Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldrah
aktív tag
[kép]
Ezt látta már más is? Mikor jött ilyen a gyári kepszerkesztohoz? :0Szerk:
Ez megvolt eddig is, csak nem értem most miért kellett ujra letölteni 🫤 -
wolf88
aktív tag
DPD szerint délután már nálam lesz a kicsike. Várom nagyon:!!!!
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok.
Bootloader nyitást jelenleg hogyan kell csinálni Poco x6 pro-n? Az indiai youtube videók teljesen össze zavarnak.
(Xiaomi.eu romot szeretnék rá tenni) -
kbyte1024
veterán
válasz
Szállító76 #1192 üzenetére
Értem persze, de attól mert nem jelzi még működhet. Erre akartam utalni. Bár most hogy átvette a Voda ki tudja mit mokoltak....
-
Szállító76
tag
Már bocsi de nem az a lényeg hogy ki írja, hanem hogy működjön.
Remélem hogy nem, fontos lenne beszélgetés közben a net -
teleahocipöm
senior tag
válasz
Szállító76 #1187 üzenetére
Nekem ugyan Hua P30 van Digi kártyával, de egy hete szembesültem vele, hogy már nem működik a Volte, attól tartok a Digi mókolhatott valamit.
-
kbyte1024
veterán
válasz
Szállító76 #1189 üzenetére
Próbáld ki másik tárcsázót. A true phone az ki írja ha hivsz valakit.
-
Szállító76
tag
Már mindet kipróbáltam de semmi
-
kbyte1024
veterán
válasz
Szállító76 #1187 üzenetére
Előző Pocokban működött,itt is fog.
-
Szállító76
tag
Sziasztok
Aki Digis kártyát használ annak működik a Volte?
X3 - ról váltottam abban működött. -
GoodSpeed
addikt
Ez érdekes:
A54
Poco X6 Pro 5G:
Alig gyorsabb PCmark tesztben. Mintha ez valahol említve is lett volna. -
GoodSpeed
addikt
válasz
Alarikman #1184 üzenetére
Ezért éri meg olyan magyar boltból venni, ahol nem 160K, ugyanakkor országos üzlethálózattal is rendelkezik, ad hivatalos számlát, bolti garanciajegyet és 12 helyett 24 hónap garanciát.
Ilyenből most speciel egy van az országban, én is tőlük vettem. Nekem megérte a felárat . -
teleahocipöm
senior tag
válasz
Alarikman #1174 üzenetére
Csak személyesen átvétellel vennék, de itt nem lehet, és elég a rossznak látszik a cég kommunikációja a vásárlókkal. Inkább hanyagolnám. Aliexpress is lehetőség, de már megégettem magam velük és ilyen nagy összegű vásárlásnál hatványozottan nagy kockázat a hiányzó vevővédelem.
-
hthtamas717
csendes tag
Üdvözlet!
Megosztanék egy tippet. Fórumba nem olvastam erről.
PX6 pro váltja a galaxy s10 e telefont.
Samsung S10E n sincs sajnos led eseményjelző,
viszont a kisegitő lehetőségek alatt beállíthato adott eseményeknek az ismétlődő jelzés megoldoldható kijelző villogással vagy cam leddel.
Ox alatt ilyesmi beállítható?
Bocsi ha off téma. -
lowzor
veterán
Aki teheti a 12 gigást vegye, mert érezhetően jobb rajta a multitasking.
Én 8/256-os X6 Pro-t cseréltem cseréltem 12/512-es F6-ra.
A ram használat úgy, hogy csak az általam használt appok vannak nyitva: -
Alarikman
senior tag
Xre.hu -t ismeritek? Én már vettem onnan telefont. És minden rendben volt. Persze garanciás dolgom még nem volt velük. De EU-s teljes csomagot kaptam. Náluk elég olcsó az X6 pro: link
-
GoodSpeed
addikt
válasz
teleahocipöm #1170 üzenetére
Pedig:
-
teleahocipöm
senior tag
Hát sajna a FirstPhone-nál nem kapható, el tudom indítani a rendelés, de a telefonok közt nem található egyáltalán Poco.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
negyven2 #1168 üzenetére
Amikor megvásároltam egyből le teszteltem, és ugyanilyen eredmények születtek. Viszont a cikkben itt a Mobilarenan is 8/256-osnál 1.4 millió jött ki. Azóta a mai napig nem teszteltem ma viszont duplán, és ugyanúgy 1.2 millió körül alakult. Magam sem értem.
Mondjuk A54-et is így veri.😁
Szerk: ja egyszer kevesebb pontszám jött ki teljesítmény módban kicsivel mint kiegyensúlyozott módban.kicsit melegedett.😁
Majdnem 3x. -
GoodSpeed
addikt
Kiegyensúlyozott mód:
Teljesítmény mód:
-
negyven2
veterán
válasz
GoodSpeed #1162 üzenetére
Amúgy elvileg nem az elhasználódat miatt ajánlják a kikapcsolást, hanem mert egyrészt akkora gyorsulás (még UFS 4.0 mellet se) nem add... másrészt meg sok app esetében gondot okoz. Állítólag ezen is dolgozott a Xiaomi HyperOS 2.0-ban, és már nem lesz vele annyi gond (pluszban HyperOS 2-ben már 16GB is lehet ez a virtuális memória).
-
negyven2
veterán
Nos, úgy néz ki, hogy az AI funkciókat nem fogja megkapni a HyperOS global kiadása (ez várható volt mondjuk).
Hyperos 2024 - Xiaomi Global -
kbyte1024
veterán
Üdv. Tényleg annyira frankó ez a teló????????
-
Baloo27
aktív tag
-
ginola
addikt
Sziasztok, aliexpressen melyik az ajánlott store, ha 12 gigás sárgát szeretnék ajándékba venni?
-
GoodSpeed
addikt
válasz
teleahocipöm #1140 üzenetére
Persze, megértelek, én is egyből megnéztem. Azóta már fizettem is vele pl vele egyenlítettem ki a Segway-Ninebot G30 Max II rollerem árát is.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
teleahocipöm #1138 üzenetére
Tőlük vettem én is.
1. Megbízható, országos üzlethálózatuk van.
2. Van benne NFC. -
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! X6 Pro -t terveztem megvenni, FirstPhone oldalán láttam a legkedvezőbb áron, de nem tudom mennyire megbízható a bolt. Ráadásul az oldalon nem jelzik van-e NFC, globál vagy más verzió-e.
-
GoodSpeed
addikt
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
negyven2 #1127 üzenetére
én az x3 nfc-nél megbántam ,hogy 64Gb-ot választottam, azóta talán minden több helyet is foglal ,de szerény véleményem szerint ez az 512gb meg már túlzó azért
Egyébként aki telefonon játszik mivel nyomja? Cod,pubg stb.-n kívül? Mert én még normális játékot nem láttam telefonra, pedig lenni mi meghajtaná. -
Alarikman
senior tag
válasz
negyven2 #1127 üzenetére
A memóriához annyit fűznék hozzá, hogy van ez a "memóriabővítmény" nevű dolog amit egyből kikapcsoltam, hogy ne fárassza a NAND-ot(12 GB-nál tök felesleges). Na majd ha kevés lesz az a 8 GB RAM X év múlva neked, akkor bekapcsolod, és voila!
UFS 4.0-val szerintem már kezd értelme lenni. Ugyanis veszett gyors a tárhely. De persze egy nagyságrenddel lassabb mint a RAM.
Utána olvastam, és igazából egy átmeneti tárhelynek használja, a régebbi adatokat írja oda, amit nem kell sűrűn olvasni/írni. Tehát egy szofisztikált "page file". -
negyven2
veterán
válasz
GoodSpeed #1129 üzenetére
Nos nem tudom, hogy ez tényleg valós-e (elvileg ez a Xiaomi alapító és CEO Twitter acc-ja), de ezen lista alapján a HyperOS 2 (az Android 15-el együtt) még ebben a hónapban megkaphatja a Poco X6 Pro is (legalábbis a Global kiadások)...
Lei Jun on X: "Here’s the rollout plan. https://t.co/nD3SOsqngr"
Az mondjuk nekem fura volt, hogy valamiért nekem le volt tiltva ez az acc, de még a Xiaomi twitter acc-ja is...
-
Az Android Autó megy normálisan? Faternak esedékes már a csere, ezt a készüléket néztem ki.
De nagyon fontos az AA, sokat használja.
Korábbi Xiaomik esetén rendszerint probléma volt az AA működése, mi a helyzet manapság? -
GoodSpeed
addikt
válasz
negyven2 #1128 üzenetére
Amúgy a HyperOS 2.0 bemutató alapján, ezt a készüléket (pontosabban a Redmi K70E alapján) a Xiaomi flagship készüléknek tartja, és az elsők között kapja meg (legalábbis a K70E) szinte az összes új funkciót a HyperOS 2-ből (köztük az AI dolgokat) ebben a hónapban!
Nos,igen, attól mert már van 9300 Ultra is, még flagship, ahogyan mondjuk egy S23 is az, attól mert már van S24. A 8300 Ultra tavaly év végén debütált, még egy éves sincs.
Ráadásul az AI-ról szól már minden. Most pl az a helyzet, hogy az A54 tudja a Circle tó Search AI funkciót, a POCO X6 PRO 5G meg még nem, de várhatóan az lesz,hogy fordulni fog a helyzet, olyan AI funkciókat is meg fogunk kapni amiket még jó eséllyel nemhogy az A54, de még az A55-sem! Az A56-ban már lesz NPU de sokkal gyengébb SoC-ról van szó mint amilyen a MediaTek Dimensity 8300 Ultra.És ha már frissítés... nekem augusztus óta minden hónapban jött rá update... igaz eddig ezek csak a havi Google Security update-ek voltak (meg a Play Update-ek). Ugyanis a HyperOS-el a Xiaomi bevezette azt, hogy nem 90 naponta, hanem havonta adja a frissítést, és a HyperOS 2-vel elvileg még ezen is gyorsítani akar.
Pont írni akartam, hogy a 90 napos frissítésekkel is spórolnak, de ezek szerint pozitív irányba mozdultak el. Ez remek hír!
-
negyven2
veterán
válasz
GoodSpeed #1126 üzenetére
Optimalizált van nekem is bekapcsolva a kezdetek óta (augusztus),. de ezt a dolgot csak szeptemberben érkezett (augusztusi) biztonsági frissítés óta csinálja. Amúgy változó, de én alapvetően úgy töltöm, hogy lefekvés előtt feltöltöm max-ra majd ha nem felejtem el akkor lehúzom. És reggelre általában 3-5%- a merülési arány (ez az első hónapban még 1-2% volt).
Amúgy a HyperOS 2.0 bemutató alapján, ezt a készüléket (pontosabban a Redmi K70E alapján) a Xiaomi flagship készüléknek tartja, és az elsők között kapja meg (legalábbis a K70E) szinte az összes új funkciót a HyperOS 2-ből (köztük az AI dolgokat) ebben a hónapban!
És ha már frissítés... nekem augusztus óta minden hónapban jött rá update... igaz eddig ezek csak a havi Google Security update-ek voltak (meg a Play Update-ek). Ugyanis a HyperOS-el a Xiaomi bevezette azt, hogy nem 90 naponta, hanem havonta adja a frissítést, és a HyperOS 2-vel elvileg még ezen is gyorsítani akar. -
negyven2
veterán
válasz
Ramoskaa #1125 üzenetére
Igen még az is... de most alávetően arról van szó kinek mi elég. Nekem ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor írhatnám azt is, hogy ennek a telefonnak a tudása talán még sok is (de valójában nem). Fényképezni, videózni sem szoktam, ahogy játszani se (max. GeForce Now és Xbox Remote Play/Cloud Gaming.
És igen, lehet pár év múlva bánni fogom, hogy nem a 12/512-es kiadást vettem (sőt lehet, hogy tudat alatt kezdetek óta bánom). De mint írtam, nekem a power dolgokra ott az iPad (telefon nem kell tőlük, de tabletben csak őket használom), és telefonra eddig (fogjuk rá nagy vonalakban), nagy részt megfelelt a Redmi 6 is már megjelenéskor elavultnak számító tudása is (ez se teljesen igaz, de amire nekem kellett azt tudta, és kiszolgálta... csak sajnos az akkuja már nagyon keveset bírt a végére).
-
GoodSpeed
addikt
válasz
negyven2 #1124 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy ilyen erős hardvernél pazarlás nem addig támogatni mint a Samsung. Erre a Mediatek Dimensity 8300 Ultrára ha azt mondja egy gyártó, hogy vállal 6+1 év szoftveres támogatást - aminél igazából rendszererőforrás-igény szempontjából csak a 6 év a lényeges, mert addig kap új Android főverziót, utána már az utolsó főverziót foltozzák - fel sem merül az emberben, hogy ne birkózna meg vele. Sőt, ugyanúgy, szaggatásmentesen kell tudnia futtatni.
Viszont. Még 2012-2013-ban volt, hogy a Nexus 7 2012 azért nem kapta meg az újabb Android főverziót, mert már volt valami hardveres követelmény benne (az új Androidban), ami biztonsági jellegű volt, és azt már nem tudta megugrani. A másiok része az volt, hogy az Nvidia Tegrával a licencük nem szólt olyan hosszú időintervallumra.
Na most ugye Androidos világban, saját CPU-t gyárt a Samsung az Exynosokkal, ott ilyen gond nincs. Régen így volt a Huawei is a Kirinnel, de az már az Androidról is leszorult. A Samsungnál is látszik, hogy távolodni akar a Qualcommtól és a Mediatektől is, és lehet az is az oka, hogy nem akarnak ennyire hosszú időre Supportot nyújtani. Abból nekik ugyanis nincs hasznuk, hogy még 7 év múlva is röhögve használjuk.
A lényegesen drágább Xiaomi 14T is ezt használja. Pedig az mostanában jelent meg:
Compare Xiaomi Poco X6 Pro vs. Xiaomi 14T - GSMArena.comSmartphones with Mediatek Dimensity 8300 processor
Mediatek Dimensity 8300 Mobile Phones Price List 2024 | SmartprixAmi a RAM mennyiséget illeti. A 8300 Ultrában is van potenciál az AI funkciókra. Ezek minden platformon, még az almáéknél is, igencsak RAM igényesek.
MediaTek Dimensity 8300 Ultra rendelkezik NPU (Neural Processing Unit) egységgel, amely a MediaTek APU 7802. Ez az egység felelős a mesterséges intelligencia (AI) feladatok gyors és hatékony végrehajtásáért, beleértve a generatív AI-t és más AI-alapú alkalmazásokat.
Töltés: nem próbáltad még az optimalizálást kikapcsolni esetleg? Speciel ezen filózom, hogy mikor járok jobban
-
negyven2
veterán
válasz
GoodSpeed #1121 üzenetére
Túlfogalmaztam sajnos. A mondandóm lényege csak annyi lett volna, hogy bár megtehettem volna én is (ez de egy h*lye kifejezés erre, de sajnos most csak ez jutott eszembe) a 12GB-os változat vásárlását, de amikor én jártam körbe ezt a témát, akkor arra jutottam amit sokan írtak, hogy a hivatalos szoftver támogatottság lejártakor se lesz kevés az a 8GB RAM annak tekintetében, hogy jelenlegi felső kategóriás és Google referencia modellekbe is ennyit tesznek még most is.
És még egyszer. Nem azt mondom, hogy fölösleges a 12GB-os, ha valaki most venne ilyet én is azt mondom ha teheti akkor azt vegye, de akkor se lesz nagy problémája, még hosszú távon se szerintem ha csak a 8GB-os modellt veszi.
ps. Az Akku esetében ezt én is tapasztalom, mert van hogy nem azonnal húzom le, és ekkor egy idő után hallom, hogy azt a hangot adja ki a telefon, mint amikor felteszem tölteni. Annyi lehet, hogy miután feltöltött 100%-ra, onnantól nem tölt tovább, és csak akkor jelez újra, ha az alap merülés miatt lecsökken pl. 99%-ra. Sajnos ezt sokan írják, hogy valószínűleg valami HyperOS bug miatt gyorsabban merül a készülék mint kéne (ez igaz az F sorozatra is). -
GoodSpeed
addikt
Fekvő nézetben szépen kifér a kapcsolati sebesség is, a VoWiFi és a VoLTE jelzés is, állóban viszont nem:
Nem lehet valahogyan megoldania,hogy pl az Adguard VPN jelzés helyett ezek valamelyike élvezzen prioritást?
-
GoodSpeed
addikt
Másodjára tapasztalom, hogy éjjel feltölt 100%-ra, az Ampere és BatteryGuru is kiírja,hogy feltöltve, majd pár óra múlva, miközben folyamatosan a töltőn volt megjelenik, hogy 100% de töltés alatt:
Tippre az optimalizált töltés lehet a ludas, de az meg nem engedi 100 alá merülni. -
GoodSpeed
addikt
válasz
negyven2 #1119 üzenetére
Nos szintén körbejártam, és nincs ellentmondás, csupán az, hogy némileg más eredményre jutottunk. Aki ismer engem a fórumról, az tudja, hogy nekem nagyon fontos a Samsungnál a szoftveres támogatás hossza, a frissítések gyakorisága, a hardveres védelem (KNOX), az okosórámmal való maradéktalan együttműködés.
Viszont nem szeretem ha madárnak néznek.
Nagyon sokáig az S24 FE-re vártam. Aztán kiderült, hogy:
1. drágább lesz (lényegesen), mint az S23 FE
2. Alapból továbbra is 128 GB tárhelyet ad, ami méretéből fakadóan sem lehet UFS 4.0
3. Marad 8 GB RAM is
4. Nemhogy töltő, és tok, de fólia sincs továbbra sem mellékelve.
5. Az ára miatt 2,5x drágább mint a POCO X6 5G.A POCO X6 5G-re 3+1 év támogatás van, az S24 FE-re meg 7 év.
Ilyen árazás mellett olcsóbb, ha veszek majd a támogatás végén egy másik POCO-t.De nekem egyébként is két telefon kell biztonsági okokból.
Így az van, hogy marad a Samsung A54, és majd amikor lejár a támogatása 4+1 év - ami egyébként pont akkor fog véget érni, mint az egy évvel fiatalabb POCO X6 5G-é - akkor azt is cserélem, egy másik A osztálybeli Samsungra.A két telefon együtt kerül kb annyiba - az is azért, mert az A osztály is jelentősen túl van árazva - mint egy S osztályas alap modell, vagy az FE, és mielőtt rávágná valaki, hogy a kettő együtt nem olyan gyors, ez a duó-ból csak az A osztálybeli versenyzőre igaz, a POCO X6 5G egymagában hozza az S24 FE eredményét, és mellé még 4x annyi a belső tárhelye, és 1,5x annyi a RAM benne. A Xiaomi pedig a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártó cége, a POCO az ők leányvállalata, tehát nem egy dzsunga mobil.
-
negyven2
veterán
válasz
GoodSpeed #1117 üzenetére
Én ezt körbe jártam, amikor vettem a 8GB-os X6 Pro-m, és arra jutottam, hogy igazából még most is adnak ki - ha nem is konkrét csúcs kategóriás, de felső, felsőközép kategóriás telefonokat 8GB RAM-al (pl. az alap Galaxy S24, vagy a Pixel 8a (sőt pletykák szerint a 9a is csak 8GB-os lesz). És ezekre azért kétszer annyi lesz a hivatalos szoftvertámogatottság, mint a X6 Pro-ra.
Félreértések elkerülése érdekében, aki teheti az igen, vegye a 12GB-os változatott. De nekem aki szinte semmit nem játszik a telefonnal, és alap funkciókra kellet egy új készülék, nekem elég volt a 8GB-os változat... illetve én nekem elvi okokból van egy max határ amit telefonért adok. És még így is most kicsit többet költöttem mint akartam.
Eredetileg a Motorola G54 Powert Edition-t, vagy a Redmi Note 13 Plus (esetleg Pro+)-t néztem ki. De aztán úgy voltam vele, hogy legyen most bolti garancia, és így lett a X6 Pro.
ps. annyire nem volt "fontos" a telefon (mert a fontosabb dolgokra ott van az iPad), hogy előtte egy Redmi 6-ot nyúztam 5 és fél évig. Előtte egy Redmi 5 volt ami megnézte a padlót... azelőtt meg egy Nexus 5X, ami meg a Nexus 5X gyári típus hibába ment tönkre... és bár az LG elismerte ezt a hibát, de csak az USA-ban kaptak kártérítést a tulajok. Előtte meg Windows Phone-os voltam, kezdve egy Omnia 7-el, majd egy HTC 8X-el... -
ktommy91
addikt
válasz
ktommy91 #1107 üzenetére
Mondjuk marha érdekes, hogy Magyarországot kizárják egy csomó alis akcióból. Nem tudom, hogy csak nem figyeltem eddig, vagy ez újdonság. Még jó, hogy a mailbox.de 13.29-ért továbbítja a csomagot. Mondjuk pont nem fogom kifizetni, mert nem éri meg eladni az x6 pro-t és venni egy venni egy f6-ot.(kb 20000 bukó) Ha viszont most vennék telót, akkor talán megérné a különbséget.
-
negyven2
veterán
Én gondolkodtam, hogy veszek valami átlátszó tokot hozzá, hogy ha már sárga a színe, akkor az látszódjon is
.
Tok nélkül meg nem igazán merem hordani, mert bár úgy igazából telefont még nem ejtettem le Max. nagyon régen a nyomógombos korszakban volt olyan, hogy kieset a zsebemből és végigpattogott az úton (illetve a Redmi 5-öm volt az egyetlen aminek betőrt a kijelzője, mert arccal eset a csempére).
De ennél bár nekem még a tok nélküli fogása is teszik (főleg a hátlap miatt), de azért bennem van, hogy mi van ha kiesik a kezemből... -
GoodSpeed
addikt
-
GoodSpeed
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asustor NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- A rend őrei
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest