Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepe33
tag
S7-300 on kellene nekem egy 16bites regiszter tartalmát SPI buszon kiadni.
Elvileg egyszerű lenne a dolog adott a az MW350 -es regiszter, és végignézem a minden egyes bitjét és ha 1 akkor kiadok egy 1-s a DATA kimenetre ha 0 pedig 0-t
És minden bit megnézése közt a CLOCK kimenetet 1be és 0-ba kapcsolom.Csakhogy sehogy nem sikerül megoldanom hogy megnézzem az MW350 regiszter valamelyik bitjét.
Hogy lehetne ezt megoldani ??Előre is köszönök minden segítséget!
Pepe -
pepe33
tag
Hello!
Valaki tudna segíteni abban hogy, S7-300-ban hogy lehet megoldani hogy időben 10 szálon fusson az utasításlistás program.
Néhány PLC nél láttam olyat hogy több Cyclic Organic Block van, amik egy időben futnak.A kérdés az lenne hogy S7-300-nál ezt hogy lhet megoldani?
Mondjuk ha mindegyik programomat külön OB-ba írom meg ?Persze tudom hogy ezek valójában ezek nem egyszerre futnak, hanem csak a PLC OS oldja meg( menti az ACCUt ,stb ), de akkor is jól jönne most.
-
pepe33
tag
Szia!
A 224Xp CPU
PORT0 adress 2 9600
PORT1 adress 3 187.5OP3
adress 1
interface IF 1A
profile PPI
baud 9.6
communication Peer 2OP3 a PORT 0 -ra csatlakozik
programozó PPI kábel a PORT1-reNos ezekkel a beállításokkal működik pillanatnyilag.
Már csak egyetlen gondom az hogy az OP3 ra csak soros kábellel tudtam rátölteni a programot.
Mivel a gépemen csak egy soros port van ezért állandóan dugdosnom kell a kábeleket.A kérdés az lenne van-e valami más megoldás az OP3 programozására.
-
pepe33
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna segíteni hogy hogy lehet összehozni egy OP3-at egy S7-200 CPU val?
ProTool és Step7 Microwin programok telepítve vannak , de valahogy nem jövök rá a helyes beállításokra.
Lehet hogy valami más program is kell hozzá ?
A CPU egy 224XP .
-
pepe33
tag
Unitronics Jazz vezérlővel csinált már valaki soros kommunikációt ?
Azt tudom hogy külön soros port kártya kel hozzá , de valahogy nem találtam, jó leírást hogy lehet a programból vezérelni a dolgokat.
A cél az lenne hogy adatokat küldjek soros porton egy PC-re a PLCből. -
pepe33
tag
Kicsit fentebb olvastam a hozzászólásodat amiben kiváncsi vagy a SAIA Siemens kompatibilitásra.
Nos nálunk elég sok SAIA PLC müködik van pár amiben teljesen siemens FW van.
Ezeket jellgzetesen SIEMNS kábellel és szoftverrel kell programozgatni.
Tehát teljesen SIEMNESként müködnek. Mondjuk kicsit más az alakja ....
Amugy teljesen jók.
Egyébként ezt a dologt azt hiszem a honlapon is írják valahol. A SAIA PCD2-es tipusról van szó. -
pepe33
tag
Ha csak azt számolom mebnnyi KI/BEment van az EASY 820-asok mondjuk akkor már eleve több pont annyival hogy ne keljen venni egy EASY bövitőmodult, ami mondjuk pont annyiba kerül mint egy EASY.
Ezt a Jazz T40-et meg olcsobban megveszed mint egy EASY-t.
Feladat válogatja a tipus választást szerintem.
Adott esetben nekem kisgép vezérléshez jobban bejött a JAZZ.
Persze a sebessége még messze van egy rendes PLC-től, de sok funkcó bele van épitve pluszaban. ( GSM , MODEM stb.) Igaz ezekhez külön modulokat kell még venni de akkor is benne van.
Szerintem ÁR/TUDÁS arányban mindenféleképpen érdemes számitásba venni a vezérlő kiválasztásakor. -
pepe33
tag
Hello !
Az Unitroncs nagyon jó, a LOGO! és EASY-tol sokkal jobb.
A JAZZ T40-est szoktam használni mert olcsóbb mint a fentiek és van rajta rengeteg ki és bement, még analóg is.
Kissebb gépek vezérléhez böségesen elég.
A programhely több mint elég benne , és könnyü programozni is.
A programozókábel kb. 10e FT hozzá.
Szóval szerintem jól használhatók nagyon.
[Szerkesztve] -
pepe33
tag
Elég kényes dolog , mert nem mindig ugyanakkora távolságban lesz a céltárgy , a felület különbözöségéről, nem is beszélve.
Ilyet nem ismerek, de lehet hogy erre a célra inkább kamerás rendszer kellene ....
Keyence, Wenglor , Baumer cégeknél nézz szét.
Keyenceéknek van valami speckó kamerás rendszerük, azt már láttam katalógusban. -
pepe33
tag
válasz
Mr. Cutter
üzenetére
Szerintem sima soros protokolt használj. Az a legegyszerübben ha terminal programmal teszteled.
SAIA PLCkben legalábbis igy van.
Sima 9600,8,n,1 és text-ket küld és fogad a többi eszköznek.
Ha valmi gond van akkor egyszerü monitorozni is.
Mondjuk PLC progi ba beirod hogyha a soros bementről kap 'ON 1' textet akkor 1-es kimenet bekapcsol.
Terminálból vagy c++ ból meg küldesz neki sima textet.
Szerintem OMRON is tud ilyesmit. -
pepe33
tag
Nálunk SAIA PLC-k vanak nagy számban, meg persze néhány S7-es.
Van még pár Unitronics , ami árához képest meglepöen sokat tud, meg vannak még MOELERek.
Fura hogy eddig senki nem irt a SAIA plckről , szerintem nem rosszak.
Ennyire ritka lenne ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest