Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szirty
őstag
Hali demars!
Van ott elég sok érdekes dolog! Nem értem, hogy hogy nem találtad meg...
Talán éppen azért. Vagyis túl sok minden van ott ahhoz hogy könnyen meg lehessen találni bármit is. Könyvtárak százai... A linked a physics2.kee.hu FTP root könyvtárába visz!!
És most nincs időm arra hogy minden könyvtárba belenézzek hogy melyikben van.
Viszont ha küldenél egy konkrétabb URL-t, az segítene. :-> -
Szirty
őstag
Hali demars!
Nekünk csak a memória egyenleteket kell megadni, időzítéseket kell tervezni ill. a programot felírni /létradiagrammban(grfikusan) LD, illetve lineáris mondatfeldolgozással (szövegesen) ST/. Neked valószínű nem gond ilyesmit felírni , vagy lehet h nem is kell.
De. Előfordul. Nézd csak meg: [link]
Ja a PG4 vagy Saia egy kis tervező progi, amivel PLC nek az alap memoria egyenleteit lehet felírni, s felrajzolja /állítólag, mert nem tudom használni/.
itt találod: [link]
Nem találtam. Viszont meghallgattam egy misét, ami az egyik hallgató könyvtárában volt... -
Szirty
őstag
Hali demars!
Ehhez a PLC tervezéshez kaptunk egy kis progit: Saia, vagy PG4! Nem ismeri valaki??? Minden angolul van benne, s fogalmam sincs, hogy hogy álljak neki ezzel PLC-t tervezni!
Őszintén szólva én már magát a kérdést se értem. Nem igazán egyértelmű.
PLC-t kell tervezni? Úgy érted, hogy egy lan mikroprocesszoros (mikrovezérlős) áramkört, amin ki és bemenetek vannak és programozható?
PG4-et egyet ismerek, de az egy időszámításunk előtti DOS alatt futó program, és Siemens S5 PLC-k programozására való.
A SAIA pedig egy PLC típus (vagy inkább a gyártójának a neve).
Persze mást is jelenthet, de nekem ez ugrik be... -
Szirty
őstag
Hali demars!
Tudna nekem valaki ajánlani egy jó kis szín érzékelőt? Sűrgős lenne! Beérkező nyers paprikát, s a kimenő szárított paprikát kell ellenőrini.
Nézd meg az Omron E3MC-t, hátha megfelel:
Tettem ide neked magyar nyelvű leírást: [link]
És egy angolt is: [link]
Azért mindkettőt, mert az utóbbi részletesebb. Nem olvastam el, hogy ez jó lesz-e arra amire neked kell, az majd te megteszed :>
Az árát nem tudom...
Képeket a neten is találsz róla. Pl. itt: [link]
De egy nagyobbat ebből is tettem fel ide: [link]
Ez benne van a PDF-ben is egyébként. -
pepe33
tag
Elég kényes dolog , mert nem mindig ugyanakkora távolságban lesz a céltárgy , a felület különbözöségéről, nem is beszélve.
Ilyet nem ismerek, de lehet hogy erre a célra inkább kamerás rendszer kellene ....
Keyence, Wenglor , Baumer cégeknél nézz szét.
Keyenceéknek van valami speckó kamerás rendszerük, azt már láttam katalógusban. -
Szirty
őstag
Helló demars!
A baj az, hogy nagyon keveset mondtak el a PLC-ről, s arról, hogy hogyan kezdjek neki az egésznek.
Miért nem írtad le milyen PLC? Vagy nem lehet még tudni?
Én arra gondoltam, hogy a szalag s a levegő seb. egyszerűen megoldható, egy frekvencia vezérléssel (motorokat).
Frekvenciaváltóra gondolsz? Igen, azzal megoldható. Bár a levegőmennyiség szabályozásának van más módja is, pl. motoros pillangó szelep. Lehet hogy olcsóbb mint frekvenciaváltóval megoldani, de az nagyban függ a motor teljesítményétől. És a frekiváltó gazdaságosabb is :>
Viszont gondold át, hogy a frekvenciaváltós sebesség vezérlést hogyan valósitod meg. A legegyszerűbb az, ha analóg PLC kimenettel adsz alapjelet a frekiváltóknak, az analóg kárty azonban nem olcsó. Ha megfelel több lépcsős sebesség szabályzás, akkor lehet digit kimenettel is, esetleg valamilyen kommunikációs buszon keresztül.
De a hőmérsékletet nem tudom, h mivel lehetne vezérelni.
Több megoldás lehet itt is.
Az egyik az analóg bemeneti kártya, ami lehetőleg közvetlenül képes fogadni a hőmérő jelét, Pt100, hőelem, stb). Ezesetben neked kell megvalósítani a szabályzást programból, aminek megint csak több módja van. Ebben az esetben szükség lehet valamilyen kijelző egységre, hogy a szabályzási és egyéb működési paramétereket könnyen be lehessen állítani (alkalmazásfüggő, lehet hogy neked nem kell, de át kell gondolni).
A másik megoldás egy hőmérséklet szabályzó panelműszer.
Ez egy kijelzővel, gombokkal, analóg bemenettel és kimenettel, kapcsoló kimenettel
ellátott előlapba szerelhető készülék:
Konkrétabb válaszhoz konkrétabb kérdésre van szükség!
Új hozzászólás Aktív témák
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest