Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Tudja esetleg valaki h melyik futar ceg csomagazonositoja kezdodik MST-vel?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Flashcash #9367 üzenetére
No megérkezett... 1 napon át telefonáltam mire megtalálták. Az volt a bajuk, hogy nem volt ráírva az emelet és az ajtó, csak ház szám (társasház). Hiába mutattam hogy ott van a cím rajta... az indok ez volt, hogy nem találták a címet stb. Én ezt elfogadom rendben, de ha már bejön a házba bedobni az értesítőt, mert meg sem próbált bejutni a házba, akkor a levélszekrényen kiírva látja a neveket és mellé látja az emelet és ajtó számot is. Ez megint csak egy picit akarni kérdés... mert ha már van más bedobnivalóm az adott házba, akkor végig futom a neveket... de ez megint csak én vagyok. 5 perc gyaloglás 15 perc várakozás után meglett a csomagom mert dobálták összevissza a postahivatalok között, telefonszámom is rajta volt úgy mellesleg.
Én élek abban a tévhitben, hogy ha futárszolgálat (dpd, gls, ups főleg) esetében ha külföldről jön termék akkor ők megcsinálják a vámkezelést és minden adminisztrációt majd kézbesítik? -
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #9396 üzenetére
Akkor már minőségi lenne a szolgáltatás.
-
agroman
aktív tag
válasz
csocsoszán #9393 üzenetére
napokban nekem is dobtak be alairos levelcsomagot.
en megbizok a postasomban, sporolt nekem egy utat a postara es egy orat, hogy nem kell sorballnom a levelert. -
Spet
addikt
válasz
csocsoszán #9390 üzenetére
Elméletileg Észt postai nyomkövetési számot kaptál.
Nem minden lopnak el. Illetve van vásárlói védelmed, így ha még is ellopnák, akkor vissza tudod szerezni a pénzed.
-
csocsoszán
őstag
válasz
agroman #9392 üzenetére
Én már rendőrségen is voltam, mert a postás aláírta a nevemet. Nagyon súlyos cselekmény, az okirathamisítás! Érdekes módon "valaki" berakta a postaládámba utólagosan a csomagom. De a feljelentést (A dühöm elszálltával.) sem vonhattam vissza! Botrány ami itthon csomagkezelés címén folyik!
Ezért volt a kérdésem!(amit lehet ellopnak, sajnos)
Másik topikban is érdeklődöm! Köszönöm szépen! -
agroman
aktív tag
válasz
eselyes, hogy pikk-pakk pontra fogjak kuldeni.
keress ra a topikban tobbek jartak igy az eszt postas cuccokkal. -
Fancy-boy
addikt
válasz
A külföldi rendelős topicba jártál már?
Ott is kérdeztek már hasonlót: [link] -
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Az Aliexpressről(Aliexpress standart shipping) rendeltem valamit RO.....EE számon. Ezt a számot kéne megtudni biztosra, hogy nemzetközi nyomkövetési szám?
Azaz a postás kihozza és alá kell írnom?
Mert a postások mindent ellopnak, ha nem aláírós!
(Sajnos még mindig nem látom a posta.hun. A parcelsapp.com-on természetesen látható!) -
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #9387 üzenetére
Meg kell említeni postásnak, hogy hívjon, s ezt Véleményezésben is meg kell írni.
Aztán már hívnak, de persze minden új postásnál el kell játszani. -
Fancy-boy
addikt
válasz
MaxxDamage #9387 üzenetére
Szerintem ez postás függő.
Itt hol telefonálnak kézbesítés előtt, hol nem. ( MPL ) -
Spet
addikt
válasz
MaxxDamage #9385 üzenetére
Legalabb kuld e-mailt. Tiszta XXI. szazad
-
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #9383 üzenetére
Az üres email 21:24-kor biztosan lassú a rendszer.
1 óra eltelte után sikerült elküldeni véleményezés email-t.
Szegény postás ma papírozott, mert okos kütyü másik postás kapta. -
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #9381 üzenetére
-
Spet
addikt
Elméletileg elindult a Posta nyomkövetése belföldi levelekre/csomagokra is. Próbáld meg ellenőrizni merre jár (ha van csomagszámod), vagy érdeklődj a posta ügyfélszolgálatánál.
A postáig nagy eséllyel eljuthat, még a nem megfelelő irányítószámmal is (hacsak nem egy másik megyére/városra mutat).
De mint tudjuk a postánál bármi előfordulhat.
-
rushty
őstag
Adott egy küldemény. Postán maradó.
A cím kitöltve posta rendes címe.
De valójában van ugye külön irányítószáma a "kispostáknak". Nos, nem az a külön irányítószám szerepel a küldeményen.
Hol és ki nem juttatja el a címre? Rálát valaki?
Laikusként nem látok ebben akadályt, hogy a létező címre eljuttassa a területi postás. Aztán mégis valahol bezúzhatják?? -
Flashcash
Közösségépítő
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem a Banggoodrol egy dront. 10 ezrekbe került,Eu priorityvel. Jött ma az e-mail hogy a dpd szállítja. Nagyszüleimhez szoktam rendeltetni mert ők otthon vannak egész nap. Erre ma jött az üzenet hogy sikertelen kézbesítés. Viszont csak ilyen 18:00 òra körül, és még telefonszám se volt feltüntetve. Pedig a Banggoodnál meg van adva Most beírtam egy telefonszamot, illetve hogy hetfőn hozzák. Hát kíváncsi leszek. Másnak is volt már ilyen ?
Nekem magyarországi csomaggal volt hasonlò a dpd-nél. Írták hogy szállítás alatt,majd hogy hibás cím miatt sikertelen kézbesítés. Beírtam nekik ugyan azt a címet újbòl, erre már másnap kihozták a csomagot. -
Papa-Het
aktív tag
-
Papa-Het
aktív tag
Helló,
Az alábbi kérdéssel kapcsolatban fordulok felétek. Hónap elején rendeltem az USA-ból 2db pólót (ugyanazon weboldalról) és a termék 1 hét alatt átért UPS-szel hazánkba, majd azóta a Posta vette kezelésbe (sajnos) a dolgokat. Az alábbi érdekes üzenetre lettem figyelmes a nyomkövetési rendszeren. (lásd képen az utolsó értesítés). 16 óra magasságában voltam a kijelölt posta hivatalban, hogy átvegyem a csomagot amiről nem kaptam ugyan értesítést - meg sem próbálták kézbesíteni ma! ugyanis itthon voltam - és ott a högy közölte velem, hogy ez az LX-szel kezdődő azonosító nem postai azonosító, és nincs náluk. Én ugye mutogattam neki a telefont, hogy a rendszer bizony írja hogy már pedig náluk van. Ő bizonygatta, hogy nem mindig ír igazat a rendszer, és majd jövő héten kézbesítik és kapok róla értesítőt is. Jó oké, elhiszem, ő dolgozik ott. Nekem csak annyi a kérdésem, hol a csomagom? (levélként azonosítja az azonosító alapján, és ha valóban nem postai azonosító, akkor a követőben miért tudom szépen végig követni az egész folyamatot, ugyanis a UPS számokból álló azonosítót használ és a rendelés azonosító sem ez. Bárminemű ötletet, tanácsot elfogadok és szívesen veszek. Nem vámköteles, ugyanis nem lépi át az értékhatárt, az ÁFA megfizetése az
egyelőre, miert ugyan priorityvel jön... amit fizetnem kellene rá, az a 3500 HUF ügyintézés, amit a posta csinált az egyszeri vámkezelési megbízással.
-
gábor-ka
tag
üdv!
Sajnos elég nagy gondjaim akadtak manapság a rendelésekkel. Aliexpressen, és Banggoodon is rendeltem több tételt, kezdve augusztusban, utolsó rendelés szeptember közepe.
Ezek közül egy sem érkezett még meg, kb 5-6 dologról van szó.
Egy akkumulátor pl szeptemberben beérkezett az országba a követés szerint, és se híre, se hamva.Teljesen különböző eladóktól, visszajelzéseket és értékeléseket is figyelembe véve rendeltem mindent, ráadásul 2 évig semmi ilyesmi gond nem volt.
Mi lehet a gond, mit érdemes tenni? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
A Sprinter futárszolgálatnál nem lehet esetleg módosítani valahol a szállítási címet, vagy a szállítási napot ?
-
Szia!
Postán maradóként manapság azért küldünk legtöbbször levelet, mert 2,4cm vastag és vastagabb holmit már csak így küldhetünk el levélként. Tehát igen, így küldhetőek nagyobb dolgok.
Lehet hozzá írni ajánlott szelvényt is igen (azt a zöld fecnit), ebben az esetben nyomon következő lesz a levél.
Egyébként annyiban más csak a címzése egy sima levélhez képest, hogy nem a vevő címével kell megcímezni, hanem a neki megfelő Posta címével és fel kell tüntetni a csomagon, hogy POSTÁN MARADÓ.
Fontos még, hogy a vevő nem kap semmi értesítést sem, amint átvehetővé válik a csomagja.
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Ezer éve nem adtam fel semmit postán, de sajnos most muszáj lesz. Postán maradóra hogy lehet küldeni levelet? Ehhez is ki kell tölteni azt a zöld fecnit? És jól értettem a korábbi HSZ-ekből, hogy postán maradó levél lehet nagyobb is, ugye? (posta szabályzatban azt látom hogy 900mm összesen minden dimenziót figyelembe véve)
Köszi!
-
MaxxDamage
félisten
Magyar honba bekerülvén ennyire lassú lenne a dolog? [kép]
Ezt elnézve, kétlem hogy a héten megkapnám -
Spet
addikt
válasz
MaxxDamage #9351 üzenetére
Ha még Jamaicában dekkol, akkor max jövőhét.
-
rootkiller
őstag
Sziasztok!
Szeretnék feladni 3 teniszütőt az USA-ba. Ez azt jelenti, hogy 72x30x12 lesz a csomag mérete, és 2kg maximum a tömege. Ezt a legolcsóbban szeretném megúszni.
Ami fontos, hogy jó lenne, ha nem jönne vissza mert "megfogták a vámon". Küldtek nekem USA-ból egy darab teniszhúrt nem régen, ingyen adjuk de a postát fizesd akcióban ami 6$ volt, viszont az illető "beszopta", mert a vámról visszaküldték, és küldhette újra.
Köszi!
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek valami tanácsa, hogy felnőtt kerékpárt hogyan, kivel érdemes szállíttatni?
A legtöbb futárszolgálatnál nagyobb, mint a megengedett mérethatár, ha az ott megadott szempontok alapján összeadom a méreteit. -
MaxxDamage
félisten
"Your item departed a transfer airport in JOHN F KENNEDY INTL, NEW YORK, UNITED STATES on October 9, 2019 at 11:20 pm. The item is currently in transit to the destination."
és ide tart jelenleg
"Small Packets First-class Package International Service Budapest 1005 Hungary"
Ott meg tutira eltökölnek vele, meg kevés is az ember gondolom és a cuccok csak gyűlnek és gyűlnek (raklapokon)
-
Spet
addikt
válasz
MaxxDamage #9334 üzenetére
Ha nem tökölnek idehaza, akkor igen.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MaxxDamage #9344 üzenetére
Természetesen vissza kaptam
Gondolom a Jófogás...
-
TaaT
nagyúr
Fancy-boy: Az emberek képesek arra hogy 15perc alatt háromszor meggondolják magukat, soha többet nem jófogásos utánvét.
-
KB. 50*45*25 cm-es csomag méret, kb. 12 kg-os csomagot mivel érdemes feladni Körmendre?
Sajnos ott Foxpost csomagautomata nincs (nekem meg közel lenne, bár a posta sincs messze), bár a házhozszállítás még úgy is csak 2.099 Ft (2.439 utánvéttel) csomagautomatából. Van ennél olcsóbb ajánlat? -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Ez ilyen gyors lenne? (Oct-9-14 a várható érkezése hozzám)
[kép] -
dchard
veterán
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Alis rendelés(19 USD értékben), az ali oldalán ez szerepel:
Airline arrive at destination country
2019-09-30 14:31:00Posta oldalán:
Küldemény előkészítése szállításhoz
2019.09.26. | 19:20 SGSINBVan amikor vámeljárás alá tesznek olyan csomagot is, ami tényleg a vámhatár alatt van?
-
dchard
veterán
Rákerestem a másik topikban, és megkaptam a választ: egyszerűen eltűnnek a csomagok. Amennyire megfigyeltem, alapvetően elektronkai eszközök (telefonok, okos órák stb.) tűntek el, méghozzá pont azután, hogy átadták őket a magyar postának. Szerencsére az én csomagom nem olyasmi, amit egy postai szarka könnyen pénzzé tud tenni, szóval még reménykedem, hogy csak összevárják a csomagokat és nincs tele a konténer. Kivárom az egy hetet, aztán telefonálok.
-
redfox222
csendes tag
1. Emberhiány.
A meglévő emberek szakmai és szellemi
színvonala. Stb....
2.
Sima DHL németben a királyi posta.
DHL Express a futár. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Amit leírtál utvonalat az végig a királyi posták.
Nekem is adtak fel DHL-el lengyelből és feuchttól nem látszott semmi, egyszercsak hozta az MPL.
Feuchtegyébként hírhedt eltünős hely.
Keress rá a külf. rendelések topikban. -
Vmf
csendes tag
Sziasztok!
Aprócska infóra lenne szüksègem.
Mi az oka szombat, vasàrnapot is beleszàmítva 5 nap, mire Pestről Budàra kèzbesítenek egy ajànlott, tèrtivevènyes levelet?
A màsik kèrdèsem: magyar posta nyomkövetési oldalàn mostanàban beírva a küldemènyazonosítót a feladàsi idő stimmel, de a kèzbesítès ideje 2-3 napos eltèrèst mutat a tèrtivevènyen feltüntetett dàtumhoz kèpest, mièrt?
-
dchard
veterán
Én is így jártam. Amerikából jön a cucc:
USPS --> DHL --> DHL --> Magyar posta. Feucht, DE ki scannelték 4 napja, azóta nem jön róla semmi hír. Hiába nézem a DHL vagy a posta tracking oldalán, ugyanazt látom.
N+1-edik alkalom, hogy a postai küldemény 5-7 nap alatt körbeér a világ bármely tájáról (Japán, Kína, USA stb.), majd a magyar postánál tölt heteket/eltűnik.
De azért legyünk boldogak, mert átálltak elektronikus kézbesítési rendszerre....
Remélem csuklik a bárcás örömlány édes anyukájuk....
-
19ati93
senior tag
válasz
Mr.Pentele #9322 üzenetére
Igen végül is ezt írta. Levél is meg lett a minap.
-
19ati93
senior tag
válasz
Mr.Pentele #9322 üzenetére
Oks,köszi
-
19ati93
senior tag
Ajánlott levél esetén a postai nyomkövető ír még ezután mást?
"Küldeményfelvétel megtörtént"
Ez volt 1 napja azóta semmi. Azt tudom hogy csomagok esetén részletesen lehet nyomonkövetni a dolgokat, de leveleknél nem? Esetleg csak ez a posta az ami szimplán lassú?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
RootRulez #9318 üzenetére
Remélhetőleg ez segít neked:
"Elállás esetén a 14 napos időtartamon belül meg is kell érkeznie a visszaküldött terméknek az eladóhoz?Elállás esetén kötelesek vagyunk a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postára adni, vagyis intézkedni az elküldés iránt) a vállalkozásnak. Az tehát nem elvárás, hogy termék vissza is érkezzen a vállalkozáshoz a 14 napon belül."
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Egy összetett problémám akadt, amit elsőre ide írok le.
Na szóval rendeltem egy terméket, aminek a vásárlásától el szerettem volna állni. A webshop levelemre jelezte, semmi probléma, a terméket a kézhezvételt követő 14 napban küldjem vissza hiánytalan csomagolással, tartozékokkal nekik. Ez megtörtént, feladtam nekik szeptember 2-n.Két hét elteltével írtam nekik, hogy mizu, megnézték-e már esetleg elkallódott a számlaszámom, vagy miatt nem jeleztek még felém semmit, se nem utaltak.
Erre a levélre sem jött válasz.
Azóta ismét eltelt két hét, mivel holnap lesz egy hónapja, hogy feladtam a csomit, valami ismeretlen ötlettől vezérelve arra gondoltam rálesek mar a küldemény nyomkövetés-re a posta oldalán. Meglepetésemre az látom, hogy a küldemény 2019.09.03. 02:46-kor „Feldolgozás/szállítás alatt” státuszban volt az Országos Logisztikai Központban. És mai napig az az állapota.
Na szóval mivel ez egy olyan csomag, ami elállásos így túlmegyek a 14 napon vajon még elállhatok-e? Hisz önhibámon kívül késett a csomag. Esetleg lehetséges, hogy magának a csomagnak lába kélt és amiatt nem történt még változás vele majd egy hónap alatt?
Írtam levelet a postának, várom a válaszukat, de gondoltam beírok ide, találkozott-e már valaki hasonlóval...mod: annyira tipikus, hogy egy ilyen "határidős" csomaggal történik gebasz.
-
skt
tag
Sziasztok!
Csütörtökön este feladtak nekem megy csomagot foxpost-al, ma ránéztem és a foxpost raktárban van (2019-09-27 17:40:57) (Csomagod megérkezett központunkba. Hamarosan indul az automatához!). Szerintetek én ma ezt megkapom, és átvehetem az automatában, vagy csak holnap? -
azbest
félisten
válasz
Imilenni #9314 üzenetére
Nem csomag, hanem levél. Valószínűleg helyfüggő, de alapvetően leveles postás esélyesebb. Ha nem fér bele a méretkorlátba, akkor viszont csak ajánlottként veszik fel kivéve, ha postán maradó.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
Ha Postakész buborékos (közepes méretű) borítékban postázok akkor azt a postás hozzá, vagy az MPL-es autóval szállítják ki? -
-
Pahli
tag
válasz
MaxxDamage #9284 üzenetére
1-2 hete ráírtam dhl-re, kiderült, hogy nem is Budapestig megy a csomag, hanem németben adják oda a postának, amit majd talán kihoznak. Nos pont 1 hónapja nincs infóm a csomagról. Amúgy meg mi értelme dhl-el szállíttatni, ha átadják a német postának azért ez WTF szerintem.
-
envagyok
veterán
Németországba mi a legolcsóbb postázási megoldás?
kb 1kg-os kicsi csomagról lenne szó: 15*15*30cm -
Fancy-boy
addikt
válasz
#88315392 #9300 üzenetére
A legkisebb méret ami még feladható:
"A csomagküldemények címzést tartalmazó oldalának, valamint a függő címirat legkisebb mérete: 120x175 mm.
Ha az etikett kisimított állapotban, teljes terjedelmében nem ragasztható fel a csomagra, függő címiratot alkalmazzunk.
Egyes árukra az etikett teljes terjedelmével nem ragasztható fel. Az etikettet olyan módon helyezik az árura, hogy annak leolvasása lehetetlenné válik. Ezekben az esetekben függő címiratot szükséges alkalmazni.
Az MPL Csomagautomatánál történő átvétellel kapcsolatos főbb tudnivalók:
A küldemény legkevesebb 18 x 12 x 1 cm méretű, és maximum 20 kg súlyú lehet."
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- SzoftverPremium.hu
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest