- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FefeeX
veterán
válasz DM-Fan #12798 üzenetére
"Ja, mert a 20 esettel szamben a tied alapján már rögtön lehet általánosítani, ugye?"
Nem. Te tényként közölsz egy 20 fős minta alapján kapott dolgot. A tényeket megcáfolni elég egy ellenpélda is. Pláne ha valaminek a teljes haszontalanságát jelented ki (amihez ugye azóta már érkezett pár ellenvélemény is, akiknél szintén nem menne erősítő nélkül)"Meg ugye a pixelhibával kapcsolatban is sok értelme volt a HSZ-ednek, amikor a konkrét tapasztalatra próbáltál rácáfolni feltevéssel."
Rácáfolni? Nem. Felvetettem egy dolgot, amit érdemes kipróbálni, nem egy szakembert láttam már nagyot nézni, mikor váltig állítottak valamit, aztán bebizonyosodott, hogy nem minden esetben igaz. 20 emberes mintából azt mondani, hogy nem működik valami, erős túlzás. Egy guglizást megér. Ezért írtam, hogy elég ha már egy ellenpéldát találni, és máris érdemes próbálkozni. De nyilván Te erről magasról teszel, hisz nem neked fáj, nem a te többszázezres tévédről van szó. Mások tulajdonánál nyugodtan lehetsz pökhendi és szemét módon szurkálódó (ld. kiröhögnek majd, stbstb)"Meg a garanciával kapcsolatos jogazabályra talágatással."
[link]
A fogyasztó szavatossági joga teljesítéséhez szükséges szállítási költségek sem képezhetnek kivételt, így pl. a kijavítás megtörténtéhez szükséges szállítási költségeket is az eladó fél (forgalmazó) köteles viselni, és jogszerűtlen annak megtérítését a fogyasztótól követelni. Ha a költségek viselése tekintetében a szerződő felek között vita van, annak elbírálása bírósági hatáskörbe tartozik.A menyasszonyom jogász, így nem hiszem, hogy a találgatásoddal, és a tapasztalatoddal felül tudod írni a tényeket...
"Ha nem bírod a légkört, nem kötelező ide írnod."
Nos, egyrészt az, hogy valaki eljátssza az egyszemélyes kommandót, nem a légkör, inkább egy ember sara. Ha az ember mindenhonnan lelépne, ahol van egy kötözködő, nagyzolós személy, akkor kb magában maradhatna a szobájában. Másrészt, legalább annyira jogom van itt lenni, mint Neked, vagy bárki másnak."Jó lenne kicsit megvizsgálnod, hogy ki válaszol itt a legtöbb kérdésre."
Ez meg nem tartozik a tárgyhoz. Nyilván akinek a legtöbb az ideje. Ebből meg nem akarok következtetéseket levonni. És maradjunk ennyiben, mindenkinek jobb lesz."ha kiigazítanak tényekkel"
nézd, egyrészt mikor a pixelhibánál írtál "tényeket", amik a 20fős kísérleteden alapszanak, sem azzal volt bajom, hanem a megütött hangnemeddel. Másrészt, mikor megpróbálod a 20fől mintádon nyugvó "tényekkel" kiigazítani (megcáfolni) azokat a tényeket, amiket mai nap, saját szemmel tapasztaltam, az meg inkább röhejes mint komoly. Tekintettel pláne arra, hogy megint csak nem én vontam kétségbe azt, hogy Te mit tapasztaltál korábban, egyszerűen felvetettem, hogy a tények azt mutatják, hogy a 20 fős mintád nem reprezentatív (ha fel akarnám venni a stílusod, most azt írnám, hogy már ha tudod mi az). De ellenben veled nekem nem célom, hogy másokat a betonba döngöljek, így én most abbahagyom ezt az egész meddő vitát, mert úgysem látod be, hogy néha elkap a hév és tahó módon írogatsz. Ennyi[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz FefeeX #12797 üzenetére
Ja, mert a közel 20 esettel szamben a te egyetlen eseted alapján már rögtön lehet általánosítani, ugye és rögtön urban legend a többi, ugye? Meg ugye a pixelhibával kapcsolatban is sok értelme volt a HSZ-ednek, amikor a konkrét tapasztalatra próbáltál rácáfolni feltevéssel. Meg a garanciával kapcsolatos egzakt jogszabályokra talágatással. Ha nem bírod a légkört, nem kötelező ide írnod. Jó lenne kicsit megvizsgálnod, hogy kik válaszolnak itt a legtöbb kérdésre, immár vagy 5 éve, kiknek van a legtöbb munkája a topicban. Mióta is írogatsz ide találgatásokat? Két hete? Ha nem bírod, ha kiigazítanak tényekkel, akkor minek fórumozol?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FefeeX
veterán
Nem ez az egyetlen lekicsinylő, becsmérlő mondata... folyamatosan ilyen stílusban kommunikál, ha valaki nem 100%-ban azt erősíti meg, ami az ő véleménye/tapasztalata. Egy darabig el bírtam viselni, utána már nem. Pláne mikor még a tényeknek is próbál ellentmondani, amit vissza lehet olvasni, hogy ferdített a végére át, hogy igazolja önmagát. Nem véletlenül írtam amit írtam már az elején, múltkor is így írt a pixelhibánál. Általánosít 15-20as mintából, statisztika hiányában, mert ő tudni vél dolgokat, és a lehetőségét is elutasítja annak, hogy más is lehetséges. És most nem akarok ebbe belemenni, egyszerűen a "tárgyalási" stílusa nem európai emberhez méltó sokszor. Ennyi.
-
DM-Fan
Topikgazda
Ne is haradgudj, de ha nálad ez a lehülyézés, akkor kicsit máshogy érelmezed a dolgokat. Ez sehol nem személyeskedés, ráhagyásnak hívják. Ráadásul utána tovább magyaráztam is a dolgot, bár valóban egyszerűbb lett volna ráhagyni ezzel az egy, általad idézett mondattal, csakhát nem ez a topic célja. Ráadásul nem kettőnk tapaszalata ez, hanem jópárunké - ahogy aztán láthattad (meg olvashatad korábban is), plusz ugye igazolt tényekről van szó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
StLui
veterán
válasz DM-Fan #12792 üzenetére
A "Jó élj ebben a tudatban" lekicsinylő, becsmérlő mondatoddal te kezdted a személyeskedést, tulajdonképpen lehü..ézted.
De megfigyelhető, ha valaki mást tapasztal mint amit ti ketten állítotok, akkor ez szokott lenni
Mindebből nem az következik, hogy tudásotokat kétségbe vonnám, csak a stílusotok gyakran hagy kivánnivalót maga után.
Ja és nálam Gödön is az a helyzet, hogy ugyanaz az antenna erősítéssel fogja a jelet, anélkül nem, 15eFt volt a tetőantenna, és 8eft külön az erősítő[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
törölt tag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #12791 üzenetére
Nem estünk neki, ő volt, aki személyeskedett, mi csupán leírtuk, hogy ki az oka annak, amit lát és hogy miért nem jók az erősítős antennák, többünk tapasztalatával megtámogatva.
Get Moded!
-
Mezga Aladár
veterán
Hát, azért az utolsó kb. húsz hozzászólás olvasva, BBéc és DM-Fan elég keményen le@@@@ FefeeX fórumtársat.
Az én véleményem az, hogy ha már veszi a fáradságot, hogy leírja a SAJÁT tapasztalatait, akkor ezt inkább értékelni kellene, és elgondolkozni azon, nála miért nem az az eredmény jött ki mint a többi tesztelőnél, és nem kéne így nekiesni.
Most már 20:1 az arány az erősítős antenna ügyében. -
RandomPJ
csendes tag
Az 50 es széria tulajokat kérdezném, a beépített lejátszó megbírkózik az .m2ts filokkal?
Sajnos 1 ideig biztos nem tudok Egreat R6S lejátszót beszerezni, de addig is szeretnék blu ray-t tesztelni, vagy írott blu-ray lemezt lehet vinni teszt célra? -
-
-
baboss
őstag
Sziasztok új plazmatévén mit szabad állítani és mit nem ajánlatos elállítani.
Ezek közül milyen beállítást használjak?
Dinamikus kontraszt -ki-alacsony-magas
Zajcsökkentés -alacsony-közepes-magas
Szín szabvány -sd-hd
Szín skála -normál-széles
Elkímélő -ki-be
Módszer -2 pontos-20 pontos
Képernyő kímélő -képmozgatás -színtörés -fehér mosás -
spiky03
veterán
Azért így hirtelen szerintem igazán jó színe van.
ST50 colorSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
< CyberBob >
őstag
Mi még mindig egy 2 méteres koax kábellel nézzük a végén 10 centis darabon leblankolva (Bp.).
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
-
M_AND_Ms
veterán
válasz FefeeX #12772 üzenetére
A bátyámnál az erősítős szobaantenna kirakva az erkélyre nagyon gyenge vételt produkált. A 700 Ft-os teszkós bent a tv és a fal közé berakva meg stabilan vesz mindent. Jó anyámnál ugyanígy jártunk.
Erre írtam mindig: jó vételhez jó antenna kell, nem pedig parabola, dizájn, kék led és nagy tekerővel ellátott erősítő.
Amit maga az antenna nem kap ki az éterből, azt az erősítő nem fogja helyette megtenni. Az érősítő nem tudja az antenna nyereségét megnövelni. Ez tény!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Csabroncka
addikt
Egyébként ezt az állítást ott tudod megfigyelni, hogy a jel erősség és a jel minőség nem ugyan az! Nekem szobaantennám van, muszáj erősítőt használnom a panelban. Ha az erősítő "potméterét" tekerem, akkor a jelminőség hamar leesik, a jelerősség pedig már a bekapcsolás után is majdnem 60% annak ellenére, hogy minősége 0%. Én úgy állítottam be, hogy az erősség éppen elérje a 100%-ot, a minőségben is így értem el a legnagyobb értéket. Igaz én a három muxot nem egyforma minőségben veszem a mux C kicsit gyengébb.
Én is beleestem ebbe a hibába, de utánaolvastam, a fent leírtakat a saját észrevételem alapján írtam, ha nem jól gondoltam, javítsatok!
"in medias res"
-
BBéci
legenda
Hány mintából szabad általánosítani. 20-ból 20 elegendőnek tűnt, most van egy ellenpélda is.
Az erősítő nem javít az antenna vételképességén, hanem az általa fogott, gyenge, semmire nem alkalmas jelet erősíti. Nagyobb méretű, más geometriájú és ezek által nagyobb nyereségű antennát kell használni!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Leírtam följebb: a gyenge jelből kapsz egy felturbózott jelet, amely ugyanúgy rossz minőségű marad, maximum a tuner érzékenységéhez viszonyítva már elegendő a folyamatos képalkotáshoz, de ettől még nem megfelelő, hosszú távon pixelesedni, akadozni fog, szét-szétesik majd. Tapasztalat. Ez kb. olyan, mint amikor mp3-ból akarsz újra CD-t gyártani. Többre mész, ha a pőre antennával kísérletezel addig, amíg megalálod azt a pontot a lakásban, ahol erősítés nélkül is megfelelő a jelszint. Nincs ebben semmi varázslat: az erősítő a gyenge jelből nem tud csodát tenni jel/zaj viszony szempontjából. Hidd el, hogy nem azért mondjuk többen, mert hülyék, vagy tapasztalatlanok vagyunk. De mégcsak nem is fellengzésből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FefeeX
veterán
válasz DM-Fan #12769 üzenetére
Kérlek, ne háríts, magyarázd meg nekem, hogy lehet az, hogy az antenna, megmozdítás nélkül, ugyanabban a helyzetben, tehát csak a kábel tévé oldali részéhez finoman nyúlva, erősítő rádug - van folyamatos kép - erősítő leválaszt, csak antenna magában - SEMMI KÉP. Többször megismételve. Ha ezt megmagyarázod, belátom, hogy én tévedtem.
BBéci: megírtam a konklúziót. Szerintem, amit mondotok azzal bizonyos esetekben össze is fér, egyszerűen a 20 esetből általánosításotokat cáfolja meg, hogy az erősítő semmit nem ér. Emellett én elfogadom azt, hogy ahol jön erősítő nélkül, ott az erősítő még ronthat is az adáson.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz FefeeX #12764 üzenetére
Az általad leírtakból nem következik az, hogy amiket másik 20 ember tapasztalt, amit antennás szakemberek, üzlettulajdonosok mondanak, az marhaság. Ezzel csak magadat minősíted.
A kivételek erősítik a szabályt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz FefeeX #12768 üzenetére
Jó, élj ebben a tudatban! Hidd el, hogy jópáran, akik leírtuk az ellenkezőjét sem a kisujjunkból szoptuk. Többünknél is rosszabb eredményt produkált az erősítős antenna, mint a darab drót. Elhelyezés kérdése az egész, ha rossz azerősítős antennád elhelyezése, ugyanúgy szakadozva, pixelesen fogod látni, csak maximum ritkábban esik szét. Nehogy azt hidd már, hogy csak te próbáltad ezt ki, más is ismeri a spanyolviaszt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FefeeX
veterán
válasz DM-Fan #12767 üzenetére
Hiába írod le megint, attól még az élet nem bizonyította, sőt, cáfolta az állításod, amit az előző hsz-emben megírtam. Ettől még gondolhatod így, sőt, ha akarod, csinálhatok róla videót is a kedvedért, ha úgy már elhiszed...
És mivel korábban (kb 2 napja), többször is beszéltünk az antennámról, az antennás problémáimról, és a DVB-T-ről, úgy gondoltam nem kell minden hszben végigírnom, mit hol merre meddig hogyan hova stb.
m3D is jön, és korábban mindent kiírtam. De a kedvedért felsorolom.
m1, m2, Duna, Duna másik(nem tudom a nevét), m3D, tv2, rtl klub meg valami összesítő
és DVB-T-re irányítottam a tévét már bekapcsoláskor is, nem dugtam rá a UPC-t sem.
És mikor az analóg szar, akkor hangyászik, fekete-fehér, meg sistereg
Ez meg pixelesedik, színes kockák jönnek, meg megakad.
Nem vagyok hülye, tudom miről beszélek. Bár könnyebb a másikat hülyének beállítani, mint a tévedést beismerni...12769: igen-igen, szeretem mikor a "szakértő" megmagyarázza, hogy nem azt látod, mert azt nem láthatod, mikor meg megnézi, akkor jön a nagy őőőőőőőőőőőő b@zdmeg pedig ilyen nem is létezik...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz FefeeX #12766 üzenetére
Teljesen mindegy, mit tud a TV-d, nem mindegy, hogy mit hangolsz! Legalább 3 éve minden itthon kapható TV tudja a DVB-T mpeg4-et. Végig olyan adókról beszélsz, amelyek analógban is foghatók és említést sem tettél DVB-T-ről. Mi van az m1HD-vel pl.? Ha van rálátásod adótoronyra, akkor kvázi egy darab drót, vagy lepkeantenna is elég, ha nincs, akkor meg fölösleges az erősítés, sőt, többnyire csak tovább ront a helyzeten.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FefeeX
veterán
Nos, kis antennás tapasztalattal a hátam mögött... Begyűjtöttem a kollégáktól kölcsönbe pár antennát. És meg kell mondjam, az urban legend amit terjesztetek, elég nagy marhaság. Talán félreértettetek valamit, de a jelerősítő igenis hasznos dolog. (amúgy kicsit furcsállottam is mikor azt mondtátok, hogy nem ér semmit, holott mindenhol azt árulják)
A tesztkörnyezet BP VII. ker. belső udvaros 1900as évek elején épült ház földszinti lakása. Itt a lakáson belül az ablaktól távolodva már a mobil térerő is meg-megszakad.
Normál, erősítés nélküli szobaantenna: valóban elhiszem, hogy van olyan hely, ahol elég, de azt mondani, hogy jobb mint az erősített... Se kép, se hang.
Külső erősítős (lecsatlakoztatható, anélkül is használható) antenna:
erősítő nélkül, az elvárt szintet hozta. Se kép, se hang. Rátettem az erősítőt, akkor már-már jött a jel, RTL, TV2 szakadozva, a többi nulla. (kiírta, hogy gyenge jel)
Beépített erősítős szobaantenna: hasonló az enyémhez, hasonló eredménnyel. tv2-rtl klub néha akad, a többi tökéletesen jön, maxra tekerve az erősítést, alatta csak rosszabb.
És a külső erősítőssel megtámogatva már-már tökéletes, mobiltelefonáláskor zavarja csak be kicsit a telefon, de messze nem annyira, mint korábban, plusz erősítő nélkül.
Viszont még mindig nem tökéletes, így külső antennán gondolkozom, csak nem tudom, engedély, hasonlók hogyan merre meddig... Az antennák ki nem drágák, de a szakember aki felteszi gondolom nem 10 forint.
Konklúzió: ahova elég az erősítés nélküli antenna, oda tényleg felesleges az erősítő (lásd interferencia), van ahová viszont nem, ráadásul BP-en kívül tudtommal jóval több az ilyen hely - oda azért kell az az erősítő... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz RandomPJ #12762 üzenetére
Én biztos nem adnám a GT50 alá (láttam az ST50-et és a GT50-et egymás mellett), de hát ugye kinek mi a fontos. Persze a jelenlegi árát én sem adnám a GT50-ért.
Ha a bejáratás után bekalibráltatod, akkor azért elég hosszasan jó lesz, nem leszek már hirtelen drasztikus válozások, pláne, hogy már vagy 2 éve nincs feketeszint-emelkedés sem. Én már bőven túl vagyok a 3000 órán is és rámérve sincs mérési hibahatáron kívüli változás. Szerintem használattól függően 2-3 évnél sűrűbben nincs sok értelme újrakalibrálni, maximum ugye ha új kiszolgálóeszközt veszel.
Get Moded!
-
RandomPJ
csendes tag
válasz DM-Fan #12759 üzenetére
Bár ha a 50GT50 kedvezőbb árban lenne a kalibrálás miatt jó volna.(Mindazonálltal, ha jól emlékszem valamelyik US blogon olvastam, hogy valaki cserélt GT50 ről ST50re, mert inkább nagyobb képernyőt választotta, és inkább kalibráltatott. ST50-es kb. 500 bejáratási óra után János666 betudná (pana software and hardware) kalibrálni, gondolom igen, és utána kb hány nézési óra után kell újra kalibrálni?
-
FefeeX
veterán
válasz Arwald #12760 üzenetére
Attól függ hol laksz... Mert ugye BP-en nem túl gyakori a tányéros tévé, DE vidéken, vagy Dunakeszi egyes részein, ahol nincs normális kábel, és az ember esetleg sok csatornát szeretne, nincs más lehetősége
UPC Direct, Digi; na most, ugye a kártyát ezekhez megkapod, de a CI modult... HelloHD...
Na mindegy, nem biztos, hogy a DVB-S kihasználható (bár én többek közt ezért vettem GT30-at és nem ST50-et ) -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Warpig #12758 üzenetére
A GT és VT szériánál meglévő Professzionális 1 és 2 képmódokat takarja, amit az ISFccc kalibrálási üzemmód engedélyezésével tudsz módosítani, ezzel tudod csak igazán precizen kalibrálni a TV-t. Ez a kisebb modellekből hiányzik.
A DVB-S akkor kell, ha tányérral fogod a műholdas jelet és nem akarsz STB-ot, hanem a TV saját tunerjét akarod használni ekkor is. Ha kábeles előfizetésed van és úgy akarod ugyanezt, akkor a DVB-C fog csak kelleni. A földfelszíni sugárzásokhoz (mindigTV) pedig a DVB-T kell.
Get Moded!
-
Warpig
aktív tag
Mit jelent a kalibrálhatóságnál a következő: pro1/pro2 isfcc?
Illetve van hátránya, ha a DVB tuner nem tudja a DVB-S formátumot? Itthon melyik számít?
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Arwald
csendes tag
válasz DM-Fan #12752 üzenetére
Ez az én nagy dilemmám is. 55ST50 vs. 60E6500. Mindig is plazmában gondolkodtam és minidig is úgy gondoltam, hogy panasonicom lesz. Erre most itt ez a samsung, ami szintén nem tűnik rossz választásnak, ráadásul nagyobb és 4 szemüveget adnak hozzá. Így relatíve olcsóbb, mint a pana. Persze képminőségben némileg elmarad, csak kérdés, hogy ezt észreveszem-e, ha úgysem lesz mellette...
Nehéz ez a tévévásárlás...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #12744 üzenetére
Újra elolvastam az összes hozzászólását, maximális árat sehol nem írt, azért tettem azt a megjegyzést.
Később viszont igen, ezért csak volt értelme belebrekegnem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
válasz KisTücsök #12753 üzenetére
Inkább arra lehet számítani, hgy az idén valamivel kisebb mértékben csökkennek majd az árak. Persze a forint árfolyam is sokat számít, amit nem egyszerű megjósolni. Ha lesz megállapodás az IMF-fel, ill. a költségvetést sikerül a tervekhez közel navigálni, akár még erősödhet is pár %-ot.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisTücsök #12753 üzenetére
Kettőt és könnyebbet kérdezz! Áresés mindig volt és gyanítom lesz is, a legalkalmasabb idő a vásárlásra mindig február környéke, amikor még kaphatóak az előző évi modellek - nyomott áron, az újak meg még nincsenek bemutatva. Olyankor nagyon jó áron lehet komoly TV-hez jutni. Decemberben ennél kicsit magasabbak még az árak, de pl. a Pana meg hagyományosan akkor ad 5 év garanciát.
Get Moded!
-
KisTücsök
addikt
Értem. És szerintetek például fél vagy inkább egy év múlva mi lesz a helyzet a tv-k piacán? Lehet számítani drasztikus árcsökkenésre?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisTücsök #12750 üzenetére
Sokat nem segít. Ennyiből még talán fellelhetsz valahol a tavalyi Samsung 59D550-ből, ami ugye 59"-os, de közel sincs olyan jó, mint az ST50, plusz egy firmware sokat rontott a feketeszintjén. Az új Samsung-ok meg ugyanúgy drágák, mint a Panák, bár pl. a Samsung 60E550 egész jó lehet 420 eFt-ból. A Pana 55ST50 persze jobb ennél, de az pl. már 500 eFt és csak 5"-lal nagyobb az 50"-osnál és 5"-lal kisebb az olcsóbb 60E550-től. Várni kell, sokat nyerhetsz rajta!
A Samsung 60E6500 sem rossz 480 eFt-ból, ahogy erdoke is írta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KisTücsök
addikt
válasz Csabroncka #12746 üzenetére
Igen, mondjuk ez is igaz.
Az az igazság, hogy először projektor+vászon lett volna, de az úgy normális minőségben nagyon drága lenne, a TV olcsóbb, szóval a méret fontos.
És akkor ha mondjuk megemeljük az árat 400-450-ig?
-
RandomPJ
csendes tag
http://panashop.hu/items/category/303/page/2/
TX-P50ST50E
Ez tegnap v. tegnapelőtt még nem 349 volt?
HMVH-ben sajnos nem találtam pana plazmát
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz KisTücsök #12743 üzenetére
Ne aggódj, ha hozzám hasonlóan mezei felhasználó vagy, akkor 10 méterről is szépnek találod egy jó választású plazma képét! Ha 42"...50"-eset veszel valóban közelről jönnek csak ki az igazi részletek, de én úgy vagyok vele, hogy még kikapcsolt állapotban is tetszik a TV-m képe, mert a tudhat, hát igen az is sokat számít!
...Így jártam, amikor kicseréltem a HDMI kábeleket AudioQuest (forest)-re, biztos talán valamivel még szebb lett a kép, de a tudattal, hogy kicseréltem még jobb
Az a lényeg a méret terén is, hogy okosan döntsd el mire is kell valójában, milyen helyre, mekkora térbe, és távolságra! ezek után már csak a pénztárca marad...
"in medias res"
-
DM-Fan
Topikgazda
Lehet, de tekintve, hogy belőtte az árkategóriát, nem ajánlhatok neki 65"-os modellt. Ennyiből az 50ST50 a legjobb, ami kihozható. Mindazonáltal tartható az a 2 méteres nézési távolság szerintem. De legyen 2,5, még ott is elég jó az 50" azért. Nagyobb LG-t meg nem ajánlanék, 59"-os Samsung-ból meg csak az ST50-nél gyengébbek jönnek ki picivel többől, mint az ST50. Nem egyszerű ez sehogy, drágák most a TV-k, na.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #12731 üzenetére
"Hát házimozi lenne, nem lehet azt két méterről nézni."
Egy biztos, nem két méterről nézi, talán még háromnál is messzebbről, ezért eszerint kellene méretet választani. Az 50-es tuti kicsi lesz.
-
Marci79
senior tag
Holnap megjön életem első plazmája futárral (PS43E450). Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek karácsonykor.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Jim-X
őstag
válasz DM-Fan #12735 üzenetére
Gondolom úgy értette, hogy lehet-e előidézni pixelhibát valami trükkel... Mint én anno a 90-es évek végefelé amikor kezdtem egy alap swatch órával, aztán be kellett rakni a mikróba még gari lejárta előtt egy fél percre és gariban cserélték Kétszer cseréltem az órámat, mindig eggyel drágább modellre, az utolsó azóta is megvan és hordani is szoktam (ennek 11éve) Okosan
Szerintem ilyesmire gondolt
A játék az nem játék!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisTücsök #12729 üzenetére
Értem. Nos, ha a nézési távolságod 2-2,5 méter és ugye 50"-ban gondolkozol, akkor mindenképp maradj a fullHD-nél, érdemes. A HD-Ready modellek eléggé a legalsó szegmensben foglalnak helyet, ezért általános képminőségben, csatlakozókban és szolgáltatásokban sem a legjobbak, ráadásul a 3D létjogosultsága a HD-Ready modellek esetében még inkább megkérdőjelezhető, mint a fullHD társaiknál.
Ha a Pana idei szériájánál maradunk, akkor 50"-os méretben az általad linkelt 50UT50 a legolcsóbb választás. A specifikációk ott vannak az #1. HSZ-ben. Semmi extra nincs ebben a TV-ben, simán jó képe van, csatlakozókból és szolgáltatásokból annyit tud, amit a táblázatban látsz. A 3D-je nem rosszabb a nagy átlagnál, de tartsd szem előtt, hogy keveset fogod használni, ezért ne is ez legyen az elsődleges szempont. Érdekességnek jó, de az újdonság varázsa elmúlik és a 2D képalkotás lesz az igazán döntő.
A következő lépcső a Panasonic 50ST50 lehet, ami azonban jó 50-60 eFt-tal drágább az 50UT50-nél, viszont már NeoPDP paneles, ami látványos képminőségbeli különbséget eredményez az előbbi modellhez képest.
Ajánlanám a tavalyi modellek közül az 50G30-at, ami ugyan nem tud 3D-t, de leginkább az 50ST50-nel van pariban képminőséget tekintve és olyan 260 eFt-ért ment két hónapja, csak már nincs belőle sehol, az bombajó vétel lett volna.
A Samsung-ok közül szóba jöhet az 51E530, ami árban 200-220 eFt körül mozoghat, de az tán még az 50UT50 szintjét sem hozza, azzal inkább az 51E550 lehet pariban, de az drágább, olyan 250-275 eFt forint között mozog.
Így hirtelen ebben az árkategóriában ezek az alternatívák, de elég rossz időpontot választottál a plazmavásárlásra, most a legdrágábbak a TV-k, mivel az idei modellek még újak és csak kicsivel vannak a nyitóár alatt, a tavalyi modellek meg már szinte mindenhonnan kikoptak és csak bemutatódarabok vannak, amiket meg nem szabad megvenni! Javaslom, hogy várj egy fél évet: a korábbi évek tapasztalatai alapján év vége felé várhatóan azért lesz áresés, valamint a Panasonic minden karácsony előtt 5 év garanciát ad a plazmákra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BaLee
addikt
válasz FefeeX #12724 üzenetére
Teljesen feleslegesen hasonlítasz PC-s meg Logitech garanciás dolgokat TV garanciához. És ez most nem fogás találás, vagy belekötés, hanem tény.
A bolt lesz*rja bármilyen nemű problémádat a tv-vel, mert onnantól, hogy hazavitted és használod, onnantól a szervizzel intézel bárminemű problémát. A bolt annyit fog mondani, hogy hívd a szervizt, ha nagyon rendes a bolt akkor ők felhívják és odaküldik hozzád (nem fogják...).
Kivétel ha valami szürkeimportos helyről vetted a tv-t mert akkor nem, hogy nem fognak foglalkozni a problémáddal már telefonban elhárítanak minden ilyen kérdést, mert ott a szállítás az ő költségük.
De megmondom, hogy a szerviz sem fog kimenni ilyen esetben mert telefonban megmondják, hogy pixelhiba nem garanciális probléma.Amiért hülyeség egy MSI laptopot egy TV-vel hasonlítani, az pedig az, hogy az törvényben le van írva, hogy egy TV-t (talán 15kg felett, ebben nem vagyok biztos) nem neked kell szállítanod a szervizbe, hanem kijönnek érte garanciaidő alatt. Mivel mérete és súlya miatt nem könnyen szállítható eszköznek számít.
Én is tapasztaltam már olyat, hogy egy sztech bolt "jó fejség" révén adott nekem egy ugyanolyan alaplapot ami nekem hibás volt (30-40 ezres tétel) mert azt mondták, hogy míg visszaküldik a nagykernek ő meg a szervizbe és esetleg még ezt 1-2x eljátsszák az 1.5 hónap és bár nekik már nincs kötelezettségük a 30 napon belüli cserére (éljen az EU...) tudják hogy a végén úgyis kapnak egy új alaplapot helyette, ők addig készletről adnak egy másikat mert nekik ráér, nekem viszont nincs gépem.Logitech garanciát meg ide keverni megint teljesen felesleges. Ott marha sokat spórolnak azon hogy nem tartanak fel szervizhálózatot, cserébe megengedhetik maguknak, hogy nem kötekednek minden sz*ron telefonban, hanem ha problémád van küldenek inkább egy új terméket és te is elégedettebb leszel és nekik még bőven belefér...
Ennyi.
Ettől még persze nyugodtan hívja fel a boltot és kérdezze meg, kíváncsian várom mi lesz a válasz a kérdésre.
-
KisTücsök
addikt
válasz DM-Fan #12728 üzenetére
Filmezés, TV nézés. FullHD filmek nézése. Nézési távolság? Fúú... elolvastam amúgy az első hsz-t. Hogy pl a fullHD-nél két méternél távolabbról már nem lehet észrevenni a különbséget a HDReady-vel szemben, de biztos távolabbról. Hát házimozi lenne, nem lehet azt két méterről nézni. Fényviszonyok? Ablak alatt lenne. Szolgáltatások? Csak adjon szép képet, meg a mai kornak megfelelő csatlakozók legyenek rajta. Ilyen okos tv-s meg netes tv-s izéket nem kell tudjon. Illetve amit linkeltem az pl tud 3D-t. Nem tudom, ennyi pénzért milyen 3D az, de legalább tudja.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisTücsök #12727 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mekkora a szoba alapterülete. Amit tudnunk kell a válaszhoz: mire használnád, milyen készülékkel és milyen felbontású anyaggal hajtanád, mekkora a nézési távolságod, mik a fényviszonyok, milyen szolgáltatásokat kell tudjon, mennyit szánsz rá maximum?
A linkelt TV amúgy az idei legalapabb, belépő 3D-s fullHD Panasonic plazma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Házimozizásra milyen plazma TV-t ajánlotok? Egy max 25 négyzetméteres szobába kéne. Én valami ilyesmire gondoltam. A 3D nem annyira fontos, de látom ilyen árkategóriában már sok TV-ben benne van, akkor nem baj. Erről vélemény? De lehet mást is ajánlani.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz FefeeX #12724 üzenetére
"A bolthoz meg hadd ne kelljen kikeresnem a jogszabályt, legyen elég annyi, hogy lazán visszaviheted a boltba, hogy ők intézzék a garanciát, és ne neked kelljen..."
Pedig inkább keresd ki a jogszabályt, mert ilyen nincs! A bolt korábban 3 napig volt köteles cserélni a bizonyíthatóan hibás terméket (jelen pillanatban ez sem áll fenn törvényi szinten, de a gyakorlatban működik). Onnantól kezdve csak abban az esetben vihetsz vissza a vásárlás helyére meghibásodott terméket, ha a gyártónak nincs magyarországi képviselete/szervizhálózata, illetve ha szürkeimportból származik a termék és emiatt a magyarországi szerviz nem fogadja be. A TV-gyártóknak kivétel nélkül van, márpedig onnantól kezdve ők illetékesek.
A netes vásárlás megint más tészta, mert az távollevők között megkötött szerződésnek minősül, ezért ott korábban 8 napig volt lehetőséged a cseréltetésre (most variálnak 15 és 8 nap között), ráadásul ott nem is kell hibásnak lennie a terméknek, ha hibamentes, akkor is visszakérheted a pénzt, mivel a megrendeléskor nem tudsz meggyőződni a termék milyenségéről.
Többszörösen lefutott körök ezek, tapasztalat. Nézz szét kicsit a fogyasztóvédelem honlapján, meg a Homáron!
Ráadásul a pixelhibára még a bolt is mondhatja a 3 napon belül is, hogy elmehetsz vele a sunyiba (többeknek mondták is - próbálták már többen, hidd el), mivel ezt a gyártó sem tartja hibának (kivéve tán a Samsung-ot, ahol korábban volt 3 napos pixelhiba-garancia gyártói szinten is) és a normál működést/használhatóságot nem befolyásolja. Ha ebből kicsúszol, akkor a gyártói pixelhiba-politika lép életbe, az alapján meg többnyire 10 pixel alatt hozzád sem szólnak, ráadásul az sem mindegy, hogy helyezkednek el. Általában felosztják a képernyőt 8-10-12 stb. szegmensre és x darab hibának ugyanazon szegmensbe kell esnie a cseréhez. Nem ma láttam ilyet először.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FefeeX
veterán
válasz DM-Fan #12718 üzenetére
Hát, a Logitech-tapasztalataim alapján, ahol még a festékhiba miatt is cserélnek, megér egy hívást/mailt bármi. Mert akkor legalább megpróbáltad. A bolthoz meg hadd ne kelljen kikeresnem a jogszabályt, legyen elég annyi, hogy lazán visszaviheted a boltba, hogy ők intézzék a garanciát, és ne neked kelljen...
A PC Land saját kontóra cserélt nekem anno MSI laptopot másfél év után, plusz küldözgette helyettem SzFvárra a szervizbe, hiába oda szólt a gari.
Tudom, aki kötekedni akar, az talál rajt fogást, az laptop ez meg tévé, amaz meg Logitech, meg különben is... A lényeg az, hogy a sok, Magyarországra jellemző tahó szerviz és hasonló szolgáltatás mellett találkozni normálisakkal is, akik nem csak az előírt dolgokat teszik meg, hanem esetleg tovább is mennek. Nem egyszer tapasztaltam szerencsére ilyet is, bár több a paraszt, aki még azt sem akarja amire törvény kötelezi. De aki meg sem próbálja, az a "b@zd meg róka a porszívódat" esetébe fullad. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz whappela #12722 üzenetére
Szerintem nem volt az halott eddig sem, csak maximum nem figyeltél fel rá. Gyanítom subpixel-hiba lesz az, aminek érdekessége, hogy egyes színárnyalatoknál teljesen jónak tűnik, másoknál meg ugye hibázik.
Legutóbb az UDPixel-t használtam ilyen célra. Próbáld ki, hogy megnyugodjon a lelked!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
whappela
csendes tag
válasz DM-Fan #12716 üzenetére
Ja, ezt most látom csak, kösz. Nem zavar egyáltalán, mivel nem látom, csak centikről. Szóval csak azért kérdeztem, mert meglepődtem, hogy pár száz óra elteltével félig-meddig mégiscsak felébredt az a piros szubpixel, és gondoltam, ezzel az erővel akár teljesen is életre kelhet.
Mi az a szoftver, amit használtál, ha még emlékszel?(#12721) DM-Fan: OK.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz whappela #12719 üzenetére
Pontosan ezt írtam, van erre szoftver, azon egy pixel gerjesztésére szolgál. Semmi értelme. Nem a pixel megtalálása és a gerjesztés ráállítása a probléma (kb. egy perces mutatvány), hanem a hatása, ami sajnos elmarad. Nemcsak nálam, hanem ahogy olvasom, másnál is. Anno ezt úgy oldottam meg, hogy a vásárlás napján jeleztem az eladónak, aki hozott egy másikat, ami már hibátlan volt (és azóta is az, kop-kop-kop).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz FefeeX #12717 üzenetére
Egy pixel miatt semelyik gyártó nem fog cserélni, de még 3 miatt sem. Talán 69 körül van a határ és az elhelyezkedésük sem mindegy. Ha sarokban van egy db, az még egy telefonhívást sem ér meg, mert elhajtanak.
-
whappela
csendes tag
válasz FefeeX #12712 üzenetére
Kösz, ezt a módszert már ismertem, de sajna nincs baseballütőm, venni meg emiatt nem akarok.
Nekem olyasmi jutott eszembe, hogy csinálok egy 1920x1080 felbontású tök fekete videót, amin csak azt az egyetlen pixelt járatom-villogtatom pirossal (maximumra föltolt fényerővel), hátha ez felrázza a félálomból. Vagy ennek semmi értelme? (Mondjuk kicsit macerás lenne kikísérletezni, hogy a képen pontosan melyik is az a pixel...)
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz FefeeX #12717 üzenetére
Miért szólna most a boltnak? Hogy kiröhögjék? Tavaly év végén vette a készüléket, itt már csak a gyártói garancia jöhet szóba, az meg a pixelhiba-politika alapján nem terjed ki egy pixel hibájára. End of story.
Én még konkrétan mindenkitől ezt olvastam, hogy nem sikerült a plazma pixelhibát kijavítani. Az LCD-nél alkalmazott egyes módszerek (pl. a pixelmasszírozás) eleve szóba sem jöhet. Mondom: próbálkozni lehet, de előre szólok, hogy elvesztegetett idő lesz. Több készüléken is próbáltam már helyrehozni, többféle módszerrel, mindig sikertelenül.
Azért egy HDD-adatterületi helyreállítást elég merész pixelhibához hasonlítani, a ghost megintcsak nagyon más téma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FefeeX
veterán
válasz DM-Fan #12716 üzenetére
Vagy most jelezni a boltnak, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen lett. Mondjuk emiatt nem hiszem hogy cserélik, de azért próba cseresznye.
Plusz attól, hogy nálad nem működött a módszer, másnál lehet, hogy igen. Mint ahogy említetted a ghostingot, van akinél abszolút elhanyagolható. Vagy a vinyóknál a helyreállítás, nekem pl helyretette a hirens boot cd-n lévő program az előtte totál használhatatlan vinyót. Érdemes keresgetni, ha valaki írta már (legalább egy), hogy neki működött, akkor nem kell olyan könnyen feladni. Szerintem -
DM-Fan
Topikgazda
válasz whappela #12710 üzenetére
Hogy érdemi válasz is szülessen: nincs rá módszer. Kb. annyit ér bármit is csinálsz, mint a ráolvsás. Én próbálkoztam már több TV-n is olyan szoftverrel is, amivel kifejezetten azt az egy hibás pixelt lehet gerjeszteni csak, ment 24 órát is, semmi hatás. Törődj bele: ez olyan és olyan is marad. Közvetlen vásárlás után kell ezt jelezni a boltnak, akkor még van reményed a cserére, később semmi.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
whappela
csendes tag
Üdv! Kérdésem volna. Még előző év végén vettem egy S30-at, akkor be is számoltam róla, hogy az egyik sarokban van egy halott szubpixel (piros). Nem cseréltem emiatt vissza. Na mármost azóta már belement a tévébe jó pár száz óra, és érdekes módon nemrég elkezdett ébredezni az a szubpixel, most már nem teljesen halott, hanem pislákol. A kérdés: van esetleg valami módszer, amivel megkönnyíthetem neki a teljes feltámadást?
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Ha az olimpiáig nem lesz 5 éves gari akció akkor valószínűleg csak karáncsony tájékán várható?(A pana UK oldalára tévedtem ma, ott már júli 1 óta 5 éves gari akció van)
-
-
StLui
veterán
Tegnap Aréna Saturn-ban mutogatom barátomnak a 50UT50-et, valami borzalmas képe volt, nem tudom milyen adás ment rajta, körülötte meg dübörögtek az lcd-k brutál fényerővel, épp a forma-1 ment rajtuk. Erre kiderült azok is plazmák, csak gondolom az adás minősége vágott oda szerencsétlen tv-nek. mellette ott volt az oszlop túloldalán 50GT30, azon viszont forma1 ment, de szebb volt a képe valóban még ilyen körülmények között is a fölötte lévő samu plazmánál. mindkét pana tv 299990Ft volt
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
junkpod
veterán
-
gyiku
nagyúr
lehet tudni mikor jonnek a 2013as pana modellek, hogy lenyomjak a 2012es arakat?
hüllő
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Fail3D! #12699 üzenetére
Vannak ott olcsóbb plazmák is, de azok főként tavalyi modellek, amelyekből már kis eséllyel találsz csak. Az új modellek meg még drágák, akár Panát, akár Samsung-ot szeretnél, az LG-t meg inkább kerüld! Nem épp a legalkalmasabb időpont ez a plazmavásárlásra. Használtan (pláne gari nélkül) én sem mernék plazmát venni, pedig tudom, mit kell nézni rajta. Neked sem ajánlom, maximum akkor, ha ismered az eladót, a készüléket és előéletét és megbízol benne, de garancia nélkül soha!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest