- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MSI notebookok
- E-book olvasók
Aktív témák
-
Pók32
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Most úgy oldom meg, hogy csak akkor engedélyezem a PC-n a plazmára kimenő jelet, ha nézni akarok filmet. Amikor vettem a DVI-HDMI kábelt, gondolkoztam hogy egyben vegyem meg a kábelt, vagy vegyek egy DVI-HDMI átalakítót és hozzá HDMI-HDMI kábelt. Rosszul döntöttem. De a képe gyönyörű.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Pedig bizony vibrál, de szerencsére én csak akkor látom, ha nem a TV képét nézem, hanem picit fölé nézek, és mögötte a falra fókuszálok. TV nézés közben nem látom, nem zavar.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
DM-Fan
nagyúr
De vibrál az, csak a szemed nem érzékeny rá. Ha nagyon megerőltetem magam, én is látom, hogy vibrál. Ez kb. olyan, hogy valaki nem érzi a különbséget a CRT monitornál a 75, 85 és 100 Hz-ek között. Én első pillantásra megmondom, hogy melyik a háromból. Hál' istennek a plazma esetében nincs olyan érzékeny szemem, mint szerencsétlen dchard kollégának.
Get Moded!
-
jones965
Modder
A SCART kimenet akkor sem fog tudni kezelhető jelet adni a component bemenetre.
Más jelforrásra vannak szabványosítva.
Magyarországon tudtommal 4:3 arányban sugároznak tv társaságok, kivétel ez alól a mozicsatornák. Elképzelhető hogy esetedben is ez okozza a jelzett problémát.
Állítsd vissza 4:3 arányra az STB-t.------------
(#4739) Lacusch69: -tegyél be egy 2-es splitter-t, de ne barkácsboltban vásároltat, hanem valamelyik elektronikai-híradátechnikai szaküzletben, a lényeg hogy mond kábeltv-hez kell ( 1Ghz )
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
-A TV-re a képjel SCART kábelen érkezik a Set Top Box-ból, bár nem tudom van-e ennek jelentősége. Ja és még egy kérdés! Kaphatok jobb képminőséget egy SCART-Component kábellel, mármint ha a SCART csatlakozón kijövő jelet a TV component bemenetére küldöm?-
Nem fogod tudni kivitelezni, mert a SCART kimenete váltott soros, a component pedig progresszív, másodsorban az utóbbi jelforrás csak képátvitelre alkalmas, hangra nem.Nekem is problémát jelent a digitális kábelszolgáltatók STB-je, ugyanis egyik sem alkalmazza még a HDMI kimenettel rendelkező készülékeket.
Kereskedelmi forgalomban sem sikerült még nyomára bukkannom.
Megoldás lehet: a szolgáltatótól kapott SCART kábel jó messzire hajítása, és normális minőségű( itt az árnyékoláson van a hangsúly) kábel beszerzése.[ Szerkesztve ]
-
Lacusch69
tag
Itt vagyok én is dilemmában: analóg Tré-Hóm antennajelem van, némelyik adó nagyon jónak mondható, némelyik meg nem.
Digitálisra szeretnék átállni, de már tudom, hogy Scart csatikkal van megoldva a dolog (olyan qrva drága lenne a HDMI???).
Nekem az a problémám, hogy az LG DVD-írómat szintén Scart-tal csatlakoztattam, és halvány csíkok kúsznak felfelé a képen (homogén háttér előtt jól látható), valamint (talán a hálózati?) búgás is hallható.
Komponens kábellel jobb eredményt érnék el?
Esetleg szalagkábeles Scart lenne megfelelő?
Lehet, hogy a Set Top Box is így viselkedne?Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
DM-Fan
nagyúr
A 42PV80 HDMI csatlakozói 1.3-as szabványúak, de szempontodból egyébként teljesen mindegy, mert lefelé kompatibilis a szabvány. Attól függ milyen hosszúságú kábelt akarsz venni és mit akarsz nézni rajta, de igazából bőven elég az olcsóbb kábel is. Látható különbséget nem nagyon fogsz észlelni.
Már írtam egyszer a kábelekről itt:
Get Moded!
-
jones965
Modder
Itt mindent megnézhetsz és meg is vehetsz.
Egyébként nem tudom hol laksz, de a MM-ben is vannak nagyon jó állványok, ráadásul bármennyire hihetetlenül hangzik, de ez is olyan mint a piac-lehet alkudni.----------------------------
(#4691) Firpo : más különbség nincs.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
A V nem más piacot jelent, hanem:
PV = HD-Ready analóg tunerrel
PX = HD-Ready digitális tunerrel
PY = fullHD analóg tunerrel
PZ = fullHD digitális tunerrel.Amúgy ezt is leírtam már jópárszor, legutóbb pont tegnap linkeltem valakinek. A keresőt még mindig nem használjátok, de mégcsak vissza sem olvastok pár HSZ-t:
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Hálózati / IP kamera
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vallás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...