Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
Én olyat vettem észre, hogy ha bizonyos ikonokon hosszan nyomsz, akkor iegyéb lehetőségek jönnek be. Például hangerő vagy fényerő csúszka.
-
negyven2
veterán
válasz
Kormi76 #1495 üzenetére
Ezek eddig is ott voltak HyperOS1-ben:
Ami viszont újdonság (Reddit alapján, mert nekem Global kiadás van), az az, hogy most már be lehet állítani, hogy 80%-ig töltse maximum az akkumulátort. Az X6 Pro-ban eddig csak éjszakai töltésvédelem volt, ami azt takarta, hogy nem 67W-al, hanem talán csak 33W-al töltötte 80% után (pontosabban lassabban töltötte fel az utolsó 20%-ot) a készülékét.
Az 10mp-nél több (pl. a folyamatos) Always-On pedig elvileg a Xiaomi készülékeken (pl. 14T Pro) elvileg elérhető opció. -
Petyka3
aktív tag
Ha amit felraknál későbbi a dátuma akkor működnie kell. Vagy várj egy olyan romra, aminek a dátuma későbbi. Nekem is annó global rommal érkezett Kínából, de csak egy bekapcsolásig hasznátam, rögtön ez a cserélgetős módszerrrel váltottam Indonézra, természetesen a hívásrögzítés miatt, ami remekül teszi a dolgát.)
-
ginola
addikt
Nem szeretnék nyitni bootlodert, de a rom kicserélős módszer nem működik, pedig indonéz romot szeretnék felrakni, erre van megoldás?
-
Kormi76
aktív tag
A HyperOS 2-ben fedeztetek már fel valami újdonságot? Nálam egyelőre talán az értesítés és ujjnyomat animáció, ami másnak tűnik.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Aliexpresszről szeretnék rendelni kijelzővédő üveget.... miket érdemes nézni, ami biztosan nem marad a szélén buborékos és jól fed, illetve tokkal is jól használható?
Jó lenne, ha üvegfóliával is a tok a képernyő szélénél védelmet adna, vagyis magasabban lenne mint az üveg.
Tokot is ajánlhatnátok , köszönöm szépen. -
eldrah
aktív tag
Haaat... végülis jött frissítés, csak nem a 2.0 😂😂
-
Jannii2
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ha jól sejtem Global verzió van, és én még nem kaptam meg a frissítést. Remélem a napokban megérkezik. Jelenleg az Auto Android nem megy a telefonnal, nagyon jó lenne ha a HyperOS2-re a frissítést megoldaná a dolgot.
A frissítést után ajánlott a factory reset? -
GoodSpeed
addikt
válasz
ddsteel #1482 üzenetére
Ja, és elírtam mobilról!
Nem 19 hanem 10 másodpercre, de a képen látszik!
Egyébként az értesítési leddel kapcsolatban is egyetértek, mert minden gyártó - nem tudok kivételről - lehagyja.
#1483Kormi76: Nos nekem jól jött, mert elég sok appot használok, és nem szerettem, hogy lapozni kellett. De ez mindenkinek a saját preferenciája. -
negyven2
veterán
-
kbyte1024
veterán
válasz
Luck Dragon #1474 üzenetére
Gonosz
-
-
GoodSpeed
addikt
https://tesztarena.hu/ezek-a-xiaomi-telefonok-kapjak-meg-legkozelebb-a-hyperos-2-frissitest/
ddsteel: köszi, akkor ez a matt érdemes berendelésre.😉 -
lowzor
veterán
válasz
GoodSpeed #1467 üzenetére
CPU-ban elvileg minimálisan gyorsabb az F6 Pro, de mindennapi használat során nem vehető észre, a GPU-ja viszont láthatóan gyorsabb, de ez csak annak érdekes, aki játszik.
Azért kapott öregebb Snapdragont, mert egy 2023-as modellnek az átnevezése (Redmi K70), míg az F6 az egy 2024-es modell (Redmi Turbo 3). -
GoodSpeed
addikt
Compare Xiaomi Poco X6 Pro vs. Xiaomi Poco F6 vs. Xiaomi Poco F6 Pro - GSMArena.com
Érdekes, hogy az F6 PRO lassabb mint az F6, és öregebb Snapdragont is kapott.
#1464Graphics: Jaja, csak kínai webshopoknál az értékelésekkel sokszor csalnak.
-
GoodSpeed
addikt
Mivel Aliról A54-hez is rendelni akarok edzett üveget, így X6 PRO 5G-hez is.
4PCS Tempered Glass For POCO X6 X5 X4 X3 F6 F5 F4 GT Pro Screen Protectors For POCO M6 M5 M4 M3 Pro 5G C65 C40 Protective Glass - AliExpress 509Ti melyiket választanátok?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Luck Dragon #1459 üzenetére
Sose volt magasan szerintem.
Ebben az évben 100-ért sokszor ki lehetett fogni a 8/256-ost
-
-
GoodSpeed
addikt
-
-
Alarikman
senior tag
Olvastam tech cikkeket erről. Annyira nem gáz a dolog. A Xiaomi tájékoztatása alapján ha be van kapcsolva, 256GB UFS tárhely esetén is jóval meghaladja a telefon 2-4 éves használati idéjét. 512GB esetén meg kb 10+ év mire el használódik a Nand. Megpróbálom kikeresni a cikket.
-
-
lowzor
veterán
válasz
kbyte1024 #1443 üzenetére
6 giga ram már csak nagyon minimális multitaskingra elég, tudom, mert van itthon 6 gigás Poco F3, előbb-utóbb a 8 gigás telók is így fognak járni, mert egyre hízik az appok és a rendszer ram igénye. Nem is laggolásról írtam, hanem bedadogott sokszor, amikor az appok között váltogattam, a 12 gigás (igaz F6-nál) nincs ilyen.
A mindennapi használatom során 8-9 giga között, néha 9 giga felett is bekajál. Mint írtam, a ram monitoring appok is azt mutatták, hogy kb teljesen a 8 giga ramnak a végén járt a teló. -
ginola
addikt
Sziasztok
Mostanában rakott fel valaki indonéz romot a romkicserélődés módszerrel a telefonra, még működik ez az opció nem zárták be?
-
Petyka3
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem azokhoz szól, akik Indonéz romot használnak. Nektek ajánlotta a telefon a 1.0.10.0.UNLIDXM frissítést?
-
lowzor
veterán
Én ráfizetném a 20-ast a 12 gigásra a helyedben, ha van rá keret, mert én pont egy 8 gigást küldtem vissza, mert appváltásnál hajlamos volt bedadogni. A ram monitoringos appok szerint is eléggé a végét járta már a 8 giga, tehát jövőállóság szempontjából is jobb a 12 gigás.
-
tnorbi
csendes tag
válasz
Brockey #1434 üzenetére
Értem, köszönöm a részletes beszámolót!
Igen, brutál jó ár/érték arányú telefon,ez nem is kérdés!
Én sem játszok vele, nem gyakran fotózok,de akkor azert jó,ha vállalható képeket készít,azt meg úgy nézem siman hozza.
A 130 e már azért érdekes dolog nekem,mert 140 e körül van már Xiaomi 13 t,igaz kisebb kiszerelésben,de fotoban mindenképpen jobb, sebességben meg nem hiszem, hogy nagy eltérés van a poco javára.
Nekem a 256 GB tárhely elég lenne, így viszont 110 e körül a Poco tűnik az abszolút jobb vételnek.
-
nicu71
addikt
válasz
Brockey #1434 üzenetére
Én is elégedett vagyok,nekem a kisebb tárhelyű modell van, és belőttem a javasolt fotóbeállitást,most már azt is el tudom fogadni
Voila... egyébként hozzátartozó info,hogy ez egy rendkívül sötét,esős nap volt,az első kép természetellenesen világos,túlszaturált,a második a realisztikus.
-
Brockey
csendes tag
Bár nem engem kérdeztél, de én a 12/512 verziót vettem meg. Egyrészt én is 4-5 évre tervezek, és a filmfelbontások nem csökkenni fognak, másrészt a Note 9 Pro 128GB-ját kezdtem felemészteni, 110 GB körül jártam. Azt hiszem, olyan eldöntendő kérdés volt, hogy 110eFt 256GB vagy 130eFt 512GB. Ezen azért elég sokat lehet spórolni, de amikor 250e-500e-ért lehet venni Samsungokat meg almásokat, de lassan Xiaomikat is, azt gondoltam, hogy ez egy hosszútávú befektetésként meg fogja érni a +20eFt-ot. A lényeg, hogy nagyon sokáig ne legyen hiányérzetem semmiben, tehát a tárhelyben sem.
Ja, a gyorstöltést elfelejtettem megemlíteni. A Note 9 Pro töltési gyorsaságával is elégedett voltam, pedig nem volt még 33W sem. De ez iszonyat gyorsan feltölt, és 2 teljes nap után is 56%-on tettem újra töltőre. Ha ez is csak nagyon lassan fog romlani 4-5 évig, én nagyon elégedett leszek.
Nem akarlak rábeszélni, mert mindenki egyéni preferenciák alapján dönt, de szerintem jelenleg most ez a legjobb ár/érték arányú telefon. Nekem legalábbis ennek a tudásától nem kell több. (Mondjuk én nem játszom rajta és nem vagyok egy fényképőrült, de nekem nicu71lentebbi képével sincs semmi problémám.) -
Alarikman
senior tag
Ez biztos nem fog belassulni. Amúgy van egy rossz tulajdonsága a Note 13pro-nak. A Samsung node-on gyártott proci miatt magas a készenléti fogyasztása. Én elégedett vagyok az x6pro-val. Top kijelző, sebesség, kezelhető méret és súly. Kamera ok. Nekem megfelel. Hozza az x3pro szintjét (onnan jöttem). A 2x zoom elég jó. Szóval nem bántam meg.
-
Brockey
csendes tag
Nem vagyok egy hardcore user és most időm sem nagyon van vele pepecselni, tehát még nem laktam be teljesen, de amit eddig tapasztaltam, az alapján teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Ahogyan korábban is írtam, szerintem a képstabilizátor sokkal jobb benne (nekem eléggé remeg a kezem, de így is sokkal jobb képeket csinálok ezzel, mint a Redmi Note 9 Proval). A képenyőbe épített ujjlenyomatolvasó egyszerűen zseniális, azzal nem tudok betelni. Az átköltözés sem volt vészes, attól nagyon tartottam, de gyorsan és majdnem simán ment.
Nekem a Note 9 Proból sem hiányzott más, csak a sztereó hangzás és az 5G. Kb. 5 éve volt meg, nem is cseréltem volna, de egy napon kicseszett velem (4-5-ször), megbolondult a ki-bekapcs.gomb/ujjlenyomatolvasó, csak hozzáértem, és újraindult (volna, ha nem került volna boot-loop-ba), kb. 10 perc szórakozás után tudtam elindítani. Segélyhívást indított, amikor nem tudtam 1s alatt bepötyögni a Pin kódot. De ez itt már off. -
tnorbi
csendes tag
válasz
Alarikman #1426 üzenetére
Szia.
Igazából csak annyira lenne fontos, hogy 1 fokkal legyen jobb a mostani 4+éves redmi note 9 pro telomnal.
Reményeim szerint a következő telefonom is min.3-4 évig tudom majd használni, ezért jó lenne ha nem lassulna be 3-4 ev alatt sem.
Külsőre a nothing phone 2a jönne be a legjobban a nem hétköznapi stilusa miatt, viszont nagyon felment az ára, és 140 e körül van, normális verzióban, kb.annyiert már Xiaomi 13t lehet venni.
A poco,es a Redmi note 13 pro jóval olcsóbbak,a poconal a kamera kérdéses, hogy milyen szintű,a redminel meg, hogy mondjuk 4 ev múlva (már ha kibírja) nem e fog belassulni ?!
Esetleg várok, még talán húzza pár hónapig a telom és hatha a Redmi 14 es szeria,vagy a Pocobol lesz jó ár/érték arányú vétel,vagy más márkánál..
-
ktommy91
addikt
Szerintem ugyanaz a helyzet... Az is csak egy type-c DAC+amp+ egy füles. Mondjuk az EU-s xarsággal nem voltam képben, csak miután a második type-c DAC is qva halk volt(50 ohm fejessel), akkor olvastam utána és arra jutottam, hogy ha fejre állok, akkor sem lesz hangosabb. Illetve az efféle mókoláshoz nincs hangulatom.
Szokás szerint az idióták megvédése okán baxnak ki mindenkivel... Ha valaki jó ötletnek találja órákon át bömböltetni az agybadugós fülest, az meg is érdemli, hogy félsüket legyen.
-
Alarikman
senior tag
OFF topik:
Képzeljétek eddig több Samsung -os ismerős is szív az ügyfélkapu+ -al. Nem fogadja el az oldal a beolvasott QR kód által adott számsort. Csak a Samsungok. Xiaomi-s berkeken belül semmi gond nincs. -
tnorbi
csendes tag
válasz
Brockey #1406 üzenetére
Szia!
Most jól elbizonytalanodtam,mert én is pont egy Redmi note 9 pro telóról váltanek, sokáig gondolkodtam az x6 proban,de a teszteken kamera teljesítménye nagyon le volt húzva, ezért néztem alternatívákat.
Xiaomi 13t, Redmi note 13 pro , vagy nothing phone 2a -ban gondolkodtam még,de nekem bőven elég lenne ha egy picit jobb minőségű fotókat lőne, mint a mostani pro 9-em.
Ezek szerint azt hozza.Akkor meg vagy elégedve vele minden téren?
-
Zeth
csendes tag
-
eldrah
aktív tag
Ezt most vettük észre matekozas közben a gyerekkel.. Feltűnik nektek mi a hiba?
Elég érdekes a számológép váltó része.
-
negyven2
veterán
válasz
ktommy91 #1411 üzenetére
Nem egészen erről van szó, hanem, hogy az EU-ba szánt Apple USB-C/Jack átalakítóknak a kimeneti feszültéségét 0.5Vrms-ben korlátozták le az EU-ban lévő szabályok miatt. Az USA kiadásban ez 1Vrms. Ez egy hardveres korlát, amit nem igazán lehet feloldani.
Vagyis ennél ez nem Android függő (bár ugye ott is ha EU-s régión van a készülék, akkor le van korlátozva a maximális hangerő), mert más USB-C audio kimenetnél is fennáll ez a korlátozás. -
ktommy91
addikt
válasz
negyven2 #1409 üzenetére
Az android rendszer nem kezeli normálisan a type-c DAC-ot. Nekem CX31993 alapú olcsó kínai van és az is sokkal halkabb, mint PC-ről hajtva. - 15-25 db-en marad a hw gain, hiába emeled androidban a hangerőt. Csak bizonyos lejátszókkal (neutron, usb audio player pro) működnek normálisan. Érzékeny fülessel kell használni az ilyeneket ...
-
Brockey
csendes tag
Ha szépel megkérlek, dobsz egy linket a jól szóló C-type fülesről? Köszönöm.
A képek nekem pozitív csalódás, mert annyira lehúzták, hogy én teljesen sz@rra számítottam, de teljesen meg vagyok elégedve vele. Nekem a mellékelt képpel sincs semmi bajom. Én Redmi Note 9 Proról váltottam, attól sokkal jobb képeket csinál az X Pro 6. A képstabilizátor sokkal jobb benne szerintem és ezért élesebbek a képek.
-
negyven2
veterán
A sima EU-s Poco X6 5G-ken (leánykori nevén, a Redmi Note 13 Pro 5G) is elkezdtet megjeleni a HyperOS 2.0... meg a Poco M6 Pro-n is (a 4G-s Redmi Note 13 Pro)...
ps: igen tényleg benne van a 15 napba, ahogy a korábbi "hír" szolt, de ott a kritika felőlem inkább az volt, hogy, ezt forrás nélkül írták...
-
Kormi76
aktív tag
Kicsit béna tüneti kezelés, hogy PRO módban -1 EV értékkel fotózol (AUTO módban is működik, de ott nehézkesebb). Az közelebb fog állni a valósághoz. Videoban ugyan ez. A túlszaturáltsággal nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Az egész amúgy szoftveres probléma, és nagyon bosszantó, hogy így elszúrták. Hátha HyperOS 2-ben jobb lesz. -
nicu71
addikt
válasz
heidricha #1399 üzenetére
Nekem nagyon bejön ez a teló, szeretem.Én is vettem fillérekért Aliról egy type-C fülest ,Bt-t nem akartam,töltögesse a qvaannya.Kimondottan szépen szól,abszolut ott van hangzásban.Viszont a fényképeiért nem vagyok oda,automatán mind túl világos,túlélesített.Nem tudom mit lehet ezzel kezdeni.
A reklámokat pedig egy kis munkával ki lehet irtani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED monitor topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Lexus, Toyota topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest