Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia Szirty!
Köszönöm.
Ok, én is így gondoltam a HMI vizualizáció működését. Sajnos még mindig nem vett a főnököm PLC-t, inkább elment nyaralni
Na mindegy, a következő igények merültek még fel a még nem is létező PLC-vel szemben:- a bemeneti/kimeneti változókon kívül tudok-e olyan változókat létrehozni (és azt HMI-ből állítgatni), ami az értékével egy művelettípust fog leírni... Konkrétan meg lehet e azt csinálni, hogy egy nyomógomb (mint bemenet) egy kimenetet egyszer bekapcsol, egyszer kikapcsol, egyszer inverzbe rak, egyszer pedig a kimenet követi a nyomógomb állapotát, és mindezt attól függően, hogy a művelettípust leíró PLC változómat hogy állítottam be a HMI-ből ? A user-ek azt szeretnék, hogy ezeket ne csak én (mint leendő PLC programozó) tudjam állítani, hanem ők is ? És persze nekem kell majd hozzá a HMI felületet megtervezni
- tegyük fel, hogy van olyan PLC-m, illetve HMI-m, amiben van RTC. A user azt szeretné, hogy egy "valami" változó reggel 6-ig egy X értéket vegyen fel, 6-12 között egy Y-t, stb. Ehhez milyen HMI "elem" van (van-e ilyen egyáltalán), illetve ilyenkor az RTC értékét a HMI-SW olvassa ki saját magából, és az alapján küldi el a PLC-nek, vagy a PLC olvassa ki a sajátját(ezt a verziót most nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan is működhet) ? Én valami táblázatos vagy diagramos megoldást képzelek el, azon/abban beállítom a kívánt értéket, az idő lenne az X tengelyen, aztán a HMI olvassa a saját óráját, és leküldi az aktuális értéket...Ha a HMI meghal, akkor a PLC a legutoljára leküldött értékkel dolgozna, ez így rendben is lenne...
- tudok-e olyan változókat létrehozni (és ezt HMI-ből állítani), amely azt írja le, hogy az adott műveletet melyik bemenettel és/vagy kimenettel kell végrehajtani ? Az első kérdésemre visszatérve tehát a user azt is szeretné, hogy melyik nyomógomb melyik kimeneten végezze el azt a műveletet...
Bocs a szájbarágós leírásért, de csak a magam megnyugtatása miatt írom így le, nehogy félreértsük egymást.
Köszönöm.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Mozilla Firefox
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- iPhone 11 128GB 98% (3 hónap Garancia)
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest