Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dezsi82

tag

válasz Kopri 62 #4562 üzenetére

Szia!
    Anélkül, hogy részletesebben ismerném a Schneider szoftvereket (eddig egyszer programoztam), én a következőket mondanám:
    -nyilván van a Schneidernek SCADA szoftvere, azzal biztos megoldható. Ajánlottak is annak idején nekünk ilyen szoftvert, tud SQLt is, de amennyire emlékszem, jó ára van. Persze ha ez rendelkezésre áll, akkor nem kérdés
    -léteznek kimondottan naplózó szoftverek (én a PLC analyzer Pro-t ismerem), ezzel csak beállítod a paramétereket és megy is. De ez is fizetős. És csak fájlba tud menteni, és megjeleníteni
    -írsz saját magad egy naplózó szoftvert, persze ehhez kell ismeret, meg szoftver. De gondolom ez a CPU is ismeri a Modbus TCP-t, és egy egyszerű socket kommunikációval lekérhetőek az adatok, majd fájlba írhatók, SQLbe küldhetők, megjeleníthetők.
    Ezek akkor működnek, ha nem kell túl gyorsan naplózni. Kommunikációs processzortól függően max kb. tízszer lehet másodpercenként így adatot menteni. Ha ennél gyorsabb kell, akkor a PLCnek kell pufferelni, majd a PCnek küldeni. Vagy olyan ipari kommunikációt kell használni, amire mind a PC, mind a PLC képes.

Új hozzászólás Aktív témák