Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gypiero

tag

válasz Beniii06 #1359 üzenetére

Nekem ez a baojie nagyon bejön. Vannak hiányosságai és érthetetlen dolgai, de együtt lehet élni vele és nem kell annyira kompromisszumot kötni. Első körben ami feltűnt, hogy nem igazán "foglalkozik" a lépésköz beállítással, akármilyen lépésközt állítok be, a PMR frekiket nem tudom kézzel felvinni, mert átjavítja és léptetéssel tudok csak a helyes frekire vinni.

A hangszórója brutálisan jó, tiszta és kegyetlen hangos. Első bekapcsolásnál sípolt, ki akartam vágni az ablakon. Aztán amikor kireseteltem egy bug miatt, ismét sípolt, ismét a frászt hozta rám. Ami az UV5R után furcsa volt, hogy A és B frekvenciának is külön beállításai vannak, mindent ugyanúgy be kell állítani B-n is, nem csak az A-n. A menüje egyébként funkcionalitásra kevesebbet tud, hiányolom a TDR-t például (Transceiver Dual Reception), sokszor zavaró tud lenni, ha be van kapcsolva és Baojie-nél defaultba be van kapcsolva és amelyik frekin nyit hamarabb a zajzár, azt aktiválja. Összességében mikrofon & hangszóró jobb, mint a Baofeng, hirtelen felindulásból a két UV5R-ből az egyiket el is adtam, még bontatlan volt. Ami még tetszik, ha hatótávon belül van egy átjátszó, akkor látszik a "térerő" anélkül, hogy adás lenne rajta. Programozó kábelt nem találtam hozzá, kaptam egy USB-RJ45 kábelt, de nem látja a gép, a rádió pedig csak annyit csinál, hogy folyamatosan lépteti a csatornákat előre. Jövő héten szerzek krimpelőt és átkötöm a csatlakozóját.

"Nagyjából keleti országrész, Észak-Alföld régió, de ingázom is rendszeresen ezen a részen. Az itt nemrég közzétett pmr térkép szerint nincs a közelben átjátsz vagy legalább is nem hinném, hogy beltéren a gyári antennával működne bármi is."

Arrafelé a debreceni és a sátoraljaújhelyi átjátszó is működik szépen, sőt tudtommal a gyalyatetői is, azt nem teszteltem. :) Valamint debrecenben a PMR10-en rendszeresen van adás. A debreceni UHF-en ritkán van forgalom, pedig viszonylag sokat vagyok a városban, az újhelyit szinte mindig hallgatom útközben, ott esténként szoktak beszélgetni, valamint néha délután bejelentkezik egy 12 év körüli kissrác, elmondja a hívójelét kétszer és aztán csend van. Egyébként az újhelyi az tőlünk is működik még a konyhaablakból... :D Ami rendszeres, az a DEB VHF-en minden hónap harmadik hétfőjén 19 órától Hajdú QTC, bár a múltkor valahol olvastam, hogy ez már nem annyira rendszeres. Viszont az újhelyi átjátszón minden reggel 7 órakor Keleti kis "kakas-kör" van.

Új hozzászólás Aktív témák