaNce87 #5168 üzenetére
Akkor megvan a hiba. Egy másik gépen lett telepítve az oprendszer,
A win a szükséges illesztőket nem rakhatta fel, mert más gépben lett telepítve,ami egész más hardver elemekkel rendelkezik.
Nem is fogja addig rendesen kezelni, míg újra nem rakod a rendszert ebben a gépben.
Ezt tedd úgy hogy a bios-ban állítsd be, hogy a CD meghajtóról boot-toljon be az új telepítés.
Egy kis segítség.
[link] -
BalaNce87
addikt
válasz
kicsirigó7 #5167 üzenetére
Szia!
Egy másik gépen lett telepítve az oprendszer, de az író egy másik konfigban évek óta megy. Csak azért tettem bele, hogy az alaplapi dolgokat fel tudjam pakolni.
Hol keressem ezeket a módokat a biosban? -
-
BalaNce87
addikt
válasz
kicsirigó7 #5165 üzenetére
Hi!
Az miért lehet, hogy a Win 7 nem ismeri fel az IDE DVD írót?
Az a helyzet, hogy az eszköz kezelőben ott van és valamiért azt írja, hogy nem lehet az eszközt elindítani. Hiába akarom frissíteni az illesztőt, nem lehet, mert azt írja hogy már friss.
Kéne a DVD, mert fel kellene dobnom az alaplap drivereket... -
kicsirigó7
senior tag
válasz
bandi0000 #5164 üzenetére
Rakd vissza abba a gépbe, amelyikben működött.
Csinálj rajta egy firmware frissítést.Ha ezután sem működik rendesen, akkor vehetsz másikat.
A pontos verziószámot a firmware frissítés miatt. A samuról megtudhatod, bármelyik író progival.Vagy ha van Everest azzal is kideríthető. De a Rendszertulajdonságok-Hardver-Eszközkezelő-(DVD/CD-ROM-meghajtók)-nál is ki lesz írva. Vagy ha kiveszed a házból, a fehér címkén lesz olyan hogy: DVD Writer Model SH-S2XX, felette Ver.A-B-C-D-F-vagy L. -
bandi0000
nagyúr
válasz
kicsirigó7 #5163 üzenetére
hát egyikne XP SP2 32bit
a másikon Windows 7 ultimate 64 bit
az alaplap egy asus p5kpl am/epu
a másik vmi olcsóbb astrock
azt a számot amit irtál meg enm találom ha emgmonod hol van?ammeg amikor emgvettem működött kétszer kikaptam a gépből mert másikba rakta és utána KO
próbáltam több kábellal nem e az a baj de nem -
bandi0000
nagyúr
válasz
kicsirigó7 #5161 üzenetére
hali
a kérdés az h van egy samsung dvd íróm és nem működik összedugtam két gépnél is
és elvile gfelismerte de ha cd-t dvd-t rakok bele írottat vagy eredetit 2-3 mp-ig villo aztán semm
mi lehet a gond? -
kicsirigó7
senior tag
Mondjuk az az LG GH-22NS50 se egy nagy szám.
De erről a Digitál DVD lemezről én még nem is halottam.
Szóval nem teljesen az íróddal van gond. Hanem ennek a Digital lemeznek belső mid-jével. Valószínűleg eléggé ismeretlen lehet, de biztos hogy nem egy nagy lemezgyártó terméke.Készítenél egy ilyen lemez info képet, mentést arról a lemezről?
-
HIM
csendes tag
Help!!!!! Van egy LG GH-22NS50DVD írom. A gond az vele hogy válogatós DVD-k benn. A Verbantim dvd-kel semmi baja de pl.Digitál dvd-ket üresen Bese akarja olvasni de ha mar írót akkor nincs vele gondja. Még van rajta garancia csak aszt nem tudom hogy az LG elvből ilyen SZA... vagy gyárilag hibás.
-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan program ami megmondja/kiolvassa nekem hogy az adott dvd-meghajtó hány darab lemezt írt eddig a pályafutása alatt, illetve mennyit volt használva,(mint a HDD-knél a HD-sentinel).
Köszönöm
-
dangerzone
addikt
válasz
kicsirigó7 #5157 üzenetére
Hmm. Nem is néztem. Vak vagyok mostanában.
Köszi szépen. Megpróbálom én is, amit lehet. -
kicsirigó7
senior tag
válasz
dangerzone #5156 üzenetére
Ugyan azt tudom tanácsolni, mint KRi2 tagunknak.
Ha nem volt közben op rendszer csere, pl vin7-re, csak egy idő után nem olvassa be a DVD lemezeket.
Próbáld ki egy másik gépben lehetőleg XP alatt.
Csinálhatsz egy belső takarítást, különös tekintettel az optikai fejet nézd meg hogy nem-e került rá valami szennyeződés. Csinálj meg egy firmware frissítést. Ha ezután is fenn áll a hiba, akkor nézhetsz másik író után. -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Van egy nec dvd íróm az otthoni gépben. Úgy 3 éves a kicsike. Mostanában nem olvassa be a dvd-ket. Beteszem a dvd-t, felpörög picit, aztán leáll.Ezen szerintetek segítene valami driver frissítés? Vagy megadta magát benne valami?
-
KRi2
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5152 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Kipróbáltam mindent. Firmware-t 1.22-re frissítettem. Szétszedtem, kipucoltam. Külső meghajtóként, usb-ről is teszteltem. A másik gépen win XP van. A hiba ugyanúgy fennáll, a DVD lemezeket csak pergeti de nem tud velük mit kezdeni. CD-vel boldogul. Érdekes. Ritkán ugyan, de néha szükséges az optikai lemez olvasási/írási lehetősége, ezért új meghajtó vétel lesz. -
kicsirigó7
senior tag
A meghajtó egy másik számítógépben is hasonló jelenséget mutat.
Ebből kiindulva. Én azért megpróbálnék egy firmware frissítést. És egy belső takarítást. Olvasónak még jó lesz.
Ha ezután sem javul meg. Akkor vehetsz egy másik pörkölőt.
A Pio 107D nem egy mai gyerek, egyébként sem ártana egy új író.
Mivel az új 16x-os lemezek mid-jét, a 107-es elég gyéren ismerheti. -
KRi2
aktív tag
Üdv.
Kekeckedik a dvd íróm. Nem ismeri fel a dvd lemezeket (sem a műsorosat, sem az egyszer írtakat, sem az újraírhatókat, sem az egyszerírható üreset). A CD lemezeket olvassa, írja rendesen.
Meghajtó: PIONEER DVR-107D ATA
IDE kábel újra cserélve. A meghajtó egy másik számítógépben is hasonló jelenséget mutat.
A problémába megeshet hogy belejátszik, hogy egyszer dvd írás közben, csúnyán nyomkodtam, majd reseteltem a gépet (a progi ki is írt valamit hogy tönkre mehet valami).
Javítható-e a meghajtó házilag? CD tisztító (alkoholos) lemezzel tisztogattam. A meghajtóban külön van a cd, és dvd író/olvasó fej? Tisztítás, vagy meghúzás segíthet?
Firmware-t és OP rendszert nem akarok rakni, mert szerintem az nem lehet ludas.Segítséget köszönöm.
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5139 üzenetére
Egyáltalán be sem olvassa azokat a lemezeket, amiket pár hónapja 100%-osan írt. Szóval kuka. Vagy megtartom tarcsiba, olvasni még olvas. Köszi a segítséget
-
dinka.86
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5146 üzenetére
ezerköszii mester!!! még én béna is sikerrel jártam hála a szuper leírásodnak!!! nagyon köszi
-
dinka.86
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5146 üzenetére
uh nagyon profi vagy!! télleg nagyon rendes tőled h ilyen szájbarágósan magyarázod
este megpróbálom és írok h sikerült-e. köszi nagyon!! -
kicsirigó7
senior tag
válasz
dinka.86 #5145 üzenetére
A 6-os számmal jelzetnél kell így lennie, ez a master jamper-olás.
Ha jobbról a második tüskénél lenne az a slave.Az alaplapodon lévő a fekete csatlakozó a primary, a kék a secondary.
Ezt ne keverd a kábelen lévő csatlakozók színeivel. Az alaplapon lévő a fontos.
Az alaplapod fekete csatlakozóján legyenek a vinyók, a kéken az írók. Hogy jobban megértsd. -
dinka.86
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5144 üzenetére
oké. megpróbálom lefordítani magamnak mert a szaknyelv annyira nem megy nekem
szóval ne a vinyós kábelen legyenek az írok. hanem a másik mellette lévő ugyanolyan csatlakozón. nekem csak az újabb fajta írok egyedül akkor azt a kábel legvégére teszem ugye? illetve a jumerolás mint olyan hogyan kell? tudop ilyen kis pöcökkel de h hova kell azt nem tudom... -
kicsirigó7
senior tag
válasz
dinka.86 #5143 üzenetére
Lehetőleg ne a HDD Primary kábelére rakd az ODD-ket.
Jamperold az írót master-nek, az olvasót slave-nek.
A Secondary kábel végén legyen az író, a másik csatlakozón az olvasó.
Vagy ha csak az írót akarod berakni, akkor is külön a secondary kábel végén legyen master-nek jamperolva.
Ha ez nem segítene, akkor újra kell raknod a rendszert. -
dinka.86
aktív tag
sziasztok.szóval van egy régebbi gépem amit most üzemeltem be. abban volt egy sima dvd olvasó. namost bele akartam tenni az újabb fajta dvd írómat és vagy nem ismerte fel, v nem is töltött be az xp..
a mindkettő dvd írót rákötöm egymás fölé akkor szuperul megy látja. de amint leveszem róla a régit akkor kész vége nem is tölti be a wint kéri h cseréljem fel v nemtom mit..a régi megy egymagában is..
a lap
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=ge%20pro-hta régi dvd olvasó philips pbco3210g
az újabb meg pioneer 111dbk
ötlet?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
IRON STORM #5141 üzenetére
Azért van egy kis különbség PI csúcs és össz értéknél bőven.
De a LiteOn valóban elfogadhatóan meg tudta pörkölni. -
IRON STORM
őstag
válasz
kicsirigó7 #5139 üzenetére
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
Lajtorja #5138 üzenetére
Csak összehasonlításként, az előző MBI teszt link -el szemben.
Egy Maxell DVD+R lemez, NEC 4550A-val pörkölve:Az hogy egy író firmware frissítés után jobban buldogul egy lemezzel.
Az azért van, mert az írók a lemezeket nem márka név szerint pörkölik.
Hanem a belső mid-jük szerint. Tehát a firmware tartalmazza az írási stratégiát mid-ek szerint. És ez minél frissebb, annál kifinomultabb a stratégia. Ezáltal jobb minőségben van megírva a lemez.
De az MBI lemeznél nincs az a stratégia vagy író, ami ilyen minőségben meg tudná pörkölni.
Mert eleve gáz az a mid -
kicsirigó7
senior tag
válasz
Lajtorja #5138 üzenetére
A TDK MBI-is lemeze, ezt tudja egy mostani íróval is.[link]
A te régebbi asus 2014-esed még ettől is rosszabbul pörköli.
A Ridata 8x-os lemeze meg egy idő után megrohad. Én tavaly írtam át más lemezre vagy 80db-ot. A maxell RitekF1-F16 mid-es lemezei csak a mostani újabb DVD írókkal pörkölhetőek jó minőségben.A barátnőd NEC-ND-3550A írója, még csak szép hogy buldogul a Maxell-lemezekkel.
A firmware frissítés után. (Nekem is van ilyen íróm.)
A te Asus íród ettől a NEC írótól, fényévekkel el van maradva írási minőségben. Hiába fiatalabb egyébként. (Még újkorában is csak egy közepes írónak számított a 2014)
Nem beszélve arról hogy a NEC mindig is jobban foglalkozott a firmware szupporttal.Tehát a helyzet a következő, te vehetsz egy új írót. A barátnődé maradhat.
Ne használjatok TDK / Ridata lemezeket, mert nem fog megoldódni a problémátok.
Ezek egy idő után elfelejtik a rájuk írt adatokat. Mert eleve rosszabb minőségben írhatóak, ezáltal könnyebben sérülnek karcolódnak, rohadnak belsőleg kémiailag.
A tdk egyébként is ahány tégelyt veszel, annyi féle mid-el fogod megkapni. Legújabb az MBI 01RG40 a sláger. Ami talán a legrosszabb ma kapható mid.
Vegyetek inkább Sony, Maxell,-R +R ( Verbatim, JVC +R lemezeket) -
Lajtorja
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5137 üzenetére
Nagyon sok féle lemezzel néztem, maxell/tdk/ridata. Ugyan ilyen lemezekből még nem is olyan régen írtam jópárat hiba nélkül.
Ez az ominózus MBI 01RG40 lemez mit tud amúgy? Csak mert évente új írót veszek, azzal rögtön megírok 200-300 lemezt aztán nem használom, csak ritkán. Nem az első eset, hogy hosszú idő után használnám az írót, amit vettem , de nem tudom mert defektes... Lehet összefüggés a nyersanyag típusa és a meghajtó halála közt?
Barátnőm gépében ami volt (NEC 3550A) író annál sikerült megoldani egy 1.05->1.07 firmware frissítéssel a dolgot. Azért az is érdekes, hogy megy egy darabig hibátlanul egy adott firmware-rel, aztán meggágyul de flashelés után újra működik.
-
Lajtorja
aktív tag
Asus2014L1T problémám lenne, bár lehet általános gond, remélem valaki tud segíteni.
Eddig ment rendesen írt/olvasott.
Pár hónapja ha filmet nézek róla, egy pause/resume a lejátszás közben és vége van. Csak keres, keres... pörög, de nem folytatódik amit lejátszok. Lemez kiadás majd visszatétel után persze hibátlanul olvassa ugyan azt a média filet. Érdekes.
A fenti hibajelenség megmaradt, plusz kiegészült annyival, hogy üres lemezeket egyáltalán nem olvassa be. Próbálkozik, villog egy darabig de semmi. 1-2 perc után már nem villog csak halk, de mégis magas frekvenciájú hangot ad ki. Ekkor már a lemezt sem lehet kivenni (üres lemezről van még mindig szó) sem az író elején található sem az os menüjében lévő eject gombbal. Így gyakorlatilag csak olvas, de azt is csak "megszakítás nélkül" hajlandó tenni.
AHCI módban van, néztem több kábellel, több porton, külön az üres lemezeket is megnéztem (laptop hibátlnaul írja őket), firmware csere is volt (semmit nem segített)
Az írást/üres lemez beolvasását illetőleg ugyan ez a gond barátnőm dvd írójával is (más márka mint az enyém)... érdekes. Szépen lassan, de biztosan meghalt fél év alatt 2 dvd írónk.
Ötlet esetleg, hogy mi a hiba? Javítható? Vagy csak ez a természetes módja egy dvd-rw halálának.. használom gari idő+2 hetet aztán csoki?
-
gerixxx
csendes tag
Helló!
Van egy HP 6710b típusú laptopom, mely egyik bekapcsolásnál meglepően lassan indult el, konkrétan a BIOS-os képek közül a másodiknál megállt vagy 3 percre, ezután minden ment simán.
Eleinte HDD problémára gyanakodtam, majd valamelyik nap vettem észre, hogy nem ismeri fel a DVD írót még a BIOS sem. Tehát gondolom, ez okozza a lassú indulást...Lehetne orvosolni a dolgot bármilyen módon a cserét leszámítva? Kábelek meg ilyen csatlakozók biztos nem lazulhattak ki, ugyanis nem nagyon van hordozva.
Köszi a választ!
-
T.40
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi, ha tudtok, segítsetek.
Problémám a következő.
FujitsuSiemens V5555 laptop-om van, benne TSST Corp L632H íróval.
A Firmware Fs03.
Egy darabíg nem használtam az írót, és most, hogy írni akartam vele, kiírta a Nero, hogy: Illegális lemez.
Az Img Burn pedig azt írja, nem lehet formázni a lemezt.
Amíg írt, soha, semmi baj nem volt vele, mindkettő progival tudtam használni.
Olvasni olvas, írt, és eredeti Dvd-t, Cd-t is.
Ja, és többféle lemezzel is próbáltam már.
Mintha az üres lemezt nem látná.
Mi lehet a gond?
Kerestem rá újabb firmware-t, de sehol nem találok frissebbet.
Tudtok esetleg még valami okosságot, amit kipróbálhatnék?
Kicsit majd ha lehet,részletesebb segítséget kérnék, mert "nőből" vagyok
Előre is köszönöm.
Üdv.Teri -
bob011
aktív tag
válasz
IRON STORM #5132 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget.
Akkor kuka. -
bob011
aktív tag
válasz
IRON STORM #5130 üzenetére
Ezt értem, de az a gondom hogy most nem látja a bios és folyamatosan világít a led-je.
És vissza akarom valahogy állítani, bármelyik bios-al hogy működjön. -
bob011
aktív tag
válasz
IRON STORM #5128 üzenetére
Asus 22B1LT-re próbáltam egy lite-On crossflash-t, amiről azt hittem jó lesz.
De már nem tudom pontosan melyik volt az és hogy honnan szedtem le. -
IRON STORM
őstag
Tisztán sata vagy normál sata módot jelent. Korábban létezett hogy Pata csatolású áramköröket Sata felületen csatlakoztatták egy áthidaló chip segítségével. Ma már ilyen nincs, viszont az előfordul hogy egyes optikai meghajtók ( főleg régebbi típusok ill firmware frissítés hiányában) nem működnek nativ sata módban , ekkor le kell tiltani.
-
VaMik
tag
válasz
IRON STORM #5110 üzenetére
A "nativ" SATA mód pontosan mit jelent a meghajtók esetében?
-
Hurkafej
aktív tag
Zsinórban a 4. dvd-t rontja el az irom, nero 10-et használok, win7 64bit. A naplót elmentettem:[link]
fimware a legújabb, de igyis rontja.
Az iró: LG GSA-4167b -
jeni
félisten
válasz
saiyan86 #5111 üzenetére
Fura amit írtál
Laptop vagy PC-s asztali gép?
Ugyanis azt sem tudni IDE vagy Sata a csatlakoztatott DVD íród?
Ha IDE akkor jumperelned kell,mert a másik IDE hardverrel össze akad.Biosban nézzél rá!
Molex csati rossz esetleg a tápodban nem megfelelő a frekid nincs meg a 5V illetve a +12V a feszültség alapján
-
bob011
aktív tag
Flash-eléssel halálba küldött Asus 22B1LT életre keltésében keresek segítséget.
Bios nem látja, lite-on crossflash nem sikerült és eredmény a "halott" drive.
Ötlet?
-
Hurkafej
aktív tag
Elkezdtem irni egy dvd-t, és 1-2% környékén jött egy röpke áramszünet, amivel a gép természetesen le is állt.
Oké, gondoltam, és megnéztem ugyanazt a lemezt, csak pörgeti és 1%knál 2 perc után kiirja, hogy hiba történt. Aztán megpróbáltam egy vadi új lemezzel is, e az eredmény ugyanaz volt. Mitől lehet ez? -
kecskesadam
csendes tag
Sziasztok!
Adott két pc két dvd íróval, két, egyenként 4+ GB-s .mkv fájl, melyek pc-n olvashatók, másolhatók, kezelhetők, és alapanyagként tdk dvd-R, illetve sony dvd+RW, illetve nero portable 10 szoftverként. A méret miatt ugye UDF-ben írok.
Nos, a fentiek tetszőlegesen kombinálhatók, egy fix pont van: ha a dvd-R-re írok, nem jó, ha a dvd+RW-re, akkor rendben van. A dvd-R lemezeket (akármelyik mkv-t kiírva), akármelyik pc akármelyik meghajtója beolvassa (tartalmat), de semmi egyebet nem lehet vele kezdeni, míg a +RW esetén minden rendben működik.
Kérdés, mi lehet az oka ennek? a + illetve - a gond, esetleg az egyszer írható dvd-nek túl nagyok a fájlok (4477,6 MB az egyik 4450 MB a másik, a lemezek kapacitása elvileg 4483 MB), vagy egyéb, pl az író szoftver?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
laca500
aktív tag
Hali.
Vettem egy NEC 7260S DVD írót. Ha benne van egy lemez és mondjuk telepítek valamit, akkor olyan hangja van mint ha egy reptéren áldogálnék. Írtózatosan felpörög az egesz. Ennek tényleg ilyen hangosnak kell lenie? Vagy csak az enyém nem az igazi?
Esetleg tudnátok ajánlani valami másik fajtát ami jó is és nagyon csendes is egyben? -
reinhard
csendes tag
Hali. Van egy Acer Aspire 7720G laptopom egy GSA-T40N DVD íróval szerelve. A DVD író sikeresen meghalt
. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a laptophoz milyen DVD írók kompatibilisek, hogy tudjak bele rakni egy újat? A válaszokat előre is köszönöm.
-
AMD Power
titán
Vett tesom egy MSI laptopotot. AMD X2 , HD2400 , 3GB RAM , 250GB HDD...
Az mitől lehet,hogy a benne levő dvd meghajtót egyszer latja a win7 egyszer meg nem? -
utgyuru
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #5095 üzenetére
Nem ér bele az alaplapba a vége. Ott a gond, hogy az elejénél akad, az oldalainál. De amibe beleakad, azon nem láttam csavart, hogy kivegyem.
-
-
maxcooper
tag
válasz
IRON STORM #5110 üzenetére
Konkrétan ilyen hogy Native Sata mode nincs...
OnChip SATA Mode: AHCI, IDE, RAID
Több csatornán is próbáltam, sajnos egyik sem adta.
Egyébként tuti hogy Win7 x64 alatt van bibi, mert XP PE-vel megy CD-ről (a NEC-ről bootolva) és Ubuntu alatt is olvas rendesen :S
Mi lehet a gond? -
saiyan86
csendes tag
Hye!!!
Nekem volna egy olyan problémám, hogy akármilyen CD/DVD meghajtót teszek be nem működik csak világít...nem adja ki se a tálcát meg ha mechanikusan is nyitom és rakok be lemezt és betolom akkor se olvas...ez miért van? Ilyennel még nem találkoztam...aki tud segítsen léccy! Köszi
-
kicsirigó7
senior tag
Probléma megoldva, visszakerült a BL2J fw.
-
maxcooper
tag
válasz
IRON STORM #5090 üzenetére
Gigabyte GA-M56S-S3
nForce 560-es lap, szóval gondolom nVidiás, de nem vagyok otthon szóval nem tudom megmondani. De szerintem IDE módban van. -
dixi8
csendes tag
válasz
kicsirigó7 #5106 üzenetére
Helló
Sajnos nekem is ugyanez a problémám,ha esetleg lesz valami megoldásod légyszi jelezd elöre is köszi. -
kicsirigó7
senior tag
Sziasztok!
Aki Lite-on IHAS 524 A FW: BL2J rendelkezik, kérem segítsen.
Szükségem lenne egy Flash Utility-vel készített/mentett BL2J bin fájl-ra.Sajnos én már frissítettem az írómat az új BL2U firmware-val. Most szeretném a régebbit visszaállítani. De a BL2J exe-vel nem engedi.
Előre is köszönöm. -
Multibit
nagyúr
Ahogy olvasgatom a club.myce.com fórumát, mások is szívnak a nem AHCI kompatibilis flasher miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LSI 9211-8i Dell Perc H200 6Gbps, SAS2 SATA3, ZFS kompatibilis,garancia,kábellel is
- M.2 SSD csavarok és anchor, MSI / Gigabyte / Asus-Asrock / PS5
- Eladó 3-4TB LFF 7200-as és 1,2TB sff 10000rpm SAS 12Gb vinyók számlával
- Dell Optiplex 3040 5040 7040 7050 SFF 3.5" HDD Caddy 1B5146200-600
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest