- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Ezzel a videóval lehet szerintem tesztelni a VT50-et, nah meg a többi tv-t is.
KURO1
KURO2
KURO3
3db rar file , letöltés után ki kell csomagolni, de ezt az oldalt biztos ismeritek.Én szedtem le pár videót tesztelni a hangrendszert meg majd a leendő tv-t.
Ha már meg volt, akkor sorry.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
dipeti
senior tag
az 18 körül van, az egreat meg 11k.
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
-
dipeti
senior tag
válasz DM-Fan #15089 üzenetére
NAGYON korlátozottak az anyagi lehetőségeim jelenleg.
Egy Egreat r6c-ben gondolkozom, a médialejátszós topikban ajánlották.
Egyelőre csak egy külsőt fogok venni, mert az nagyon kell, utána meg szeretnék egy (ilyen) lejátszót.Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
spiky03
veterán
válasz DM-Fan #15094 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Ez egy szórakoztató film volt és nem egy mély dráma, vagy igaz történet. Csupán szórakoztatni akart, amit szerintem 100 %-ig hozott is, nah meg azért rendesen termelt a pénztáraknál is. Nekem ez a film is tetszett és a Batman is.
Még szerencse, hogy mindenevő vagyok.Azt a Terminator pack-et már láttam az Xpressen, ott is belinkelték a képet. Szép kiadvány, elfogadnám, csak sajnos ahogy Te is említetted nincs rajta semmi magyar vonatkozás.
Én a T2-re várok, hogy az jelenjen meg. Remélem meg fog. DVD-n is csak azt a részt vettem meg, abból is a rendezői változatot. Nekem az tetszett a legjobban.
Még tervezem a 4.részt majd beszerezni kékben, mert referencia minőségű a képe és a hangja. Mondjuk a film nem éri el a 2.rész színvonalát sajnos. De reménykedjünk, hogy az 5.rész majd jobb lesz!SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #15091 üzenetére
Ha úgy mész neki a filmnek, hogy valami mély értelmű dolgot vársz, amit emlékezetes filmélményként akarsz elraktározni az emlékeid között, akkor hatalmas csalódás lesz! Ha csak úgy, hogy egy baromi látványos képregény-adaptációt akarsz látni, ami megmutatja, hol tart ma a CG, a hangzásvilág, akkor tökéletes szórakozás lesz. Igazi nyári blockbuster popcorn-mozi, házimozi-tesztanyag. Mint film, művészeti szempontból nyilván értékelhetetlen, meg se kísérelném: faék egyszerűségű story, a karakterek sem túl mélyen árnyaltak, de hát végülis ez egy képregény-adaptáció. Pont ma beszéltük egyik kedves barátommal, hogy ez egy tipikusan olyan film, ami nem akart megfelelni senkinek: se kritikusoknak, se a vallásnak, se a politikának, se a művészvilágnak. Ez egy színtiszta képregény film volt, akciódús látványfilm, itt-ott még jókat is derültem egyik-másik poénon. Nekem tetszett, de csak szigorúan, mint technikai látványosság, agykikapcsolós popcorn-film. Nem kell tőle többet várni, mint ami. Ha komolyabb és összetettebb képregény-mozira vágysz, annak ott az új Batman.
regger: kár, hogy nincs rajta magyar vonatkozás. Viszont én már előrendeltem a Terminator steelbook-ot, ami októberben jelenik meg nálunk és brutális új transzfert kap (állítólag már-már Lowry Digital színvonalú lesz). Ráadásul a steelbook lesz normál árban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz spiky03 #15092 üzenetére
Terminator Anthology BD-n, ez még egy figyelemreméltó kiadvány, főleg az árát nézve, 30-50 dollár között láttam.
-
spiky03
veterán
válasz bigdady #15090 üzenetére
Szerintem az 1999 lesz és a DVD verzió.
De tegnap megvettem BD-n.Dorian
Nekem a film is tetszett, nem csak Scarlett hátsója. Tény, hogy jól állt neki a feszülős cucc.
Amúgy én bírom a képregényfilmeket.
Látványos volt, voltak benne jó poénok, 2 órára kikapcsolt. Egy popcorn filmtől ettől nem kell több.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dipeti #15081 üzenetére
Szerintem ne is kísérletezz külső HDD-vel USB-n, mert a normális méretűeket úgysem kezeli, ráadásul a beépíett médialejátszó azért sok kompromisszumot kíván meg. Ahogy előttem is javasolták: egy normális médialejátszót vegyél és abba tedd a HDD-t. Egy Dune HD-TV 301, vagy egy Popcorn A-210 a minimum egy ilyen TV-hez, ezek fogadják a első HDD-ket is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz dipeti #15086 üzenetére
épp ezt akartam javasolni, hogy próbáld meg egy pendrive-al, ha nem vagy kényes erre a dologra, jól meglehetsz a beépítettel is. Mer ugye, ha külső lejátszó, akkor meg már sigma design procis legyen, stb..... Sajnos azt nem tudom, hogy a G30 háklis-e a külső vinyókra. Samungomat használom egy 250-es maxell-el, illetve egy 500-as verbatim feliratúval, egyikkel sincs gond, mindkettő 2,5"-es, egy USB csatlakozós, a TV-ből kapja a delejt, nem külsőtápos.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
dipeti
senior tag
válasz < CyberBob > #15082 üzenetére
Eddig 720p-s sorozatokat, filmeket néztem (8gb pendrive), de semmilyen akadást nem tapasztaltam.
-
janos666
nagyúr
válasz dipeti #15081 üzenetére
Mindenképp vegyél, ráadásul ha csak lehet, akkor Sigma chipeset!
Ha olcsón akarod kihozni, akkor keress használtan 2009-es WDTV Live-ot vagy Popcorn-t. -> Ehhez a TV-hez szerintem ennyi a minimum!TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz madgie #15059 üzenetére
Igen, elnézést, elírás volt, de szerencsére ott volt mellette, hogy "tavalyi Pana, idei Samu szint", nem LG.
Amúgy ha ennyi nem is, de 0.06 környéke talán elérhető az LG-ddel, csak le kell venni a hátát és "megsimogatni".
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dipeti
senior tag
A g30-amhoz szeretnék venni egy 2,5 külső HDD-t. Kérdésem, hogy mennyire válogatós a készülék? Nektek voltak problémáitok?
ill. lényeges minőségbeli javulást érhetnék el, ha külső médialejátszót használnék, nem a beépítettet? (HD filmek)
-
hunspikey
őstag
VT50, 1.621-es firmware hibájára ezt kaptam ma a customer support-tól:
"Köszönjük, hogy a Panasonic Ügyfélszolgálatához fordult.
Az Ön által küldött részletes esetleírást nagyon köszönjük!
A levél alapján, kollégáink felvették a kapcsolatot az illetékes japán részleggel. Sajnos, arról nem érkezett visszajelzés, hogy mikor jelenik meg a következő firmware, amely javítja ezt a jelenséget.
"ez valami auto reply?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
junkpod
veterán
igen, de a kábeltv-n jövő jel esetén hatalmas minőségbeli különbség van a digitális és az analóg között. Így (még a digit-hd lefelé analóg konverzióval is sokkal jobb képet kapok mint a felvevő saját analóg tunerével). Be sincsne programozva a felvevőn a tuner.
Na meg a direct-tv-rec üzemmód is így működik, hogy a tv tuner jelét veszi a felvevő.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
Tomekk.
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic plazmásokhoz lenne egy kérdésem, azokhoz akik kártyás digitális kábeltévével használják(ha esetleg PR-Telecomnál, az lenne a legjobb), hogy lehet-e a TV-n a csatornákat sorba rendezni? -
hunspikey
őstag
válasz donceleger8 #15066 üzenetére
Ez mekkora királyság!!! Köszi!!!
-
hunspikey
őstag
bocs, ha már volt:
http://www.expertreviews.co.uk/tvs/1294315/hands-on-panasonic-ultra-high-definition-8k-tvs
-
madgie
titán
válasz hunspikey #15061 üzenetére
Há' jóvan ,de nekem az LG-n (készülj!) 0.13 cd/m2 körüli fekete van. Igen, kábé ,mint egy LCD-n. Ez akárhogy állítom, nem lesz jobb, ezért annyira odatekertem a kontrasztot (itt nincs letiltva, a 100-as skálán végig látható eredménye van), amennyire lehetséges. Ha túlhúzom, akkor először a fehér közeli szürkék átfordulnak rózsaszínesbe, aztán jön a levágás. Tehát csontra van húzva a tévé kontrasztja, ha mozizom. Nem mondom, hogy követendő példa, de ez kicsit elfedi a borzalmas feketét.
"Sima" tévénél persze nem, ott mehet az ECO meg a mittomén preset színmód, nem nagyon izgat, hogy Vili bácsi bőrvirágos orra mennyire színhű
-
Panthera
őstag
válasz donceleger8 #15066 üzenetére
Ez avi formátummal is működik? Ez nagyon hasznos olyan fájloknál amit többszöri nekifutásra sem lehet lejátszani.
-
BBéci
legenda
válasz junkpod #15064 üzenetére
8 éve használok merevlemezes felvevőket, mindegyik antennáról kapta a jelet, nem a tévéből.
Ha több kilométeres körzetben nincs tévé, a felvétel akkor is működik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
donceleger8
őstag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Közben megoldottam a dolgot! Van egy program, az mkv2vob ami az mkv fájlokat alakítja át vob-ra! Betöltöm az mkv-t, meghatározom neki a magyar nyelvet elsődlegesnek, a kódolást meg "never" állásba teszem, így újrakódolás nélkül megcsinálja 2-3 perc alatt!
Ezt a vob-ot meg AllShare-en keresztül szaggatás-mentesen játssza le! Kipróbáltam több filmmel is, sőt egy 3D-s 19 gigás mkv-val is! Simán megy, mint kés a vajban!
Így nem kell külső meghajtót beszereznem, merevlemezt sem kell!
Csak gondoltam megosztom veletek!
üdvAmelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
junkpod
veterán
válasz DM-Fan #15023 üzenetére
mondjuk olyan értelme volna a hdmi kimenetnek ahogy én is hazsnálom felvételre a tv-t: programozásnál külső eszköz és a pana hdd felvevő felveszi.
(gondolom a leírásod alapján, akkor ezért kell ezen üzemmód esetén a scart csatinak is bedugva lennie, mert ezen megy ki a kép-hang jel tv tunertől a felvevőbe?)
ha hdmi-n kimenne akkor hd jelet is tudnék felvenni egyszer...
Box's don't touch!
-
hunspikey
őstag
Azt el tudja valaki árulni nekem, hogy a mostani 3D-sítés (bocsánat) divat hogyan megy technikailag, amikor tudásom szerint a két szem számára a szemtengelyek távolságának megfelelő mértékben el tolt két szemszögből nyert információra van szükség, mert ugye ezt mutatják be a két szem számára külön külön és ebből rakja össze agyunk a látványt.
Ez nyílván a CGI jeleneteknél kivitelezhető egy második renderinggel, ekkor az új látószög elő áll, de mit csinálnak a szereplőkről eredetileg nem leforgatott másik látószögű felvétel hiányával?
Vagy a szereplőket "plecsni"-nek kezelik és úgy lesz ál 3D a szereplő? Magyarul a szereplő ki croppolt figurája el tud különülni a háttértől, de önmagán belül nem nagyon tud z tengely mentén elkülönülni. Pl egy arcon belül a szemgödör és az orr hogy különül el utólagos 3D-be helyezéskor? Nem értem...
-
hunspikey
őstag
válasz madgie #15059 üzenetére
Számomra ez az egész egy kicsit túl van misztifikálva. A kalibrálás is, meg ezek a fekete értékek is illetve az, hogy ennek mennyi valós, mindennapi jelentősége van.
Out of the box, ez a TV úgy ahogy van normál módban teljesen jó kontrasztos és világos képet ad. Este amikor meg már bántja a szemet akkor át kell rakni THX-be - puff.
És ezzel isten látja lelkem nem a kalibrátorok létjogosultságát akarom megkérdőjelezni és nem a TV-t akarom magasztalni, csak annyit próbálok írni, hogy számomra és lehet nem leszek egyedül - ezek a nüanszok nélkül is egy teljesen értékes készülék, ami teszi a dolgát és kész.
-
nagyúr
válasz hunspikey #15057 üzenetére
na jó, de a francia egy főre eső GDP 29000 euró, a magyar pedig 8000.
ez a nominális, ez az igazi, nem az a marketinges (vásárlóerő-paritásos, amit az eu mindig számol, az újságok pedig megírnak, ami szerint 66%-on állunk az eu-átlaghoz képest, a németek-franciák pedig 110%-on - a különbség tehát nem ennyi, hanem többszörös)Madgie: kéne egy sötétségmérő, mint a Maksa-kabaréban
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #15054 üzenetére
Igen, ebben is teljesen igazad van, bár más egy kicsit itthon a helyzet, és másként érzünk mi magyarok, amikor egy 1000 dolláros TV-t akar venni egy család, úgy, hogy adott esetben lehet ez egy havi megélhetésük is, vagy úgy, ott van egy amerikai átlag család évi 60-70.000 dollár keresettel, amiből azért lássuk be nem nagy kunszt. Vagy saját példából említhetném a francia barátainkat, ahol a nő grafikusi munkával 3500 eurót visz haza, a férj a Corában dolgozik 2500 eurót visz haza, és körülbelül akkora volumenű döntés lenne egy 1000 eurós TV megvétele, hogy meg kell beszélniük, hogy legyen, vagy ne legyen, mert pénzben nincs miről tanakodni. Pont olyan, mint ha a magyar átlag keresethez arányosítjuk az 50ST50 árát- a kereset most kb nettó 140.000 forint ennek megfelelően a TV ára 48.000 forint kellene, hogy legyen. Meg vennéd ennyiért?
(A számítás alapja egy évi 35.000 USD-t haza vivő átlag amerikai és egy havi 140.000 forintot haza vivő átlag magyar volt)
A TV kategóriák képességei gondolataidhoz én még azt azért meg említeném, hogy ez egy nagyon nehéz piaci szegmens amiről írsz. Hatalmas a piaci konkurencia harc, valószínűleg irtó pici a margin, innen fogva, nem lehet szabad áramlást biztosítani a csúcskategóriás készülékek tudásából az alsóbb kategóriás készülékek felé.
Muszáj azt a réteget fejniük aki tud és hajlandó a prémium kategóriából vásárolni.
Amennyiben pl most a Pana úgy döntene, hogy megszünteti a tudatos termékdiverzifikációt és VT50 tudást és külsőt adna a középkategóriában is, azonnal csődbe menne.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #15053 üzenetére
Csakhogy én pont nem a felső kategória továbbcsiszolásáról beszélek, hanem arról, hogy a felső kategória kiváltságait szépen hozzák le az alsóbb szintekre is (egyébként lassan ugyan, de ténylegesen is leszivárognak a feature-ök) és globálisan legyenek elérhető áran ezek a dolgok, plusz nem nagyléptékű fejlesztésre gondolok a felső kategóriában sem (szerintem ilyenre már nagyon nincs is mód/igény), hanem arra, hogy a jelenlegi képességeket csiszolják maximumra, lásd pl. hogy ne legyenek ilyen balhék, mint most a VT50 firmware-rel.
A 4k valahol biztos a jövő, de jelenleg még egyáltalán nem realitás, hiába forog több mozifilm is már most is ebben a felbontásban. Az emberek döntő hányadának egyszerűen nincs pénze még a felsőkategóriás fullHD modellek megvételére sem, nemhogy egy olyan technológiába való invesztálásra, ami még nincs is piacon médiaszinten. Magyarán még a jelenlegi csúcsminőségű adathordozó (BD) sem tudott globálisan elterjedni, mert sokan még nem invesztáltak a jelenlegi HD-megjelenítőkbe, lejátszókba, hangrendszerekbe, mert a BD-vel más volt a helyzet, mint a DVD-vel: a rendszered minden komponensét le kellett cserélni a váltáshoz, márpedig ezt nagyon sokan nem tették még meg. Szóval nem értem, miért dobják be a konzumer-piacra már most a 4k-t, mikor még semmi nem adott hozzá, se lejátszók, se erősítők, se adathordozó, se formátum. Egyébként mondja a fickó a videón, hogy mindent képes upscale-elni a TV, hja csak nem mindegy, hogy milyen lesz a produkált kép. Na azzal biztos nem demóznák ők sem ezt a TV-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #15042 üzenetére
Teljesen jók a meglátásaid, de azt is hozzá kell gondolni a dologhoz, hogy miért csinálják igazából ezt a dolgot.
Nézzük a mostani helyzetet a plazmánál és mondjuk csak a Panánál, mert én erről tudok egy kicsit, a többiről semmit.
Szóval itt van nekünk az ST50 ami egy kiváló, kalibrálható, igazán nagy hibáktól mentes TV széria, 1000 dolláros áron. Aztán feljebb nézve van VT50 is, ami még az ST-nél is szebbet tud adni, nem igazán lehet bele kötni, ha elő tartalmat nézel és nem teszt csíkokkal patternekkel próbálod a belső algoritmusainak "hibáit" kideríteni.
Ezeken a csúcskategóriás, valós képi élményt adó készülékeken nagyon költséges lenne jelentősen javítani. Ez pont olyan, mint ha valaki edz, és már jó pl. fekve nyomásban, mondjuk ki tud nyomni 120 kilót, akkor onnan már sokkal nehezebb lesz 20%-ot javulni, mint valami újba kezdeni és ott domborítani.
Ezt fogják tenni a TV gyártók is. Nem foglalkoznak azzal, hogy a 0.01 cm/m2-es feketét még lejjebb engedjék, nem foglalkoznak azzal, hogy van 50hz bug- mellesleg én NEM vagyok képes felfedezni, nem foglalkoznak a foszfor trail jelenséggel - meg egyéb nüanszokkal amit a videofil műértő közönség fel fedez ugyan, de a tényleges bevételt adó nagy többség tesz rá.
Engem nem érdekel pl hogy a THX mód mérési görbén láthatóan túl meleg színárnyalatú. Nem látom a foszfor trailt-, és nem veszem észre az 50hz bug-ot sem.
Innen fogva az nem fogja nekem eladni a VT60-at, ha ezekben valami picit tudnak javulni, miközben lehet, hogy ez jelentős kutatás fejlesztési ráfordítások által tud majd csak megtörténni. - Magyarul a be invesztált R&D nem fog eladásokat generálni, innen fogva értelmetlen és a gyártóra nézve még veszélyes is.
Nézzük csak mi történt a Kuro-val. A mai napig lehetne forgalmazni ha a képi tudását nézzük. Még is pénzügyileg egy csőd.
A folyamatos a vevő által és érzékelhető, számszerűsíthető fejlődés az ami a termék értékesítési volument fent tudja tartani.
A PC ipar is döglődik, pedig ott azért még van igény egyre nagyobb és gyorsabb gépekre, pl 3D rendering, játék, professzionális képfeldolgozás stb okán.
De a TV-nél már el jutottak szerintem oda, hogy megint valami nagyon hangzatosat kénytelenek be dobni, amire az átlag, bizony fel kapja a fejét.
Volt elsőre lapos képernyő, aztán jött a full hd, aztán jött a 3d, most meg jön a 4k.
Ha tetszik, ha nem.
Nem tud a gyártó mit csinálni - kényszer pályán mozognak.
És mindenki tudja, hogy sehol nem lesz rá natív 4k-s anyag, még azt sem tudom, egyáltalán a BD formátum támogatja-e?? És a 4k progresszív 3D-t?
-
spiky03
veterán
Westened MM
Dirve digibook 6990 huf
Feláldozhatók BD 2990 huf
Feláldozhatók BD+DVD 3490 huf
Silent hill 999 hufHa valakit érdekel
Jah és már megvehető a Bosszúállók is! Én be is szereztem tegnap a megjelenés napján
Már csak a tv kell, hogy élvezni is tudjam a nagy felbontást. Addig meg sem nézem
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz baboss #15049 üzenetére
Na, akkor rendben!
Mindenesetre eszedbe ne jusson legközelebb két TV-t összekötni HDMI-kimeneten keresztül, mert abból is lehetett volna gubanc. A HDMI-csatlakoztatásnál pedig figyelj oda, hogy csak kikapcsolt készülékek mellett csináld, de legjobb, ha nincsenek is feszültség alatt! Úgysem dugdosod nap, mint nap.
Get Moded!
-
baboss
őstag
válasz DM-Fan #15046 üzenetére
Szia jó lett mind a 2 tévé.A hiba oka az volt,hogy a videokártyán mini HDMI kimenet van és az átalakító csatlakozó erről van szó.
Megfeszült a kábel és a mini HDMI csatlakozó elgörbült kicsúszott a műanyag foglalatból.A jelet nem mindig vitte át ezért nem volt kép.
Ma reggel vettem egy másfajta csatlakozót. Ez már fix nem fog elmozdulni.
Köszönöm a tegnapi segítséget . [link] -
DM-Fan
Topikgazda
Na, a Sony is beszáll a 4k hülyeségbe. Komolyan nem értem a gyártókat: válságban van a TV-iparág mindenütt, erre ahelyett, hogy tökéletesítenék a jelenlegi technológiát és lejjebb nyomnák az árakat, hogy tényleg tömegtermékek lehessenek a jobb TV-k is, nyomják a fal méretű 4k TV-ket, amikre még a módosabb rétegnek sincs pénze, ráadásul totál értelmetlen is, mert még kilátásban sincs a 4k felbontást adó hordozóanyag megjelenése/terjesztése, örülünk, hogy a BD elkezdett felfutni. Tényleg nagyon frankó lesz BD-ből (neadj isten DVD-ből) felskálázott képet nézni 3840x2160-on, az SD TV-adásokról már nem is beszélve. Mindezt ráadásul passzív 3D-vel megfejelve. Kíváncsi leszek milyen sikertermék lesz ebből 7 millió forintnak megfelelő összegért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
v.attis
őstag
A plazma monitorokról mi a vélemény? Pl. Panasonic TH-42PS10EK.
Nekem nem kell full hd, mert több, mint 4 méterről tévézek. Szóval, ezek használtan párezer, vagy max pár 10 ezerért kaphatóak. Mindenhol professzionális tévéként hirdetik. Jók valamire? -
hunspikey
őstag
Még azt hozzá tenném, hogy ettől ez a TV még varázslatos. Világok Arca - Baraka bluray-t néztem meg tegnap (persze THX módban - hehe) és le esett az állam. Amikor az égő olajkutakat mutatják, na az a narancs vörös láng és a mélyfekete füst amiben van részlet és hömpölyög, magáért beszél. A flamingók amikor felszállnak iszonyat szép, minden részlet a helyén, illetve még a film eleje felé az a tűzhányó is olyan volt, hogy húztam fel a lábamat a pamlagra...
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #15010 üzenetére
Bocsánat, tegnap este már nem voltam, mert TV-ztem
igen, minden úgy van ahogy írod, a pro1,2 és a film módban a fekete sökkal világosabb mint a thx, normal, dinamikus módokban.
És persze a fényerő is elmarad a pro módban a thx-től.
Innen fogva ez per pillanat (mármint a pro mód) konkrétan paraszt vakítás - értelmetlen és haszontalan.
fw: 1.621 vagy ha úgy tetszik 1621-100002 a rendszermenüben kiírva.
már írom is a panának az újabb panasz levelet!
-
janos666
nagyúr
válasz ZEN1TH #15034 üzenetére
Na, ez az egyetlen pozitívum abban, hogy az 550VT50, amit nézegettem kb. épp a 2011-es Panasonic (és ezzel egyben 2012-es Samsung) szintjére tolta a feketét Prof módban: egy gombnyomással nézegethettem, hogy mennyire látványos a kontrasztkülönbség. -> Röviden: Az.
Mármint persze, a tavalyi modellek is lvezhetőek és az ideiek sem tökéletesek, de kellemesebb a kép, látványosan feketébb a fekete idén.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ZEN1TH
őstag
válasz DuracL #15033 üzenetére
Én a PDP-t filmre venném így a stabil fekete lenne az elsődleges szempont. Az 50Hz-es bug pedig valóban ott van minden Panánál, de mindig elmondják hogy alig észrevehető. Az E6500 is nagyon jó TV. Rosszul nem jársz egyikkel sem.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
DuracL
tag
válasz ZEN1TH #15029 üzenetére
Ajjaj de nehéz lesz választanom, a Samsung e6500 is megtetszett (főleg ahogy bekalibrálták avforumson, és hogy kevésbé vibrál) "For the Panasonic 50Hz and DFC problems you can swap brightness pops and some floating blacks in the Samsung’s but, either way, you’ll be choosing the best of the bunch in 2012." Ez az 50hz-es és kontúros dolog a vt50-nél is megvan? A Panasonicnál ezt nem fogják kijavítani már idén, emiatt mégis Samu , de az meg ugráltatja a fényerőt , ha fele ilyen mértékben [link]már az is baj :S Remélem csak felfújom a dolgot , vásárlás előtt úgyis megnézem majd mindkét tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
ZEN1TH
őstag
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
janos666
nagyúr
válasz baboss #15027 üzenetére
Mlyen TV ez?
RS-232C IN ?
Az RS-232 az sorosport, ami oda-vissza működik. Bár mielőtt megörülsz nem képpel!
Viszont lehet hogy D-sub az, ami használható arra, hogy PC-ről képet küldj. Közel sem olyan jó, mint a HDMI, de működhet. De az az RGB izé is lehet az.
Szóval lényeg, ami lényeg, D-sub szerintem van rajta és az jó lehet.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
baboss
őstag
A régi tévén ilyen csatlakozok vannak.RGB (PC/DTV)
RS-232C IN
S-VIDEO IN
VIDEO IN
Melyikre lehet a számítógépet kötni ,hogy filmet lehessen nézi a tévén.A HDMI sajna nem lett jó. -
janos666
nagyúr
Ami azt illeti, én más kötöttem össze szándékosan egyazon készülék két kimenetét. Én "megúsztam". De persze nem javasolnám senkinek.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
erdoke
titán
válasz baboss #15022 üzenetére
El tudom képzelni, hogy rosszul esik a meghibásodás, így nem akarlak még a tetejébe ostorozni. Csak annyit mondanék, hogy rettenetesen rossz ötlet volt összekötni két bemenetet. Valószínűleg mégse önmagában ez okozta a hibát, hanem hogy bekapcsolt készülékekkel tetted.
Nem nagyon van tippem, mennyibe kerülhet a javítás, nyilván a régi tévét kellene sürgősen helyrepofozni, ha el akarod adni.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz baboss #15019 üzenetére
Semelyik TV-n nincs HDMI-kimenet, mi értelme volna? A hangot a HDMI ARC funkcióval tudod kivinni a TV-ből HDMI-n keresztül, a képet meg miért akarnád? Ezeket az eszközöket nem lehet láncba kötni, vagy közvetlenül kell rádugni a kiszolgáló eszközt, vagy splittert kell használni, ha több TV-t is ki akarsz szolgálni egy eszközzel. A HDMI ARC-ot többnyire csak a HDMI2 port szokta tudni, azzal célszerű összekötni a TV-t az erősítővel.
A HDMI port ráadásul nagyon érzékeny, többnyire csak kikapcsolt állapotban (sőt, célszerű áramtalanítva) szabad csatlakoztatni, széthúzni, mert hiába hot plugable, nagyon könnyen elszáll. Az elszállt port javítása nem olcsó mulatság, mivel ez nem garanciális hiba. Ha nincs szükség arra a portra, akkor nem biztos, hogy megéri anyagilag.
Ui.: használd a szerkesztés gombot!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
baboss
őstag
Ha tönkrement a HDMI bemenet akkor lehet még javítani ?Sokba kerül a javítás?
-
baboss
őstag
A számítógép érzékeli a régi tévét ki írja a típusát de a tévén azt írja nincs jel. Hiába csináltam restet úgyse jó
-
baboss
őstag
Sziasztok lehet,hogy hülyeséget csináltam
Holnap vinnék el a régi Plazma tévét .Eladás előtt kiakartam próbálni.AZ új Plazmatévét összekötöttem a régivel HDMI kábellel.Az új tévé már össze volt kötve a számítógéppel szintén HDMI kábellel. A számítógépen elindítottam a filmet és csak az új tévén volt kép a régire nem ment át a jel nem volt kép.Akkor vettem észre,hogy mind a két tévén a bemenetet kötöttem össze .Azóta mind a 2 tévén az a HDMI csati nem megy amelyikkel összevoltak kötve. Azt írja ki nincs jel. Lehet hogy tönkretettem ?Szerencsére az új tévén 3 db HDMI van most ebből csak 2 működik .A régin viszont csak 1 van és most nem jó?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
-
janos666
nagyúr
válasz Mezga Aladár #15012 üzenetére
0.021
Tudom.Te megnézted már a tiéd?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Itt írják:
I can confirm that with latest firmware MLL is doubled in Cinema and Professional 1-2 modes on 42GT50 and 50VT50 (CIS versions) against other picture modes.
Szóval csak a friss szoftverekben van a hiba. Mondjuk ettől még.Tehát azt javaslom csínnyán a Panasonic szoftverfrissítéssel az 50-es széri esetén!
-
gomzol
tag
válasz hunspikey #14903 üzenetére
Nekem itt, a videó alatt letölthető két változatot megnézve úgy tűnik, hogy a 48 fps-es verzió közelebb áll a valós látványhoz.
Ez nekem lehet, hogy bejön majd, mivel én annak is örülök, hogy digitális vetítésre állt át a legtöbb mozi, mert a képe is jobban tetszik, és az analóg technika bénázása most már zavar a vásznon.
Legutóbb pl. az új Batmant néztem a Corvin nagytermében, és számomra elég bosszantó volt, hogy sötét és kissé életlen is volt a kép, meg persze jöttek a karcok, stb. -
janos666
nagyúr
válasz ZEN1TH #15004 üzenetére
Ja, most én is olvasok ilyeneket, hogy valakinek javasolta az ISF srác a külső videóprocesszort, mert csak azzal lehet kalibrálni a TV-jét (VT50).
Hihetetlen, ha ez tényleg így van de még nem lett belőle "botrány".
-
hunika1
tag
Sziasztok.
A G30 müxik már rendesen a UPC mediacardal? A listán nincs fent. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #15000 üzenetére
Ugyebár alapvetően a 24p sosem lesz 100%-osan folyamatos, az a bizonyos mozis 24p judder - amit ténylegesen látsz a mozivásznon is - megmarad. Mondjuk ez a legtöbb BD-nél csak igen kiélezett helyzetben látható, elsődlegesen svenkeléseknél (én pl. az utóbbi pár filmnél a stáblistánál nem láttam ilyet).
Amikor bekapcsolod a 24p Smooth Film-et maximális fokozatra, akkor rögtön 60 Hz módba vált a panel (ezt látod is, mert bekapcsoláskor egy pillanatra elfeketedik a panel) és interpolálni kezd az elektronika, beilleszti a plusz képkockákat a frame-ek közé, ezért lesz végletekig folyamatos. Közepes üzemmódban talán megmarad a 24p mód, viszont akkor is interpolál, olyan, általa alkotott képkockákat illeszt be az elektronika, amelyek eredetileg nincsenek ott. Viszont ezáltal érzetre is teljesen megváltozik a film, soap-opera effektes lesz, ráadásul artifaktok is megjelennek. Ezért kerülendő, ha azt akarod látni, ami a mozivászonra is kerül. Ez kb. olyan, mint a komolytalan music-centereknél a hangzás-javító áramkörök voltak, komoly hifista azzal kezdte, hogy ezeket gyorsütemben letiltotta, mert módosították az eredeti hangzást.
Nem egyedi, hogy ezt felveted, sokan teszik, pont ezért kacsingatnak a filmesek a 48p felé (idén év végén jön a Hobbit, amit már így forgattak ugye), mert sok az elégedetlenség a HDTV korszakban is a rég elavult 24p miatt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #15000 üzenetére
A smooth film az köztes képkockákat interpolál és illeszt be.
Max-on 60Hz-re 60fps-t gyárt, Med-en 96Hz-re 48-at (saccra).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Több okból is kissé félve vetem fel ezt a témát (többek közt például pánikot sem szeretnék kelteni a tulajok és a leendő vásárlók közt), de furdall a kíváncsiság, így meg kell kérdeznem a 2012-es Panasonic PDP széria tulajdonosait (közülük is elsősorban a VT50E, abból is leginkább az 55”-os kivitel birtokosait a ma aktuális szoftver verzióval, de amúgy bárkit, akinél elérhetőek a Professional képmódok).
Tapasztalt már bárki olyat, hogy a TV minden egyes képmódban a beígért mély feketét produkálja, viszont Professional 1-2 módokban (avagy ISF-Day/Night, attól függően hogy menüből vagy kalibráló szoftverrel nyitod meg őket) ez a duplájára emelkedik?
Ugyanis tegnap mentem kalibráltni egy 55VT50E készüléket, amin már szemre látszott, hogy valami nem stimmel. Ezt követően pedig a műszeres mérések is igazolták, hogy minden (Dynamic, Normal, THX, Game, stb, tehát minden, ami nem Professional) ~0.01 cd/m^2 feketét produkál, viszont a Professional módot bárhova állítom (akár min/max contrast/brightness), stabilan ~0.23 cd/^-t mutat feketén.
El sem akartam hinni, hisz ez egy lehelettel több is, mint a 2011-es G30 ~0.21 értéke, VT30-at pedig nem mértem még ugyan ezzel a műszerrel (ami ebben a tartományban is megbízható), de annak szemre kicsit még sötétebb volt a feketélye, mint a G30-nak. Illetve eddig egyetlen tesztoldal sem említett hasonlót. (Bár bennem ezt most érdekes fényt vet arra, hogy az AVForums miért sunnyogott a számokkal, de a HDTVtest.co.uk-s David elég alapos és szavahihető, így szerintem észrevette és jelezte volna...)
Csináltam egy selftest-et is, mely szerint minden rendben van (legalább is a szotfver checksum stimmel és nem érzékel hardver hibát se), illetve ennek a futtatása egyben egy factory resettel is járt (szemben a 2011-es szériához, ahol ezt még külön kellett kérni másik billentyűkombóval -> csak szólok, hogy más már ne reseteljen vele véltlenül…), tehát biztos, hogy le lettek nullázva a munübeállítások.
Nem egyedi hibának tűnik, hogy minden módban olyan mély a fekete, mint kell, és nincs semmi egyéb hibára utaló jel egyik módban sem (semmi szokatlan képzavar), épp csak Professional módban emelkedik meg a fekete, de az mindig egyformán.
Mivel a kontraszt különbség elég látványos, így feleslegesnek is éreztem kalibrálni a Professional módot. Azt mondtam a tulajnak, hogy természetesen ingyen volt a „móka” és térjünk vissza a dologra, ha jön egy javított szoftver, vagy esetleg kiderül, hogy mégis egyéni baki és javítja a szerviz (ezért is lenne jó, ha többen megnéznék otthon a sajátjukat).
Egyszerű kipróbálni: Sötét szobában tegyél ki egy fekete hátteret (de úgy is látszik, ha van néhány világosabb elem is a fal fekete háttér előtt), a menüben engedélyezd az advanced ISF opciókat, aztán lépegess oda-vissza a legalsó prof2 és a legfelső Dynamic (Kiemelt) képmódok közt. (Ha a lista alján még lefelé mész, akkor felugrik az elejére, így gyorsan lehet váltani köztük.)
Kíváncsi vagyok az eredményekre, mert egyébként már THX módban is nagyon szép képe van a VT50-nek (tényleg javult a precizitás tavaly óta a VT30-hoz képest is), viszont mégis nagyon sajnálom ezt, mert ha semmi mást nem is, de legalább a gammát jó lenne közelebb tenni 2.4-hez, mert kicsit „lapos” a kép sötét szobában azzal, amit a THX produkál (nem gáz, de ezt azért nagyon hiányolnám).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest