- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Jobb klik a mappán, biztonság. Mit mutat. A fájlokat látod, vagy be sem enged? 2 engedély csoport van ami befolyásolhatja. Van egyszer a fájlrendszer engedélyei és van a hálózati hozzáférés engedélyei.
Max a mesék mappára engedélyezd a teljes guest hozzáférést mind fájl, mind hálózati engedélyekben. -
zolaas
senior tag
Popi c 200 hálózati gondok. Adott 1 másik szobában lévő gép amin meg vannak osztva a mappák, különböző tartalommal. Arról játszok mindent. Érdekes módon az egyik mappából mindíg tud olvasni (torrent mappa, ahová letöltök) a másikból, nem. ( Mesefilmek mappa, amibe átmásolom a rendezett meséket) Le kell vennem a mappáról a megosztást és újra megosztanom, akkor jó lesz vmeddig. Vmi ötlet esetleg?
-
Galahed
senior tag
válasz
Mezga Aladár #388 üzenetére
nem vakit az biztos... De a biztonság kedvéért leragasztottam mindkettő ledet fekete szig. szalaggal...
-
HIJ
őstag
válasz
Mezga Aladár #388 üzenetére
Nálam nem. Volt nekem is egy a210 aminek olyan halovány volt. Sztem az vmi led hiba...
-
Mezga Aladár
veterán
Vten-él mindenkinek halovány a piros led?
-
Mezga Aladár
veterán
Bocs
-
HIJ
őstag
Nem mondom hogy megváltozik a világképed a Vten után, de szerintem jó váltás. De ez még egyszer: pénz- és felhasználás kérdése... Ha kell a BD 3d vagy a 4k, akkor kénytelen vagy cserélni, ha nem akkor lehet hogy nem... Nekem megérte, mert kevesebb kompromisszumot kell kötnöm a Vtennel.
Különbség szvsz csak pozitív irányba van a Vten javára. Természetesen ami az a210 -en megy, az megy itt is csak kicsit pattogósabban. Szerintem a képminőség is jobb... -
HIJ
őstag
Mindenképp! Legalábbis, ha van rá zsé... Én most tettem meg, mert úgy gondoltam, h veszek egy a210 -et az a400 mellé a másodlagos TV -hez, de nem igazán vált be. Régen a200 -am volt és ebből gondoltam, hogy most is megteszi, de sajna nem. Voltak neki olyan kis apró reccenései, ami miatt inkább lecseréltem egy Vtenre.
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Az A210-et érdemes lecserélni VTEN-re?
Igazából tökéletesen működik, csak gondoltam beújítanék, ha érdemes. -
Palika71
őstag
válasz
zsolt501 #373 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Nálam a net wifi-n tud max 40-50 mbit-et. Kábeles összekötéssel max. 60. De ahhoz, hogy kábellel összekössem, át kellene fúrni a födémet, és el kellene pakolni a faltól egy több száz kilós nappali bútort (a pincében mozizok).
Az a baj, hogy 5 mbit/s -al tölt lefele a popi wifin (23 peer -el), miközben ugyanott a laptop tudja az 50-et (szintén 23 peer -el). Ezt a különbséget nem értem, hogy miből fakad.Blaise: Remélem nem terjed el mostanában. Bár, BD iso -kat nem érinti.
-
bifa
csendes tag
Sziasztok,
Biztos ismeritek páran a köv. "problémát" Popcornoknál (A300, 400,). Standby-ban pörgeti a vinyót.
Csak annyi kérdésem lenne, hogy erre nincs semmilyen megoldás még? (Nem azt akarom olvasni, hogy nyomjam hosszan a kikapcsot és akkor leáll :-) )
Valamint, ha nincs megoldás, akkor javasolnátok legalább ilyen kaliberű (vagy jobb) média lejátszót. Lényeg, h passzív hűtésű legyen, a vinyót állítsa le standby-ban és hálózaton (wifi) elérjem a vinyót pc-ről (tudjak letöltést indítani rá).
Köszi. -
Blaise
veterán
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Palika71 #372 üzenetére
Ez normális, mivel a wifi sebessége igen lassú, igen megy a visszaosztás akkor is, de én biztos nem szenvednék vele wifi-n, kábelen sokkal gyorsabb, mert a wifi modul amit adnak hozzá az elméletben 150mbit-es de jó ha 50-60mbit-et tud jó esetben, kábelen viszont ennek a többszörösét is tudja akár.
Letöltés és visszaosztás van alvó módban is, mert ilyenkor nem kapcsol ki a készülék, vagy a videó kimeneteket kapcsolja le.
De meg lehet erről győződni, pl. alvó módban eléred a megosztást (samba). -
Palika71
őstag
Sziasztok, egy kis segítség kellene.
Az A400 wifin kapcsolódik a hálózathoz.
Beledugott SD kártyára települt fel az MNT csomag.
Beállítottam a médiák tárhelyének a rácsatlakoztatott külső HDD-t.
Beállítottam a laptopomon a Transmission GUI-t, és a torrent letöltés meg is indul az A400-on.1. Ilyenkor vajon a külső HDD-re megy a letöltés? (vagy azt valahogy még be kellene állítani?)
2. Nagyon lassú a letöltés. Ha a HDD-t a laptopra rakom ugyanott, akkor azon kb. 5x gyorsabb. Ez normális?
3. Letöltés, és visszaosztás akkor is működik, ha az A400 standby állapotban van?
-
zolaas
senior tag
A c200-ra lehet billentyűzetet tenni?
-
Palika71
őstag
válasz
Mezga Aladár #366 üzenetére
Elolvastam a tesztet róluk a honlapon.
A legjobb:
"Mivel az A-410-zel ellentétben a VTEN nem tartalmaz minőségi DAC-ot, így az analóg hangkimenet átlagos hangot produkál." -
Palika71
őstag
válasz
Mezga Aladár #364 üzenetére
Majd én megmondom a frankót.
Ha kell 4k = VTEN
Ha kell beépített HDD = A410 (inkább A400, mert lényegesen jobb áron van)
Ha kell beépített DAC = A 410 (inkább A400, mert lényegesen jobb áron van)A vetített képben (olvasataim szerint) nincs látható különbség.
Na meg az A4x0 -nak világít a távkapcsolója.Uff, én beszéltem!
-
Mezga Aladár
veterán
Senki nem olvasott tesztet VTEN vs. A-410 témában?
-
Petykó78
tag
Ejj, mindenkinél süt a nap, csak nálam esik az eső?
Direkt ezért nem használok HTPC-t mert nem értek ezekhez a dolgokhoz, erre tessék. Majd este küzdök még vele, remélem megadja magát.
-
Q
senior tag
válasz
Petykó78 #360 üzenetére
Az a210-en a legfrisebb fw legyen, különben nem fogja látni az a300/a4xx típusokkal generált jukebox adatbázist. Nekem 3 pop. van itthon és mindegyik ugyanazt látja. Igaz, hogy 210-em már nincs. Szintén NAS-t használok, és a DVD.ISO-k is mennek. Ahogy előttem írták, nézd át a nas beállításait
-
Petykó78
tag
válasz
zsolt501 #359 üzenetére
Megértem, van olyan Popcorn tulaj, aki azt sem tudja mi az a Jukebox
Simán el van a lista nézettel is.
Sajnos a másik oldalon állok. Már meg szoktam és direkt ezért lett ugyan attól a gyártótól 2 gép azt, hittem ez a része már pikk pakk megy és nem kell kísérletezni. Nyomkodom, hátha történik valami.
Köszi a tanácsokat srácok. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Petykó78 #358 üzenetére
Ez érdekes, ez mindenképp jogosultság problémára utal.
Egyébként és a Jukeboxot hanyagolom, mert csak a bajom volt vele, de aki ragaszkodik hozzá annak egészségéreÉn maradok az alap NFS megosztásnál fájl szinten, és ott ha kell a fájlon nyomok egy info gombot és le tudja kérni a film infót, igaz ez csak egyenként megy, de ellenőrizhetőbb, mert volt hogy a Jukebox rossz infót szedett le a filmhez, és úgy meg találjam meg a listában...
-
Petykó78
tag
válasz
Mezga Aladár #352 üzenetére
Kösz a gyors választ.
Nyomkodtam én bőszen a színes gombokat a NAS video könyvtáron, de visszalépett a Jukebox logóig a főmenübe. Csak a belső HDD-n lévő cuccokra csinálja meg az adatbázist.
Lehet, hogy hálózat beállítási problémák lesznek, mert onna a DVD.ISOt nem játssza le, csak ha átmásolom a belső lemezre.Q
Igen, mindkettőn van Jukebox. Az A210 a belső lemezen lévő cuccokra szépen megcsinálja az adatbázist, de nem látja a korábban A400-al a NAS-ra létrehozottat. -
Petykó78
tag
Sziasztok!
Használ valaki 2db Popcorn lejátszót közös hálózaton? A400, A210 tud közös Jukebox adatbázist használni? A400 már megcsinálta a Jukeboxot NAS-on, erre rá tudom akasztani a 210-est? -
zolaas
senior tag
Adott egy mappa amiben több kis film van, 13 db mkv. Hogy tudom rávenni a popit arra, h folyamatosan lejátsza ezeket?
-
djpundro2
tag
Akkor okes minden es nagyon megbaratkoztam eddig a szappantarto VTEN NEL
agyon tetszik mobilrol es tablettrol is a kezeles .Lenyegeben allandoan kapcsolatban van st by ban az internettel ,mivel mobillal be is birom kapcsolni .
Azt hittem csak kodi jöhet nekem szamitasba ,de ahogy latom eddig nekem megfelelö ,igy hogy a coverkezeles a pc en is megtanultam .Legalabb nem kell attol tartani hogy most jo vagy nem jo a kepminöseg .aVTENN nel biztos jo. -
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
A VTEN tulajokat kérdezném, hogy az alábbi idézet még helytálló, vagy javították már?
A korábbi Popcorn Hour modellekhez képest a VTEN már nem játszik le DVD-ket menüvel együtt, mivel a Sigma Designs ehhez az új processzorhoz már nem biztosítja a szükséges programkódokat, amely a DVD-hez kellene. Ettől függetlenül lejátszható DVD ISO fájl, DVD mappa, vagy USB-s optikai meghajtóba helyezett DVD-lemez is, bár ilyenkor csak az első cím (TITLE) érhető el, és nincs menü (2015. április állapot).
-
djpundro2
tag
Es mindegy hogy fix ip vel vagy auto ip vel alitom be ?nalatok hogy van ?
Es ha kikapcsolod hatul akkor is ha bekapcsolod bemegy az internetbe sajat maga ? -
djpundro2
tag
Ugye masnal is mindeg bekapcsolasnal ujbol kell csatlakoztatni a VTEN t az internethez?
Nalam ha bekapcsolom nem magatol kapcsolodik ,iszonyuan idegesit !Probaltam ugyanazt az ip et hogy kapja a reutertol ,de akkor sem ,csak ha kihuzom es bedugom ujbol a lan kabelt .akkor kapcsolodik automatikussan ,tehat felkell alnom minden alkalommal ha bekapcsolom . -
Galahed
senior tag
-
Palika71
őstag
A jukebox-ot közben megoldottam. Maradt a torrent probléma.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Üzembe helyeztem egy használt A-400-at. Külső HDD-t kötöttem rá háttértárolónak.
A hálózathoz wifin csatlakozik.
Szeretnék rá torrent klienst telepíteni, és szeretném rátenni (?), használni a jukebox funkcióját.
Optimista módon azt hittem, hogy belépek az App Store-ba, és letöltöm az alkalmazásokat. Na de ott semmi ilyet nem találtam.
Nagyon örülnék, ha valaki venné a fáradságot, és kiképezne ezekből a dolgokból.
KÖSZI!(A Beállítások, Karbantartásnál találta egy olyan részt, ami feltelepítene különböző szerver programokat, és torrent klienset is, de az le akarja előbb formázni a külső HDD-met.
Így gondolom, hogy nem ott kell.)
-
djpundro2
tag
válasz
Mezga Aladár #330 üzenetére
meglett köszi .de en ezt a NMJ tollboxot nem valami egyszerünek talalom ,vagy is elsem tudom vele kezdeni .
Van valami leiras valahol ?bar nemet vagy magyar nyelven? -
-
c4
őstag
válasz
djpundro2 #326 üzenetére
Azt nem tudom, hogy te mit látsz vagy érzékelsz, de a bt.709-es színtérkimeneted a teljes RGB színvisszaadást támogatja. Az UHD-hez a rec 2020 is elérhető lesz. Itt a leírás hozzá.
Az nmj toolboxot passzolom.
-
Galahed
senior tag
válasz
Mezga Aladár #318 üzenetére
Ha 4K akkor Vten, mert az A-4xx tudomásom szerint nem játszik le 4K-t...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #318 üzenetére
Úgy már kicsit közelebb lehetsz a valósághoz, de egy kijelző kalibrálás sem árt előtte, mert ugye ez is kihat a látványra.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #316 üzenetére
Maradjunk annyiban marketing, mert lehet bűvészkedni a kép javító algoritmusokkal, de az nem lesz az eredeti.
Ahoz hogy tudjuk milyen volt az eredeti kép amit a filmes cég kitalált azt nem egyszerű megtudni, és a képpel minden bűvészkedés szerintem a marketing része. -
Galahed
senior tag
válasz
Mezga Aladár #313 üzenetére
Pl a popcornhour.hu de az meg ugye lehet propaganda is. Azt állítja, hogy egy hajszálnyival jobb a Vten.
-
Mezga Aladár
veterán
Vten vs a4x0, hasonlította össze valaki kép/hang minőségre?
-
allein
addikt
Szevasztok. Eladó sorba került az A-410-es Popcorn, ha valakit érdekel írjon rám.
-
djpundro2
tag
Lehet nem ide tartozik de biztossan hasznaltok ilyent is hogy Soundbar.
eladom mert nagy komplett ra tertem at,ha valakit erdekelne irjon .soundbar-sony-ht-ct780
[link] -
g@bo
nagyúr
én az a400 nál nem éreztem hogy dualcore lett volna a cucc, sőt azt sem, hogy mitől volt egy a400 80k és egy a410 100e huf.
eladtam az a400-at a francba és vettem gombokért / negyedár/ egy wdtv live streaming lejátszót.
mondjuk lehet a vtenre ráállok, ha nem 66k lesz újonnan hanem max 40, többet miért érne?
/jó lenne 3d és x265 lejátszás/ -
Galahed
senior tag
Tulajdonképpen a Sigma chipkészlet gyártója tehet róla (Sigma SDK hiányos és nem bocsájtja a Popcorn-Syabas rendelkezésére), hogy a Syabas nem tud időben normális FW-t kiadni., egyszerüen képtelenség enélkül jót összehozni.
Nemigazán találtam bug-ot, talán egyszer fagyott le (és nem is film közben). Mondjuk nálam annyi a dolga, hogy letöltött filmeket , sorozatokat (napi 1-2 db-ot HD- ben) megnézzem. Ezenkivül az NMJ -t tartom rajta karban, azt is szgépről a toolbox segítségével. (iMAC-paralel- NMJToolbox v2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged