Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
markymango
tag
válasz
Fitzgerald #2165 üzenetére
Az előtérben jobb a Gcam, de a háttér teljesen vacak. Nézd meg, a szürke autó tök sárga lett, és még a formára is más..
Egyik Gcam, másik eredeti, tipp?
-
nfsu17
veterán
válasz
A gcam alapból nagyon "HDR"-es mindig (igazából ez a fő profilja), tehát a highlight-ot "visszahúzza" (ég/Nap nem ég ki, ha annyi részletet vissza tud húzni; fák ágainál, lombozatánál mindig van valamennyi kék szín, míg más teló/app csak kiégeti, azaz fehér lesz az a rész. (itt az olcsóbb és/vagy régebbi telókra gondolok, amik nem csináltak semmi mókolást, csak meglőtték, amit a szenzor látott).
Az árnyékot ennek megfelelően mindig "felhúzza", ott meg van amikor már inkább átmegy szürkésbe...plusz egy kis zaj is kerül bele emaitt.
Ennek a kettőnek az egyvelege az, hogy a kép kevésbé kontrasztos (="lapos"), mint amúgy "alap" módon megcsinálná a normál kamera sw. Viszont ott meg az árnyékban lenne kevesebb részlet, a feketében elvesznének részletek, plusz az ég is kiégne.
Minél nagyobb egy szenzor (itt most DSLR/MILC-re gondolok) dinamikaátfogása, ezeket a részleteket (árnyék vs ég) egy képből is meg tudja oldani (jobban) és nem sokat kell utólag rajta mókolni. Persze egy pincét és egy aug-i kinti napsütést az sem hoz össze egy képből, az már több expot igényel és rengeteg utómunkát.
Mint ahogy itt is készül több expo és a sw ezt hozza össze.
Az iphone videóit ezért szeretik kismillióan, főleg akik videós tartalmat gyártanak, mert nagyon jól megcsinálja realtime ezt a módszert, hogy a csúcsfényt visszahúzza, az árnyékot meg felhúzza. Az más kérdés, hogy kinek tetszik ez a produktum, nekem pl sok esetben nem, mert nem túl realisztikus. -
Gombinyó
őstag
válasz
Attól függ milyen xml-t használsz, de egyébként nekem is az első tűnik gcamnek.
-
Carline
őstag
válasz
Tipp: 1. Gcam, 2. gyári
Melyik kép a színhelyes? -
Steve1207
veterán
válasz
Fitzgerald #1954 üzenetére
Energiahatékonyság fontosabb, de szépek a számok is, hogy emellett is tudják növelni a teljesítményt. Gen 2 / Gen 3 a sima ill. pro elméletileg.
(#1955) bepe79: Csak szimplán későbbi modell, egy bő évvel további security patch-ek még, ha trükköznek is a "megszokotthoz" / F5-höz képest, az azért előnyös. (főverzió nekem pl utolsó években már nem igazán lényeg, de kinek mi)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Fitzgerald #1658 üzenetére
Igen de sok oldalon meg nincs kint nekem akkor hivatalos igazán ha már több helyen is fellelhető.Teljesen véglegesre meg az eu globálra jött ki.Na mindegy is majd jön egyszer aztán lehet sok változás nem lesz.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Fitzgerald #1637 üzenetére
Felrakod a gcamot és lesz 4k 60fps.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Fitzgerald #1650 üzenetére
Hát én még sehol nem láttam TMRMIXM-hez nekem is az van amúgy.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Fitzgerald #1647 üzenetére
Nem fog neki jönni majd csak később,mert neki is Global Stable V14.0.8.0.TMRMIXM rom van mint pl nekem is és még csak az EEA Stable OS1.0.4.0.UMREUXM OS HyperOS 1 Android 14.0 romra jött ki a hyper os.
Itt vanm a keveredés,hogy global a global stable is meg global az EEA stable is vagyis a telefon ezt írja ki a menüben. -
d@vee
őstag
válasz
Fitzgerald #1647 üzenetére
Ez valami újdonság lehet, én ahány üvegfóliát vettem a telóimra, mind tapadt az egész felületen.
Nem arra gondolsz, hogy van az üveg szélén körben egy fekete sáv? -
Steve1207
veterán
válasz
Nekem MIUI14-en sincs vele bajom, ha meg van nyitva 8-12 alkalmazás, pl kb "középméret", nem ilyen játék jellegek, ugyanonnan folytatja, ahol épp hagytam, nem tölti újra, max egy idő után egy-egynél. Kb úgy működik, mint a tesztekben, pl itt is a ram managment résznél [link]
Kamera: attól függ, hogy jelentik be az adott modellt és melyik kategóriába szánják a készüléket. Hogy most az új app verzió jobban egy alapra készül és egyszerűbb csak tiltani, nem sokat jelent. Vártunk már csodákat több modellnél, hiába volt hardver szinten képes rá, azóta is várunk. Javarészt ahogy bejelentik a funkciókat, azokat tartják végig a hivatalos frissítések, ha meg a gyáriba kell akkor ott vannak a nagyobb modellek nyilván több pénzért, amelyek alapból támogatják.
-
Adikosa
tag
válasz
Miui-n nincs ott szürkén se a 4K 60 FPS. Egyébként Globál verzióra kaptad meg az OTA update-et?
-
Danecay
addikt
válasz
Fitzgerald #1533 üzenetére
Igen. ez a bootloader nyitás érdekes kérdéseket vet fel. Bár én a Redmi Note 9 Pro / xiaomi.EU ROM-al tapasztalt utóbbi ~2 hónap alapján, ami alatt a Google sokadszor bannolta a fingerprint-et, amivel ellehetetlenítette az NFC-s fizetést, egészen a következő FIX-ig, amit újra bannoltak és újra jött a FIX, lehet egyébként is maradnék gyári ROM-on, de nem biztos, hogy GLOBAL-on vagy EEA-n, hanem mondjuk egy indonéz ROM-on, hogy megmaradjanak a "kényelmi" funkciók, bár nem néztem még utána, de gondolom a POCO F5-hoz is van. Ehhez viszont BL-t kell nyitni, így először semmi esetre sem szabad frissíteni GLOBAL ROM alatt HyperOS-re úgy gondolom, majd a gyári indonéz ROM és visszazárt BL után, már frissítheti magát HyperOS-re. Ezen most én így logikázom
-
kvik
csendes tag
válasz
Fitzgerald #1396 üzenetére
Érdekes összehasonlítás, mindkettőben lehet találni jó dolgokat. Összességében nekem az S9 képi világa jobban tetszik (kicsiben, nem ránagyítva), élethűbbek a színek, árnyalatok (a háttérben a falak, a járda - vagy ennyit változott a burkolat? - 5 év különbség), de az F5 sokkal élesebb. F5-nél mintha kicsit túl lenne exponálva a kép, az ég tükröződése sokkal hangsúlyosabb (időjárás? nézőpont?), a színek fátyolosabbak, sárgás. Az aszfalt nagyon elmosott az S9-en. Nehéz kérdés, hogy nem egy helyről, egy időben készültek. Az biztos, hogy itt az F5 élesebb, részletesebb, de 4-5 évvel újabb modell is.
-
rob2174
tag
válasz
Fitzgerald #1382 üzenetére
Szintén
-
lorinser
senior tag
válasz
Fitzgerald #1091 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. A Super Wallpapers megoldódott. Az AOD-még szenvedek, az továbbra sem akar működni. Reboot volt, remélem jön valami frissítés és megoldja.
-
mihione
őstag
válasz
Fitzgerald #1048 üzenetére
Szerintem Dtux a legjobb közülük, a készítője folyamatosan reszelgeti.A másik a Pxl10 de ez eléggé tulszatural pár szint.
-
ginola
addikt
válasz
Fitzgerald #1037 üzenetére
Köszönöm , megnézem.
-
Ralfi
csendes tag
válasz
Fitzgerald #993 üzenetére
Na ez jó hír
Én is PowerAmp-ot használok!!!
Akkor jól fog szólni az 50-Ohm/106db vagy 32-Ohm/115db fülessemel -
mihione
őstag
válasz
Fitzgerald #988 üzenetére
A gyári romon a legjobb az akkuido szerintem,bár azon nem nyektettem olyan sokat meg nem is játszottam rajta codot.Az én felhasználásom mellett úgy vettem észre atlagolva 10% felel meg kb 1 óra sot-nak.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #951 üzenetére
Közben megnéztem, a Diginél már megszűnt az új mobilos előfizuk értékesítése, és a Voda 5G-re sem fognak minket felengedni valószínűleg.
Üsse kő, ha szükségem lesz 5G-re, majd átviszem a számomat másik szolgáltatóhoz. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Fitzgerald #945 üzenetére
És az 5G-re van is előfizud? Mert az S9+-ra értelmetlen lett volna.
Mert ezt mindenki előnyként hozza fel, miközben meg sokaknak nincs is a csomagjukban benne.
Nálam 10 gb net bőven elég havonta. Az online rádió viszi el a legtöbbet. Az 5G területi korlátoltsága miatt én nem adok érte 1 ft se. Na meg számomra kérdéses hogy mennyivel lenne gyorsabb. Mert az hogy azt az 1-2 weboldalt amire rákeresek a városban 1-2 mp-vel gyorsabban dobja be az nem érdekel. -
mihione
őstag
válasz
Fitzgerald #945 üzenetére
Nekem S10+ váltott, cégesnek meg maradt egy S10.Eddig azt gondoltam az S10 se lassú,de az F5 után...hát elég akados
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megint telibe találta a Poco a középkategóriát, de most is van bökkenő.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest