- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Bluetooth hangszórók
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gypiero
tag
válasz
Beniii06 #1359 üzenetére
Nekem ez a baojie nagyon bejön. Vannak hiányosságai és érthetetlen dolgai, de együtt lehet élni vele és nem kell annyira kompromisszumot kötni. Első körben ami feltűnt, hogy nem igazán "foglalkozik" a lépésköz beállítással, akármilyen lépésközt állítok be, a PMR frekiket nem tudom kézzel felvinni, mert átjavítja és léptetéssel tudok csak a helyes frekire vinni.
A hangszórója brutálisan jó, tiszta és kegyetlen hangos. Első bekapcsolásnál sípolt, ki akartam vágni az ablakon. Aztán amikor kireseteltem egy bug miatt, ismét sípolt, ismét a frászt hozta rám. Ami az UV5R után furcsa volt, hogy A és B frekvenciának is külön beállításai vannak, mindent ugyanúgy be kell állítani B-n is, nem csak az A-n. A menüje egyébként funkcionalitásra kevesebbet tud, hiányolom a TDR-t például (Transceiver Dual Reception), sokszor zavaró tud lenni, ha be van kapcsolva és Baojie-nél defaultba be van kapcsolva és amelyik frekin nyit hamarabb a zajzár, azt aktiválja. Összességében mikrofon & hangszóró jobb, mint a Baofeng, hirtelen felindulásból a két UV5R-ből az egyiket el is adtam, még bontatlan volt. Ami még tetszik, ha hatótávon belül van egy átjátszó, akkor látszik a "térerő" anélkül, hogy adás lenne rajta. Programozó kábelt nem találtam hozzá, kaptam egy USB-RJ45 kábelt, de nem látja a gép, a rádió pedig csak annyit csinál, hogy folyamatosan lépteti a csatornákat előre. Jövő héten szerzek krimpelőt és átkötöm a csatlakozóját.
"Nagyjából keleti országrész, Észak-Alföld régió, de ingázom is rendszeresen ezen a részen. Az itt nemrég közzétett pmr térkép szerint nincs a közelben átjátsz vagy legalább is nem hinném, hogy beltéren a gyári antennával működne bármi is."
Arrafelé a debreceni és a sátoraljaújhelyi átjátszó is működik szépen, sőt tudtommal a gyalyatetői is, azt nem teszteltem.
Valamint debrecenben a PMR10-en rendszeresen van adás. A debreceni UHF-en ritkán van forgalom, pedig viszonylag sokat vagyok a városban, az újhelyit szinte mindig hallgatom útközben, ott esténként szoktak beszélgetni, valamint néha délután bejelentkezik egy 12 év körüli kissrác, elmondja a hívójelét kétszer és aztán csend van. Egyébként az újhelyi az tőlünk is működik még a konyhaablakból...
Ami rendszeres, az a DEB VHF-en minden hónap harmadik hétfőjén 19 órától Hajdú QTC, bár a múltkor valahol olvastam, hogy ez már nem annyira rendszeres. Viszont az újhelyi átjátszón minden reggel 7 órakor Keleti kis "kakas-kör" van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest