- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #14595 üzenetére
Jobban szeretem, ha az erősítő ne avatkozik be, csak szépen átengedi magán a képet. Ha kettős HDMI kimenetes médialejátszóm lenne, jobban érezném magam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Ezt is megértük.
Avatar 3DSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
Az oké, a TV-nél pont ezért kell csak az egyik HDMI-bemenethez tartozó képtulajdonságokat megfelelően beállítani, azét, amelyikre az erősítőt kötjük. Ráadásul az erősítő képbeállításain felül még a hozzá csatlakoztatott eszközök is finomhangolhatók képeállításokat tekintve.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DVlad
őstag
válasz Dagidög #14560 üzenetére
Ha rákeresel, visszaolvasol a topikban, akkor te is olvashatsz a beégésrõl, annak elõfordulásáról, ezzel kapcsolatos tanácsokról. Fórumtársaink közül is volt olyan, akinek nagyon erõs hajlamot mutatott a neopdp-s készüléke. A Panasonic plazmái sem mentesek ettõl a jelenségtõl, de sok segíteni kész, régi szaki van itt, aki minden oldalról körüljárta a dolgot már rengetegszer. Az õ szavukra bátran adhatsz. Olvass vissza, sokat tanulhatsz.
-
Jim-X
őstag
válasz DM-Fan #14586 üzenetére
Áááá igen az lesz a gond!!!! Pedig már beszéltünk róla régebben ha emlékszel, kérdeztem az 1 HDMI-s erősítős képletet, hogy mit jegyez meg és mit nem...
Tuti, hogy a THX módban nem kapcsoltam ki az ovescant, csak a mozi meg a normál módban... Sajnos most nem tudom megnézni mert külföldön vagyok, de ha hazamegyek átállítom, mert 100% ez a baj!
(#14587) hunspikey : Egyszerűbb lett volna, csak az öko-t ki/be kapcsolni, de ígí sem gáz, thx
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #14586 üzenetére
így van, a panák, képmódonként meg jegyzik az overscant - és a bemenetekhez meg a legutoljára használt képmódot is- azon belül meg azt is megjegyzik és megkülönböztetik, hogy 24p-s tartalmat milyen kép móddal illetve 60hz-es tartalmaz milyen kép móddal jelenítettél meg utoljára. Nálam be lehet állítani, hogy a pendrive-ról jövő cucc pl legyen THX, a bluray meg legyen normál, vagy amit akarsz.
Tehát ha van pl egy IP tv a hdmi 1-en, a bluray meg a hdmi2-n a média player meg a hdmi3-on, akkor minden bementere, minden lehetséges tartalomra (24p vagy 60hz) meg kell mondani, hogy milyen képi mód legyen érvényes.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #14585 üzenetére
Szinte tuti, hogy ez lesz a gond: a Panák képmódonként külön megjegyzik a túlpásztázási beállításokat, ez sokakat megtréfálhat, az ember elsőre nem gondol erre (pl. A G20-nál még nem is a Kép menüben, hanem a Beállítások menüben található az overscan). Szerintem is rá van neki tolva a THX módban a 16:9 túlpásztázás.
< CyberBob >: így van, a TV mindkét esetben 24p módot jelez ki.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
< CyberBob >
őstag
válasz Mezga Aladár #14582 üzenetére
Szerintem csak az egyszerűség kedvéért ír a tv 24-et bár találkoztam már valós 24 képkockán futó filmmel. Viszont a pc 23,976 - G30 24 mellett is folyamatos a kép.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Jim-X
őstag
válasz hunspikey #14579 üzenetére
Szia!
És hogy csinálod? THX-módban avan akkor ezek szerint mindig és a kontrasztot tologatod attól függően, hogy nappal van, vagy este? Vagy az öko mód be és az öko mód ki között váltasz amik megjegyzik a kontraszt beállításokat?
Még annyit, hogy THX-módba váltásnál miért van az, hogy néha összébb megy a kép? Mármint egy keret lesz a kép körül? Én ezért használom mozi módban és nem THX-ben... 5let?
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #14572 üzenetére
"Mondjuk van egy olyan megérzésem hogy pl a popi a2x0 sem tudja, hanem felgyorsítja fix 24-re"
Rossz a megérzésed! A 23,976-ot a Popcorn, Dune natívban is úgy tolják ki, épp ezért nincs hosszabb időközi döccenés sem a lejátszáskor, ahogy folyamatos sincs.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
URAK!
megfejtettem!
nem hiszem el, hogy ennyire el van szúrva a pana beállítás szoftvere. Most úgy néz ki, hogy meg van, hogy mit kell csinálni, hogy folyamatosan jó fényes és kontrasztos képe legyen a TV-nek és mindezt úgy, hogy ne a dinamikus vagy a normál mód menjen, mert ezek fényesek ugyan, de nem hihetőek annyira.
Tök véletlenül nyomkodtam a TV-t és egyszer csak észre vettem, hogy amennyiben az öko mód BE van kapcsolva, úgy a kontraszt csúszka teljesen máshogy működik, mint ha nincs be kapcsolva.
Ugye azt tudjuk, hogy az öko mód nappal rá pakol a panel fényerőre. Ezt a redőny folyamatos rángatásával ma teszteltem. Van ebben a TVben valahol elrejtve egy fényérzékelő amit zseblámpával nem voltam képes felfedezni, viszont a környezeti fényre, szinte azonnal reagál és egy világos kimerevített képtartalomnál gyönyörűen látszik, hogy tök jól rá teker a panel fényerejére amint világosodik a szoba.
Na most, a gáz ott van, hogy ha le megy a nap, akkor már nem kompenzál messze annyit, sőt, egy sötétedési szint után már le vesz a fényerőből ezért szépen ki kapcsoltam eddig minden este. De este eddig kikapcsolt öko móddal is határ eset volt a dolog nekem.
Viszont, ma tök véletlen rá jöttem, hogy ha be van kapcsolva az öko mód, akkor a kontraszt csúszka 30-as érték feletti része is megelevenedik és amit nem tesz rá a környezeti fény hiánya miatt, azt rá lehet tenni azzal, hogy fel csavarod egész a max 60-as értékig!!! Ez azért megdöbbentő, mert ha meg ki van kapcsolva az öko mód, akkor 30 felett semmi sem történik a kontraszt csúszka esetén, magyarul öko ki esetén a panel fénykorlátozása felül bírálja a te kontraszt beállításodat.
Azt is el kell mondanom, hogy a kontraszt csúszka a nevével ellentétben NEM kontrasztosabbá teszi a képet, hanem a panel megvilágítást emeli. Ez is agyament. (valószínűleg panáéknál a kis japó úgy gondolkodott, hogy nevezzük kontrasztnak, hiszen, ha ugyan olyan fekete szint mellett világosabb csúcsfények vannak, akkor az nagyobb kontraszt- ugye?? - no comment)
Így, most hogy erre rá jöttem, éjjel nappal ugyan olyan szép fényes, ragyogó és ugye legalább valamennyire szín helyes képet (THX üzem - tényleg nagyon szép) kapok.
Szinte agyament, hogy a Pana mikor mit miért tesz a fényerő kapcsán, de most úgy néz ki, hogy sikerült végre olyan beállítást találni ami éjjel nappal jó!
Kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban!
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #14572 üzenetére
Nem gyorsítja fel, natív 23.976 megjelenítésre képes. Dune Popi mindig ilyen volt, néhány Sigma 8642/43 lejátszó (pl Netgear neo 550) a megjelenéskor 24.000 volt, de fw frissítéssel megoldották. A Realtek lejátszók sajátja a 24.000 lejátszás, és az 1000frame/drop.
-
mohus
csendes tag
válasz DM-Fan #14565 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, mobillal senki ne akarjon vasalni...fordítva még fájdalmas is lehet.
Annyival egészíteném ki,amit magam tesztelgettem le, hogy a DLNA rendszerek is használhatóak, ha csak mondjuk sorozatokat akarsz nézni palacsintasütés közben. Vagy egy partyt rendezel ,ahol hol képeket, hol zenét, hol valami idióta vígjátékot akartok megnézni - akkor a TV DLNA "menü"-jéből minden elérhető miközben a laptopod servioo-val valamelyik polcon ketyeg. De a haverok okostelefonjainak médiatartalma is elérhető ilyenkor a tv-den.
Tehát egy tényleg jó laptop, N-es wifi, jó router és a tv-dbe vezetékes LAN csati még a full HD-t is átviszi. Itt tényleg számít az, hogy milyen a hálózatod (jó ip cím kiosztás beállítás stb) és az eszközök, mert 300mbit/sec minimum kell, hogy ne legyenek akadások.
Ez tényleg azoknak jó akik a lapotopjukhoz nőttek és mindent arra töltenek le és azon is tárolnak...de így nem kell vezetékekkel bajlódni, dugdosni. Nekem bevált.FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!
-
hunspikey
őstag
válasz DuracL #14567 üzenetére
az a baj, hogy pl a VT50-nél maradva (mert csak erről tudok nyilatkozni) ahhoz, hogy a 24p-s tartalom helyesen jelenjen meg, a lejátszónak át kell váltania 24 hz-es jelre. Ezt érzékeli nálam a TV és át váltja magát a speckó 96 hz-es képfrissítésre. Olyan síma minden blu-ray lemez mozgása, hogy azt nem hiszem el!
Ez PC input esetében annyiban módosul, hogy bár egy komoly lejátszó szoftver folyamatosan gyorsít lassít ahhoz, hogy a 60hz-hez igazítsa a 24 fps tartalmat, attól az még nem lesz kadencia helyes és szaggatni fog. Sajnos kipróbáltam, nem oké.
-
hunspikey
őstag
válasz kalmanchris #14536 üzenetére
tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy az öko mód nem módosítja a színeket és nem rontja el a fekete szintet sem. Csak jó hatása van.
-
BBéci
legenda
válasz DuracL #14567 üzenetére
"scarton kell tv-zek, hdmi-n nézhetetlen az sd-adás (homály, foltos)"
Ott valami nagyon el van kefélve, ez ellentmond minden elméletnek és tapasztalatnak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Kinek mi! A 11 eFt már elég korrekt ár? Ennyiért már van Egreat EG-R6C, ami már egynek jó. Tudsz rászánni többet? 25 eFt-ért már ott a Dune HD-TV 101, 40 eFt-ból már a Dune HD-TV 301, 38 eFt-ból pedig Popbox V8, ezek már mind korrekt médialejátszók. De a huszonezres kategóriában is ki lehet fogni jókat.
Ennyit szerintem azért ki lehet bírni egy korrekt BD-lejátszó mellett is, pláne, ha cserében kompromisszummentes képet kapsz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
< CyberBob >
őstag
-
DuracL
tag
válasz hunspikey #14556 üzenetére
Remélem nincs igazad a pc-ről 24p ügyben, erről valaki egy kis infót írhatna, hogy mennyire működik. Én mindent onnan nézek az lcd-mről (ami persze nem 24p-s) tv-zésen kívűl, és évek óta zavar a szaggatás.
egy kis off: Az a furcsa hogy megfelelő lenne a mostani tv-m is , ha nem lenne ez a szaggatás + hogy scarton kell tv-zek, hdmi-n nézhetetlen az sd-adás (homály, foltos) , hd csatinál meg kapcsolgassak ha van kedvem.. LG 37LC51, így 4 és fél év elteltével sem tudom biztosan hogy ez normális-e , vagy kifogtam valami selejtet. Viszont ha már veszek újat akkor persze st50 alá semmiképp nem mennék. -
DM-Fan
Topikgazda
A legjobb megoldás a dedikált médialejátszó. Korrekt áron kapsz jó tudású gépeket, ahol már nem fogsz szembesülni az általad említett problémával, hogy nevezetesen még ma is sok BD-lejátszó csak erős megkötésekkel használható médialejátszóként, pl. az említett kadencia-kezelési gond, vagy pl. a formátumtámogatottság-beli problémák miatt is. Sajnos alapvető ökölszabály, hogy mindenre célszerű dedikált eszközt használni, csak úgy tudsz igazán minőséget produkálni.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #14562 üzenetére
Egyetértek.
Éppen ezért vagyok kiakadva azon, hogy mennyien néznek half SBS filmeket és azt hiszik, az a valódi háromdé.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
ez egy tök egyszerű kérdés- akarsz valósághű képek kapni, mint a moziban, ugyan olyan színek, kontrasztok stb, vagy mindez nem annyira fontos, mert játék megy és az idő zömében csak egy nagy monitorként menne a TV.
Ha első szakaszra igen a válasz akkor go for plasma.
Ha a másodikra akkor te inkább LCD párti leszel.Én sajnos nem tudom elviselni az LCD képi világát, így bármennyi hibát hajlandó vagyok tolerálni a plazmának, mert a fő lényeg, maga a kép, az olyan mint a moziban. Egy az egyben. Jó tudom, nekem nem átlagos plazmám van, de akkor is, a többi is nagyon szuper, pl ST50- remek TV!!!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pereces #14541 üzenetére
HD-Ready esetében felejtsd el a 3D-t, mert nagyon nem néz ki jól, ezért nem érdemes az E490 mellett döntened! Most (még) valóban drágább a 42X50, de időtállóbb készülék is véleményem szerint; biztosan nincs gond a kadenciakezelésével, feketeszintet tekintve is jobb. Az LG modelljei mindig lejjebb pozicionáltak, árban is és minőségben is. Az alsó kategóriában nem ajánlanám, kicsi az árkülönbség ott az LG javára, viszont azon kis többletből érezhetően jobb TV-t is kapsz a másik két gyártótól. Szóval azt inkább csak akkor, ha a pénz a legfontosabb és hajlandó vagy kompromisszumra a minőség tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Amiket leírtál, azok alapján nyugodtan vehetsz plazmatévét, de minden ellenkező híresztelés ellenére a beégés igenis valós veszély, nem szabad figyelmen kívül hagyni!
-
Dagidög
senior tag
Jogos, most elég hamar köhintettem be a hozzászólásomat, pedig nem szokásom.
(#14557) hunspikey: BBéci válasza utáni olvasgatásom után gondoltam magamban, hogy még mindig nem nekem való a plazma, erre jöttél Te és ezt jól felrúgtad.
Még mindig úgy gondolom, hogy csak akkor mennék bele plazma vásárlásába, ha (közel) otthoni körülmények között próbálgathatnám sok ideig mindenféle tartalommal és beállítással, de nem tudok olyan boltot, ahol ilyet lehetne.
-
hunspikey
őstag
válasz Dagidög #14554 üzenetére
a plazma vibrál. Hogy mennyire az attól függ milyen magas a panel fényerő és mennyire világos a tartalom amit mutat. Én is látom, de nem zavaró, mert általában csak full fehér képnél látszik, és ott is csak akkor ha magasan megy a panelfényerő.
Sőt nem csak vibrál, hanem nyirvákol, cicereg is, tipikus elektromos táp cicergés hangja van, amikor nagy fényerőn neki feszül egy full fehér képtartalomnak. Ez vele jár, de ha nem teljes néma csöndben ülsz, akkor a tartalomhoz tartozó hang nyilván el nyomja a panel zajt. A ventilátort is!
A beégés más tészta, függ a panel tipusától. Szerintem a neopdp az életben soha nem fog beégni, mivel -1 - a legjobb panel, ami pont úgy lett tervezve, hogy ne legyen ilyen baja
2- jelentősen le van véve a fényereje a max tudásához képest, így nem tudod úgy meghajtani.Én már aludtam el tv előtt, úgy, hogy felvételről ment egy kb 40 perces műsor, ami amikor le ment, a IP TV doboz vissza áll a főmenübe, ahol szépen virítanak a T-home csíkok lilán, a TV kikapcsolt 2 óra semmit tevés után, én hajnalban ébredtem, egyből be pánikoltam, hogy uram isten a vadi új tv most biztos gallyra ment- gyorsan be kapcsoltam és nyomtam egy fehér ábrát, mondhatom nyoma sincs a dolognak. Szerintem itt nem reális a beégés.
Az amcsik akik 140 cd/m2 felett járatják a TV-iket, és megy a playstation 5-6 órát, nos ott írják, hogy bizony van gond. De nekik is sikerül ki szedni pár óra normál tartalommal.
-
hunspikey
őstag
nekem most úgy tűnik, hogy nem lehet a külön média playert megúszni, ha nem akarsz állandóan szenvedni azzal, hogy pl egy PC-t használsz média playerként.
Én venni fogok egy dune-t vagy popcorn- vagy valamit, mert se a TV, se a blu-ray lejátszó nem tud normálisan média playerként működni. Nem erre vannak kihegyezve- sajnos.
PC-ről megy a dolog (bár a 24p lejátszás azt gondolom nem megoldott), de nekem ez a megoldás nagyon ótvar.
-
BBéci
legenda
válasz Dagidög #14554 üzenetére
Kérdéseit többségére az első hozzászólásban találsz válaszokat, a többire a topik olvasgatásával, mert 1-2 naponta felmerül mindegyik.
-
Dagidög
senior tag
Folyton visszatérek a témára, próbálom követni a dolgokat, így lenne néhány kérdésem a hozzáértőkhöz:
Érdekelne, hogy mennyire érzékenyek a plazmák a ghostingra/beégésre manapság? PC-re kötve használnék valamilyen belépőszintű modellt (<150k) közepes fényerőn játékra, illetve filmezésre, hagyományos értelemben tv-t nem nézek. Játszani max. 1 órákat szoktam egyhuzamban, ez alatt hogy viselné az állandó HUD-ot? Utána elég pihentetni - ha igen, mennyit -, vagy mindenképpen kell dinamikus tartalom (gondolom képernyőkímélő megteszi, ha éppen nem támad kedvem filmezni)?
Szóba jött még a vibrálás, ez minden plazmánál jelen van? Elég érzékeny vagyok rá, régi CRT-knél majd kiégett a szemem, de már láttam néhány LCD-nél is, viszont plazmával semmi tapasztalatom.
Esetleg tud valaki ajánlani tv-t a fentebb említett információk fényében kiegészítve azzal, hogy nagyon fontos lenne nekem az 1080p felbontás? Méretben 40-42"-ra gondoltam, de ha nagyon nem jön ki a büdzséből, akkor - fájó szívvel ugyan, de - lehet kisebb is. -
Panthera
őstag
Valaki néz MindigTV extrát HD ready plazmán?
Azért kérdezem, mert többen emlegettétek itt a minőségibb forrásokat pl. a NatGeo HD-t.Azt hittem hogy amit én elérek, az van legalább "ready" felbontású, de sajnos nem.
Így a CRT-n nagyon (úgy) látszik, hogy többet ki lehetne hozni belőle, de szerintem csak a képarány kavar be, hiszen felbontásra ugyanaz, mint a legtöbb 4:3 arányú adás. -
hunspikey
őstag
nekem 320-as van és előre szólok, hogy NEM támogatja a pendrive-ról történő 24p-s filmek 24p-s üzemmódban lejátszását. Egyszerűen paraszt módon 60hz-re állítja magát a TV és kész. Szaggat is.
A másik meg a hang kérdése. A 120,220,320, mind tudja a Dolby True HD-t, igen ám, csak nem pendrive-ról mkv-ből, mert onnan nem hajlandó, hiába kérsz bitsteam, vagy PCM konverziót, bármit állítasz néma csönd van... csak eredeti blu-ray lemezről játssza le megfelelően a 24p-t is és a true hd hangot is.
Gondoltam megspórolok neked egy csalódást...
-
hunspikey
őstag
válasz salapp #14538 üzenetére
tényleg jó tv- tegnap megnéztem a dark knight című örökzöldet - blu-ray-ről- konkrétan nem is figyeltem mi történik, annyira jó volt a kép, hogy nem tudtam odafigyelni a folyamatos száj tátástól.
csak az a fránya panel brightness opció meg jönne egy fw frissítéssel....
írtam még a kinti pana supportnak is az ügyben, sőt a cnet oldalra is ki tettem a magamét, és még az általad linkelt oldalon is hagytam kommentet, hát ha valaki válaszol.
Egyébként a brittek is szívnak ezzel, ott is erősödik a zúgolódás, mindenhol szaporodnak a kommentek és a kérdő postok. Ami engem előre egy kicsit elszomorít, hogy a pana a VT30-nál explicit módon megígérte, hogy javítják a dolgot a VT50-ben, erre tessék, semmi sem történt. csak a hitegetés.
-
gyiku
nagyúr
irtatok meg regebben, hogy az 50st50 lejatszoja nem tamogatja a 24p-t. ugy is kell hozza egy 3d br player, ezek hogy boldogulnak vele? mondjuk mkv+srt. DMP-BDT120EG vagy DMP-BDT220EG?
hüllő
-
t-bali3
senior tag
Igaz csak bolti körülmények között, de teszteltem nemrég az E490 3D-jét egyik MM-ben. Szerintem nagyon nem jó, nem igazán lesz benne élvezeted ha megveszed. Nem volt jó a térhatás és nagyon látszik, hogy csak HD a panel. 3D-ben ott a boltban messze jobb volt a belépő Samu LCD 6030-as is. M3D ment mindkét tévén.
A fenti vélemény a sajátom és csak 3D-re vonatkozik, ha jól olvastam a családodnak fontos lenne. A legjobb megoldás az ha megnéznéd élőben, mert a tesztek csak irányt mutatnak.
-
vMk^
csendes tag
válasz nightshadow #14545 üzenetére
Az stimmel, de miért kerül majdnem ugyanannyiba?
~10K különbség az nem sok.[ Szerkesztve ]
-
pereces
tag
a fapados LG 42 pa4500 -ról csak egy tesztet találtam a pm4700 -ról (smart, 3D) meg semmit.
Ezek a 2012-es LG plazmák mennyire jók/rosszabbak a hasonló árban lévő pana vagy a samuhoz képest ?amúgy nekem is az a gyanúm, hogy nem kellene ezt a 3D-t erőltetni, csak egy múló hóbort lesz és a szemüvegek ott fognak porosodni majd a polcon. A lényeg a foci nézés lenne ami sajnos még biztos, hogy évekig SD-ben fog jönni a sport 1-2 csatornákon
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Kisebb a felbontása (a specifikációkat elnézve idén már a Samsung is Pana módra téglalaposította a pixeleket a HD-Ready modelleken), viszont gyárilag is friss logic borad software-el jön, amit a D szériára külön lenne érdemes felügyeskedni, hogy ne ugráljon a fekete. És az abszolút feketeszint is alacsonyabbra van állítva idén, de belépő modelleken nem biztos hogy annyival, mint a nagy képátlós közép és felső kategóriás modelleken, amikről rendes méréseink vannak külföldi tesztekből.
Idén nincs sok érdemi újítás a Samsung-nál (esetleg új Smart funkciók, de az egyrészt amúgy se legyen szempont, másrészt a belépő modelleken nem igen engedélyeztek belőlük sokat, még azt sem amit bírna a kisebb CPU).
3D-vel szerintem kár erőlködni PS51E550 alatt!
3D élményhez kell a nagy méret és nagy felbontás kombinációja, hogy kellően közel ülhess hozzá és szépen kitöltse a látómeződet. Még a FullHD 51"-os 3D is egyszemélyes élmény, vagy többszemélyes lemondás.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
vMk^
csendes tag
válasz nightshadow #14542 üzenetére
XT50 és az UT50 között lényegében mi a különbség?
-
pereces
tag
válasz DM-Fan #14532 üzenetére
nem lenne gond a pana 42x50 megvásárlása sem végül is, de a család nyaggat hogy kellene a 3D stb..áhh
közben olvasgattam az avsforum.com-ot és ott a D490-ről elég jókat írnak, nem említik hogy különösebben baj lenne vele, vagy az idei E490 modell nagyon más mint a D verzió ?
1080/24p performance is flawless. I didn't notice any of the usual hitching motion that you usually see with 3:2 pull down engaged for 24p film viewing. There is nothing in the picture settings that definitively defines a dedicated cinema or film smooth video processing mode for 24p content, but I wouldn't be surprised if the television has one built in, and automatically engages a dedicated video processing mode for viewing such content. It handles 24p content that well. This television also handles standard def content well.no majd meglátom még, aztán ha baj lesz vele 8nap alatt csak kiderül aztán visszaküldöm
-
kalmanchris
tag
válasz < CyberBob > #14539 üzenetére
Kiváncsi vagyok.
A G sorozatot a panel generációra ( G13...G15 ugye az idei ) értettem, de igaz, a neoPDP-ket is G-vel jelölik. -
< CyberBob >
őstag
válasz kalmanchris #14536 üzenetére
Én csak nézem a tv-t nem ismerem a belső működését, majd a hozzáértőbbek megmondják. Viszont szerintem változnak az árnyalatok főleg az emberi bőr / arc ami kevésbé természetes ás a mozgó kontúrok és jobbam zajosodnak. Ja és a G sorozat mind neo-pdp panelos.
-
kalmanchris
tag
válasz < CyberBob > #14534 üzenetére
Az Öko mód bekapcsolt állapotában valóban hozzányúl a színekhez és egyéb képi elemekhez? Úgy értem, nem csak emel a kontraszton, hanem mást is megváltoztat a képminőség rovására? Ha igen, akkor csak talán a neoPDP-s panelekre igaz ez vagy a G-sorozatúakra is?
-
hunspikey
őstag
én csak is mindösszesen attól kapok rohamot, hogy a hd review szerint az ST50 130 cd/m2 értéket tudott produkálni a professional módban és csak egy hajszálnyival lett rosszabb a kalibrálás utáni eredménye mint a VT50-nek, míg ez utóbbi 80 cd/m2 környékén kifullad- illetve helyesebben mondva, ott van rögzítve. A THX üzemmód 105 cd/m2 a VT50 esetén, rá nézésre a normál legalább 130-140 a dinamikus meg még egy nüansszal a fölött.
Kár, hogy nem akarok normál és dinamikus üzemmódot használni, vettem egy profi TV-t, ahol szeretném a kalibrált profi üzemmódot használni- de nem tudom, mert a gyártó ebben a régióban nem tart minket erre érdemesnek.
Írtam tegnap a Panasonicnak, kíváncsi vagyok egyáltalán válaszolnak-e, illetve ha igen, már előre látom, hogy ugyan az a pökhendi válasz fog jönni, mint ami jött a VT30 "floating black" problémája ügyén- "This is by design, this is not a fault"...
-
< CyberBob >
őstag
válasz erdoke #14533 üzenetére
Lehet, hogy velem van a gond bár nem valószínű de mivel én fogom nézni az új szerzeményt így nem vigasztal ha másnak tetszik. Egymás mellett volt klónozott képpel a G30 és C3 és az utóbbinak érezhetően világosabb képe volt. Persze a G30 normál profilnál már elég világos képet adott, de számomra a THX és prof profilok még max kontraszttal sem voltak jók még a fehér sem volt "igazi" fehér mint az említett normál módban. Az öko mód szerintem nem megoldás mert nagyon durván belenyúl a képbe pl.: színek is megváltoznak és a kép is zajosabb lett. Arról nem is szólva, hogy nappal nagyon vibrált, este meg túlzottan levette a fényerőt. Ezért is írtam korábban, hogy állandóan a menübe kellett matatni a napszaktól és forrástól függően. Ne legyen félreértés nem tartom rossz tv-nek a neo pdp-s plazmákat csak tehetnének a távirányítóra közvetlen profil választó gyors gombokat (a tavalyi modelleken nem találtam) és nem kellene így visszafogni a fogyasztás miatt a max fényerőt.
-
erdoke
titán
válasz < CyberBob > #14502 üzenetére
Neked a tévézési szokásaiddal, illetve a kép preferenciáddal lehet gond. Nálam a G30 THX+ bekapcsolt Öko mód mellett nappal is simán jó, ha pedig durván besüt a délutáni nap, akkor lentebb engedem a redőnyt. Ugyanúgy csináltam 7-8 évvel ezelőtt az akkori csúcs SONY CRT-vel, semmi furcsaságot nem látok benne. Sőt, ugyanennyi ideje ezt teszem az Eizo LCD monitorommal, nem pedig a fényerőt csavarom fel, mint állat (kivéve, ha képeket nézegetünk/válogatunk), hogy kifolyjon a szemem.
A legjobb aláírás a héten
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #14530 üzenetére
A Samsung PDP-k 2011 óta nem interpolálnak semmit sehova.
Az E490 pedig nem tud ilyet.Esetleg azt lehet megnézni, hogy be szervizmenüből (netán Top Debug Menu-ből) bekapcsolható-e még a 24p, mint a D szériánál volt a kisebb modelleken.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pereces #14529 üzenetére
Egyéni érzékenység kérdése: van, akit laikusként is halálba idegesít, van, aki nem veszi észre. Kamerasvenkelésnél feltűnő, ilyenkor akadozó mozgást látsz, nem folyamatos, inkább darabos a lejátszás. Én nem vennék olyan TV-t 2012-ben, ami ezt nem tudja, annyira alapvető. Ami megoldást találhatsz, azok egyes interpolációs módszereklehetnk, nem tudom, hogy az E490 tud-e ilyet, de azt tudni kell, hogy az csak mismásolás, attól még nem lesz kadenciahelyes a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pereces
tag
Sziasztok
Kinéztem magamnak a PS43E490 tévét (3 méterről vagy többről nézném, sd adásokat is főleg sport) de elbizonytalanodtam a hozzászólásokat olvasgatva itt azt látom, hogy a 24p filmek lejátszásával gondjai lehetnek a négyes sorozatnak.
Kérdésem az, hogy egy átlagos filmnéző számára ez mennyire lehet zavaró ?
egyáltalán észre veszi ezt egy laikus ?amit ezen a linken említenek az segíthet a 24p problémán vagy zöldségeket írkálnak ?
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
magam is felfedeztem az öko mód ilyetén való működését, ennek megfelelően este off, nappal on állásban használom
TV ügyben:
nem, én nagyon nagyon sokáig halogattam a síkképernyős TV vásárlást. Talán pont azért, mert a katódcsöves TV-hez képest mindig is idegesített az LCD idegbeteg képe. Utáltam, hogy olyan, mint a csöves természetfotósok hamis virágzása a photoshop HDR képessége és egyéb trükkjei nyomán. Az LCD-ből is csak annyit láttam, hogy nagy képernyőn nagy vacak. A szarból a sok még mindig szar marad. Bocsánat.Szóval egy Sony Trinitron szolgált itt nálam sokáig. Talán 15 évet, nem is tudom.
De egy szép napon kikészült és megígértem a kislányomnak, hogy ha jó lesz veszek egy szép TV-t.
Csak éppen elsőre nem találtam szépet. Hála istennek be tévedtem a Pana shop-ba. Ez meg mentette a helyzetet. Ez a VT50 jobb mint a régi CRT kütyü - szeretem!
A tűzijáték igazi TV demo volt, ide kellett a mély fekete és a hihetetlen színek és a tutti mozgás leképzés.
Csillagos ötöst kapott ma este is a technika.
-
janos666
nagyúr
válasz whited #14524 üzenetére
Az E450 szerintem nem lehet olyan rossz (ennyi pénzért és LCD-hez képest főleg).
A C3 és a D450 se lenne megvetni való, csak olyat már nem igen kapsz. Főleg olyat, ami nem visszacsomagolt bemutatódarab.
(Amúgy ha lenne, én a D450 mellett döntenék, mert többet ki tudnék belőle hozni.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
whited
addikt
http://www.argep.hu/main.asp?kid=3%2D29&sort=preis
Bocsi de telefonrol írok, az itt levő elso 3 találat nem valami nag eresztes igaz??
Az a gond hogy 110nél nagyon nem lesz többem rá, LCD meg nem plazma ugye bárHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
krx21
nagyúr
válasz hunspikey #14520 üzenetére
Neked be van kapcsolva az ÖKO mód? Mer ha igen, az a környezeti fényviszonyokhoz mindig állítja a panel fényerejét. Erős napsütésben még feljebb is vesz a normálhoz képest, sötétben meg lejjebb vesz... Ezt általában ki szoktuk kapcsolni...
Én azért kapcsoltam ki, mert este túl levesz a fényerőből...
(Jut eszembe, nekem még nem sikerült kideríteni, hol van a fényerő szenzor pedig még zseblámpával is világítottam )Neked előtte LCD TV-d volt? Mert akkor pláne lehet benned egy kis fényerő hiány... Pláne ha nem volt jól beállítva...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #14520 üzenetére
"Végül is amíg van olyan üzemmód ahol istenien néz ki, addig azért annyira nem zavar, mert maga a vizuális mennyország..."
Ez a lényeg. Ezt az LCD-tábor döntő hányada nem tudja elmondani. Reméljük az ésszerűtlenségeket meg hamar javítják majd a firmware-ben, mert abban biztos vagyok, hogy még sok fog jönni a VT50-hez, ez korábban is így volt.
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
tessék, le ment a nap, THX üzemmód ragyog, színekben gazdag, gyönyörű. A normál és a dinamikus üzemmód meg szürke, halvány, élvezhetetlen.
Azt is megfigyeltem, hogy nappal pl a THX üzemmódban egy kimerevített képet nézve a kontraszt csúszka 30 felett semmit sem változtat a képen, míg így este szépen egyre jobbal növeli a panel fényerőt egészen a maximális 60-ig.
Fel nem tudom fogni a mögöttes kompenzáló mechanizmus mikéntjét...
Végül is amíg van olyan üzemmód ahol istenien néz ki, addig azért annyira nem zavar, mert maga a vizuális mennyország...
-
Toobee
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #14517 üzenetére
Nem is feltétlen a napközbeni sétálgatásra gondoltam a TV-hez hasonló környezeti hatásként, illetve nem csak önmagában arra: ha végiggondolod, a civilizált emberek igen kis hányada tudja magát kivonni a gyorsuló világ hatásai alól, így például a napközbeni sétálgatásnál maradva elég, hacsak egy városlakó szemét érő por- és károsanyag-mennyiségre gondolsz, de beszélhetünk a megnövekedett (és pl. a mai nap is extrém értékeket mutató) különböző (főként ugye UV-B) UV sugárzásról. Az éjszakáról meg nem is beszélve, elég csak egy szórakozóhely, koncert, fesztivál, stb. fényeire gondolni, de ugye maga az éjszakai vezetés sem egy leányálom manapság a sok Xenon-izzóval és a fényszórót kikapcsolni képtelen véglények kombinációjával.
Ja, és ugye akkor még nem beszéltem a szintén tetemes embermennyiséget érintő képernyős munkavégzésről, amit megintcsak nem tud elkerülni az ember és ugye ez még nem is az extrém terhelés iskolapéldája, mert mit szóljon egy szobafestő, egy csiszolómunkás, vagy akár egy hegesztő. Jó, ezek már nyilván extremitások, de azért még a vidéken élők is jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve manapság még a hétköznapi életük sorn is a látásuk épségével kapcsolatban is, mint mondjuk pár évtizeddel ezelőtt.
Na, ezek együttesen ezerszer károsabb hatással vannak az átlagpolgár szemére, mint egy megfelelően beállított, vaksötétben bámult TV. Mondom: világéletemben sötétben néztem a TV-t, soha nem éreztem, hogy bármi negatív hatása lett volna a szemere (a rendszeres mérések sem azt mutatják), sőt, ösztönösen kapcsolok le minden fényforrást, ha filmet indítok, mert egyszerűen engem pont az zavar, ha máshonnan is éri fény a szemem, mint ahonnan várom.
Ráadásul a megjelenítők fejlődésével azok szemre gyakorolt hatása is módosul, a CRT-nél sokkal károsabb technológia nem nagyon volt eddig ebben a szegmensen. Rossz beállítás mellett persze bármi el tudja rontani az ember szemét, én pl. a monitoromat is 75 cd/m2-re kalibráltam, mert egyszerűen nem kell több a sötét szobához, de ez gyakran nappal is bőven elegendő, tekintve közvetlenül nem éri fény.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #14515 üzenetére
Én is olvasgattam már erről (illetve még egyetemen tanulgattam hobbiból a kognitív tanszéken mindenfélét az emberi érzékelésről), és hihetőnek tartom, hogy egy apró fényes pont folyamatos és rendszeres bámulása korom sötét közegben a kelleténél gyorsabban öregíti a szemben a fénynek kitett receptorokat, mert a pupillák nem szűkülnek össze eléggé, ha csak pontszerű fényt látnak a nagy feketeségben (az ezt szabályzó idegi mechanizmusok nem a legfényesebb ponthoz igazodnak, hanem valamennyire átlagolnak, még ha nem is kezelik egyenrangúan a teljes látómezőt). Ahogy azt sem fogod soha megszokni, ha egy zseblámpával világítanak a szemedbe este, pedig verőfényes napsütésben bele is tudnál bámulni abba a zseblámpába, mert jobban vakít a tűző nap fénye amit egy fehérre vakolt fal ver vissza az arcodba.
De a nagy felbontásuk miatt elég közel ülünk a TV-khez, a széles képaránnyal együtt egész jól kitöltik a periférikus látómező egy jelentős részét is, így nem olyan rossz a helyzet, mint a zseblámpa példánál. Illetve nem is tekerjük olyan világosra a TV-t, mint a zseblámpák...
De azt is elhiszem, hogy bárhogy nézed, jobban öregíti a szemet a TV képernyő bámulása, mint ha egész nap a szabadban sétálgatnál, amire a testünket kitalálták. (Én még az éjszakai vezetéstől szoktam parázni, mikor nem érzem biztonságosnak, hogy pislantsak egy hosszút, vagy végig csak jobbra nézzek, míg mások is járkálnak az ellenkező irányú sávban.)
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz < CyberBob > #14514 üzenetére
Köszi szépen a választ!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #14508 üzenetére
Az égvilágon semmi baja nem lesz a szemednek a sötétben való képernyőbambulástól. Be is tenne, elég sok hasonló inger ér a környzeteben is TV-nézés nélkül is. Amire Te (és a szemorvos) gondol, az a CRT-kkel volt kapcsolatos, de ott sem a teljes sötétben való TV-nézéssel volt a baj. 5 éve nézek plazmát, 90%-ban koromsötét szobában és egy tized dioptriát sem romlott a szemem ezen idő alatt, pedig minden évben küldenek a munkahelyről munkaalkalmassági vizsgálatra a képernyős munkakör miatt. Szóval esetedben vagy rossz beállításról, vagy egyéni érzékenységről lehet szó. Azért egy normálisan beállított plazma nem olyan hatással van a szemedre, mintha ívfény érné, ráadásul épp maga a TV fog annyi környezeti fényt adni a nagy panelfelület miatt, ami miatt semmi probléma nem lesz a szemeddel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Kéne nekem egy nagyon gyors válasz, előre is köszönöm El kéne tenni a tévét egy napra szem elől, 42S30. Hogyha nem szállításról van szó, akkor egy napot elvan úgy, hogy fektetve, képernyővel felfelé néz a földön?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
janos666
nagyúr
Sötétbe én 80-90 cd/m^2 környékét preferálom és javaslom, de ha kifejezetten világosat szeretnének, akkor feltolom 100-ig (ha lehet). Nappali TV-zéshez 120-140.
A VT-k ~65 körüli szintje már szerintem is kompromisszumos, de jó sötétítéssel és egyéb előnyeiket mérlegelve szerintem még épp vállalható.
Azt ne felejtsük el, hogy az US Panákon elkezd zajosodni a kép, ha magasabbra állítják a Panel Brightness kapcsolót. A High-ot senki sem javasolná, csak ha nappal sincs mód sötétítésre, és Medium-ot is csak akkor, ha valakinek nagyobb örömöt nyújt a világosabb, mint a tisztább kép.
-
BBéci
legenda
válasz < CyberBob > #14508 üzenetére
Szemorvos barátom is sötétben nézi a G20-asán a filmeket.
Amit Te mondasz, az a CRT tévékre volt érvényes.(#14509) janos666
Csakis az optimálisra kalibrált fényerőkre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Plazmánál a legtöbb, amit láttam az 140 cd/m^2, 2011-es Samsung-okon.
De ez persze kis ablakon, nem teljes képernyőn, illetve régi, általános képminőséget tekintve gyengébb software-el történt. Ahogy én általában hagytam őket (gradiens vágás nélkül D65-re állított fehérrel és 2.4-es gamma görbéhez közelítő beállításokkal), úgy valahol 90 cd/m^körül álltak meg.A G30-ak például ~80 cd/m^2-ig mennek. A VT30 viszont csak 65 környékéig, amire már én is azt mondom, hogy még élvezhető, de azért erős határeset és tényleg kötelező a sötétítés.
LCD-knél nagy a szórás, de kalibrált beállításokkal is elérhető szokott lenni minimum 120 cd/m^2, a plafon pedig lehet irreálisan magas, akár 200 felett, amire én még egy közepesen bevilágított nappaliban sem szívesen állítanám, csak ha árnyékolatlan ablakra néz, de az már régen rossz bárhová állítod.
(#14508) < CyberBob >
Nem javasolják a magas kontrasztot, mert a szemed a perifériához alkalmazkodik és fáj neki a világos, ami középről jön. De ha nincs túl világosra állítva, akkor nem égeti ki a szemed.
Illetve, ha nincs feketére festve a fal, akkor nem lesz tökéletes fekete a szoba sem. Ha maga a TV megvilágít egy világos falat, az a szórt fény már elég lehet. Illetve, ha elég közel ülsz a TV-hez, akkor elég szépen kitölti a látóteredet is. Nem egy zseblámpaszerű pont vakít a szemedbe a fekete közegből.[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
teljes sötétben ritkán nézek tv-t, rontja a szemet és fárasztó is
Talán épp azért, mert túl világosra állítod be őket a sötét szobához is?
-
janos666
nagyúr
válasz nightshadow #14503 üzenetére
Egyébként az 50UT50 már olcsóbb
Ha csak a "Raktáron, azonnal" jelzésű ajánlatokat vetettem össze, nem azt, ahol "x munkanapon belül", ott még mindig a Samu az olcsóbb.
-
BBéci
legenda
Nem vagyunk egyformák, nagyon sokan szeretünk töksötétben filmet nézni. Másképp nem is tudom élvezni, moziban is zavarnak a vészkijárat lámpák.
-
nightshadow
veterán
válasz janos666 #14501 üzenetére
Nem tudom mennyi, de a feketével itt is elégedettek voltak:
"The UT50 maintains the black levels and contrast performance found in the higher-end Generation 15 Panasonics but only if it’s not facing a light source where its highly reflective panel can, and will, ruin all the good work. If your requirements are for late evening/night time viewing only, then grab yourself a bargain, otherwise its worth spending the extra for a better filter and some anti-reflective coating." forrás: [link]
Egyébként az 50UT50 már olcsóbb, mint az 51E550 235k [link] vs. 244k [link]
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz hunspikey #14489 üzenetére
Nekem is ilyen gondom volt a G30-al amíg megvolt. Semmilyen korábbi tv menüjében nem matattam annyit mint a plazmáéban. Ezért is fölösleges plusz pénzt kiadni a profi1-2 profilokért mert egyszerűen sötét még este is (teljes sötétben ritkán nézek tv-t, rontja a szemet és fárasztó is). Egyedül a normál profil volt használható magas kontraszttal ott viszont a világos részek vibráltak mint egy stroboszkóp.
-
janos666
nagyúr
válasz nightshadow #14495 üzenetére
"Not quite as deep as those of the ST50 series and above, but miles ahead of anything you’ll get from any other budget big-screen TV right now"
Egy ilyen kijelentés mellé jó lenne tudni, hogy mennyi az az annyi, mert az 51E550 olcsóbb is, mint az 50UT50, és abból saccolva, hogy az E550 sem nagyságrendekkel marad el az ST50 mellett, valahol egész közel lehet egymáshoz az UT50 és E550, nem "miles ahead".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tesla topik
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest