Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n42
tag
válasz
MaxxDamage #9898 üzenetére
90x170x60 mm-es telefondobozhoz való buborékos boríték van?
-
n42
tag
Sziasztok,
El szeretném adni a telefonomat, de a vevővel nem tudok személyesen találkozni, mert messze lakik. Magánszemélyként fel tudom úgy adni a csomagot, h a vételárat utólag a futárnak fizetik ki?GLS lenne a legkézenfekvőbb megoldás, mert van itt a közelben egy csomagpont, de a Magyar Posta i szóba jöhetne...
-
benfolds
őstag
válasz
MaxxDamage #9885 üzenetére
az a vicc, hogy a postán sem derült ki, csak tanakodtak, de biztosat nem tudtak mondani (csak érdeklődtem).
-
Sziasztok!
Foxposttal adtak fel nekem egy fejhallgatót február körül, mire megjött és kibontottam hallottam, hogy zörög picit a bal oldalában valami, írtam a feladónak, hogy mizu, ő mondta hogy a szállítás során történhetett valami (tudom, bármi lehet). írtam a foxpost ügyfélszolgálatra a problémámat, ugye 30 nap van a panaszra, hát ilyen 2-3 naponta válaszoltak, elküldtem nekik a csomagolást, hogy be volt csomagolva bubis fóliával is szépen. De azon voltak fent akadva, hogy nem látható a dobozon sérülés, pont. Írtam nekik, hogy de hát ahhoz, hogy valami zörögjön egy fejhallgatóban, nem kell a fél doboz oldalának leszakadva lennie
. Nem foglalkoztam a tovább a dologgal, írták, hogy ha további reklamációm van forduljak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz. Sajnos időm nem volt tovább járkálni a dologgal.
Aztán ma láttam, hogy, hogy kezelik a csomagokat: https://photos.app.goo.gl/8Xgkd5xc32UPQLbi6Tudom, hogy már letelt a 30 nap, de lehet valahogy mégis tovább vinni a dolgot? Járt már valaki így? Így elég sokat ér a csomag biztosítás
-
benfolds
őstag
sziasztok, egy webshopnak jeleztem, hogy küldenék vissza garanciális terméket (de végül is elállási időn belül vagyok) cserére. leokézták és küldtek egy postai feladószelvényt, hogy ezt ragasszam a csomagra és adjam fel a postán. jól gondolom, hogy a címke szerint nekem kéne majd fizetnem a postaköltséget a postán?
-
19ati93
senior tag
Nagypénteken a magyar posta szállít csomagokat házhoz?
-
agroman
aktív tag
a csomag nagysagatol is fugg hogy ki viszi ki..
ezenkivul abbol is sejtheted, hogy ki viszi ki, hogy milyen bejegyzes van.
vannak csomageloszto pontok, ha oda erkezik akkor csomagpostas viszi ki, ha a kozeli postahivatal akkor a gyalogpostas..altalaban.jah es az is lehet hogy megint szar a posta IT rendszere..
-
mályva
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy reggel óta a kézbesítőnél van a csomagom- magyar posta.Sima postás járt nálam kora délelőtt viszont nem hozott semmit.
A státusz továbbra is az ahogy a kézbesítőnél van..Kérdeztem tőle nincs e küldemény, mondja nincs, értesítőt sem hagyott.
A státusz továbbra is a kézbesítőnél van szállítás alatt.
Ez mi lehet?Köszönöm
-
enginev3.0
félisten
Nem hiszem el hogy az express one nem tudja az egy napos csomagot kiszállítani egy nap alatt
Hogy rohadjanak megHova tudok elmenni a csomagomért? Depoban van, gondolom pestiben mert Pesten adták fel és Pest megyébe kéne kiszállítani
"a depó kiszállítási kapacitási hiánya miatt"
De gyűlölöm az ilyet
-
válasz
anonymus89 #9868 üzenetére
A csomagra is és az ajánlott szelvényre is a címzett nevét és a hozzá legközelebbi (vagy amelyikben megegyeztek) Posta címét kell megadni, a csomagra meg nagybetűkkel ráírni kiegészítésnek, hogy "POSTÁN MARADÓ".
Lehet még mellé írni telefonszámot és/vagy e-mail címet is és postától függ, hogy valamelyiken értesítik-e majd a címzettet, de ajánlottként küldve nyomonkövethető lesz ugye a küldemény. -
anonymus89
addikt
Sziasztok, látom egyre többen választják a postán maradó ajánlott címzést.
Hogy kell eljárnom ilyen esetben? -
hhenry
őstag
Sziasztok! Ezt főleg azoknak ajánlom aki szokott csomagot küldeni Foxpostos marha
-
19ati93
senior tag
9-12-es szabály vonatkozik a postára is? Szóval jobb ha délután megyek a csomagomért?
-
agroman
aktív tag
[ Hétfőtől nem kell aláírni a postásnál ]
Érintkezés nélküli kézbesítési módot alkalmaz jövő héttől a személyes átvételt igénylő postai küldeményeknél a veszélyhelyzet idején a Magyar Posta. Az új intézkedéssel elkerülhető a közvetlen fizikai érintkezés és ezzel tovább csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. A változás több küldeménytípust is érint.
-
Vertigo18
addikt
Postán maradó csomag esetén milyen értesítési kötelezettsége van a postának? Értesítési meghagyás,email,sms,telefon???
-
Imilenni
addikt
Megoldódott, képzeljétek ott volt a postán
Nem hittem volna -
Fancy-boy
addikt
Szerintem az is benne van, hogy visszaküldik, mivel postán maradó szolgáltatással lett küldve és elírta a címet.
Ugyanis ha a küldemény címzése vagy címe nem megfelelő, vagy a cím nem létező, továbbá ha a címhely azonosításra nem alkalmas, vagy az nem egyértelmű (jelzése: cím nem azonosítható), akkor simán visszaküldhetik. -
Imilenni
addikt
Valaki hibázott már akkorát, hogy postán maradó csomagnál véletlenül a címzett lakhelyét adta meg?
Ilyenkor mi történik? Ugye mobilisak annyira hogy akkor címben szereplő város postáján leteszik a csomagot? -
Vertigo18
addikt
Csak nekem van teljesen szétszórva mostanában a posta? Feladnak nekem egy csomagot szerdán, az ő nyilvántartásuk szerint csütörtökön itt volt nálam a postán (postán maradó). Nejem odamegy, ahol elmondják neki, hogy nincs csomag, így jöhetett vissza. Kedden elment a csomagért megint, akkor már mutatta a posta nyomkövetőjét is, erre mondják neki, hogy jah, igen... már csütörtökön tényleg itt volt...
Egy másik csomagomat - szintén postán maradó - éppen egy hete adták fel, azóta valahol parkol. Nem kaptam semmiféle értesítést semmiről, hiába adtam meg az email-címemet, meg a telefonszámomat is. Máskor mindig jött sms, meg email is, most semmi sem...
Nem értem, mi történik mostanában!? -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Most a posták nyitva vannak akkor?
Oda ugye elmehetek bármikor? Nincs megszabva? -
xcvbxcvb
aktív tag
Zöld fecni, kitöltheted neten is [link]
, én mindig szoktam vinni egy csomót a postáról, és akkor van otthon mindig.
Elvileg van valami elektronikus címadat kitöltés is, ennél szerintem ott nyomtatják ki a papírt mint a csomagnál.
De címre csak akkor viszik ki ha 24 mm-nél vékonyabb a küldemény. -
w.miki
veterán
Elsőbbségi ajánlott levélben szeretnék memóriát küldeni.
Az ajánlott címkét ki lehet gépen/neten tölteni, vagy még mindig a zöld ki fecnire kell írni az adatokat? -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült szereznem a kocsimra egy bontott első lökhárítót, csak az a gond, hogy a lökös Pesten van én meg Hévízen. Saját kocsim kicsi ahhoz, hogy abban elvigyem, kolléganőm elhozta volna, de közbe jött a korona, és bezárt a suli, ami miatt ment volna Pestre.
Nem maradt más lehetőségem, mint a futár, csak az a gond, hogy csomagolás nélküli, és így ahogy hallottam nem igazán venné át egyik cég sem.
Lehet ilyenkor valamit tenni? Van olyan futár, aki elhozza?Köszönöm!
-
dchard
veterán
válasz
hzsolee #9840 üzenetére
Na, éppen most ment el a Fedex-es futár, és valóban: kártyával úgy lehet fizetni ahogy az előző hozzászólásomban leírtam: telefonon bediktálva a kártyaadatokat. Nem próbáltam ki ezt az opciót.
A csomag kapott két körös Domestos-os (hígított oldat) áttörlést, teljesen jól kibírta. Még a feliratok is megmaradtak. Csak hogy legyen ilyen parktikus koronás vetülete is a dolognak.
-
hhenry
őstag
válasz
BigBlackDog #9839 üzenetére
Nekem kb ugyanez volt a szitu és ma hozták a csomagot
-
dchard
veterán
válasz
19ati93 #9837 üzenetére
Ha feltételezzük, hogy holnap tényleg kihozzák, akkor pont annyi időbe telik Budapestről Budapestre kihozniuk a csomagot, mint amennyi idő alatt megkerülte a fél bolygót...
És tudják még fokozni: kérdeztem a csajt, hogy mi a helyzet a kártyás fizetéssel (több tízezer Forintot kell maj leszurkolnom). Mondja hogy van ilyen, ez úgy működik, hogy én (vagy a futár) felhívjuk az ügyfélszolgálatot, ott jelezzük hogy fizetnénk, majd ők kikapcsolják a hangfelvételt és én diktáljam be az összes kártyaadatomat, majd ők levonják a lóvét és szólnak a futárnak. Mert hogy nincs náluk terminál (egy éve még volt)... Ezt majd holnap kipróbálom, hogy tényleg így van-e (eszembe nincs telefonba kártyaadatokat diktálni), de kíváncsi vagyok. Mindenesetre a csütörtöki csaj magnóra mondta mindezt, rögzített hívásban. Hallott már valaki ilyenről?
-
dchard
veterán
Természetesen ma sem hozták ki, de legalább hamar kiderült a trükk:
Ugye pénteken is, ma is az volt hogy este 6-ig hozzák ki. Az, hogy 17:09-kor már vissza-scannelték a raktárba az is sokat elárul: simán kiscannelik a csomagot, mintha aznap kihoznák, aztán visszarakják, hogy úgy tűnjön: történt valami vele. Ma fel is hívtam az ügyfélszolit, hogy mi a tököm ez, aztán mondta a csaj hogy ráír a futárra, hogy holnap mostmár tényleg hozzák is ki, ne csak úgy tegyenek.
A jelenlegi helyzetben sok mindent el tudok fogadni, de ezt az átb@szós magatartást nem. És persze se a honlapjukon, se az IVR-ben sem trackingen nem közölnek semmit, hogy torlódnak a csomagok, vagy akármi, hanem szopatják a saját ügyfélszolgálatukat feleslegesen...
Tehát aki azt látja, hogy a Fedex-es csomagja már másodjára került "A Fedex járműre" de a kézbesítés nem történik meg, az telefonáljon.
-
mufi
senior tag
Sziasztok, Németországba szeretnék csomagot küldeni, 20*15*10 cm méret és 0,5 kg lenne a súlya. Nem fontos, hogy 3 nap alatt odaérjen, jó pl az 5-7 nap is, az lenne a fontos, hogy legyen nyomonkövetés.
Csak a posta, vagy szóba jöhet esetleg más is? előre is köszönöm. -
w.miki
veterán
Posta alkalmazás időpontfoglalás menüpontja most jó valamire?
Vagy ugyanúgy ki kell állni kint a méteres sorokat? -
dchard
veterán
Ha ez vígasztal, a Fedex (nem kicsit több pénzért) is tud alkotni:
Március 27-ére volt kiírva, 27-én reggel be is került az autóba, SMS-t is kaptam hogy a mai napon kézbesítik (27-én), és a Fedex rendszere szerint így 28-án hajnal 2:22-kor is a csomagom a "A FedEx járművön található kézbesítés céljából".
Egyébként San Diego-ból jön a cucc, egy hete pénteken adták fel, tehát egyáltalán nem rossz az idő amit futnak, az se baj, ha csak hétfőn ér ide, de azért írják meg legalább, hogy késnek...
-
azbest
félisten
a posta hozza a formáját.
"KézbesítésSikertelen kézbesítés (értesítő bedobva)
01. Értesítve (jogosult átvevő hiánya)2020.03.27. | 14:33Szeged 1 posta"Természetesen se értesítő, se küldemény, nem is járt itt.
Pedig most aztán végképp nem mondhatja azt, hogy sok a dolga, mikor épp arról van szó, hogy alig-alig érkeznek küldemények. -
Met
nagyúr
Ha a weben rendelem meg az újra kézbesítést (igazából első kézbesítés mert ki sem hozták) az ugyan olyan hatékony mintha telefonálnék?
-
agroman
aktív tag
válasz
DonThomasino #9823 üzenetére
igen , igen.
-
DonThomasino
veterán
Egy dvd-t tokjában, bubis borítékban
ajánlot levélként fel lehet adni?Ajánlott levél lehet postán maradó ?
-
User42
csendes tag
Habár ezt a hivatalos honlapjuk nem írja, de nekem egy postai dolgozó azt mondta, hogy ahova nem küldhetünk most Magyarországról küldeményt, onnan nem is fogadnak most semmit. Lengyelország nincs rajta ezen a listán, de Szlovákia igen, és ha nem légipostával küldik, hanem szárazföldi kézbesítés van, akkor gondolom, Szlovákián keresztül jönne a csomag (bár erről egy szakértő postást kéne inkább megkérdezni). Szóval elképzelhető, hogy emiatt nem kaptad még meg.
Én is várok két csomagot, amit Angliában adtak fel néhány nappal azelőtt, hogy a Magyar Posta kihirdette, hogy sok országba most nem lehet postázni. Félek, hogy azok sem értek már be Magyarországra időben, és most fogalmam sincs, melyik országban lehetnek elakadva, mert nem nyomkövetett küldeményekről van szó.
Azt sem tudom, hogy mi lesz a sorsuk, vajon visszaküldik-e őket a feladónak, vagy őrizgetik hetekig, hónapokig azokat, amíg újra nem lehet postázni?
-
Dealer95
őstag
válasz
Victoryus #9820 üzenetére
Nem lenne annyi szerencsére
Csomagként, otthon is kinyomtathatod:
https://www.vaterafutar.hu/?#to_order_mpl
2kg-ig házhoz: 1505 Ft + 400 Ft = 1905 Ft
(1 napos + értékbiztosított, 150.000-ig beírhatsz bármit, nem növeli a költséget)
Levélként is mehet (de ha 2,4cm-nél vastagabb, akkor csak postán maradóként tudod elküldeni)
Kép az ajánlott szelvényről: [link] -
Victoryus
addikt
Mennyi kb. egy utánvétes csomag feladása? Egy kis doboz legó, 300g max. A kalkulátor nem számol árat, amint beírom, hogy banki átutalással.
Az összefoglaló azt írja, hogy mehet levélként, de ha jól tudom csak akkor, ha 2.5cm vastag max. így az már erre nem érvényes.
Az is tiszta káosz, hogy van amikor kérnek utánvétes papírt, van amikor elég mindent bediktálni. Ügyintéző függő. Ezzel együtt a csomagos postásunkkal elégedett vagyok, szokott kapni borravalót is. Mondjuk ő évek óta ugyanaz, akik meg a hivatalban vannak sűrűbben változnak. -
BoneDragon
veterán
Üdv.
Lehet hülye kérdés de nekem akkor sem tiszta...
Alzához gariba akarok visszaküldeni csomagot MPL-el. Ott azt irták a futár kijön házhoz és elviszik a csomagot. MPL oldalán meg miután kitöltöttem a nyomtatványt, ott meg az van feladhatom bármelyik postán...
Most akkor mi az igazság? Várjak a futárra, vagy vigyem be? -
8th
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #9807 üzenetére
Igen.
-
Fancy-boy
addikt
Véleményem szerint ahová nem küldenek, onnan nem is tudnak fogadni.
Szerintem csak le van lassulva a nemzetközi küldeményforgalom, ezért nem frissült még a nyomkövetésed.
Biztosabbat a posta ügyfélszolgálata telefonon keresztül tud mondani neked.Szerk.:
A lengyel posta oldalán fent van egy táblázat, hogy melyik országba milyen fajta küldeményt nem tudnak küldeni. -
w.miki
veterán
Posta hányszor próbál meg kézbesíteni egy utánvétes csomagot?
-
Fancy-boy
addikt
A jelenlegi helyzetben néhány országba már nem lehet levelet/csomagot küldeni.
A posta folyamatosan frissíti a listát: [link] -
19ati93
senior tag
válasz
Igen szoktak. Tavaly év vége felé 2x is hoztak csomagot.
-
TaaT
nagyúr
Utánvét előtt engem mindegyik futár felhívott.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #9809 üzenetére
Nyilván csak azt tudom elmondani, amit tapasztaltam.
Szerintem futár függő is. -
Fancy-boy
addikt
válasz
Nem valószínű. Több alkalommal is hoztak csomagot és egyszer sem telefonáltak előtte.
Pedig nem mindig ugyanaz a futár hozza a küldeményt.Ahogy a GLS vagy a UPS sem telefonál előtte.
Az MPL posta néha szokott. -
LendvaiFeri1
addikt
Express one futár telefonál a kézbesítés előtt?
-
Fancy-boy
addikt
Felhívtam az ügyfélszolgálatot.
A posták továbbra is a megszokott nyitvatartással üzemelnek, tehát a korlátozás nem érinti. -
Fancy-boy
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest