Hirdetés
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Az egész onnan indult ki, hogy valaki kérdezte, hogy átteheti - e 2 es regióra, ahova Magyarország is tartozik.
Erre azt válaszoltam, hogy igen, eddig semmi gond nincs ugye ?
Hiába van hátra csak1 lehetősége, így is enni fog a rendszere, hiszen 2 es re fogja tenni.Zárójelben jegyzem meg, hogy hogy eddig nem ott volt. . . .
Ill, mért állitgatta ennyiszer. . .Elötted is írta valaki, hogy tévesen írtam, nem kell neked is egy lapáttal rátenni.
Ha onnan nézzuk, akkor hol voltál, ha előbb válaszolsz az eredeti postra,
akkor nem születik helytelen állítás. . . -
PPeter
addikt
válasz
Core2duo6600 #3095 üzenetére
Már megint butaságot beszélsz.
A DVD-Video regionális beállítása a PC-kben két szinten valósul meg. A hardveres szintű regionális kód a drive firmware-ének egy speciális részén kerül tárolásra, a szoftveres meg a lejátszóprogramban és a windows registry-ben. Mindkét szinten elvileg öt-öt szabad módosításra van lehetőség. Míg a szoftveres szint könnyen kijátszható, addig a drive-ot - hacsak nincs hozzá a regionális státuszt kiütő firmware frissítés vagy direkt ilyen utility - az ötödik módósítás után NEM lehet már többé más régióra átállítani. Nyilván egy AnyDVD telepítése és natív müködtetése segíthet a dolgon, de semmi esetre sem egy reinstall.Más SOKADSZOR vezeted félre az embereket a rettentő felszínes hülyeségeiddel, IDEJE LENNE BEFEJEZNI, szóltam már miatta korábban.
-
válasz
Core2duo6600 #3095 üzenetére
sajnos nem így működik! de van is egy figyelmeztetés ott, ahol a dvd-régiót lehet állítani, hogy amennyiben a lehetséges módosítások száma elérte a nullát, úgy sem a windows újratelepítése, sem pedig a meghajtó mésik gépbe való áthelyezése sem segít!
amúgy nagyon sok meghajtóhoz létezik auto-reset firmware/alkalmazás! -
icons
addikt
válasz
Core2duo6600 #3093 üzenetére
És 2esre átállíthatom későbbi esetleges retorzió nélkül? (sajna csak 1 lehetőségem van átállítani)
-
-
icons
addikt
Hello!
Beraktam a Pioneer DVD írómba egy filmet, erre kiírta, hogy a lejátszóm 1es régiókódra van beállítva, és a film lejátszásához állítsam be a 2est. Megnéztem, és Mo. a kettesben van, tehát jogosan kéri. Eddig hogyhogy minden filmet le tudtam játszani anélkül, hogy ezt kiírta volna? Azokon nem volt régiókód beállítva, vagy mindegyiken van? (vagy 0ás volt rajtuk?)
Bármi későbbi retorzió nélkül átállíthatom a kódot a magyarországi 2esre? -
Anica
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség, a nero 7 verzióm van, szeretnék (pl. AVI -ból) konvertálni DVD –re, a kötelező dolgokon túl vagy kb. a 3 óra konvertálás után kiírja, hogy nem fér rá a DVD –re tegyek be új lemezt. A minőségi beállításom: ráfér a lemezre és 4 GB –on belülre esik a filmem, mégsem sikerül mi lehet a hiba???
[P
][/P]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
leecheer #3089 üzenetére
valszeg behalt a drive, mivel ha 2 oprendszer alatt is hasonló dolgokat csinál, akkor a softveres gondot szvsz ki lehet zárni.
Vagy maga az optika drive vagy annak vezérlője, esetleg a 2 közti komuunikáció során lép fel hiba.
Korábban írt ill. gyári lemezeket olvassa, tehát egy esetleges reisntalnál használható ?Érdemes lenne bevinni egy szervízbe ill. szerezni egy másik meghajtót és azzal megnézni, ha már nem garis, megoldás lehet egy külső író.
-
leecheer
csendes tag
Sziasztok.
Kellene egy kis segitség.
Van egy MSI EX610X notim és benne Optikai meghajtó Slimtype DVD A DS8A1P.
Az a problémám vele, hogy sorra rontja el a DVDket iráskor.
Nero8 al irtam a lemezeket és adatellenőrzéskor mindig szektor hibát talált. Irás után probáltam a teljes dvd tartalmát átmásolni,de nem lehetett, szóval valóban elrontotta a dvdt.
Probáltam még Ashampoo Burning Studio 8al is irni, de ez még érdekesebb eredményt produkált. Megirta a DVDt és az ellenörzés nem is talált hibát, csak akkor volt a gond,mikor irás után megnéztem a DVD tartalmát. Ugyanis CDnek irta ki és nem is birtam megnyitni. Azt irta ki: nem megfelelö funkció.
Ja mindez Xp alatt és Verbatim lemezekkel. Lassan egy 25ös pakot dobtam már ki a szemétbe... De probáltam néroval Vista alatt is. Ott is szektor hibás lett a DVD.
Valakinek valami ötlete? Tanácsa? -
Core2duo6600
veterán
válasz
cascada #3079 üzenetére
Megszorult az ajtó, nem biztos, hogy ékszijjas ajtómozgatás van.
Ujabban muanyag fogazott léc szerűvel oldjáűk meg közvetlen meghatással.(#3083) Goatman
Valami a win el van / lehet
Érdemes megnézni, ha csak az új sata van rajta akkor mit csinál ? ...(#3065) kali
Ezt annyival egészíteném ki, saját tapasztalatok alapján, hogy minél drágább a drive annál jobban válogat a lemezek közt. -
válasz
Goatman #3085 üzenetére
rev. 1.x vagy 2.x verzió?
az utolsó f11 illetve fe bios van rajta?
amikor belépsz a bios főtáblájára, ott nyomj egy ctrl + f1 kombinációt, hogy minden részletet láss!
a raid funkció a bios megfelelő beállításában kikapcsolva? az almenükben is?
a sata 1 és sata 2 ág is legyen engedélyezve, de azokon belül is legyen tiltva az elsődleges és másodlagos raid mód is!
van sata csatolású merevlemez a gépedben? ha igen, az legyen a sata0_sb ágon, az író pedig a sata2_sb ágon. ha csak az optikai meghajtód sata csatolású, akkor az legyen a sata0_sb ágon.
az illesztőket inkább nem is kérdezem, mert a legutolsó is több, mint 2 éves... -
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Tegnap vettem egy Pio 216D-t, ma beszereltem egy LG GSA-H10N mellé. Ugye az új az SATA, a másik régi pedig IDE. A problémám pedig az, hogy az XP betöltőképernyőjénél nem jutok tovább, mióta be van kötve mindkét író, egyszerűen a végtelenségig is elfutkosna a csík..ezen kívül még egy SATA vinyó van a gépben..mi a megoldás ha egyszerre akarom őket használni? Nekem eszembe jutott h:
1. szimplán nem okés IDE és SATA optikai meghajtót egyszerre használni
2. BIOS beállítás gond
3. Alaplap driverek elavultsága (nForce 4-es lap)Azonban mégsem mertem piszkálgatni, szóval a segítségeteket kérném, a választ előre is köszi
-
PPeter
addikt
válasz
cascada #3079 üzenetére
Ha használta a vésznyitó funkciót valamikor, akkor attól kiakadhatott a mechanika, de egyéb sérülés sem kizárt (nem rúgott bele a tálcába vagy ilyesmi?). Érdemes lehet kipróbálni a vésznyitást is. Szétszedni nehéz lesz, ha a tálca nem jön ki, mert az előlap csak úgy húzható le, ha a tálca nyitott állapotban van, és az előlap ugyebár összefogja magát a házat, ami kissé megnehezíti a dolgokat.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Következő a problémám. Van egy Samsung SH-S183A dvd íróm, a legújabb firmware-rel. Az újraírható dvdket felvési simán, azonban a sima dvd lemezeket nem. Írás közben megszakít és hibaüzenettel kilép mind az Ashampoo 5.5.5, mind a Nero 7.0.1.4 (lehet, hogy nem ezek a legújabb programok, de előtte semmi gond nem volt velük és írtam sikeresen).
Volt közben rendszer reinstall, nem változott a helyzet. -
cascada
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek a Plextor PX750A írójának tálcája nem nyílik ki ha megnyomja a tálcakiadó gombot. Kattan egyet /próbálja kinyitni de nem sikerül neki/. Van valami ötletetek mi lehet a gond? A tálcamozgató gumi nyúlhatott már nagyon meg? És ha szétszedem, megnézni hogy mi a gáz, akkor össze tudom még rakni utána? nem fog szétpotyogni belőle mindenféle alkatrész azonnal?Köszi a választ előre is.
-
feco88
tag
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogy 2 napja bármilyen DVD lemezt teszek a DVD írómba lejátszás közben leáll az olvasás és az egész gép befagy és csak a reset gomb segít
Pioneer DVR-112-es DVD íróm van. Ha valaki tudd segíteni, hogy mi a gond azt nagyon megköszönném -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
A IBM Lenovo T61p-be LG GSA-U10N dvd író van, és elég nehez olvassa a cdk-et. Nem tudja valaki honnan tudnék firmware frissítést letölteni hozzá? -
Adler
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #3063 üzenetére
Bocsi, nem az volt a kérdés, hogy olvass-e rendesen, hanem az hogy normális-e az hogy induláskor és csak úgy magában is zörög a meghajtó! volt már jó pár nekem és semelyik se zörgött. azért hogy valami gond legyen a berakott lemezzel azért nem fogok kísérletezgetni.
Valakinek valami más észrevétele vagy ötlete?
előre is kösz
-
PPeter
addikt
válasz
GuMiSZu #3066 üzenetére
Hát, lehet hogy annak a lemeznek a gyártókódon kívül nem sok köze van a Ricoh névhez.
De ezen az áron mit vársz?
De írják is ottan, hogy
"Teljes felületén nyomtatható dual layeres DVD lemez 25-ös hengerben.
(garantált) RICOH médiakód a jobb kompatibilitás miatt. (A lemezek NEM gyári RICOH termékek, csak a médiakódjuk az!!!)" -
válasz
GuMiSZu #3064 üzenetére
minden író válogat lemezek tekintetében, és ez dl lemezek esetében hatványozottan igaz! sajnos ez van...
mondjuk a ricoh nem annyira kuka, a legtöbb író a verbatim után talán azt szereti a legjobban.
ha teheted, próbálj ki verbatim dvd+r dl lemezt is, elméletileg azzal hozza a legjobb minőséget!
például a philips dl lemezeket sok író nem szereti - ez főleg a ritek mid esetében igaz.
a ricoh mid lemeznek ricoh volt a szitázása is?
a philips lemez esetében mi a mid? -
GuMiSZu
tag
válasz
Core2duo6600 #3063 üzenetére
Hali Philips DL -re szépen felvéste a dolgokat, ezt nem szereti : RICOHJPN-D01-67
ez ennyire kuka? most kiprobálom, hogy előszőr iso-t csinálok és az írom ki az imgburn-alremélnykedés..
-
Core2duo6600
veterán
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy NEC AD-7201S írót. Tegnap este beakartam szerelni, de itthon észrevettem, hogy valami zörög benne. Olyan mintha az író mozgatása közben a fej ide oda mozogna(persze még nem volt ebben a pillanatban beszerelve). Végül is beszereltem, de a gép amikor indult meg amikor kinyitottam a tálcát és visszacsuktam kerregésre hasonló hangot hallottam. Ez azért már nem tetszett ezért vissza is tettem a régit.
Ez természetes ennél a típusnál? vagy ez a példány ami nálam van szar? A réginél a 7173S-nél nem volt ilyen.
Válaszaitokat előre is köszi
-
GuMiSZu
tag
Hahó
Van egy PIO 216D-m prószáltam vele RICOH DL-es lemezket irogatni, de a rétegváltásnál mindig kiakad, próbáltam IMGBURN-el is, és NERO 8-al is, mindig a rétegváltásnál száll el.
Power calibration error (Nero)
tudtok segíteni, hogy miért lehet ez? Teljesen új a cucc tegnap vettem, sima DVD-t szépen ír csak a DL nem akaródzik...
előre is köszi -
Sonja
nagyúr
Az Optiarc AD-7170A íróm nem rég múlt egy éves (1 hónapja kb.) és most kezd rakoncátlankodni az olvasással. Bizonytalanul olvas be DL lemezeket. Van, mikor elsőre nem ismeri fel. Ekkor csak egy kinyitás/becsukás (tehát a lemezhez se nyúlok) után beolvassa (nagynehezen). Azonban a másolással semmi probléma nincs, a max. 12X-esig felmegy a sebesség. Csak olvasásra használom már, de ezt csak az utóbbi 2 hétben, mert előtte sokszor használtam írásra is. Kezdene dögledezni?
Nem nagy érvágás, mert amúgy is le akartam cserélni egy Pioneer DVR-216 íróra (DVD-RAM írás is kell), de azért szeretném még használni, ameddig lehet.
-
Core2duo6600
veterán
-
-
Edyboj
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket a DVD írómmal kapcsolatos probléma megoldásában. Nemrég vásároltam egy Pioneer 116D típusú írót az asztali gépembe. Beszerelés után azt tapasztaltam, hogy a BIOS a két SATA-s vinyó mellett nem ismeri fel az írót. Ennek ellenére a windows látja az írót és be is olvassa a DVD tartalmát. Íráshoz a Nero 7.0-t próbáltam használni, ám ez az újraírható lemezemet nem hajlandó formázni és írni sem.
Mi lehet a probléma? -
n_gy_k
aktív tag
Okés megpróbálom. Win XP SP3 van fent. Semmi olyan lényeges nincsen már fent a gépen, ami kellene, úgyhogy lehet érdemes egy friss rendszerrel megpróbálni, nemde? Visszaolvasva olvastam a hsz-ed, amiben ezt a témát taglalod. Ha mindezt megcsinálom (csak a Nero lesz fent 7 demo, 40 eres kábel végén az író és semmi más) akkor elméletileg van rá némi esély, hogy be fogja olvasni és le tudom szedni az adatok a DVD-ről?
Köszi.
-
PPeter
addikt
válasz
vmaxter #3053 üzenetére
Első körben az is elég lehet, hogy áramtalanítod a gépet a tálca kinyitott állapotában, a porszívócsövet jól odanyomod a nyitott réshez és alaposan kiporszívózod, a csövet a réshez passzírozva. Többeknek bevált itt már a fórumon ez a tipp, amikor nem volt mód (kedv
) a szétszedéshez. A beállítások kinullázása a PlexTools programmal a firmware frissítés nélkül is beválhat.
-
válasz
nunyesz #3048 üzenetére
akkor csináld meg azt, amit PPeter írt, itt az utolsó firmware - újabb, mint a tiéden lévő; ND4550A_v109
(lemez nem lehet frissítés közben a meghajtóban, és lehetőleg master állásban legyen az író - jumper szerint is -, az ide kábelen egyedül!) -
nunyesz
csendes tag
kösz a tippet. csak az a szitu, hogy már újrahúztam az xp-t is. az elkészült telepítés után az első dolgom volt a lemez kipróbálása, de a teljesen szűz rendszer alatt se sikerült beolvasni.amúgy az nekem is gyanús, hogy minden más lemez igen, ez viszont nem.
nem is az van, hogy kínlódik vele percekig és utána közli hogy nem tudja olvasni, hanem fel se pörög, mintha üres lenne a tálca. -
válasz
nunyesz #3043 üzenetére
mivel bármilyen más eredeti és írott lemezeket olvas az író, ezért szerintem nem az optikai meghajtó lesz a hibás!
mivel egy eredeti "gyári" játék lemeze a probléma forrása, ezért olyasmire tippelnék, hogy szoftveresen fogja meg valami - esetlegesen a rajta lévő védelem miatt!
próbáld a már sokat emlegetett módon; kikapcsolni/eltávolítani minden klónozót, emulátort, régió felszabadítót...stb, sőt nagyon sok játék telepítésekor a védelmi programokat is illik kikapcsolni! -
vmaxter
tag
válasz
nunyesz #3045 üzenetére
Vannak dolgok amik nem azt hozzák ki magukból, mint amit elvárnánk tőle. Vannak hardverek amik nem az hozzák ki magukból amit elvárunk tőle...
...vannak DVD írók, amik nem nyújtják azt amit elvárunk tőle.
Sok pénzt gyűjtöttem anno, kb. 5 évvel ezelőtt a jelenlegi PX-716A DVD (IDE) íróra, kb 30E -be került akkor. Írtam vele néhány lemezt, ritkán kellett, mert akkor még nem volt digitális fényképezőgépem. Talán fél-egy éves használatután elkezdett rakoncátlankodni. Előszőr csak a nagyon olcsó lemezeket írta meg rosszul, majd nem is volt hajlandó megírni őket. Jó, arra amúgy is felkészítettek, hogy a Plextor kényes a lemezekre. Aztán már a márkás lemezekket is diszkriminálta, szemét módón megírta, vissza ellenőrizte: azt mondta: lemezellenőrzés sikeres. Két-három hét, hónap után viszont pörgette a megírt lemezt, nagynehezen feljött, de vannak szektorok amit nem tudott bemásolni, majd később már semmit.Probálkoztam többféle írószoftverrel. Arra gondoltam ideje alaplapot cserélni, mert a 900-as AMD TB-öm már elavult. Az új alaplap, az új proci talán a lemezírási problémáimat is megoldja, közben még az IDE kábelt is 80 eresre cseréltem és boldog voltam, mert megoldott néhány dolog. Pl. amit megírt azt normális sebességel megírta.
Félre tettem a gagyi szupermarketes lemezeket, félre tettem a szaküzletes márkásokat, mert a végére már csak a Plextorokat volt hajlandó megírni, akkor még vissza is olvasta, mondtam jó akkor legyen Plextor, minden fontos adatot ezentúl Plextor lemezre írtam, ez egy időre megoldotta a problémám. Aztán szépen lassan ez is elmúlt. Egyrészt nem lehet már Plextor lemezt kapni, helyette probálkoztam a Verbatim TY-s MID-es lemezzel, de "nem jó neki, nem eszi meg otthagyja". A vége a történetnek: lézerbeállítási hiba.
Most ott tartok, hogy a fontos adataimat pendrive-on behordom a melóhelyre és ott írom dvd-re.
Ezek után merjek-e venni Plextort?
-
nunyesz
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #3044 üzenetére
ez egy új lemez, most vettem. kipróbáltam egy szintén új, ugyanilyen lemezzel, eredmény ugyanaz, meg se nyikkant.
-
nunyesz
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #3042 üzenetére
bármilyen más (film/játék/gyári/írott stb.) lemezt olvas, kivéve ezt.
-
nunyesz
csendes tag
szevasztok.
adott egy kb 3éves NEC ND 4550es meghajtó, 1.08 firmware-rel.Eddig semmilyen probléma nem volt vele.most viszont nem olvas be egy gyári dvd-t (játék), meg sem pörgeti, mintha csak az üres tálcát tolnám vissza. a játék másik, szintén gyári példányával is ugyanezt csinálta. lehet valamit kezdeni vele, vagy így jártam és szerezzek be egy másik olvasót?
-
Core2duo6600
veterán
XP ben jobb klikk a my computeren az adott meghajtón majd a recording fulon kivenni a pipat
Ezutan a Jobb klikk a my computeren, majd manage
Majd lejebb lesz egy olyan, hogy services and Applications
majd services
ÉS CD burning, vagy mapi cd burning valami ilyesmit keress És tedd disabledre.Esetleg érdemes a következőt is megpróbálni.
Közben egy olyan jutott eszembe, hogy megkéne próbálni, karakteres felületen beolvasni a korongot.
Ha a xp éd van, próbáld meg, hogy a jó öreg norton commandert elindítod, karakteres felületen, és ezutan helyzed be a korongot, de lehet, hogy a DosNavigatoral többre mész.(#3036) bandi210
Ha van a közelben egy másik drive érdemes azzal megnéznii hátha
Lehet érdemes lenne a drive olvasófejét megpucolni.
Hogy nem akarja a file ok egy részét beolvasni, de a többi meg megy a korongról, akkor vagy a lemezen lévő sérülések miatt nem megy, vagy a drive probléma miatt. -
-
n_gy_k
aktív tag
Huhh. Az InCD a DVD írás-kor nem volt a gépen. Most telepítettem fel a kollega javaslatára, de akkor letörlöm. CloneCD és CloneDVD van még fent. Nem ISO-ként, hanem "sima" adat lemezként lett kiírva. Igen, egy pillanatra látható a tartalma. Akkor tehát mit csináljak pontosan? Minden CD-DVD író program uninstall. A Windows íróját hogyan tudom letiltani vagy törölni?
-
bandi210
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #3035 üzenetére
XD na ha vistám lenne akkor én lennék a legboldogabb ember....(most rakom össze az új gépem )az adataimban benne van hogy nem éppen egy vistás gépet nyomatok...
na mindegy...de akkor ki tudja most joo és örülök...csak kérdeztem...ja és még egy kérdés:mit tuok tenni akkor ha én is kiírtam a cuccaim csak hát kissé karcos volt a dvd?(nem akarja a fájlok felét bemásolni se megnyitogatni..XD)és ez nálam is windows újrainstallnál jött elő...szóval mit lehet csinálni a karcos dvd-vel?(a kézi polírozót próbálta rajta számtechtanár haverom de nem jött igazán be...csak kicsivel tisztább lett...)tipp valami? -
Core2duo6600
veterán
válasz
bandi210 #3033 üzenetére
Ha vistat használsz akkor amiatt, hogy a 6 os még korántsem vista kompatibilis
Mig a 8as azVagy azért, mert a 8 as újabb, és nincsenek benne azok a bugok, amig a 6 osban
Ha xp ét használsz akkor passolom ott a 6 osnak is mennie kellene.
Feltéve, hogy a drive odat ismeri rendesen. -
PPeter
addikt
válasz
Core2duo6600 #3032 üzenetére
Mivel írta, hogy Neroval mentette a dolgokat és a visszaellenőrzés is lement, ezért vajmi kis esélye volt, hogy packet módban írt lemezről van szó - amelynek a tartalmát ugyanúgy kell egyébként menteni ilyen esetben (amikor nem olvasható a lemez), tehát tökmindegy. Ellenben ha most fentmarad az InCD, más íróprogramokat és a lemezek felismerését, kezelését mostantól jól megkeverheti, amire a legkevésbé van szüksége. Valamint szerencsére az InCD nincs a default telepítési csomagban kijelölve a Nero telepítésekor, ezért hála az égnek kevés ember teszi fel, mert mindenki a Next-Next-Finish elven szokott felrakni mindenféle programokat ugyebár.
-
bandi210
aktív tag
szevasztok nekem meg nero 6alatt folyamatosan feldobta a dma manager és bármit is állítottam bárhogy is követtem az utasításokat...(újraindítások...)mindig feldobta...de a nero8alatt már nem bdobja fel soha...
valaki tudja mi lehetett a hiba oka? -
Core2duo6600
veterán
Ha fent volt amikor írta lemezt, és udf be vagy mibe volt megformázva az újraírható (ebben az esetben ugye totalcommanderben sima másolással is lehet rá adatot tenni) , akkor kell az olvasáshoz is, mivel nem volt egyértelmű, hogy a neroval ISO módban, adat dvd ként írt -e az DVD RW re.
-
PPeter
addikt
Ha egy pillanatra látod a tartalmát, legalább annyi reménysugár van, hogy a lemez vélhetően nem anyagában károsodott, így van remény a visszaállításra. Semmilyen más CD/DVD-író alkalmazás nincs a gépen? Ha igen, akkor azokat mind uninstalláld (nem elég inaktiválni, becsukni őket, hanem UNINSTALL). Az XP saját CD-író szolgáltatását is kapcsold ki, korábban megtalálod a linkeket az összefoglalóra, amit hibaelhárítási esetekre írtam, benne van, hogy mit kell leszedni, kikapcsolni.
-
PPeter
addikt
válasz
Core2duo6600 #3027 üzenetére
Ezt kár volt, csak behülyíti vele a rendszerét. Nem véletlenül szoktuk elsők között levetetni az emberekkel.
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #3027 üzenetére
Sajnos incd-vel sem megy a dolog.. Remélem tud valaki segíteni.
Néha kiírja, hogy milyen nevet adtam a DVD-nek néha azt se. Amikor megpróbálok belépni (Sajátgépből) megjelenik a homokóra és elvileg tölti, de hát fél óra után sem történik semmi sajnos.. Lefagy az egész! Amint megnyomom a kiadás gombot helyreáll minden és egy pillanatig megjelenik a DVD tartalma, Nero-ba böngészni is tudok közte, de semmi más..
Hátha valaki tud valami okosat! Köszi!
-
n_gy_k
aktív tag
Sziasztok.
Win XP újratelepítés előtt kiírtam egy DVD-re a fontosabb cuccaimat (képek a családról stb.) adatellenőrzés minden rendben volt. Újratelepítettem az XP-t és, amikor vissza szerettem volna állítani az adatok lefagyott a gép, ha nem is fagyott le akkorsem tudtam megnyitni a DVD tartalmát, a Nero látja, hogy rajta vannak az adatok, de nem tudok mit kezdeni velük, már 3 DVD lejátszóban is kipróbáltam, de mindenhol ugyanez volt a probléma. Az adat rajta van, de nem férek hozzá. Megpróbáltam bevinni CD képfájlba de el sem kezdte az olvasást, már minden tőlem telhetőt megpróbáltam, de semmi. Aki tud kérem mielőbb segítsen, mert a szülők már örjöngenek én meg nem tudok mit mondani nekik.
Maxell DVD-RW lemezről van szó)
Előre is köszönöm!
üdv,
n_gy_k -
csibor
addikt
válasz
Core2duo6600 #3020 üzenetére
Megkeresem a garancia jegyet,és küldöm is garanciába,még van rá 2 hét
-
csibor
addikt
Erre esetleg
A laptop Philips írója úgy tűnik nem működik rendesen a lemez elejére nem ír,nagyjából 2 cm sugarú körben,onnan indul az írásVan valami teszt amivel megtudom nézni mi a probléma?Vagy vigyem szervizbe.
-
Agyzuzo
addikt
Igen, az előbb újraflesseltem, ezúttal csak az rpc1 patchet és a bitsetting-et raktam át, a speed-et nem piszkáltam és valóban, a görbe olyan volt mint a nagykönyvben - igaz, "csak" 13x sebességig ment fel.
Úgy látszik a nagy sebességnél hibázott és visszavett automatikusan a sebességből, ezért voltak ezek a törések, nem a lemez lett rosszul megírva.
-
válasz
Agyzuzo #3008 üzenetére
ha nem a gyári (hivatalos) firmware van rajta - mint előttem is írták -, akkor próbáld meg rátenni ezt; DVR112D_FW124EU
azt is kipróbálhatod, hogy a nero drivespeed progijával alacsonyabbra veszed az író sebességét, úgy lassabban fog olvasni, és akkor vélhetően nem fog majd olyan olvasási görbét produkálni - nem akar majd 14x vagy gyorsabb sebességgel olvasni...közben látom az utólagos hozzászólást; valóban piszkált firmware van az írón...
-
FefeeX
veterán
válasz
Agyzuzo #3009 üzenetére
Ahogyan én látom, és a tesztjeim alapján is ez a tapasztalatom, a Pioneer jobb, ha marad a 12X +-R olvasásnál. Ezt egyébként el tudod érni a meghajtó 215L-re flashelésével, gyönyörű görbéket fogsz kapni. Szóval nincs gond a meghajtóval, csak szerintem a 215 óta kicsit túlhúzták a lemezolvasási sebességet (amivel a zaj nőtt, az átlag olvasási sebesség meg csökkent)
Bocs, most látom hogy 112D-t használsz... Akkor viszont hekkelt FW van rajt, ugyanis a 112/212 sorozat még nem olvasott 16X-osan írható lemezt, hanem 12X-ben maximalizálta. Szóval 99,99% hogy a meghajtó FW-je meg lett buherálva MCSE-vel, ami viszont anno a 212-mnél is ugyanezt az eredményt hozta.
-
Agyzuzo
addikt
Lefuttattam pár tesztet húgom gépében is, amiben egy NEC-3540-es van, azzal érdekes módon gyönyörű volt az olvasási teszt.
Ekkora egy szar lenne a Pio olvasó része?
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok!
Egy Pio 112D írót használok. 1.22-es fw-rel írtam meg kb. 300 Verbatim, TYG03-as lemezt (mindig 6x sebességgel, Nero 6.6.1.15a-val). Aztán tegnap random elkezdtem tesztelgetni és totál felhúzott az eredmény. Kb. 30-40 lemezt végigteszteltem a Nero DiscSpeed-del és MINDEN esetben szinte hajszálra pontosan ilyen eredmény fogadott:
Ezek után frissítettem az írót az 1.24-es fw-re, hátha az a baj, majd megint írtam pár lemezt próbaképp, az eredmény változatlan...
Kérdésem: mi lehet itt a baj? Nem szereti az íróm ezt a lemezt, haldoklik, nem jó neki a Nero 6? Igazából ötletem sincs. :-\
-
válasz
Core2duo6600 #3003 üzenetére
a 16x sebesség feltüntetésének semmi köze a marketinghez! sőt ahhoz sem, hogy az adott lemez bírja-e annyival, vagy sem! bizonyos írókkal bírja (adott firmware mellett), de van, amikkel nem is enged mondjuk 12x sebességnél gyorsabb írást! ezt mindig az írón lévő adott firmware dönti el a lemez gyártókódja (mid) alapján!
viszont! a 18x vagy 20x sebesség feltüntetése az marketing lenne? csak mert több író is létezik, ami adott firmware mellett a csomagolása szerint 16x sebességgel írható lemezt képes megírni 18x vagy 20x sebességgel - gyakran jó minőségben! -
Sidekick
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #3003 üzenetére
Már 4x írásnak is örülnék!
Pedig 8x a média.
A 2.4x az (s)írás!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Sidekick #3001 üzenetére
Ha eddig nem rontott lemezt nem véletlenül van benne lassú tempó
Én az EMTEC DVD+R rel jártam úgy, hogy a drive felajánlotta a 8*os írást, rendre elrontva a lemezeket, amikor 4 esen írtam meg hibátlan lett, tehát a fordítottja is előforul, hogy nagyobbat adnak meg mint amit bir a korong.
A csomagolásán 16 * sebesség volt, ez legtöbbször marketing jellegű info, mert vagy birja annyival vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest