- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Pók32
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Most úgy oldom meg, hogy csak akkor engedélyezem a PC-n a plazmára kimenő jelet, ha nézni akarok filmet. Amikor vettem a DVI-HDMI kábelt, gondolkoztam hogy egyben vegyem meg a kábelt, vagy vegyek egy DVI-HDMI átalakítót és hozzá HDMI-HDMI kábelt. Rosszul döntöttem. De a képe gyönyörű.
-
DM-Fan
nagyúr
De vibrál az, csak a szemed nem érzékeny rá. Ha nagyon megerőltetem magam, én is látom, hogy vibrál. Ez kb. olyan, hogy valaki nem érzi a különbséget a CRT monitornál a 75, 85 és 100 Hz-ek között. Én első pillantásra megmondom, hogy melyik a háromból. Hál' istennek a plazma esetében nincs olyan érzékeny szemem, mint szerencsétlen dchard kollégának.
-
jones965
Modder
A SCART kimenet akkor sem fog tudni kezelhető jelet adni a component bemenetre.
Más jelforrásra vannak szabványosítva.
Magyarországon tudtommal 4:3 arányban sugároznak tv társaságok, kivétel ez alól a mozicsatornák. Elképzelhető hogy esetedben is ez okozza a jelzett problémát.
Állítsd vissza 4:3 arányra az STB-t.------------
(#4739) Lacusch69: -tegyél be egy 2-es splitter-t, de ne barkácsboltban vásároltat, hanem valamelyik elektronikai-híradátechnikai szaküzletben, a lényeg hogy mond kábeltv-hez kell ( 1Ghz )
-
jones965
Modder
-A TV-re a képjel SCART kábelen érkezik a Set Top Box-ból, bár nem tudom van-e ennek jelentősége. Ja és még egy kérdés! Kaphatok jobb képminőséget egy SCART-Component kábellel, mármint ha a SCART csatlakozón kijövő jelet a TV component bemenetére küldöm?-
Nem fogod tudni kivitelezni, mert a SCART kimenete váltott soros, a component pedig progresszív, másodsorban az utóbbi jelforrás csak képátvitelre alkalmas, hangra nem.Nekem is problémát jelent a digitális kábelszolgáltatók STB-je, ugyanis egyik sem alkalmazza még a HDMI kimenettel rendelkező készülékeket.
Kereskedelmi forgalomban sem sikerült még nyomára bukkannom.
Megoldás lehet: a szolgáltatótól kapott SCART kábel jó messzire hajítása, és normális minőségű( itt az árnyékoláson van a hangsúly) kábel beszerzése. -
Lacusch69
tag
Itt vagyok én is dilemmában: analóg Tré-Hóm antennajelem van, némelyik adó nagyon jónak mondható, némelyik meg nem.
Digitálisra szeretnék átállni, de már tudom, hogy Scart csatikkal van megoldva a dolog (olyan qrva drága lenne a HDMI???).
Nekem az a problémám, hogy az LG DVD-írómat szintén Scart-tal csatlakoztattam, és halvány csíkok kúsznak felfelé a képen (homogén háttér előtt jól látható), valamint (talán a hálózati?) búgás is hallható.
Komponens kábellel jobb eredményt érnék el?
Esetleg szalagkábeles Scart lenne megfelelő?
Lehet, hogy a Set Top Box is így viselkedne? -
DM-Fan
nagyúr
A 42PV80 HDMI csatlakozói 1.3-as szabványúak, de szempontodból egyébként teljesen mindegy, mert lefelé kompatibilis a szabvány. Attól függ milyen hosszúságú kábelt akarsz venni és mit akarsz nézni rajta, de igazából bőven elég az olcsóbb kábel is. Látható különbséget nem nagyon fogsz észlelni.
Már írtam egyszer a kábelekről itt:
-
jones965
Modder
Itt mindent megnézhetsz és meg is vehetsz.
Egyébként nem tudom hol laksz, de a MM-ben is vannak nagyon jó állványok, ráadásul bármennyire hihetetlenül hangzik, de ez is olyan mint a piac-lehet alkudni.----------------------------
(#4691) Firpo : más különbség nincs.
-
DM-Fan
nagyúr
A V nem más piacot jelent, hanem:
PV = HD-Ready analóg tunerrel
PX = HD-Ready digitális tunerrel
PY = fullHD analóg tunerrel
PZ = fullHD digitális tunerrel.Amúgy ezt is leírtam már jópárszor, legutóbb pont tegnap linkeltem valakinek. A keresőt még mindig nem használjátok, de mégcsak vissza sem olvastok pár HSZ-t:
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest