Új hozzászólás Aktív témák
-
nec6610
csendes tag
Szevasztok, rokonoknál van egy A400-as popcorn, Telneten belépve láttam, hogy standard linux, 100 éves kernel, semmi csomagkezelő, esetleg wget, meg ha valami egyszerűbb szoftver make-el lehetne fordítani.
Valaki találkozott-e már bármilyen custom firmware-el, amivel valamilyen frissebb kiadású linux van az ebben futó ARM-re fordítva?
Valahogy meg akarom neki oldani, hogy manual frissítsek rajta, meg új szolgáltatásokat tegyek fel, de a 100éves kernel nem sok szabadságot enged..
Az a bajom, hogy nem akarok sok időt elégetni erre, ha nincs ötlet, akkor raspberryből csinálok neki egy sokkal modernebbet, de nem akartam elengedni olyan könnyen.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
válasz nec6610 #1403 üzenetére
Nincs hozzá semmi. Egy orosz fw fejlesztéséről tudtam még 2-3 éve, de volt akinek soha többé nem bootolt így aztán nem raktam fel. Azóta meg már mi történt azzal a csapattal. Amúgy meg mi az ami nem megy az A400-al amire szükséged lenne? Ok H265-öt nem viszi, de más problémáról nem tudok. (nekem A500 van szóval nem vagyok annyira jártas a 400-as problémáival kapcsolatban.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
sad_Vamp
őstag
-
kigyi_23
addikt
-
nec6610
csendes tag
válasz kigyi_23 #1404 üzenetére
Szia,
Van egy jo hardver amin simán lehetne plex szervert, vagy streaming szolgáltatók klienseit futtatni.
Lehetne mondjuk ha van norlális linux hozzá, homebridge és/vagy HomeAssistant központot csinálni belőle.
Lehetőség millió, ha van egy friss linuxod hozzá.
Azóta a találtam egy ilyen projektet https://github.com/RobertCNelson/linux-dev, amiben ez a proci is szerepeltetve van. Megpróbálom majd a jövő héten lebuildelni, ha megy valami, akkor visszajelzek.
Közben nézem, hogy 0,5GB RAM van benne, az pedig, hogy mindent IS tudjon egyszerre lehetetlen, de az egyik feladatot csak megtudja oldani. -
hencoooo
csendes tag
válasz KalauzImre #1408 üzenetére
Hello!
Ment üzenetben.
Üdv.
"Én Toydari vagyok, rám nem hatnak az elmetrükkök, rám csak a PÉNZ hat! Ha nincs pénz, nincs árú, nincs üzlet!" (Watto, Star Wars)
-
Asrach
tag
Sziasztok!
Adott egy A410 lejátszó, mostanában elég sokszor előfordul az hogy elindítok egy filmet majd egyszerűen nincs hang.
legutóbb a Avatar.The.Way.of.Water.2022.1080p.MA.WEB-DL.DD+5.1.Athmos.H264.Hun-No1.mkv okozott neki problémát.Próbáltam már többféle firmware-t is használni de nem jártam sikerrel.
-
hencoooo
csendes tag
Szia!
Milyen kimeneten át küldöd ki a hangot?
Nekem is volt már hasonló tapasztalatom, bár a pontos szituációra nem emlékszem, de kipróbáltam mondjuk hdmi helyett optikait, és akkor ment. Nekem A500-am van. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de talán a kábel vagy a kimenet típusa/ verziója a szűk keresztmetszet és az nem tudja ezt az adatfolyamot kezelni?Ez csak egy gondolat. Azért próbáld ki, ha van rá lehetőséged, sokat nem veszíthetsz.
Üdv.
"Én Toydari vagyok, rám nem hatnak az elmetrükkök, rám csak a PÉNZ hat! Ha nincs pénz, nincs árú, nincs üzlet!" (Watto, Star Wars)
-
Q
senior tag
Ha a hangot feldolgozás nélkül küldöd ki HM erősítőre, akkor szólnia kell. Atmos-nak is. Ha az A410-nek kellene dekódolnia, akkor lehetnek ilyen gondok, annak ellenére, hogy elvileg kódol DD+-t, gyakorlatban nem mindig sikerül neki. Optikai kimenetet sosem használtam, csak HDMI-ről tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Runco LS5
-
aty-73
aktív tag
válasz kigyi_23 #1395 üzenetére
Szorry a szünetért!
Visszatértem!!!
Tesztnek töltöttem le a szóban forgó filmeket, nem saját szórakoztatásomra.
Mint ahogy most is tettem az Avatar.The.Way.of.Water.2022.1080p.MA.WEB-DL.DD+5.1 Atmos.H.264.HuN-No1 release-t.
A helyzet változatlan a pecakúránál, de majd cserélek SSD-t és azzal is tesztelem.
Audiophile, Euro-Italo Disco
-
aty-73
aktív tag
-
bacinus
csendes tag
pont azért írtam, én tudok róla nyilatkozni.
így másnak nem kell kipróbálni. dekódolással kell lebutítani hogy optikain átmenjen.
és pont olyan jó lesz a hang, mint amilyen a kolléga sztereó rca-ján átmegy :-)igen, kár érte, kimagaslóan jó képminőséggel rendelkeztek ezek a lejátszók.
-
MAFLALA
csendes tag
Hello Mindenki ...Panasonic tx-p42c10e + popcorn Hour a 400 dolby digital plust nem akarja megszólaltatni. Tudnátok segíteni? Más tv-n működik..
Előre is köszi -
MAFLALA
csendes tag
-
xandus
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene. Popcorn C300. Mi lenne az ideális video beállítás nála? Blu-ray és DVD is van vegyesen. Néha a DVD képet eldobja. A hang megy tovább a kép egy másodpercre megszakad. Előre is köszi a választ.
-
kigyi_23
addikt
Szia!
Nem ismerem a C300-at, de A210, A400 és A500 is ugyanarra volt kényes ilyen esetben, hogy a winyó ami benne volt nem tudta valamiért ellátni adattal. Nyilván DVD esetén nem lehet valami nagy az átviteli sebesség igény, de nézd meg másik adattárolóról, ha van rá lehetőséged. Ha hálózatról megy akkor pedig ott keresném a problémát nem az egység beállításaiban, mert ezzel el kell bánnia mindenféle beállítás nélkül is. Már az A210 is vitte a BD lemezeket is gond nélkül nemhogy a DVD-t, pedig az lényegesen gyengébb hw volt annakidején.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kigyi_23
addikt
Teljes reset esetleg volt már? Tudom gáz, de ez nem normális működés ezeknek a lejátszóknak a BD50-es lemez lejátszása sem okozhat megterhelést azt is kisujjból tudnia kell SSD-ről meg főleg. HDMI kábel is okozhat szinkron problémát a hang és kép között bár ritka, de volt rá példa más lejátszóknál.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
repro
tag
Sztok!
Külső meghajtót szeretnék használni. MS-DOS (FAT 32)-re van formázva. Sajnos hiába dugom össze nem látja a rajta lévő filmeket.
Ha NTFS-re van formázva akkor jó. Ezzel viszont a SMART TV nem látja.
Van rá valami ötletetek, hogy mindkettő lássa?
Előre is köszönöm -
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy esetleg létezik e CFW a popcornokra?
Van itthon egy a410es és egy régebbi, amit zenehalgatásra használok, de jo lenne ha egy kicsit fel lehetne frissiteni.
Köszönöm -
Massoud
csendes tag
Sziasztok!
Már a második V-Ten lejátszom hal meg ( újraindulgat, lefagy, sötét képernyő stb) van valaki aki ezeket javítgatja sikeresen? Utálom az Androidos lejátszókat, nem akarok száz eres új lejátszót venni, esetleg próbáljak egy használt A500-at? -
Massoud
csendes tag
Nem is vállalták el.
Potyára mentem ki Érdre. -
Massoud
csendes tag
Na de ma, felcsillant a remény, vettem 5000 Ft- ért egy 410- est, meg egy Dune HD TV W 301- et .
Nagyon szép állapotban van mindkettő, remélem így már nem kísértenek az andoidos vacakok. -
Gemini1
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Popcorn A410 lejátszó,melyben Western Black Caviár 1TB-os winyó a háttértár
melyről többnyire zenét hallgatok,külső DAC segítségével.
Kérdezném,hogy 1 SSD-re cserélve minőségjavulás elérhető lenne?
Az SSD a winyó helyett lenne a lejátszóba beépítve.
A segítséget előre is köszönöm -
maccogo
friss újonc
Boldog új évet kívánok!
Segítséget kérek.
Nem vagyok számítógép guru, csak a mindennapokhoz szükséges irodai alkalmazásokat ismerem.
Most lettem gazdája egy Popcorn Hour A-210-es lejátszónak.
Eddig asztali gépen töltöttem le torrentes oldalakról filmeket, amiket kimásoltam pendrive-ra és bedugva a TV USB csatlakozójába néztem meg.
Valaki le tudná ékes magyar szavakkal (kihagyva az angol rövidítéseket és a szakszavakat megmagyarázva) írni, hogy hogyan érjem el, hogy a lejátszón keresztül letöltsek filmeket mondjuk egy jelszóval védett torrentes oldalról (pl. nCore). a saját beépített vinyójára és onnan meg tudjam nézni a TV-n? Nincs házimozi rendszerem, egy egyszerű LCD tévém van, amit HDMI kábellel tudok rákötni a lejátszóra.
A lejátszóba nem volt merev lemez amikor megkaptam, most rendeltem egy SSD-t, ami a közeljövőben megérkezik és be tudom rakni.
Kell-e letölteni hozzá valamit? Amit letöltöttem azt hogyan telepítsem a lejátszóra?
Egyáltalán hogyan kezdjek hozzá?
Köszönöm előre is a megértő segítségeteket. -
wartburg1111
újonc
Sziasztok!
Van egy ezeréves, de tökéletesen működő Popcorn Hour C-200 mediaboxom.
Most rájöttem, szükségem lenne egy andoidos file browser távirányító appra, zenehallgatáshoz, h ne kelljen átrohangálni a másik szobába a mediaboxhoz egy-egy szám kiválasztásához és elindításához. (a mediabox erősítőre/hangszóróra van kötve, tehát nem androidon szeretném magát a zenét lejátszani).
A Google Play-en én ezt az appot találtam: https://play.google.com/store/search?q=popcorn+hour+remote&c=apps&hl=en
A távirányító funkció maga működik, de a file browser nem, vagyis csak a mediabox melletti TV-n látom magát a fájlokat.
Az app leírása szerint a browserhez telepítenem kellene egy Ilink applikációt + egy PloNK.csi applikációt is. Előbbit sehol sem találom, utóbbit a leírás szerint megpróbáltam telepíteni az NMT Community Installer keretrendszerrel, sikertelenül.
Nem ragaszkodom ehhez az andoidos apphoz, havalakinek van erre működő megoldása, nagyon örülnék neki.
Köszönöm előre is!
-
zozjuh
újonc
válasz wartburg1111 #1442 üzenetére
Üdv!
"Na remote popcornhour" amit keresel.
Régebben rajta volt a Play áruházon is, de nemrég eltávolították,
Google valami máshol meg lehet találni az apk -t.
Üdv z. -
OliMac
csendes tag
Üdv!
Van 10 éve egy A-410-esem, most tettem bele egy új diszket. Úgy rémlett, hogy ilyenkor a Popi majd megformázza, de nem találtam ilyen menüpontot és ő sem kezdeményezte. Én meg már nem emlékszem, mit és hogyan csináltam egyszer anno 10 évvel ezelőtt, így rákerestem itt is és gugliztam is persze, de nem lett meg a megfejtés.
Ebben kérnék segítséget, előre is köszi. -
OliMac
csendes tag
Még annyi adalék, hogy az új diszk egy 4TB-os Seagate Ironwolf, ami a Popi bekapcsolásakor rögtön mindig 9 beep-szerű hangot ad (?!), utána csendben van teljesen, nem pörög fel (asztali gépben tökéletesen működik amúgy). A Popi bootolása után "SATA_DISK_A(null) loaded" felirat jelenik meg.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Csupán időtöltésnek, nem használatra be akartok üzemelni egy Popbox V8-at., kaptam ajándékba, van pár régi lejátszóm, gondoltam ez is elfér.
Azonban valamiért nem akar elindulni., A logo bejön, kiírja hogy Loading, és kb 10 mp után lekapcsolja a kijelzőt és semmi. Próbáltam resetelni, semmi.
Lehet ezekre fw-t rakni valahogy? Nem találtam már nagyon sok mindent róla, igazából lehet meg sem éri a fáradtságot -
attiss66
senior tag
Sziasztok! Egy Popcorn Hour A-410-re hány terrabájtos külső winchestert lehet rákötni, amit elbír gond nélkül?/ atápja tuningolt Xbox360
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz arcitec #1449 üzenetére
Voltaképpen az A-410-nek elvileg tudnia kéne, amit az A-400 tud. De azért is kérdeztem, mert sokat olvasgattam ebben a topikban és valaki azt írta, hogy 4TB-os külső winchestert nem vitte neki az A-410 ezért inkább 2db 2TB-ost vett hozzá. Na, most, hogy ez csak nála nyüglődött e úgy valamiért! passz. Semmi gond nem volt a 6TB-os külsővel? A tied milyen márka és mit javasolnál, esetleg linkkel. A WD-ről jókat olvastam. Jelenleg is, a vett A-410-hez tartozó belső vinyó, 1 TB-os, WD márka.
[ Szerkesztve ]
-
-
attiss66
senior tag
válasz arcitec #1452 üzenetére
És miért ezt vennéd a médialejátszóhoz? Mert általában ezt ismerik az emberek, amit én linkeltem. Erről még nem is hallottam, amit te linkeltél. A külső házba pakoláshoz kell valami szaktudás? Még jó, hogy megkérdeztem és nem futottam bele az általam talált vásárlásába.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
A Popcorn Hour A-410 lejátszóm jelenleg lcd tv-hez van kapcsolva. A menüben a HDMI van kiválasztva, HDMI-n megy át a kép és hang. Viszont amikor majd a házimozi rendszeremhez akarom majd csatlakoztatni dig.koax-on fog menni a hang az HM erősítőbe. Ezzel a beállítással át fog menni a hang, vagy valamit át kell majd állítani? mert a menüben koax opciót nem látok.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz attiss66 #1456 üzenetére
Az A-410 HDMI-n keresztül megy az erősítőbe. Az erősítőből szintén HDMI a tv-be.
Semmi koax nem kell az. Az A-410-be meg USB kábel kell a külső HDD-hez.
Kész ennyi, meg talán némi beállítás az erősítőn. Miféle az erősítő?
Gondolom min 5.x hangfal felállás az van.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz attiss66 #1458 üzenetére
Ajaj. Egy újabb erősítő jobb lenne. De ahogy írod elvileg működnie kellene, bár az "új"
hang formátumokat nem fogod tudni, csak sima, 5.1. Még talán az erősítőn nézz
koax-ra beállítást. Tudod tesztelni, tölts le teszt videókat pendrive-ról meg tudod hajtani.
A lényeg max ntfs-re legyen a formázás.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
attiss66
senior tag
válasz arcitec #1459 üzenetére
"Még talán az erősítőn nézz koax-ra beállítást"
ott minek nézzek?! a lejátszón kell nézni. Az erősítőn ott van a koax.-bemenet, csak rácsatlakoztatom a lejátszó koax kimenetére, és megvan a kapcsolat . Eddig is úgy volt a Himedia Q10pro koax kimenetét összekötöttem az erősítő koax bemenetével egy digitális koax kábellel és vitte a jelet, mint állat. Mondtam ezt a számtech-es haveronak , ő azt mondta, hogy az alapból viszi a jelet a koax.-on keresztül.
Merthogy itt az volt a kérdés, hogy a médialejátszón mit kell állítani, hogy a koax-on vigye a jelet. At erősítőn ott a koax bemenet, csak össze kell kapcsolni.
Jó ez az erősítő. Na persze az újabb formációkat nem tudja, de amit tud azt nagyon tudja, nekem elég DD és DTS. Én 80e-ért vettem tavaly a Denon AVC-A11SR-t. Most néztem, kb 150-200e közt van általánosságban, de találtam egy 260e-est és egy 560e-est is/azt írja róla, hogy 2021-ig be volt csomagolva, tehát majdnem új. Én el vagyok vele, brutáljól szól.
Igen, mindig NTFS-re van formázva minden, a pendrive-ok is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Futás, futópályák
- Autós topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- ARCTIC Alpine 23 CO léghűtés
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X OC WHITE 12GB GDDR6X 192bit, Alza Garancia 2027.07.11-ig.
- 12-13"-os üzleti laptopok számlával, garanciával eladóak! HP, Dell, Lenovo
- 14"-os üzleti laptopok számlával, garanciával! Dell, Lenovo, HP
- 15,6"-os üzleti laptopok eladó számlával, garanciával! HP, Dell
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest