Új hozzászólás Aktív témák
-
knyitogato
őstag
Csatlakoztam a klubhoz :-) ennyi penzert teljesem oke, a kijelzo nyilvan nem retina, de tokeletesen megfelel. Sebessege teljesen megfelelo, melegedni azert tud, bar rengeteget dolgozott ma. Ha nagyon erosen szugeralom, fehernel nem teljesen homogen,kicsit sargas arnyalatu, de felesegem szerint nem, es tudni kell,hog en mar Nexus 7-et es iPadet is lattam ilyennek :-) osszessegeben nagyon megeri szerintem.
-
rasky
senior tag
Na megrendeltem, kíváncsi leszek rá
-
keep2000
tag
Ugyanezen beállításokkal 25 perc Climb Hill Racing további 8%-ot merített
-
keep2000
tag
na, csináltam tesztet.
13 órakor bekapcsoltam a tabletet, 82%-on állt az akku.
Beállítottam, hogy sose kapcsoljon ki a kijelző és elindítottam a wifit. A fényerőt kb a csúszka negyedére állítottam. Általában nem nyúltam hozzá, 1-2 alkalommal megnyomogattam (csekkoltam a leveleimet és hogy jött-e a app frissítés)
Egy óra elteltével 68%-on áll, ez azt jelentené, hogy ilyen ütemben kb 6 óra alatt merülne le.Persze ha nyomogatnám, akkor ez még kevesebb lenne.
Hogy ez kevés vagy elég, azt meg döntse el mindenki magának -
keep2000
tag
válasz
amstro555 #36 üzenetére
Szuper.
Üzemidőről én sem tudok nagyon nyilatkozni, összevissza használom, néha rátöltök, néha folyamatosan játszok, néha csak be van kapcsolva stb. A hivatalos weblap szerint 5 órányi filmlejátszást tud egyszerre, gondolom azért ez némileg felül van becsülve, én inkább 4-re tippelnék. Persze ha nem nyúzod filmekkel, játékokkal, akkor több. Számít a fényerőbeállítás is, stb.
A weblapon ez van
Battery Video playback Time Max 5hr
Battery Audio playback Time Max 36hr
Battery Standby Time Max 120hrJB frissítés jó kérdés. Elméletileg, ha jön OTA (automatikusan a szerverről), akkor nem kéne. Volt is belőle gubanc, hogy valamelyik korábbi modellnél olyan verziót raktak fel először, ami törölt mindent.
Ha külön fájlból telepíted, akkor viszont meglehet, hogy töröl mindent, de azt meg írják a frissítés mellé adott doksiban. -
Norwich
tag
Főleg ez a Need For Speed MW érdekelt volna, de néztem róla vidit és megy rajta
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.games.nfs13_row&feature=top-paid#?t=W251bGwsMSwxLDIwNiwiY29tLmVhLmdhbWVzLm5mczEzX3JvdyJdEdigital - nál van kiállítva ilyen Tablet???
Mert ott szeretném venni és jó lenne előtte megfogni stb.
Amúgy a JB - re frissíthető már vagy még nem?
Köszönöm a válaszod! -
keep2000
tag
nekem ilyen nem volt még. Neten olyanokat írnak, hogy töröld a play store alkalmazás adatait és gyorsítótárát
Beállítások -> Alkalmazások -> Google Play Áruház -> adatok törlése és gyorsítótár ürítése
Ezután restart és újra belépsz. kérni fogja megint a fiókodba való belépést, hátha megjavítja.
Bizonyos források szerint, ha nem elég, akkor ezt meg lehet még csinálni a Google Play Szolgáltatások alkalmazással is.
Remélem segít -
amstro555
tag
A wifi - ha ki/be kapcsolom a gépet - megjavul, tehát újra feléled, ha felébresztem alvó módból. Úgy látszik, valamelyik alkalmazás vágja haza. Majd megkeresem, hogy melyik.
Az üzletben (ed) korrektek voltak, kicserélték a dupla usb kábelből az egyiket OTG-re, így már külső billentyű- és egértapasztalatokkal is rendelkezem: mindkettőt azonnal felismerte (HUB-al egyszerre is), a billentyűzet angol maradt, gondolom csak beállítás kérdése. Töltőről használtam, nélküle nem merem, nem tudom, mennyit bír az akkumulátor. Szerintetek?
Vajon ha frissítem 4.1-re, mindent újra kell telepíteni?
-
keep2000
tag
Elég sok mindenre elég, de nem tudok neked pontos értékeket mondani. Ár/érték arányban jó. Ha mondasz egy játékot, kipróbálom (ha nem fizetős).
8" szerintem ideális. 10" az már két kezes méret, vagy le kell támasztani, ha használni akarod. A súlya is nagyobb általában. A 7" határeset, de nekem inkább 7, mint 10. A 8 viszont teljesen jó, tudom egy kézzel tartani, másikkal gépelni, stb.
Egyébként érdemes ellátogatni valami nagyobb szaküzletbe, ahol vannak kiállított darabok (edigital, speedshop, ilyesmi) és megtapogatni párat. -
rasky
senior tag
Ipad 4-en gondolkodtam, de valahogy mindig eljutok oda, hogy ár érték arányban nem éri meg nekem... Így most ezzel szemezgetek mint alternatíva. Kérdésem a következő: kb mennyi kijelzőhasználatot bír egy feltöltéssel?
-
Norwich
tag
Hali!
Január elejére tervezek egy ilyen tab beszerzését.
Az érdekelne h mire elég ez a 1,5GHZ Dual Core Processzor???
Újabb játékok szépen futnak rajta?
Nem kicsi ez a 8" - os képernyő?
Végülis nem játszani veszem de azért érdekel
És még az lenne a kérdésem h mindenhol adnak hozzá ilyen műbőr féle tokot? -
-
zuzu29
csendes tag
megkaptam a tabot és olyan gondom lenne,hogy internetre való kapcsolódás után, nem tudok a play-ről semmit letőlteni. mi lehet a baj?
-
keep2000
tag
válasz
knyitogato #28 üzenetére
Egészségedre. Én nem látok vele problémát egyelőre. Nekem a meló miatt pont jó.
-
keep2000
tag
válasz
knyitogato #25 üzenetére
Nekem teljesen folyamatos, semmi gondom vele. Próbáltam már egy pár telefont, illetve 1-2 tabletet, azokhoz képest jóval folyamatosabb. Antutu benchmark (az új verzió) 9500 pontot adott rá.
Pár szám az ismerőseim köréből összehasonlítás végett:
Galaxy Ace: 4200
Galaxy S2: 10200
Galaxy S3: 16000
ZTE Grand X In (saját): 11500Szerintem ez elég cool, nyilván egy ilyen bechmark csak egy hozzávetőleges mérőszám, de ha ezt tekintjük, akkor az S2-vel van partiban.
-
keep2000
tag
válasz
knyitogato #22 üzenetére
Volt szerencsém tegnap megtapogatni egy 30ezer körüli Navon Platinum 7"-os készüléket, amit egyik rokon kapott karácsonyra. Annak egyetlen előnye, hogy GPS van benne (nekem nem hiányzik, elég a telefonban). Ezen kívül viszont a Prestigio felbontása mindenképpen jobb, a képarány és a méret is szimpatikusabb. Sokkal gördülékenyebben megy minden, az erősebb proci és kétszer annyi RAM teszi a dolgát rendesen.
Talán még a súlykülönbséget lehet megemlíteni, a méret miatt a Navon könnyebb volt, a Prestigio azért érezhetően nehezebb, de nálam még belefér a megtartható kategóriába.
Ha a szoftveres hibáit javítják a frissítéssel (talán a wifi eldobás a legérdekesebb, azontúl nem sok baja van) plusz megkapja a JB előnyeit (pl project butter), akkor még jobb gép lesz ennyiért.
És a párom egyedül választotta, büszke vagyok rá -
knyitogato
őstag
Meghozta a kedvem a topic a készülékhez
Olcsó és jó tabletet akartam mindig is, és 40-nél többet nem akarok rá költeni nagyon. Jó tapasztalatokat olvastam róla máshol is. JB-vel főnyeremény lesz, nem?
-
keep2000
tag
Valamiért azt gondoltam, hogy csak a gyári töltőjéről tölt, usb-ről nem. Ehhez képest mégis. Este kíváncsiságból felraktam töltőre 50%-on (sima Sony usb telefonos töltő), reggelre fel volt töltve teljesen. Ez nagyon jó pont nálam.
-
bezz
tag
válasz
kacsaesokos #15 üzenetére
Nálunk is látja a T-Homos wifit is, illetve a gyerek "badás" Samsungjának a megosztott wifijét...
Szépen ki is kapcsolja az összeköttetést alvó módban, majd felébresztve újra csatlakozik automatikusan.
Eddig nagyon szépen dolgozik. Alig fogyaszt, gyors. Jó! -
keep2000
tag
Azért, mert külföldről rendeli, gondolom valami ebay cuccos Kínából. Ezért a hosszú várakozási idő is. Én is rendszeresen vásárolok ilyeneket, de még ott sincs olyan kiegészítő, ami direkt hozzá lenne, csak az univerzális 8"-os darabok, azok meg kérdésesek nekem.
Bár ennyiért még talán meg is érheti. Páromnak is kb ennyiért vettem hasonló tokot a Kindle könyvolvasójára, az jól működik azóta is. -
keep2000
tag
válasz
kacsaesokos #15 üzenetére
Ha több hiba összejön (főleg, ha egyszerűen reprodukálhatók), érdemes megfontolni a garanciális ügyintézést.
Ami nálam előfordult:
- Néha ok nélkül belassul, beragad, majd utána restartol. Csupán kb napi 1 alkalommal, pedig szinte egész nap ezt nyomogatom most
- sleep után wifit elfelejti, wifi ki-be kapcsolás megjavítja. Elején volt, mostanában nem jött elő
- 1-2 alkalommal volt, hogy bekapcsolás után nem lehetett a feloldó gombot odébbhúzni, nem reagált az érintésre. Pár másodperc után megjavult. Érdekes, hogy a ZTE telefonomnál is volt ilyen, ott a wifi alvó móddal volt összefüggésben.
- OTA frissítő szerverhez nem kapcsolódik (ez lehet tervezett karbantartás is, ahogyan a weblapjukon írják, de egy hozzászólás szerint előtte is voltak ilyenek)Ezek nekem mind szoftveres gondnak tűnnek, remélem javítják őket.
Btw egy cseh fórumban olyat találtam, hogy január második hetére van ütemezve az új verzióTöltés másnál is nagyon lassú? Ha be van kapcsolva (wifis külső monitorként a töltőre dugva használom), akkor egy óra alatt kb 10%-ot megy fel.
Ezek ne riasszanak el senkit. Már más fórumban is írtam, hogy az ilyen topikoknál a nagyon jó készülékek kis hibáit írkáljuk össze, próbáljuk megoldani. Ezektől függetlenül egy gyors, szép, szerintem ideális méretű készülék.
És akkor néhány pozitívum:
- Szerintem szép. A kerete pont jó (a nagy fölösleges, a kicsin belelóg az ujjad), az elrendezés is jó, összességében tetszik.
- Nem vagyok nagy gémer, de eddig vitt minden játékot, amit próbáltam. Ez a processzorteljesítmény szerintem megfelelő ebben a kategóriában
- 1 GB RAM nagyon jó, a telefonomon is ezt szeretem nagyon. Ahogy látom, nálam pont annyit eszik, hogy az 512 MB mindig pont tele lenne. Így meg kényelem van.
- 4:3-as képarány nekem bejön
- 1024x768-as felbontás már munkára is jó (weblapok prezentációja, kódolás külső billentyűzettel), valamint segédprogrammal használható külső monitorként is
- OTG kábel segítségével ráköthető egér, billentyűzet, pendrive is (/mnt/sda1 alá rakta)
- Scrollozás, betöltés folyamatos, elforgatásra gyorsan reagál. És ha minden jól megy, a 4.1-es Androidban debütáló project butter ezen még tovább javít majd
- filmeket gond nélkül lejátszotta hálózaton keresztül is (MX Player, Mobo Player)És akkor a plusz egy:
ha valaki talál hozzá kiegészítőket, akkor jelezze.
Ami érdekel:
- kijelzővédő fólia
- töltő (ebből vajon valami univerzális jó lehet?)
- autós töltő
- olyan tok, ami nem becsúsztatós, hanem fix "könyvszerű"
- ipad-tokra hajazó megoldás, ami egyben tartó is (http://javstablet.com/wp-content/uploads/2012/11/ipad_case.jpg)
- billentyűzetes tokUtóbbit és sima becsúsztatós neoprén tokot találtam ebay-en és univerzálisat vaterán, de egyelőre nem tetszik az ára
-
amstro555
tag
Újabb szomorú fejlemény, hogy a n52-vel megosztott hotspoot wifi-t nem látja. Minden más háztartásban lévő wifi megtalálja, csak ez nem. Még az SSID-t sem látja
Pedig milyen jó lett volna, rögtön lenne rajta kultúrált, kábel nélküli 3G.
-
Nyigu
csendes tag
lassan jó lenne rootolni
-
keep2000
tag
beírom a pontos típusjelzést a keresők miatt, hátha valami erre keres majd:
Prestigio Multipad 8.0 Pro Duo PMP5580C -
amstro555
tag
Nekem akadt néhány gondom:
ha átmegy alvóba, utána nem találja a wifit. Azaz nem is keresi. Csak a beállításoknál történő wifi ki/be kapcsolás segít. Valaki írta a Prestigio 7-ben (ugyanaz az oprendszer), hogy valami speciális fül segít, de ebben olyan nincs. Hasonló tapasztalata valakinek?
két ugyanolyan USB kábelt kaptam hozzá, így nem tudok rá egeret/billentyűt kötni, ellenben összeköthetem a laptoppal kétszer is
Feltöltésnél zöldre kellene váltania. Nekem csak pirosról narancssárgára vált.
Amúgy nagyon jó a cucc. Telefonálni is tudok vele
3CX Phone voip remekül fut rajta.
-
kacsaesokos
tag
Mi családunkba is került egy ilyen tablet, eddig elégedettek vagyunk, egy komolyabb fagyás volt játék közbe, ki se lehetett lépni, csak a ki-bekapcsolás segített. Kijelzője kicsit lehetne jobb, főleg a betekintési szög, de azért élvezhető. Összességébe egyelőre jó választásnak bizonyult.
-
keep2000
tag
Hozzám is ilyen hozott a drága feleségem, egyelőre ismerkedünk. A betekintési szög valóban érdekes, de csak két irányba a négyből. Egyébként gyors, szinte minden megy rajta.
OTA frissítés nem megy, a weblapjuk szerint 26-áig áll a frissítő szerver, a letöltött csomagban meg azt írták, hogy ugrik minden adat, ha frissítesz. Meg SD kártyám sincs kéznél hozzá.
A töltő nem kapkodja el a dolgát, ahogy számolom a teljes feltöltésre legalább egy éjszakát rá kell szánni, cserébe úgy látom, hogy elég jól bírja a strapát.
Majd kiderül -
Nyigu
csendes tag
Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo
Főbb jellemzők:
Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer, amely frissíthető az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerre
Nagyobb teljesítmény, akár 1,5GHz Dual Core processzor
ARM Cortex A9 architektúra és 1GB rendszermemória
Tökéletes képernyőméret: 8" = 20,3cm, kapacitív multi-touch érintőkijelző
Nagy sebességű vezeték nélküli csatlakozás: 802.11 b/g/n
Számos előre telepített hasznos alkalmazás
Első kamera
Mindig naprakész rendszer: Over-the-air (OTA) automatikus frissítés
Még több tárhely, 8GB belső flash memória
Akár FullHD videó lejátszás
Bővíthető tárhely: akár 32GB addicionálisan, MicroSD kártya segítségével
Játék vagy videó lejátszás a TV-n a beépített HDMI csatlakozón keresztül
USB porton keresztüli bővíthetőség: USB 3G modem, USB kulcs, USB merevlemez, billentyűzet, egér
Stílusos bőr védtok ajándékba!
Wireless csatlakozás (802.11 b/g/n)
5GB ingyenes SugarSync felhős tárhelyKapcsolódj vezeték nélkül a világhálóhoz, és maradj bárhonnan kapcsolatban a családoddal és a barátaiddal a Facebook vagy a Twitter segítségével! A beépített webkamera és a Skype alkalmazás használatával könnyedén megvalósíthatsz videóhívásokat is velük!
Játssz az előre telepített sakk, kártya vagy Angry Birds játékokkal, vagy tölts le újakat a Google Play áruházból! Az áruházban több százerzer ingyenes vagy fizetős játékból és alkalmazásból választhatsz! Szeretnéd megnézni a tableten az office dokumentumaidat? Az előre telepített Office Suite alkalmazás segítségével ez nem jelent gondot!
Gondoskodj adataid biztonságáról és tartsd naprakészen őket az összes eszközödön, legyen szó a számítógépedről, notebookodról, telefonodról vagy tableteról, Android vagy iOS operációs rendszer alatt! Regisztrálj a SugarSync alkalmazásban, így 5GB felhős tárhelyet kapsz ingyen, amely még tovább bővíthető! Segítségével könnyedén menthetők, és szinkronizálhatók az adataid!
Szeretnéd, hogy a rendszered naprakész legyen? A Prestigio automatikusan biztosítja a készülékhez és az Android operációs rendszerhez való frisssítéseket, ezeket neked csak el kell fogadnod, és automatikusan telepítésre kerülnek!
Most hoz egy ilyet a Jézuska a fiamnak.Saját tapasztalataim nagyon jók eddig.Igaz hogy nem IPS paneles de nagyon szép a kép.Egyedüli negatívumként a betekintési szöget tudom mondani.
Ide várom a véleményeket,-tapasztalatokat,-észrevételeket.Rootolás,romcsere stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest