Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló!
"ezt amúgy is olaszok írták"
Nem tartozik szorosan a kérdéshez és teljes mértékben szubjektív dolog, de az olaszok sok "érdekes" dologra képesek.
Gyakran találkozok olasz gépekkel (főleg Omron és Siemens vezérlőket használnak ezekben).
Rendkívül jellemző rájuk (szerintem) hogy a géphez igyekeznek a lehető legkevesebb hasznos információt adni. Ha mégis adnak, akkor az félreérthető több értelmű és elnagyolt. S7-re mindent STL-ben csinálnak meg.
Alacsony szintű módszer lévén ott lehet kormolni durván.Néhány példa:
- Egyetlen networkbe teszik a blokk teljes programját. Így némely blokkban gigászi STL kód lesz egy networkben. Rendkívül élvezetes, mert a fejlesztői környezet már megnyitni sem tudja. Azaz megnyitja, de közli hogy a sorok száma meghaladja a limitet, ezért nem biztos hogy az egész megjelenik- Az egy network minden blokk szisztematika akkor is tud kéjes örömöt okozni (főleg S5 esetében) ha a blokk nem haladja meg a limitet. Ez a kéj keresésnél tölti el az embert. Az xref megtalálja ugyan a bitet, de csak azt mondja meg melyik bolygón (blokk) és melyik kontinensen (network) van. Így a kilométeres (6-8 oldalas) STL kódban már kézzel nekem kell lapozgatva keresni.
- Nem adnak forrásprogramot a gép mellé (szinte soha). Külön utólagos kérésre sem.
Bár a programot konkrétan jelszóval jellemzően nem védik, de így a gépről letöltött megjegyzésektől, szimbólumoktól és struktúradefinícióktól mentes bittengerben kell kotorászni. Aki látott már S7-en olyan DB
blokkot, amit UDT struktúrával hoztak létre és UDT nélkül STAT1, STAT2... stb-vel van tele az tudja miről is beszélek.- Tesznek egy interfészt/modemet a gépbe hogy távelérhető legyen, aztán ha a géppel baj van majd ők segítenek. Vagy nem. De valamelyik biztos.
Elég "vicces" amikor egy 24 órában termelő gép leállása miatt vasárnap csörgetnek egy olasz telefonszámot amit nem vesz fel senki, mert akkor épp nem dolgoznak. De ha valamikor felveszik és segítenek, akkor jön a pár száz (vagy ezer) eurós számla is.- Imádják a legkülönbözőbb célú saját (olasz) elektronikus kütyükkel telerakni a gépeket. Legyen az frekvenciaváltó SSR, fűtésvezérlő, HMI, encoder stb. Főleg régebbi gyártású gépeknél vicces, amikor az 1990-es gyártású RS422-n kommunikáló akármilyen egyedi olasz vezérlő tönkremegy, de a garázscég amelyik gyártotta már 20 éve nem is létezik. A neten nem hogy doksit a kütyühöz, de a céget magát sem lehet megtalálni. A legjobb amikor azt a nevet felvette egy másik cég, amelyik a divatszakmában érdekelt. Különösképp szeretnek egyedi HMI eszközöket gyártani.
- Nem tudom hogy mennyire jellemző csak rájuk, de olyannal is találkoztam már, amikor egy 25 éves gép azért állt le, mert volt benne egy ciklus számláló, ami ha elér egy meghatározott értéket, akkor a gép automata működését letiltja, a HMI-n pedig megjeleníti a cég logóját a telefonszámmal ahonnan nem lehet kimozdítani. Na ezt bizony már igazán övön alulinak éreztem. Bár még mindig bele lehetne magyarázni, hogy a karbantartási ciklus érkezett el. Hogy ezt a HMI segítségével nem közölte az más kérdés, meg az is, hogy 25 év az 25 év, ami a standard garancia időn azért eléggé túlmutat...
Elnézést ha valaki túl hosszúak találja az ömlengésem, egyáltalán nem panaszkodni akartam, csak "beszélgetünk"...
Új hozzászólás Aktív témák
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nintendo Switch 2
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- EIZO FlexScan EV2450 fekete 24" 1920x1080 full HD IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Samsung Galaxy Book4, 15,6" Anti Glare FHD 2nd, Intel Core i3-1315U, 8GB RAM, 256GB SSD
- Fujitsu U727 12,5" kis laptop nagyon szép állapot // Core i3 7100U // 16GB // 256GB // magyar bill
- Eladó i5-9500
- QNAP TS-131P 1 lemezes NAS
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest