Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok!

    Megvettem végre a TH-42PV80-as panát, és az itt olvasottakkal egyetértve, csak jókat tudok róla mondani. A képe tökéletes, sőt a számítógépről kiküldött divx filmeket 1920x1080p felbontásban küldöm ki HDMI kábelen és a TV skálázza le a megfelelő felbontásra és elmondhatom, hogy DVD minőségű képet kapok vissza, de ugyanezt játszom el a DVD lejátszóval is, ahonnan szintén full HD méretre felskálázott képet küldök a HDMI kábelen.

    Van viszont a cuccok között egy kakukktojás, mégpedig a T-Home digitális Set Top Box. Ezen a képátvitelre csak SCART és RCA kimenet van, hangra pedig sztereó RCA és optikai kimenet. Gondoltam egyet tegnap, és körülnéztem a cuccos menüjében, és találtam egy olyan lehetőséget, hogy a képfelbontás 16:9 vagy 4:3 lehet. Átállítottam 16:9-re, és csak néztem ki a fejemből amit tapasztaltam. A TV-t automata felbontás módra kapcsoltam, és ettől fogva a 16:9-es adások a képernyő közepén, egy jó tenyérnyi fekete sávval körülvéve jelentek meg, és bárhová kapcsoltam, a TV nem volt hajlandó széthúzni a teljes felületre.
    Na és a poén az egészben, hogy a 4:3-as adások automatikusan 4:3 módra váltották át a megjelenítést.

    Mi lehet ennek az oka? Vagy ez így természetes? Az nem lenne baj, hogy a 4:3 adások maradnak 4:3-ban szétnyújtás nélkül, de a 16:9 adásokat miért nem nyújtotta szét teljes felületre?

    A TV-re a képjel SCART kábelen érkezik a Set Top Box-ból, bár nem tudom van-e ennek jelentősége. Ja és még egy kérdés! Kaphatok jobb képminőséget egy SCART-Component kábellel, mármint ha a SCART csatlakozón kijövő jelet a TV component bemenetére küldöm?

Aktív témák