- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbika88
senior tag
Leszedném, de nincs fent
De megoldottam....Felhúztam magam rajta, megfogtam az én IDE LG olvasómat puff bele, Sony sata iró meg az én gépembe, aztán ha valamit írni kell a kisasszonynak akkor hálózaton megoldjuk.
Nem értem hogy egy drivert mért kell ennyire megbonyolítani, nekem lassan 3éves M2N-e van, ott felrakom csipsz drivert és felrakja a sata controllereket, ezen a téren csalódtam a gigabytben.
Azért köszi PPeter. -
Kis zöld izé
senior tag
Pontosan ahogy mondod! Újraírható CD-t és DVD-t egyaránt töröl és ez esetben látja is mindkét írót. Viszont ha írásra kerülne sor akkor nem lát semmit. Ha van telepítve mondjuk Daemon tools akkor pedig csak Image drive-ot lát. Ha nincs semmi ilyesfajta progi telepítve, akkor nincs semmi abban a mezőben ahol ki tudnám választani az írókat. Viszont az eszközkezelőben látja mindkét írót. Tudok róla másolni is meg minden. Biosban is látja az írókat.
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Még valami! Próbáltam 40 eres kábellel is, de úgy meg sipákolt, hogy 80 eres kábelt használjak, ráadásul ez sem oldotta meg a problémát. Valamint próbáltam úgy is, hogy 80 eres kábellel Secondary Master módban egyedülálló meghajtóként, tehát csak 1db író volt az adott csatornán. Mindkét íróval próbáltam de semmi. Kész idegbaj komolyan mondom!
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Azt elfelejtettem említeni, hogy az eszközkezelőben is látta mindkét írót. Ez a furcsa a számomra... A másik része a dolognak, hogy ezt egy másik gépen is produkálta ott az alaplap MSI volt, pontos típust nem tudok mondani. Az egyik író egy LG a másik pedig egy ASUS volt. Ugyan ezt a jelenséget produkálta.
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Igen próbáltam úgy is, amikor ki akartam választani az írót akkor csak egy üres menü gördült le, vagy pedig egyáltalán nem tudtam legördíteni a menüt és csak egy üres mező volt. Viszont amikor újraírható lemezt töröltem akkor látta mindkét írót.
Biosban:
Bios verziója 1.20 eredeti soha nem volt még frissítve és nem is kockáztatok.
Sata operation mode: Raid
On Board Ide Controller: Enabled
Primary master: Hard Disk
Primary slave: Not Detected - Azért nem ide csatlakoztattam a DVD-t, mert úgy nem látja a vinyót.. ha a jumpert slave állítom akkor sem , ezért maradt külön a 80 eres kábelen mindkét író.
Secondary Master: Atapi CDRom
Secondary Slave: Atapi CDRom
Sata 1: Hard Disk
Sata 2 Not DetectedSata beállítások:
Type: Auto
Lba/Large Mode: Auto
Pio Mode: Auto
DMA Mode: Auto
S.M.A.R.T. : Disabled
32bit data transfer: DisabledSecondary Master és Slave beállítások:
LBA Mode: Supported
Pio Mode: 4
Async DMA: Multiword
Ultra DMA: UDMA 2Azt megjegyezném, hogy amióta az eszemet tudom jóformán minden autómatára van állítva kivéve 1-2 dolgot és tökéletesen működött mindig is. Vista alatt ezekkel a beállításokkal teljesen flottul megy minden, úgy hogy fel van telepítve 1-2 virtuális meghajtó progi is.
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Telepítettem, de az kell is, hogy fel legyen telepítve, mivel ha nincs, akkor nem látja a SATA winyómat. Via Service Pack 4.5,Sata Driver meg ilyesmi. De ezek eddig is fel voltak telepítve és tökre flott volt minden. Amúgy általában Daemon Tools és Alcohol 120%, Any DVD, Clone CD és Clone DVD, DVD Shrink, a fő progik amiket használok. De mint azt írtam megpróbáltam úgy is, hogy nem telepítek fel semmi ilyesmit csak a szűz XP és a szükséges progik amik tényleg kellenek. Se frissítéseket se semmi mást. De nem jó. Jumperek, kábelek tutira rendben. Mindent felismer, mindent olvas csak nem tudok lemezt írni. Max újraírható lemezt törölni, de írni már nem tudok rá... Pl. ott van az Easy CD-DA Extractor 10.1-es progi, amivel régebben rengeteg lemezt rippeltem, de még ez a progi sem látja az írókat. Biosban is feltúrtam mindent, és mindent lát minden jól van bekötve. Azt is megpróbáltam, hogy az UTP kábelt is kihúztam a gépből, nehogy megpróbáljon valami progi kapcsolatot létesíteni a nettel. Mondjuk valami nem oda illő kis kíváncsi kémrobotocska. Vista alatt tökéletesen működik minden. Szóval érthetetlen. Viszont egyszer a Nero 9 kiírta, hogy töltsek le jogosultságot... Itt vajon mire gondolt? De ingyenes író programokkal sem volt jó...
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Mauzes
addikt
Csak ideges voltam, mert egy DL lemezt dobhatok ki. Ráadásul vettem egy 10-es henegrt, és 10 fájlt kellett volna kiírnom, szóval most vehetek egy db újat.
Szóval Verbatim DVD+R DL lemez, Pioneer 216D író, 4x-es sebesség, és olyat csinál a lemez, hogy nem a menüvel kezd, hanem az egyik videóval (sorozat 4 része van rajta), ha a videók előtti bevezetőre kattintok, nem játssza le, hanem stop, szóval ezeket a tartalmakat meg sem tudom tekinteni, és ha a videókba kattintással "beletekerek", akkor szakadozik pár mp-ig, és aztán normalizálódik.
Szóval nem használhatatlan teljesen, csak egy 10 lemezes pack-nál elég zavaró az egyik szarakodása...
-
kisbarbar
csendes tag
-
kisbarbar
csendes tag
A Nero felajánlja a 8x sebességet, ez lenne a dvd író maximuma, de hiába állítom be, nem hajlandó írni, csak 3.4 x - 4x...
Az ellenőrzés is igen lassan megy. A szimuláció sem hajlandó 8x-osan dolgozni.Megpróbálhatom az Alcohol törlését, de szerintem nem sok vizet zavar... Asztali gépen is csináltam már ilyet a meghajtóval, de az nem reagált így utána ...
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy amikor benyomtam a tűvel a lyukba, akkor valami beragadhatott, ez nem lehetséges ? Bár hiába piszkálgattam, nem lettem előrébb :S
[ Szerkesztve ]
-
szesz
tag
megkövezem magam...
Most jó lett a dolog, megirta a lemezt es szepen el is indul az autorun.
Az igazsághoz hozzátartpzik, hogy a söralátétet 1.01-es fw-el csinálta, alcohol mellett.Kérdés, hogy az otthoni irom szeretni fogja-e (NEC 3540A 1.04)
Ami az alábbit produkálja egy saját maga által megírt lemezzelÜres verbatim dvd-r-el (TYG03), alcohol nélkül
Majd egy 6x-an megirt es tökéletesen visszaellenőrzött dvd-vel. Szintén a fenti verbatim anyagra.
Amúgy Alcohol helyett mit ajánlasz? Nero ImageDrive?
Verify üzemmódban miért dobja azt a hibát amit az előzőekben postoltam?Csak szép sorban, mint az aknamezőn
-
szesz
tag
Szia!
Sajna ua.:
I 13:34:00 Operation Started!
I 13:34:00 Source Device: [1:0:0] HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N 1.03 (D (ATA)
I 13:34:00 Source Media Type: DVD-R DL (Book Type: DVD-R) (Disc ID: MKM 01RD30) (Speeds: 4x)
I 13:34:00 Image File: F:\Game\Need.For.Speed.Undercover-RELOADED\rld-nfuc.iso
I 13:34:00 Image File Sectors: 2 553 264 (MODE1/2048)
I 13:34:00 Image File Size: 5 229 084 672 bytes
I 13:34:00 Image File Volume Identifier: NFSUndercover
I 13:34:00 Image File Volume Set Identifier: 49231DD249231CAA
I 13:34:00 Image File Application Identifier: UltraISO V8.5 CD & DVD Creator, (c) 2006 EZB Systems, Inc.
I 13:34:00 Image File Implementation Identifier: EZB UltraISO
I 13:34:00 Image File File System(s): ISO9660; UDF (1.02)
I 13:34:00 Read Speed (Data/Audio): 2,4x / 2,4x
E 13:34:00 Session 1, Track 1 is smaller on the disc than it is in the image file.
E 13:34:00 Disc's Track Sectors: 0 (TOC Sectors: 0)
E 13:34:00 Image File's Track Sectors: 2553264 (TOC Sectors: 2553264)
E 13:34:00 Operation Failed! - Duration: 00:00:00
I 13:34:00 Average Verify Rate: N/A - Maximum Verify Rate: N/AEnnyit számítana, hogy -os vagy +os lemezre akarok image-et kíírni?
Csak szép sorban, mint az aknamezőn
-
baloght40
csendes tag
Köszi a választ!
Nero 6-al és Nero 8-al próbáltam. Nero 6 esetén még hibaüzenetet sem ír ki, 8 esetében hibaüzenet: "meghatározhatatlan Cd írás hiba". Más cd író szoftver és emulátor nincs a gépre telepítve.
Még megpróbálok egy ide kábel cserét, ill. kipróbálom, hogy más író szoftverrel működik-e a dolog. -
zso73
veterán
Látom te vágod a témát: Meghalhatott az íróm attól, ha bekapcsolt gép melett rádugom a SATA írómat a tápra? Rendszer, és a biosz nem látja. Az ajtó sem nyílik ki, ha megnyomom a gombot.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
Az egész onnan indult ki, hogy valaki kérdezte, hogy átteheti - e 2 es regióra, ahova Magyarország is tartozik.
Erre azt válaszoltam, hogy igen, eddig semmi gond nincs ugye ?
Hiába van hátra csak1 lehetősége, így is enni fog a rendszere, hiszen 2 es re fogja tenni.Zárójelben jegyzem meg, hogy hogy eddig nem ott volt. . . .
Ill, mért állitgatta ennyiszer. . .Elötted is írta valaki, hogy tévesen írtam, nem kell neked is egy lapáttal rátenni.
Ha onnan nézzuk, akkor hol voltál, ha előbb válaszolsz az eredeti postra,
akkor nem születik helytelen állítás. . .[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
n_gy_k
aktív tag
Okés megpróbálom. Win XP SP3 van fent. Semmi olyan lényeges nincsen már fent a gépen, ami kellene, úgyhogy lehet érdemes egy friss rendszerrel megpróbálni, nemde? Visszaolvasva olvastam a hsz-ed, amiben ezt a témát taglalod. Ha mindezt megcsinálom (csak a Nero lesz fent 7 demo, 40 eres kábel végén az író és semmi más) akkor elméletileg van rá némi esély, hogy be fogja olvasni és le tudom szedni az adatok a DVD-ről?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
n_gy_k
aktív tag
Huhh. Az InCD a DVD írás-kor nem volt a gépen. Most telepítettem fel a kollega javaslatára, de akkor letörlöm. CloneCD és CloneDVD van még fent. Nem ISO-ként, hanem "sima" adat lemezként lett kiírva. Igen, egy pillanatra látható a tartalma. Akkor tehát mit csináljak pontosan? Minden CD-DVD író program uninstall. A Windows íróját hogyan tudom letiltani vagy törölni?
-
Core2duo6600
veterán
Ha fent volt amikor írta lemezt, és udf be vagy mibe volt megformázva az újraírható (ebben az esetben ugye totalcommanderben sima másolással is lehet rá adatot tenni) , akkor kell az olvasáshoz is, mivel nem volt egyértelmű, hogy a neroval ISO módban, adat dvd ként írt -e az DVD RW re.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
McDog
aktív tag
-
Core2duo6600
veterán
Azóta a legolcsobb vagy majdnem a legolcsobb drive okat veszem.
Dühüs voltam, erre a példányra ...
Elötte meg a Hp szintén compo drive szart be félév után a maga 100 000 Ft jával.
Ahelyett kaptam ezt gariba.
Ezt már nem cserélték ki, mondván, hogy faszán muxik.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Nálam a sárga lámpa pislákolt, elötte megírtam vele, más drive beolvasta hibátlanul, hogy ez ki általt tervezett drive volt, azt nem tudom.
Ha minden igaz akkor ez volt annó az én meghajtom a plexitől :
Px- 320A [link][ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Lehet, de a 6 os nero még korántsem vista kompatibilis és mint kiderült azt használ.
Az utolsó mondatodra nem reagálok.
Most te is kötözködsz, és nem a problémára keresed a megoldást én mondtam egy 5letet, hogy én mivel kezdeném.
Rögtön mondod, hogy az xp nem olvassa be, fel sem merül benned, hogy valaki nem XP ét használ ?
Mielött mondasz valamit, legalább tájékozod a körülményekről, hogy Milyen OS, milyen környezet stb ..Tök mindegy, hogy az Írot mikor adták ki, meg hogy a Progi kint volt - e vagy sem...
Hiszen a szoftverekben is lehet hiba ami nem minden környezetben fordul elő.
Ha ujjabb a verzió jelen esetben a nero, akkor valószínübb, hogy kevesebb hiba van benne.
És jobban illeszkedik az új Operációs rendszerekhez, jelen esetben a vistához.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Jó a válaszokat köszi szépen, találtam egy egyszerű megoldást. amikor megnyomom a cd írón a nyitó gombot, és egyidejüleg nyomom a jobb oldalát a tálcának, és időben elengedem, a probléma megoldódik, voilá, kinyílt a tálca. Nos ezt egyszerűen hogy lehet orvosolni?
Mindig a becsapós választás a jó? (még nem próbáltam, nem voltam otthon.)
Üdv. -
PPeter
addikt
Arra, hogy ebben a topikban ezerszer leírtuk már, hogy mi a probléma forrása és megoldása. Segítek: Alcohol.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Clemi
veterán
Az egyiknek ennyi a végsebessége az adott típusú koronggal, a másiknak annyi.
Ez eddig lehet logikus is, de tökmindegy milyen lemezzel próbáltam (gyári nyomott, vagy többéle írt) akkor is mindíg a PATA csatolós LG volt a gyorsabb legalább 30%-al, arról nem is beszélve, hogy mindegy milyen lemezről másolok a gépre, az LG mindíg kb 9000 kb/s sebességgel kezd már a lemez szélén, míg a SATA-s csak kb 3000 kb/s-el. És ez nem a meghajtó gyártmánya miatt van, mert a SATA-s LG, PIONEER, és most az ASUS is ugyanúgy viselkedik.
-
JetiRulez
őstag
Mostmár minden megoldódott. Kidobtam a francba az írót (előtte haverom tesztelte), felhívtam fatert, hozott egy újat (AD-7191A), kicseréltem a "lapos" kábelt is egy újra és lám működik. Mondtam, hogy elegem lett. Azért kösz, hogy meg próbáltál segíteni.
Öcsém írójáról majd később nyilatkozok."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
Akkor bocs. Nem vagyok igazán tisztában ezekkel a kifejezésekkel.
Öcsém gépében se megy, de már sikerült megbeszélnem haverommal, hogy nála is teszteljük le. Majd írok a fejleményekről."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
Sikerült félig-meddig előrehaladnom a probléma megoldásában. Kivettem az enyémet, ez ugye a ND-4571A volt és még nem volt kinek a gépén tesztelni, de annyit már ki tudtam deríteni, hogy öcsémé (AD-7173A) hibátlanul megírja a CD-ket firmware frissítés óta. Beléje toltam egy újraírható DVD-t, ezt még úgy simán beolvasta. Leformáztam, mert volt rajta valami és innen kezdődtek a gondok. Miután sikerült leformázni visszatoltam, de vagy negyed órát vett igénybe, míg felismerte. Újra le akartam formázni (míg beolvasás mellett a Nero is beindult, eltelt egy bő fél óra). El is tudtam kezdeni, de 5 perccel később bejött egy ilyen: "Törlés sikertelen. Illegális lemez". Másodszorra is megpróbáltam (megint egy fél óra ), akkor is ugyanez a hibaüzenet. Ebből azt vontam le, hogy tönkretett egy drága lemezt.
Én azt mondom, hogy MOST lett elegem ebből a sz**rakásból és inkább veszek egy másikat, de az 100, hogy nem NEC lesz a új (hogy rohadna meg).
Bocsi az indulatért.U.i.: Amíg olvasta a DVD-t semmi másra nem nyomhattam rá a gépen, különben lefagy az egész kóceráj.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
Ez még megpróbálhatom, bár nagyon kockázatos, ha az itthoni gépekről van szó. (Megsúgom már rég szemétrevaló mindkettő. Hogy miért is azt nem részletezném most ) Vagy még valamelyik haveromnál.
Kösz a tanácsot."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
hajnika9
csendes tag
el sem hiszem... probléma megoldva!
ki sem kellett próbálni másik gépben! amikor szedtem volna ki, hogy áttegyem másik gépbe, és arra figyeltem fel, hogy furán áll a jumper. kicsit ki volt csúszva a helyéről, de hogy hogyan, azt nem tudom... lényeg, hogy visszatettem a helyére masterre, és láss csodát, gravíroz csíkmentesen, mint a kisangyal! mindkét oldalra!
befonom a szemöldököm... ennyi volt a hiba...
1 ilyen apró szöszmösz, amit nem vettem észre...
csúcs
azért köszönöm a segítségeket!!! -
Sickboy25
addikt
köszi a választ!
szoftveresen sem sikerül kinyitnom és semmi hangja nincs csak villog!
Az összeszerelési rajza kéne adaokkal,hogy kiszűrjem hol a hiba!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
twine
veterán
Szia!
Köszönöm a választ....A variálás oka pusztán abból adódott hogy az életben nem volt még SATA-s optikai drive-om, és hát kiváncsi voltam tud e bármiben is többet, nyujtani az "uj" csatoló felület, a régihez képest(értem ez alatt a sebesség különbségeket,CRC-nél kevésbé akasztja ki a rendszert stb...).
Viszont ennek tükrében kérdeznék valamit:
Ha "vannak olyan ODD-s eszközparancsok, amelyektől a legtöbb vezérlő kiakad" akkor mire találták ki a SATA felületet az ODD-ken? Nem nem kötekedés, -hiszen látom már pár napja, ODD-ben te vagy az Agy-,tényleg kiváncsi vagyok, hiszen eddig a számitástechnikában nem láttam még olyat, hogy úgy fejlesztenek valami "uj" dolgot, hogy aztán emulálhassák rajta a régit...
Audio CD:
Munkakörömből adódóan, naponta, egy átlag otthoni felhasználóhoz képest, horror mennyiségű audio cd-t irok, sok sok embernek, igy sajnos nem csak az én lejátszómnak kell hogy szimpi legyen a megirt lemez, hanem sok száznak...Minőség romlásról nem beszélhetünk, hiszen nem analóg jelekkel dolgozunk, legfeljebb kattogásról, akadásról, de ezek szerencsére nem jelentkeztek a "külső" sávoknál sem....Összegezve hogy jól értem e?:
SATA ODD azért jó, mert jobb a légáramlás a gépházban a keskeny kábel miatt, más gyakorlati haszna nincs!
Audio CD-t meg, ha már úgy tünik, nem akad vagy kattog pár lejátszóban, akkor nyugodtan lehet irni 16*-an..! (persze más lemez is ki lesz próbálva, hiszen szinte "minden alkalommal más-más" lemzre kell hogy irjak)
Üdv
Twine[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
na jó sztem nem érted...berakom az első dvd-t, bemountolok, alindul az install...majd kéri a kettes lemezt, berakom, erről is bemountolok..és elvégzi az installt. igy akarom megoldani
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
PNagy
csendes tag
PPeter,
#2416 hozzászólás 6.pontjához kapcsolódóan szeretném kérdezni:
Plextor 810SA író rendszeresen hibásan ír. X38-as chipsetű ASUS alaplap 6-ik SATA portjára van csatlakoztatva, a Bios-ban SATA AHCI-re van állítva.
A laphoz van JMicron SATA/RAID vezérlő is. Az írási hibákat a JMicron driver telepítésével kiküszöbölhetem?
-
félisten
Heló!
Csak a Daemon Tools van fent, és piros az ikonja.
Akkor jelentekezett először a jelenség, amikor hosszú ideig nem használtam a meghajtót (a gépben volt áram alatt, de nem használtam, vagy csak hetente egyszer).
XP SP2 van fent. Az írással eddig nem volt baj, csak az olvasással. Sőt, az olvasás is néha megy (miután betettem egy olyan lemezt, amit mindig olvas)Hozzá nem értőként olyan gondolatom támadt, mintha a fej nem tudna a lemez elején valamit leolvasni, és csak akkor javul meg, ha eg ymásik lemez - ami nem tudom miben különbözik a problémástól - helyre rakná a dolgokat. De ezt is csak egy olvasás erejéig teszi, mert ha kiveszem, visszateszem, akkor megint rossz, és tehetem be a jó lemezt, és utána megint jó a problémás egyszer.
(Ha szétszedem óvatosan, és megnézem, hogy koszos-e, avval tönkre tudom tenni?
Nem teljesen lámaként nyúlnék bele, értek az elektronikához úgy általában, de tapasztalatom nincs e téren)köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Apollyon
Korrektor
Nah ilyet is olvastam, csak angolul és nem voltam biztos benne..
Amúgy ezt amit írtam itt olvastam a ph!-n: [link]Más: kb másfél éve van meg a 7173a íróm és már sztem az 1000 megírt lemez felé haladok vele.. Ezzel az íróval minimum 7-es Nero-t használtam most 8-ast.. Egy csomót olvastam h egyeseknek X lemezből Y íródott csak meg jól (Pl 100-ból csak 95)
De nekem eddig még egy lemezt sem rontott! Igaz csak rondakék TDK DVD-R-t meg Verbatimot kapott kizárólag.
Vagy lehet h mégis elrontotta csak nem tudok róla? Eddig minden készülék visszaolvasta a megírt anyagot, de a régebben írtak közül is átment mindegyik a szúrópróbán.
Szal milyen problémák lehetnének? Régen amikor Samsungom volt, akkor előfordult h "elfogyott" az adat mert pl megnyitottam más programot és nem írta tovább... Ilyennel is volt már, csak utána tovább írta, és jó lett a lemez..Egyébként meg tök hülyeség ez a riplock, nero drivespeed azt kész.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
04ahgy
nagyúr
Az öt gépből 3-ban (köztül a sajátom is) 110 van. Vagy most jön a ?
DaneilMurphy: Mi az a hiba, amivel leáll? Ne a lényeget hagyd le.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
PPeter, nekem nem tudnál valami tanácsot adni?
A fentebb említett író. 5 gépből 5-ben hajlandó csak PIO-ban menni. 5 gép okán ugyebár 5 különféle IDE kábel, mind lapos. De úgy hibátlanul megy! Amint visszateszem DMA-ra, nem ír, nem olvas, nem lát, Win hülyül tőle. Linux alatt ugyanez. De a winnel ellentétben már meg sem próbálja DMA-ba tenni. Csak a
hdparm -d 1 -f /dev/sdb
mindent figyelmen kívül hagyó beállítással tudtam csak DMA-ra bírni, de az első interaktivitással járó feladatnál kernel panic-kel elszállt őfelsége.
PIO-ban viszont _mindent_ megcsinál. Ír-olvas. Mechanikailag-optikailag tehát hibátlan. Firmware a legfrissebb, de a régivel is ezt csinálta. Elektronika gond lenne, és végleges?
Most átmenetileg egy ismerősömnek adtam egy kis P2-es gépbe, ott a winchesterek is PIO-ban mennek, ellesznek egymással.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ritkaság
aktív tag
-
Vegetto
csendes tag
Üdv PPéter!
Maga a Mester személyesen (viccet félretéve nagy rajongója voltam a régi Pc Guru-s cikkeidnek sokat tanultam belőlük és jelenleg is olvasom és követem,ahogy tudom a publikációid akár cikk vagy komment formájában legyen az.)
Nos a tárgyra térve,csak alaplapi chipsetesek a SATA portok,ez ilyen "fapados" lap a külső chip-nek csak a helyét látni bios-ban pedig native ide mode (ez van most beállítva) legacy ide mode (ezzel kékhalál?) sata-ahci (szintúgy kékhalál de ez érthető mivel nincs telepítve a driver) illetve raid,más bios beállítás sata-ide ügyben nincs a bios-ban,a ki-be kapcsoláson kívül. A Cdspeed programban ha transfer rate testet csinálok, akkor félig a grafikon szépen ívelten megy aztán mint a lavina elindul lefelé, a meghajtó közben néha elég fura hangokat ad ki majd a seek/access time tesztnél szabályosan kattog mintha ide-oda "kalapálnának" bent,
a végén egy 15MB/s burst rate-el. Ugyanezt a lemezt teszteltem kb. több mint egy hete az ugyanilyen chipsettel rendelkező előző alaplapommal és drive-al és teljesen jó volt minden 60mb/sec burst rate-el hangok nélkül (a lemez nincs egy hónapos Verbatim DVD+R 16X MCC 004 12X-sen írva)
Az előző deszkán megsültek a feszültségszabályzók 3 nap után,de a többi alaktrész mind OK nem hiszem,hogy a dvd-re ez hatással lett volna,illetve ugyanerre a portra (sata0) rákötve a sata-s vinyóm kaptam a 125mb/sec burst rate-et illetve teljesen "okés" transfer rate-ket.
Elnézést a kisregényért,segítséget köszönöm mégegyszer. -
kovaripeti
aktív tag
-
DZs
senior tag
Hogy ez mekkora ötlet! Hogy ez nem jutott eszembe! De, ki tudom másik géppel próbálni.
Két dolgot vettem észre. Az egyik, hogy dvd-ről mountoltam képfájlt Virtual Clone Drive-vel és ha nem kapcsoltam ki szépen mindent, akkor az olvasó tovább pörgött és hűtötte magát, mintha még használatban lenne. Ezért a képfájlt bemásoltam a merevlemezre további használatra.
A másik, hogy a jobb alsó sarokkal eltávolítottam az usb hátértárakat, köztük a dvd olvasót is és azóta nem jön vissza a dvd olvasás. Hiába dugom vissza - a windows érzékeli is az olvasót - a dvd-ket mégsem látja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Autós topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap