Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gypiero
tag
válasz
vendingo #1691 üzenetére
Sajna nem egy időben és nem is egy napon jártunk arra végül, nekünk csúszott az egész szombati napunk. Viszont vasárnap Tihanyban voltunk, onnan sikerült elérni az Úrkúti papagájt, de nem szólt vissza senki. A tapolcaira is rápróbáltam, ott csak egy hosszabb roger jött vissza. Pesten a Kopaszi gáton sikerült a környék összes darusát venni, tőlük mást nagyon nem is hallottam.
@vilmaboy: a kábellel alapesetben nincs gond, minden funkcióra alkalmas, nem csak Baofengeket tud írni-olvasni, csak a driver feltelepítése volt macerás, illetve míg rájöttem, hogy ez másik drivert kíván.
Kicsirics77: jobbulást Neked, át tudom érezni, mi az elmúlt 2 hétben ezt már lejátszottuk itthon.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Kössz mindkettőtöknek,nem vagyok egy pánikolós tipus,egyelőre csak lázas voltam,meg a gyerek is beteg,valószínűleg megint tőle kaptam el,most ennek a bölcsőde bezárásnak annyi előnye lesz,hogy nem hozd haza semmi nyavalyát.
-
válasz
Kicsirics77 #1695 üzenetére
Basszus jobbulást! Vigyázz magadra.
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1695 üzenetére
Jobbulást, nálam minden nap megy a rádió esténként pár órát.
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #1693 üzenetére
Ma:
Úrkút, Tapolca, Ság tiszta adás és vétel, Zala már nem volt ennyire frankó, recsegős szakadozott volt. Szombathelyet (60km), Rábapatyot megint tökéletesen vettem.
Sopron (85km) most kicsit gyengébb volt, de így is visszabeszélt a papagáj, de megint nem kaptam választ. A helyiek nem voltak ráhangolódva, mint utólag megtudtam.
Húsvétkor megint próbálkozok, de majd előre leadom a drótot Sopronnak, hogy tegyék be figyelőbe. -
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1692 üzenetére
Holnap megint csúcstámadás. :)
Sokat vagyok itt a hegyen, rendszeresen járok ide.
Most ajkán vagyok, teljes néma csönd van. Üres minden csatorna.
Jó nap volt a mai, sok sikerélményem volt.
Ami biztos, hogy kell egy jobb antenna. Jövő hétvégén mentem volna a schneebergre 2000m+ magasra, de a jelenlegi helyzet miatt nem tudok menni.Csináltam képeket is, majd otthonról feltöltöm.
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1690 üzenetére
Felmentem a hegyre.
Tapolca, keszthely, úrkút, ság hegy, zalaegerszeg befogva, valahol nagyon jó volt a vétel, valahol meg ügyeskedni kellett a pozícionálással, hogy valami vétel jöjjön. Kommunikálni senkivel nem tudtam, vagy annyira gyenge volt a jel, vagy üres volt a csatorna.
A lényeg: soproni papagájról kristály tisztán visszahallottam magamat, mintha csak a szomszédba beszélnék. Nagyon erőltettem a kapcsolatfelvételt, de nem jött válasz. Ha visszahallom magam a papagájból, akkor elviekben semmi gond nem lett volna, hogy beszéljek valakivel sopronból? Semmi válasz nem jött. 85km légvonalban. -
vendingo
veterán
Még fel se mentem a hegyre, itt vagyok az egyik pincénél, de már rengeteg adást fogok. Új rekord, rábapaty, szombathely, úrkút kristály tiszta adás és vétel. Sz.hely 60 km a legnagyobb táv, akivel beszéltem is.
-
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1684 üzenetére
Robiba bízok én is. Lehet videót is készítek, viszek állványt, meg fényképezőt, mert alapból fotózni megyek, de viszem a rádiót is.
Nálunk mindig van forgalmazás. Beszólok a megfelelő csatornán, hogy breki breki és már jönnek is az emberek. Van itt PMR és CB klub, valaki mindig van a túloldalon.
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1682 üzenetére
Köszi!
Célpontok: Ság-hegy , Rábapaty , Úrkút, Tapolca, Keszthely, Aslsóörs. Ha valaki van a környéken, akkor szombaton ráhangolódhatna valamelyik papagájra, hátha nem csak magamat hallom vissza.
432 méter magasan leszek. Na771 és gyári uv5r antennával próbálkozok. -
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1680 üzenetére
Én a hétvégén a somló hegyről fogok rádiózni, megpróbálok rekordokat döntögetni. Papagájokat fogok támadni
-
Kicsirics77
Topikgazda
Elmúlt 2 napban kicsit túltoltuk a melót, sikerült is 3 órát itthon lenni aludni,most rádióznék,viszont senki nincs.
-
válasz
Kicsirics77 #1676 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam, akkor sorry! Meg alapból UV5R-ben gondolkodtam.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #1675 üzenetére
uv-9r-nek olyan a csatlakozója mint a motorolának
[link] -
válasz
Ahalmi753 #1674 üzenetére
Üdv!
A csatlakozót tuti jól benyomtad a rádióba? Elsőre nekem sem ment bele rendesen, mert amolyan "dupla kattanós" a csati, és csak az első ütközésig nyomtam bele. Aztán 1-2 percig kerestem én is a hibát, hogy most mi van... A hangját ugyebár le kell némítsa, mert a füles helyére is megy a kábel. No nekem ez nem történt meg, csak nem vettem észre, mert teljesen le volt halkítva.
-
Ahalmi753
friss újonc
válasz
Kicsirics77 #1671 üzenetére
A prolific driver elvileg rendbe van ma raktam fel és a gép is látja a portot. Ma ki fogom próbálni egy másik gépen is de sajnos nincs ötletem mi lehet a gonja baja. Kösz a segítséget
-
gypiero
tag
válasz
Kicsirics77 #1671 üzenetére
Köszönöm a tippet a mágnestalpast illetően.
Létezhet, hogy nekem valami teljesen más kábelem van? Kinézetre ugyanaz, Baofeng feliratos, viszont kipróbáltam legalább 3-4 verziószámú prolific nevű drivert több gépen is és egyik sem működött. Aztán találtam egy CH341SER nevű drivert és azzal azonnal ment minden flottul.
-
Ahalmi753
friss újonc
Sziasztok!
Én teljesen újonc vagyok a rádiózás területén. Nagyon hasznos infókat kaptam, ahogy végigolvastam a topicot. Kaptam egy Baofeng UV-9R plus készüléket. Próbáltam összekötni a géppel, de sajnos ugyanazt a hibát adja ki nekem. Megfelelő kábelt használok hozzá és az usb driver telepítve van nem tudom mi lehet a gond. Esetleg valami ötlettel tudtok segíteni? Köszönöm előre is.
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
gypiero
tag
Addig gondolkoztam, hogy letelt a szerkesztési idő...
Mit tehetnék a mágnestalpas alá, ami nem rontja a hatásfokot, de nem fogja összekaristolni az autóm tetejét? Nem sokat volt eddig fent az antenna, de szerintem a múltkor a nagy szélben éppen sikerült annyit mozognia, hogy karcos lett az autó teteje... 20 éves autó, nyilván tele van karcokkal, de szeretek vigyázni arra, ami az enyém. Ráadásul tervben van a fiatalítás, így azon megelőzném a problémát.
-
gypiero
tag
válasz
Kicsirics77 #1664 üzenetére
Tegnap volt egy próbálkozásom, mindkét oldalt ugyanolyan eszközökkel és antennával (UV5R, Diamond MR77), de túl nagynak bizonyult a távolság itt az alföldön.
Szerdán megyek Debrecenbe, majd hátha akkor, esetleg hétvégén megyünk a családdal a Balaton környékére, viszem majd a cuccaim a párom nagy örömére.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #1665 üzenetére
Első a hobby
Mondjuk engem is megkérdeztek,hogy meddig akarok ott ülni szombat este. -
válasz
Kicsirics77 #1664 üzenetére
Terveztem, de idő nem jutott rá. Melóban folyamatosan hajtás volt pénteken és ma is, hétvégén meg vendégség, születésnap, névnap, nőnap...
-
Kicsirics77
Topikgazda
Senki nem rádiózik?
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1661 üzenetére
Én nem tehetem...nem ejnyebejnyét kapnék érte.
Na meg ha most hírtelen eltűnne, akkor egyből engem vennének elő az email miatt -
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1659 üzenetére
Írtam a városüzemeltetésnek
Amekkora gyökerek, szerintem válaszra se méltatnak.Próbáltam keresni a kemping korábbi tulajdonosát, de semmi infó nincs a neten, csak a kemping területén tartott rendezvényeket dobálja ki folyton.
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1657 üzenetére
Nem merném leszerelni, ha megfognak nagyot bukok.
-
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1655 üzenetére
Mármint a táblát?
A kemping szerintem már nagyon régóta nem üzemel, még az életben nem láttam itt senkit kempingezni, mindenki csak kutyátsétáltatni jár ide. Kétlem, hogy van tulaja, max a városüzemeltetés...
Rákerestem, már nem üzemel kempingként.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
vendingo #1654 üzenetére
Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban ezt véresen komolyan is vették mert azt a csatornát tényleg csak segélyhívásra használta mindenki,gyakorlatilag volt cb a mentőknél,rendőröknél és figyelőbe az am9 volt belállítva.
Én megkérdezném a kemping tulaját hogy nem adná-e oda neked. -
vendingo
veterán
válasz
Kicsirics77 #1653 üzenetére
Engem csak az lepett meg, hogy egy ilyen táblába futottam a kempingben. Minden évben járok kempingezni, de ilyet még nem láttam.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Ha valaki CB-rádiózik akkor ma 14-18 óra között lesz aktivitás a HotelAlfa klub keretében
-
vendingo
veterán
válasz
Intruder2k5 #1648 üzenetére
Aktív, gyakorlatilag mindenért ott szólnak be.
-
válasz
gypiero #1647 üzenetére
Pesten és a környékén azért pörögnek még rendesen a taxis fekvenciák, van amelyiknek csak a duma megy, de van még olyan is amin címeket osztanak. Egyébként igen, pont múlt héten hallottam az egyik társaság frekijén egy "vezetői tájékoztatót", ott is elhangzott, hogy kb. a címek 10-15%-át adják csak már rádión, a többi a tableteken megy ki. Én kb. 25km-re lakom Pesttől, de néhány erősebb taxis freki még itt is bejön, most is van rajta élet.
-
-
vendingo
veterán
A nagy akkus uv5r hihetetlen, hogy mit bír üzemidőben. Napi szinten megy, van hogy 12-14 órákat, beszélgetni is szoktam, rengeteget megy a scan és nem bírom lemeríteni. Ja, és rádiót is ezen hallgatok főzés közben, igaz nem túl gyakran. Jó vétel volt.
Létezhet, hogy olyan csatornát találtam, amin egész nap sportközvetítés megy? Nagyon ritkán találom meg a jó vételi helyet a lakásban, akkor is sistergősen hallom, de olyan mintha valaki a foci vb-n nyomva tartaná a ptt gombot. Elsőnek arra gondoltam, hogy valami sportrendezvényen szekusokat hallanék, de nem. Komplett sportközvetítés volt megszakítás nélkül. A csatornát elmentettem, holnap is fülelek.
Illetve ráhangolódtam a máv csatornájára is. Itt mennek a közelben a sínek, illetve a diszpécsert is tisztán hallom. A taxisokat egész héten kerestem, uhf és vhf csatin is vannak, de nem sikerült még összehozni. -
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
vilmaboy #1644 üzenetére
Van vészhelyzeti frekvencia, de az átjátszó inaktív,mert ugye csak vészhelyzetben van értelme.
Annak a gombnak akkor lenne értelme,ha lenne egy központi diszpécser aki látja,hogy a frekin ad valaki vagy valami folyamatosan.
Itthon ilyesmi csak a hivatalod EDR készülékeken van,amit ugye magánemberként nem fogsz elérni mert teljesen zárt.
legyen nálad telefon,azon ott a 112.
vagy programozz fel egy átjátszó frekit rá ahová mész,szerintem ha segítséget kérsz nem fog elhajtani senki sem.
egyébként semmi jelentősége annak a gombnak,ha nincs mögötte diszpécser szolgálat. -
vilmaboy
őstag
Köszi a válaszokat!
A rádió tetején van egy narancssárga S.O.S. gomb. Ezt lehet és/vagy kell programozni valamire (ha igen hogyan)? Magyarországon van ezzel a rádióval valami általánosan elérhető vészhívó frekvencia, mint pl a 112 telefonról, amit vagy a gombra, vagy simán csak memóba betehet az ember? Nem lenne rossz ha minden kötél szakad, pl bekrepál a telefon. Sokat járok terepre az isten háta mögé pár kilóméterre terepjáróval, motorral, lóval stb. Plusz egy biztosítéknak jó lenne. -
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
vilmaboy #1641 üzenetére
A CTCSS értéke ádás és vételi oldalon általában ugyan az? Vagy van hogy eltérő?
ugyanaz, egyedi esetben például a motorola rádióknál lehet állítani külön rx ctcss kódot meg tx ctcss kódot, eltérő értéket is, de annak kb semmi értelme,mert abból csak a kavarodás lesz utána.
-
gypiero
tag
válasz
vilmaboy #1641 üzenetére
@Kicsirics77: köszönöm.
@vilmaboy: Lényegében igen. Adatkábellel más a helyzet, mert a chirp minden módosítást el tud végezni, sőt sokszor több mindent is, mint manuálisan. A CTCSS értékét nem tudom pontosan, így nem akarok butaságot mondani, a logika azt diktálná, hogy ugyanaz legyen, pláne, hogy itthon régiók szerint vannak CTCSS kódok.
-
vilmaboy
őstag
válasz
gypiero #1639 üzenetére
Ahha... Tehát ha egyszer elmentek egy frekit, akkor a beállításait (rádió oldalon) úgy tudom csak módosítani, hogy kitörlöm pl a 17es memó helyet, újra beálogatok mindent és elmentem újra a 17-re a frekit minden beállításával együtt?
Ha adatkábellel dolgozom, akkor nyilván engedi buzerálni a memóriába mentett csatornák beállításait is...?
A CTCSS értéke ádás és vételi oldalon általában ugyan az? Vagy van hogy eltérő? -
gypiero
tag
válasz
vilmaboy #1636 üzenetére
Normális, ha a hang oszlopba az adott freki Tone módban van, akkor azt jelenti, hogy adás és vétel oldalon is aktív a CTCSS, először én is meglepődtem rajta.
Az normális dolog hogy channel módban a rádót menüjében beírt zajzár értékeket nem menti el a rádió?
Igen, elmentett frekin nem tudsz módosítani, csak törölni tudod és újra hozzáadni a megfelelő beállításokkal.
-
gypiero
tag
válasz
Kicsirics77 #1633 üzenetére
Köszönöm, szétnézek, hogy milyen lehetőségek vannak.
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Próbálgatom a Chirp-el programozgatni a rádió frekijeit. Volna egy olyan gondom, hogy a 17es helyen lévő 4x4 nevű csatornának a rádióban beállítottam T-CTCS és R-CTCS 218.1HZ-re. Amikor beolvasom a rádió adatait, akkor jelzi is, hogy CTCSS 218.1.
Viszont ha a CHIRP-ben állítom be pl a 16os csatornán lévő PMR 16 sávhoz a CTCSS-t, akkor csak a T-CTCS lesz beállítva a rádióban. az R-CTCS nem állítódik be. Így a hanggal kódolt zajzárvezérlés csak adáskor van beállítva, vételkor nincs.
Mit rontok el, hogy tudnám beállítani CHIRP-ben hogy vételkor is legyen zajzárvezérlés?
Az normális dolog hogy channel módban a rádót menüjében beírt zajzár értékeket nem menti el a rádió? Csak akkor menti, ha frekvency módban vagyok. -
whbear
senior tag
válasz
Kicsirics77 #1633 üzenetére
És tényleg jobban járna. Vagy egy Icommal. Nekem Icom rádióim voltak az utóbbi időkben. D-Star elég érdekes tud lenni.
-
gypiero
tag
válasz
Kicsirics77 #1630 üzenetére
Sajnos elvitték, pedig az tényleg nagyon jó lett volna minden tekintetben.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kicsirics77 #1628 üzenetére
-
gypiero
tag
Úgy alakult a helyzet, hogy eladom a Baojie-t, mert otthon sem és az autóban sincs lehetőségem kihasználni, ráadásul autóban rögzítés híján csak csúszkál ide-oda, a belteret meg nem szeretném fúrkálni emiatt. Eddig úgy néz ki, sikerülne nevetségesen jó áron egy Wouxun KG9-UVD Plus-t szerezni, gondolkodás nélkül megveszem, ha így lesz. Viszont ha esetleg máshogy alakul, tudtok nekem ajánlani Deák igazolvány árában (~65 USD) mozgó kézi rádiót? Baofenget egyelőre nem szeretnék, kipróbálnék valami mást. Előnyt élvez, ha repsávon lehet hallgatózni és ha kenwood csatis, az meg pláne.
Mit tudtok ajánlani?
-
Kicsirics77
Topikgazda
CTCSS
Continuous Tone Coded Squelch System kezdőbetűikből álló rövidítés. Magyarul folyamatos hanggal kódolt zajzár rendszer. Más néven még ismert, mint pl. (Motorolánál a Private Line rövidítése) és mint sub tone, azaz sáv alatti hang. Gyakorlatilag úgy működik, hogy a hangfrekvenciás sáv alatt (300-3000 Hz) egy adott frekvenciával folyamatosan modulálja az adót a névleges löket kb 1/3-ával. Ez a moduláció a vevőben nem hallatszik, mivel a vevő hangfrekvenciás szűrője ezeket a mélyebb tónusú hangokat levágja, tehát nem zavaró. A vevőben beépítenek egy dekódolót, amelyik érzékeli, ha a beállított frekvenciájú hangot hallod és akkor kinyitja a zajzárat és engedélyezi, hogy a hangszóróban hallható legyen a beszéd. Haszna abban van, hogy elektromosan zajos környezetben nem fog a zajzár állandóan nyitogatni (nagyon hasznos pl. átjátszónál), illetve akkor, ha ugyanazon frekvenciát több függetlenül tevékenykedő csoport is használja. Ez utóbbi esetben a készülék kezelője látja a LED-en a csatorna foglaltságot, de nem hallja a beszédet, ha más csoport beszélget. Az eredeti 38 hangú CTCSS később felbővült 50-re. -
-
vilmaboy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1624 üzenetére
Köszi
Megvárom akkor amíg ő állást foglal.
Ezzel kapcsolatban még annyit kérdeznék, hogy CHIRP-ben be tudom e állítani az R-CST és a T-CTS-t? Illetve lehetséges e, beállítani értéket, csak egyes memória programhelyekhez. Pl a CH5 használja a 218.1-et, a CH9 meg a 222.2-t...
-
-
válasz
Kicsirics77 #1621 üzenetére
Reméljük.
Tetszetős, mert SainSonic Design. A doboz oldalán ez áll: [kép]
Úgy néz ki ők szeretik ezt a sárga-fekete stílust.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Intruder2k5 #1619 üzenetére
Profilic driver kellett neki. Nem is értem miért nem tette fel magának... Na most kezdhetem nyomkodni
Ha beírok a rádióba egy nevet. Pl PMR 1... feltöltöm a rádióra. Miért nem jelenik meg a név a kijelzőn? Lehet állítani hogy a freki vagy a név jelenjen meg?
A felső és az alsó sorban található frekik közt mi is a különbség?
Az R-CST-be és a C-Cst-be ha beállítok értéket, akkor csak az hallja amit adok, és azét hallom, akinek ugyanaz van beállítva? Az érték szabadon választott? Csak ebben van szerepe? -
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #1617 üzenetére
Tetszetős kis rádió,reméljük rendben is lesznek az alkatrészek meg a szűrők benne,akkor nem fogsz csalódni.
-
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Megjött az usb kábel az UV-9r plus-hoz. Letöltöttem a CHIRP-et, de nem jutok előte. Error reading data from radio: not the amount of data we want minden esetben ez a hiba jön elő. Mit nem töltöttem le, vagy mit rontok el?
-
Megérkezett a Baofeng GT-3 Mark II, és ezzel legalább rendben van minden. Szép nagy dobozban volt, majdnem dupla méretűben mint az UV-5R. Szerintem pénteken fogom tudni tesztelni majd kicsit, mert holnap olyan helyen leszek, ahol még a madár se jár, meg a fű se nő, stb...
-
vendingo
veterán
2016-os illesztőprogrammal újra frankó minden
Végre tudok megint rádiózni gépezés közben -
vendingo
veterán
válasz
Beniii06 #1614 üzenetére
FM-rádiót nem próbáltam, az a gyárival is tökéletes volt mindenhol.
Vételben szerintem jobb, mert olyan csatornákon is találtam egy kis életet, ahonnan eddig még zaj se jött. Már tudom fogni a közeli útépítés kommunkiációját.
Amivel viszont még küzdök, az a VGA frissítésekor előjött kegyetlen sistergés. -
Beniii06
addikt
válasz
vendingo #1613 üzenetére
Nem tudom te mit tapasztaltál, de én jelentős javulást érzékeltem(műszer nélkül) vételnél vele. Ebbe beleértve a kereskedelmi fm rádiók vételét is(már itt is hallani a javulást), ami eddig csak kültéren ment vagy nagyon kellett keresni a megfelelő helyet a szobában, ott most tisztán, érthetően hallatszik az átjátszó beszélgetés is, ahol már a gumi antennával max kinyitott a zajzár, de hangot már nem adott ki vagy csak sistergést.
"Jó hosszú, meg kicsit fura ez az ostor antenna. "
Nézd a jó oldalát, ha elmész túrázni, akkor látszani fog, hogy "komoly" rádió van nálad, amíg a gumi antennával teljesen játéknak nézett ki a rádió.
-
vendingo
veterán
Csak panaszkodni kellett. Most tekertem be az na771-et. :)
Jó hosszú, meg kicsit fura ez az ostor antenna. -
Beniii06
addikt
válasz
vendingo #1608 üzenetére
Szerintem most valami "stop" lehet központilag a kínai csomagküldésben, mert én is a banggoodról rendelt dolgaimat csak 12-14-én fogják postára adni, de ebayen is több helyen láttam, ahol írták, hogy 1-2 week delay lehet a feladásban. Rákérdeztem, annyit írtak, hogy várjak türelmesen, mondjuk mást nem is tehetek.
+ ahogy Intruder2k5 is írja, sok helyen a free shipping+tracking kombó alatt azt értik, hogy kínán belül működik a tracking(teljes számsorozat, nincs 2 betű a végén mint a nemzetközieknél), ezzel sok eladó vissza is él és sokan ezt is hívják "kamu" tracking számnak. Aminek nincs két betű a végén és a 17 track sem találja meg, én azokat nem tekintem nyomkövetési számnak, mert az sem derül ki belőle, hogy megérkezzett-e Budapestre, csak annyit látsz, hogy elhagyta a "mainland"-et és kész.
-
Beniii06
addikt
válasz
Intruder2k5 #1606 üzenetére
A leírásban láttam én is a "változást", mikor vitattuk éppen, kérdés(akkor is és most is), hogy tényleg az van-e benne, ami a képeken, bár más nem is tudom mi indokolná a majdnem kétszeres, de legalább másfélszeres uv-5r árat.(Neked 3 szoros uv-5r árat
)
-
Kicsirics77
Topikgazda
Január elején rendeltem egy mikrofont a yaesu 857-hez,ma jött az értesítés,hogy feladta a ferdeszemű.Biztos messze lakik a postától.
-
válasz
vendingo #1608 üzenetére
A filléres cuccokhoz olyan trackinget adnak, ami szerintem Kínán kívül már nem működik. Az antennák nekem is ilyennel jönnek. De amúgy ez a rádió is, ha eBay-en belül kattintok a trackingre, csak annyit látok belőle, hogy feladták. [kép] De kimásolva, és külső oldalon nézve már jó.
Két darab 701-es Nagoya-t én is várok, azok február 8.-án lettek feladva.
-
vendingo
veterán
válasz
Én már 1 hónapja várom az antennám, hetek óta csak annyit mutat a tracker, hogy már feladták.
-
válasz
A mai log alapján úgy néz ki nem kötöttek bele. [kép] Ha szerencsém van, a héten meg is érkezhet.
-
-
Beniii06
addikt
válasz
Kicsirics77 #1598 üzenetére
Ezt már azért nem hobbinak hívnám, hanem megszállottságnak, de tény, szép "kis" állomás.
Most van egy kis fogalomzavar a "versenyállomás" és a rádióklub között. Mi a különbség a kettő között? Azért is kérdezem mert ha jól értem a hívójelek felépítését, akkor a HG7T a klub neve, az IN pedig biztos az adott kezelő neve, de akkor hogy jön képbe a "versenyállomás"?
-
gypiero
tag
válasz
Kicsirics77 #1582 üzenetére
"A készülék az egy Yaesu-FT450D..."
Ezek szerint sikerült megjavítani a múltkor baki után? Vagy ez nem az volt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!