Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grabowski
csendes tag
Üdv!
Az élvezérlésre természetesen például az Omron vagy a GE Fanuc is külön bitet használ. Nyilván. Meg az összehasonlítás eredményeinél is.... Azonban nem látom be, hogy miért kell nekem 2007-ben azzal tölteni az időmet, hogy ilyesmiket adok meg.
Igen, tudok indokolni.
1. Hasonló tudású gépekhez képest drága.
2. Általában (és a fentiekből is adódva) sokkal több idő leprogramozni ugyanazt a feladatot, amit mondjuk (derüljön ki: Omron-barát vagyok) más PLC-nél.
3. Létrában legalábbis muszáj deklarálnom a dbw-t, különben hibával megáll a cucc. Ez egy éppen üzemelő gépnél meglehetősen kínos tud lenni.
4. Erősen típusos, Omronnál ez nincs, aminek ahogy említetted hátránya is van, megengedi, hogy elrontsd a programot, aztán órákig keresgéld a hibát.
5. Ki hallott olyat, hogy manuálisan el kell vennem a tápot egy kijelzőtől (újra kell indítanom), majd gombokat nyomogatnom ahhoz, hogy a frissített programot rá tudjam tölteni.
6. Műszaki támogatásban a Siemens nem túl jó (manual se), egy programozó kábel 80 ezer, a szoftver sem olcsó, a tanfolyam meg pláne.
7. Míg a Siemens-nél azt keresem, hogy mivel tudnám az adott feladatot megvalósítani, más általam favorizált PLC-nél inkább azt kell mérlegelnem, hogy az adott feladathoz a sok rendelkezésre álló utasítás közül melyik a kedvemre való.
Volt eset, hogy a felfutó élre az istennek se hajtotta végre az adott utasítást. Ezt már más PLC-nél is tapasztaltam.
STL-t nem használok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óra topik
- Sorozatok
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vicces képek