Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz
agroman #9692 üzenetére
Ahogy előttem is írták, utánvéttel csak és kizárólag Jófogás GLS-el szabad küldeni, minden más esetben az eladó szív ha nem veszik át.
-
Panthera
őstag
válasz
zeus_2k14 #9683 üzenetére
Szia, lehet kisebb a csomag, az nem számít. Még az automatánál is lehet módosítani a csomag méretet (attól függetlenül hogy felvetted előre), ha végül nagyobb lett a csomagod.
A csomagra én a feladási kódot szoktam ráírni, hogy ne kelljen keresgélni a feladáskor. A kódot beírva, ki fogja írni a címzett adatait. Van paypass fizetés is.
A képen amiket látsz, azt nem tudom hol van, feladáskor biztos nem kell ilyeneket megadni. Esetleg regisztráció után kérheti, én már régóta fent vagyok.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
FoxPost-al szeretnék csomagot küldeni, csak simán, semmi utánvét, stb.. Be regisztráltam magam a FoxPost oldalán, hogy majd kérjek egy kódot, hogy ne ott az automatánál kelljen majd bíbelődni.
Nos, viszont meg akadtam.Ide most nekem a lakcímem kell, vagy ahol fel fogom adni a csomagot?
Illetve, ugye vannak a csomag méretek.. XS-S-M-L-stb.. Teszem fel, én az S-est szeretném, aminek a mérete : 12 cm x 36 cm x 62 cm ---> ennyit ír az oldalon. Ilyenkor lehet ennél kisebb a csomag? ( PL : 10x25x40 )
Ha mindent ki választottam, akkor csak simán oda megyek az automatához, majd ott a kódot be ütöm és ennyi? A csomagra írjak rá valamit?
Köszönöm.
Gergő
-
motrola
aktív tag
Szerintem egyik nyomkövetés sem működik jól jelenleg.
LX803972537NL
Ekkor még jó volt.
LX803994055NL
10.-e után már nem működött egyik sem Magyar viszonylatban. Kínában jelenleg is működik a nyomkövetés
legalább is a trackitonline.ru és a http://parcelsapp.com/en/tracking. -
Panthera
őstag
Üdv!
Magánszemélyként is lehet használni "elektronikus címadat kitöltést" a posta saját online alkalmazásával?
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
DrojDtroll #9674 üzenetére
Nálam sem működik délután óta. Szokott ilyet csinálni, általában 1 nap múlva már ismét működik.
-
DrojDtroll
veterán
A nyomkövetés nektek sem jön be a posta oldalán? Win10 chrome/edge, Android Chrome ugyan az
-
qqzs
őstag
Tudtok olyan futarrol aki 3meteres padloszonyeg tekercset elvisz kb 10 kilo. Erdekes hogy egy cegnel az van irva hogy express one visz toluk 3 meterest max de a weboldalukon nincs ilyen
-
Brandynew
őstag
válasz
pauliboy23 #9668 üzenetére
A Csomaglogisztikai Központban, legalábbis a nyomkövető oldal szerint.
-
Brandynew
őstag
válasz
Mr.Pentele #9666 üzenetére
Nekem 1 hónapja elveszítették az egyik (belföldi) csomagomat, most pedig van egy ugyancsak belföldi csomag, ami jan. 3. óta a Csomaglogisztikai Központban áll. Nagyon gyanús, hogy ezt is elveszítették, mert a másik csomag is ugyanott akadt meg. Érdekes, de nem tudom, hogy releváns-e, de mindkettő üzleti csomag.
Mi a fene történik a postánál?
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Brandynew #9665 üzenetére
Szia!
Sajnos igen. A külföldről beérkező küldeményeket "tartogatják" vagy nem tudom mit csinálnak vele, mert a kicserélő elhagyása után napokkal később érkezik meg, holott tavaly már másnap a kezemben volt. Persze ez hivatalosan nem törvényszerű, viszont sokszor megesik. Belföldi viszonylatban nem tapasztalok késést.
-
Brandynew
őstag
Ti is azt tapasztaljátok, hogy mostanában elképesztően lassú a posta?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Gabesz87 #9661 üzenetére
Megnéztem a csomagpontok listáját és ott van kb. mellette a Telemat Kft: [link]
Lehet megér egy próbát.
Viszont a bankkártyás fizetést szerintem abból a szempontból elnézted, hogy a GLS oldalán kint van a felirat, miszerint csak készpénzes fizetés lehetséges abban az üzletben.
Amennyiben a bolt szolgáltatásait veszed igénybe, akkor lehet kártyával fizetni, azért is van kint az ajtónál, de a csomagátvételnél nem lehet használni. Az két külön dolog.
Ugyanis a banki költségek miatt a boltnak nem éri meg ha a csomagátvételhez használod a terminált. Nincs akkora hasznuk a GLS mókán, szóval ezért van csak készpénz. -
Gabesz87
veterán
Tegnap voltam GLS csomagot átvenni a Ferenc körúti iphonedoki boltban. Az egy katasztrófa. Nulla logisztika, a csomagoktól, dobozoktól alig lehet megmozdulni bent, egymásra hányva, ahogy esik úgy puffan módon. Persze mindenkinek (előttem lévőét, de az én csomagomat is) vagy 5 percig túrták a halmot mire meglett. Ja, és bár az ajtón ki van téve a kártyás fizetés lehetősége, nem lehetett kártyával fizetni, úgyhogy még ballaghattam el gyorsan egy közeli ATM-hez. Amúgy is rühellem a GSM boltokat (kb. mind pénzmosó "szimpatikus" sittes alakokkal), de mint csomagpont, ABSZOLÚT nem ajánlom ezt a helyet!
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Amazonnak kell visszaküldenem Logitech g29 kormányt kiisvan nyomtatva a visszaküldös papír az lenne a kérdésem,hogy hol kell elvágni (ha el kell) és mit kell a dobozba rakni belőle és mit nem.Elnézést a hülye kérdés ért,de egyszerűen képtelen vagyok értelmezni
-
MCGaiwer
addikt
EcoParcellal adtam fel egy csomagot dec 17.-én UK-ba. Dec 20 óta nincs semmi update a trackingen.
Jelenleg itt áll:
Dec. 20, 2019, 9:58 p.m.WXGPD Parcel stored in warehouse Hungary
Dec. 20, 2019, 9:59 p.m.WXGPD Inbound HungaryÍrtam már a supportnak, de még nem reagáltak. A csomagot 300 euróra biztosítottam. Volt már valakinek tapasztalata kártérítési igénnyel?
Más: Posta külföldi levél (akár postakész akár sima) esetén van nyomkövetés? -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Műszaki egyetemre rendeltem Ebayről egy holmit, a futárral jövő cuccok mindig simán meg szoktak érkezni. Na most ezt a feladó levélként küldte, és hiában voltam bent dolgozni, a trackingen ez szerepel, értesítés, hívás nuku:
KézbesítésA küldemény a kézbesítőnél van
2020.01.03. | 06:13Budapest 112 postaKézbesítésA küldemény a feladó részére visszaküldve (kézbesítés akadályozott)
2020.01.03. | 09:31Budapest 112 postaKézbesítésSikertelen kézbesítés
2020.01.03. | 14:12Budapest 112 postaKézbesítésIsmételt kézbesítésre továbbítás új címre
2020.01.03. | 18:30Budapest 112 postaKézbesítésIsmételt kézbesítésre továbbítás új címre
2020.01.04. | 11:16Budapest 112 postaEz így wtf?! Alapból külföldről jön, nagyon remélem, hogy csak szar a tracking, mert még 1 napom se lett volna postán átvinni, nem értem mi ez, hogy feladónak visszaküldve....
Köszi előre is!
-
ablack
senior tag
válasz
Brandynew #9651 üzenetére
Ha felnőtt kerékpár, akkor csak az MPL mérethatárába fér be szerintem, nemrég néztem utána én is hogyan kellene egy biciklit feladnom. (Ráadásul mivel terjedelmes méretű a csomag így 2x-e a feladási díj az itt szereplőnek.)
MPL: A küldemény maximális méretei: leghosszabb oldala 200 cm lehet, a szélesség, magasság, hosszúság összege nem haladhatja meg a 300 cm-t. Terjedelmes: amennyiben a küldemény három kiterjedésbeli mérete (szélesség, magasság, hosszúság) 200 cm-nél nagyobb, vagy a leghosszabb oldal 75 cm-nél nagyobb, illetve alakja nem téglatest vagy boríték, terjedelmes kezelés történik.
pl:
GLS: körméret: max. 300 cm (a leghosszabb oldal, valamint a két rövidebb oldal kétszeresének összege)
DPD is hasonlóan számol.Az MPL-en kívül amit találtam mindegyik futár, 2x-nek veszik a két rövidebb oldalt, és így egy darabban nem fér bele a maximális körméretbe.
Esetleg még HDT amivel megoldható.
-
ablack
senior tag
válasz
vadasz70 #9648 üzenetére
Csomag méretétől, súlyától függ.
Ha csomagautomata megfelel, akkor a Foxpost a legolcsóbb szállítás. (Itt van lehetőség házhoz szállítást is kérni, de az már nem olyan olcsó.)
Ha nagyobb / nehezebb a csomag akkor a jófogás futár (GLS) ajánlott, ami 40kg-ig 2390Ft utánvéttel együtt. Ehhez fel kell oda tölteni a terméket. és utána házhoz jön érte a futár. A vevőnek/címzettnek is regisztrálva kell lennie az oldalra.
Kisebb csomag (500g-ig éri meg árban) még feladható a postán maradó ajánlott levélként is, de akkor nem küldenek értesítést a megérkezéséről.Ha egyik sem jó akkor nincs túl nagy eltérés a futárszolgálatok árai között.
Én az MPL-t szoktam használni, mert feladható egyszerűen bármelyik postán, és nem kell várni a futárt hogy felvegye a csomagot. (Itt is van lehetőség Posta csomagautomatába küldeni a csomagot, az is olcsó.) [link] -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Melyi lennemost a leg olcsóbb futár szolgálat?
-
Fancy-boy
addikt
A Magyar Posta 2020-as tarifatáblázata: [link]
-
hhenry
őstag
válasz
Mr.Pentele #9644 üzenetére
Közben sikerült,de köszi a segítséget!
-
Mr.Pentele
csendes tag
Szia!
Itt mindent megtalálsz:
https://www.foxpost.hu/csomagkuldes -
hhenry
őstag
Sziasztok! Foxposttal fogok feladni csomagot házhozszállítással.
Hogy kell feladni mert a simán már rengetegszer adtam fel de így még soha -
Mr.Pentele
csendes tag
Amikor a webcikkben rögzítettem múltkor (webes címiratkitöltő), akkor a folyamat végén kiírt egy kódot. Azt felírtam, majd amikor a postán kérte a kezelő az adatokat, bediktálás helyett csak a kódot írta be a gépébe és máris nyomtatta a címiratot. Gondolom mivel te is MPL-ről beszélsz, így kivitelezhető a módszer.
Szerintem a Vaterafutáron is a rögzítés után kiadja a kódot, vagy pedig letöltést ajánl fel pdf-ben.
Igen, mindenképpen fel tudsz adni 890 Ft-ért.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Eddig ha valami nagyobb csomagot akartam feladni azt mindig a Vaterafutár oldalán intéztem MPL postán maradóra, vagy csomagautomatába. Ilyenkor ugye magam nyomtattam a címkét, beballagtam a postára, ráragasztották, fizettem és végeztünk.
Akkor is fel tudok adni a postán 890Ft-ért csomagautomatába csomagot, ha bekrepált a nyomtatóm és nem tudom printelni a címkét? Esetleg a postán ki tudják nyomtatni, vagy ha ott megadom a feladó és címzett adatait az is működik?
Köszönöm
-
TaaT
nagyúr
válasz
Mr.Pentele #9635 üzenetére
Jah hogy jófogáson kívül rendeltél futárt, így már tiszta sor.
"Mindenkinek lehetnek más tapasztalatai"
Így van, de velük elég sokan megütötték már a bokájukat, nem csak én.
(#9636) Brandynew: Amikor ingyen csomagküldés volt a Jófogáson, én meg feladtam vagy tizenvalahány csomagot, a GLS kb kidolgozta a belét de mind hibátlanul célba ért.
Azóta mondjuk kevesebbet üzleteltem rajtuk keresztül de össz-vissz 40-50csomagfeladás után is 0 hibapontosak.
Jaj, közben meg a DPD, kevesebb mint 10alkalomból szerintem ha 1-2-nél nem volt ordenáré gubanc velük.
Egy kis olvasgatni való.
[link]
-
w.miki
veterán
válasz
Mr.Pentele #9633 üzenetére
DPD-vel rosszak a tapasztalatok ismerősi körben, GLS, az még so-so.
De akikkel beszéltem, szerintük (is) MPL a legjobb, legmegbízhatóbb. -
Mr.Pentele
csendes tag
-
TaaT
nagyúr
válasz
Mr.Pentele #9633 üzenetére
"DPD futárt rendeltem... Meg voltam elégedve velük."
A kivétel erősíti a szabályt
Saját tapasztalat szerint (meg amiket olvastam róluk) rosszabb futárszolgálat nincs idehaza. Jófogást mindig a GLS vitte, nem emlékszem DPD-re. Vaterafutárnál volt DPD, de már onnan is kikerültek. Vasgolyónál bonyolultabb és sérülékenyebb dolgot velük biztos nem küldenék, már sokszor megütöttem velük a bokámat.
-
Mr.Pentele
csendes tag
Laptopot még sosem küldtem MPL-el. Szerintem a saját doboza az mindenképpen. Törékeny kezelés ilyen esetekben elengedhetetlen, viszont a feladási díjat is meg fogja emelni. A postán kívül másféle szállító cég nem jöhet szóba? Mikorra kellene célba érnie a csomagnak? Régen még jófogás eladásomhoz DPD futárt rendeltem, háznál vette fel a csomagot. Meg voltam elégedve velük. Ezért mondom, hogy érdemes lenne utána nézni más alternatíváknak is.
-
w.miki
veterán
válasz
Mr.Pentele #9631 üzenetére
Hát akkor nem tudom, mikor adjam fel.
Nem akarom, hogy raktárban dekkoljon.
Laptopról lenne szó, azt hogyan érdemes becsomagolni?
Minél több kartonba, esetleg elég a saját doboza is? -
azbest
félisten
A normál munkarend nem azt jelenti, hogy hétköznapi munkanapként. Hanem azt, hogy úgy, mint máskor is hétvégén. Azaz szombaton nincs normál kézbesítés és csak rövidebb ideig vannak nyitva és vasárnap szinte mindenütt zárva. Ezek szerint a kedd is kvázi szombati üzemmódban megy.
-
Mr.Pentele
csendes tag
30-án, azaz hétfőn lesz az utolsó olyan nap az évben, amikor kézbesítés is lesz. 31-e igaz munkanap, de elvileg csak az elsőbbségieket, időgarantált csomagokat, EMS küldeményeket visznek ki. Ebben tényleg nem vagyok biztos, mert az ügyintéző sem tudta pontosan megmondani. A 30-a az fix, hogy dolgoznak és ki is szállítanak.
-
-
w.miki
veterán
Posta most az ünnepekben hogyan működik? Mely napokon van kiszállítás? Csomagot szeretnék feladni.
-
Mr.Pentele
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud bármilyen infót azzal kapcsolatban, hogy miért nem működik a posta nyomkövetője? 10:22-kor adtam fel MPL csomagot, azóta még a feladás státusza sem látszik. Régebben (pár hónapja) amikor utoljára használtam a szolgáltatást, maximum 2 óra múlva "élesedett" a dolog.
Más is van hasonló helyzetben?
Köszi!
-
Matthew
őstag
válasz
pauliboy23 #9621 üzenetére
Szuper, köszi mindkettőtöknek!
-
Matthew
őstag
Üdv!
Melyik módszer a gyorsabb?
- postán maradó küldemény
- csomagautomata
Kecskemét->Budapest irányban lenne egy kisebb csomag (DVD tok méret) ma délutáni feladással jó lenne hétfőn átvenni.
Mit válasszak? -
Brandynew
őstag
válasz
pauliboy23 #9615 üzenetére
Mi az a CSLK, és miért ott lehet?
Köszönöm, írtam PM-ben.
-
-
Brandynew
őstag
válasz
tomaszka88 #9608 üzenetére
Igen, és barna papírdobozban volt.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Dec. 5-e óta áll egy belföldi, üzleti csomagom az Országos Logisztikai Központban, bejelentettem én is és a feladó is a postán, 1 hete kérdezték, hogy hogy nézett ki, azóta semmi reakció.
Teendő?
-
törölt tag
válasz
pauliboy23 #9601 üzenetére
Koszi a valaszt. Remelem,hogy ezen a heten hozza a postas, es nem kell ra tobbet varnom.
-
Narxis
nagyúr
Változnak a feladási díjak a postán [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest