Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
salapp #47698 üzenetére
Molyos, neked is szól:
Közben megkerestem a DMP-BD75EG használatiját a neten, konkrétumot nem írnak a dologgal kapcsolatban, csak ennyit:
"A videófelbontástól és a képkockaszámtól függően előfordulhat, hogy egyes DivX és MKV fájlok nem játszhatók le."
Akkor maradt a vásárlás előtti tesztelés.
-
mandju
senior tag
Mivel a helyi (Sopronkövesd) analóg műsorszórás hagy némi kivetnivalót maga után (egyszerűen szar) úgy gondolom, hogy szolgáltatót is váltok...
mit gondoltok, melyikkel járnék a legjobban?
mindigtv
digitv (műholdas)
t-homenekem a mindigtv extra szolgáltatás tűnik a legegyszerűbben kivitelezhetőnek és talán a legjobbnak?
(tekintve, hogy elég az általa kínált 30 csatorna)
-
salapp
addikt
válasz
Molyos #47696 üzenetére
Én is nézegettem. Én csak dvd/bluray lemezekhez vettem volna, de csak hdmi van rajta, és nekem kellett volna külön optikai v. coax digitális hangkimenet. A médialejátszó képességei bizonyosan nem túl jók, sosem fog helyettesíteni egy célszerszámot (formátumtámogatás, fw-frissítések)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Molyos #47696 üzenetére
Elméletileg azt írják, hogy tud DivX, DivX HD és mkv lejátszást is. Kérdés, hogy milyen felbontású, milyen kódolású és milyen bitmélységű mkv-val boldogul még el, mert általában itt szokott lenni a kutya elásva. Ha gondolod, vadászd le a használatiját neten, abba bele szokták írni, hogy mit tud maximum. Elég alapmodell amúgy.
Az, hogy mivel járnál jobban, adja magát: ha BD-lemezeid vannak túlsúlyban, akkor mindenképp venni kell egy asztali BD-lejátszót. Vannak lemezes egységgel rendelkező médialejátszók is (pl. Dune egyes modelljei), de ott a lemezmeghajtók elég gyengus minőségűek.
-
Molyos
csendes tag
Konkrétan erre a lejátszóra gondoltam DMP-BD75EG-K - Panasonic - Blu-ray disc lejátszó.
A panashopot nézegetve találtam rá. Ezzel vagy esetleg egy média lejátszóval járnék jobban? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #47681 üzenetére
"Általános képminőségre is jobb az LG."
Egyáltalán nem jobb, sőt, szinte mindenben gyengébb, csak a felbontása nagyobb. KTTech kollégával egyetértve én is százszor inkább a Panát venném, még ha kisebb is a felbontása, mint az a szar LG-t.
"Nem igazán nagy eresztés ez a modell még ha Panasonic is, akkor se."
Mi az érved ellene azon túlmenően, hogy a felbontása 1024x768? A szóban forgó nézési távolságnál már teljesen mindegy, mint ahogy olyan nézési távolságnál teljesen fölösleges erőltetni a fullHD felbontást is. Onnantól kezdve meg egyértelműen jobb vétel a Pana a mélyebb feketéi és a jobb általános képminősége miatt. Nem véletlenül nem szoktuk az LG-t ajánlgatni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Molyos #47674 üzenetére
"A Blu-Ray lejátszó képes média playerként is üzemelni?"
Az alapmodellek nem feltétlen, de a 40-50 eFt-os kategóriába tartozók már általában igen.
"Vagyis ha sima dvd-t játszok le rajta és ezt beállítom, akkor is full hd-ban fog meg jelenni a tv-n a film?"
Be tudod állítani, hogy a DVD-t felkonvertálja 1080p felbontásra. Ettől még nem lesz nagyobb a részletezettsége, de jobb képminőség érhető el (már ha minőségi a lejátszó), mintha adott esetben csak 576i-t adna ki magából a lejátszó.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mandju #47673 üzenetére
Pedig ez a szervizmenü elérésének módja. Ha nem jön be, akkor valamit nem jól csinálsz.
Ijk #47675: De, elképzelhető ez is egy lehetséges megoldásként.
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
A Panasonic U30 mennyivel "gyengébb", mint a G30?
Árban látom a különbséget, de aki már láttam mindkettőt, vagy ismeri ezeket a modelleket
árulja már el.Köszi!
46"-ost szeretnék majd a közeljövőben venni.
A WestEndben a MM-ban az egyik eladó mondta, hogy december közepétől várható
0% THM-re minden műszaki cikk. Akit érdekel. Én nem tudom még hol fogom megvenni. -
KTTech
veterán
válasz
eaglesas #47687 üzenetére
Hát, ebben a tesztben is kiderül, hogy ugyan bekalibrálható, de nem túl jó feketéi vannak (a teszt hallgat a mértékéről), de azt viszont tudom, hogy a C3 feketéi mélyebbek nála (egymás mellett volt a kettő, és volt lehetőségem sötétben megnézni őket) (+az LG-n ne nagyon akarj SD tartalmat nézni... elég förtelmes amit művel).
Azért az az RGB Balance se nagyon tetszik nekem... bár az elvileg csak FW bug, de nem tudom, javították-e valaha.
-
KTTech
veterán
válasz
GeneraL_XTX #47684 üzenetére
Tudom, csak sajnos láttam élőben ezt az LG TV-t... ha fizetnének se kéne.
-
eaglesas
tag
A tv-ket nem látni kell, hanem tesztelni. Ellenőrizhető módon. Kritériumok alapján. Ha majd bemutatsz egy tesztet, amit te készítettél az Lg-ről, és össze lehet vetni egy másik teszttel, akkor lesz miről beszélni.
Én is láttam már sok mindent. Hát álmomban még miket láttam.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Én az U-któl se dobtam hátast, és vibrált is a képe(nem csak 1 helyen tapasztaltam)! A c3-nál elég nagy a pixelek távolsága, engem az zavart leginkább.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Én meg azt mondom, hogy nézze meg az LG-t és a C3-at is 3,5m-ről valahol. Outletből meg nem vennék plazmát az egész biztos.
Stafni: 3,5m-ről milyen pixeltávolságok? Hihetetlen, menjetek már be a legközelebbi multiba és nézzetek már meg egy C3-at 3m-ről. Ha ti onnan pixeleket láttok akkor azonnal jelentkezzetek mesterlövésznek.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
KTTech #47682 üzenetére
Most a C3-ról beszélünk ám ugye azt tudjátok? Nem igazán nagy eresztés ez a modell még ha Panasonic is, akkor se. Szerintem ugyanazon áron hülye lenne ha nem az LG-t venné, ár/érték arányban nagyon is jó vétel
A fenti teszt is bizonyítja h különösebb gond nincs a TV-vel
-
eaglesas
tag
válasz
Persze aki a pénzt akarja költeni, ugyanezt a minőséget megveheti Panasonic-ban jóval drágábban.
De ha elég okos és ügyes, akkor drágábban vehet rosszabbat is.
-
KTTech
veterán
válasz
Hááát... ebben én nem lennék olyan biztos...
-
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #47679 üzenetére
Miért ne lehetne HD-ready tv-n Fullhd filmet nézni?
Azt hiszed 3-3,5m-ről látni fogja hogy 1920*1080 képpont helyett csak 1024*768 van?#47681: Meg kell nézni az opciókat. Láttam pár belépő Lg-t, sajnos színhűségben gyengébbek voltak a samsungnál és panasonicnál. A c3-nak elég jó "általános" képminősége van.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Eskimoka #47660 üzenetére
szerintem a 32-es LCD-nél mindenképpen jobb lesz a képminőség minden aspektusában (feketeszint, színhűség, mozgásmegjelenítés) és a képméret is hajlik a számodra megfelelő felé.
Ha nem fontos, hogy a legjobb plazmát birtokold és beéred a gyengébb jellemzőkkel is, olcsón lesz egy nagyon jó TV-d
-
Molyos
csendes tag
A Blu-Ray lejátszó képes média playerként is üzemelni? Tehát ha veszek egyet pl usb-n ugyan úgy tudok lejátszani filmeket rajta? Plusz most olvastam hogy felkonvertál full hd-ra. Vagyis ha sima dvd-t játszok le rajta és ezt beállítom, akkor is full hd-ban fog meg jelenni a tv-n a film? Lehet hogy hülyeségeket kérdezek de nézzétek el nekem mert akkor inkább egy jó lejátszót veszek mint egy média player-t, és ha ez így működik akkor mindjárt könnyebb a választás mert akkor mindegy mi a forrás anyag a tv-n full-hd lenne.
-
DM-Fan
nagyúr
"Tegyük fel, hogy valamelyik eszetlen családtagom a figyelmeztetés ellenére kissé beégeti valamelyik csatorna logót kijelzőbe. Az eltüntethető valamilyen "képmosással"?"
Ha már beégette, az nem távolítható el, ezért hívják beégésnek. Ha csak huzamosabb ideig nézett valami statikus képtartalmat és ebből kifolyólag még csak egy makacsabb ghost alakult ki, az eltávolítható. Ehhez nem kell semmilyen extra praktika, egyszerűen változó képtartalmat kell nézni, minél változóbb és élénkebb, annál jobb. A fehérmosást nem szabad alkalmazni, mert nagyon felhevül a panel, ráadásul nem is használ annyira, mintha állandóan váltakozó képtartalom lenne a panelen. Beégést azért nem olyan egyszerű összehozni, inkább a tartósabb ghost-ok kialakulása jellemző, ha az ember nem figyel oda. Ezek pár nap, max. 1-2 hét átlagos felhasználás mellett is eltűnnek.
-
kifu
tag
válasz
DM-Fan #47667 üzenetére
DM-Fan és KTTECH!
Köszi a válaszokat. Megmondom őszintén olvasva a fórumokat ezért is vártam az LG megvételével, hogy lássam az alternatívákat.
Hajlok a plazma megvásárlására, egy kérdésem maradt azonban:
Tegyük fel, hogy valamelyik eszetlen családtagom a figyelmeztetés ellenére kissé beégeti valamelyik csatorna logót kijelzőbe. Az eltüntethető valamilyen "képmosással"?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mandju #47662 üzenetére
Sajnos nem igazán szoktak működni a third party eszközök. A Pioneer BD-lejátszómhoz is 23 eFt volna egy rohadt WiFi-stick és eddig egyetlen más gyártótól származót sem fogadott el.
kifu: KTTech kollégához hasonlóan én is a Panasonic 42G30-at ajánlanám a 180 eFt-os összegből. A Pana legjobb 2D plazmája, minden tekintetben kiváló, ráadásul 5 év garanciát kapsz rá.
-
kifu
tag
Sziasztok!
A pPhilips 32PFL5403D/12 -es LCD TV-met méretben kinőttem, és most szeretnék mindenképpen egy nagyobb TV-t vásárolni kb 42"-46 környékén. Tudom, hogy a 2-2,5 m-es nézési távolság miatt inkább 50" kellene, de az már nem férne el azon a helyen, ahol lenne.
Szóval már nézegettem LCD-ket is, amit dícsérnek odaát az az LG 42LV5500.
Azonban szeretném alaposan körüljárni a vásárlást és olvasgattam ezt a fórumot is.
Én még leragadtam a pár évve lezelőtti állapotnál, hogy erősen probléma a beégés ezeknél a kijelzőknél.
Ez még fennáll?
Egyébként a használat jellege: Leginkább HelloHD digitális adás - főleg sportközvetítések, és némi FULLHD tartalom lejátszás. PC-s bohóckodás ezen nem lenne.
Szóval úgy 160-170 ezer (max 180) környékén a fenti LG-hez képest milyen alternatívát tudnátok ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat
-
Gasparius
aktív tag
Panashopos vásárlásnál nem találok általános garanciafeltételekről tájékoztatást.
Ha ott vásárolok, a cseregarancia 8 nap?
Ha ezidő alatt derül ki, hogy gond van a TV-vel, akkor kijönnek és elviszik? -
Eskimoka
tag
válasz
GeneraL_XTX #47659 üzenetére
Hát ez az... hogy nem szeretnék túl sokat, szóval lehet, hogy halasztás lesz a dologból... LG 50PK szériáról milyen véleménnyel vagytok? Konkrétan ezt néztem ki egy outletben: 50PK350. Adatok alapján szimpatikus, persze gondolom, hogy nem egy mai modell. Ez 150k-ban még éppen beleférne, többet most nem tudok rá költeni, de max spórolok aztán majd tavaszra.
Köszi! -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Eskimoka #47653 üzenetére
Igazából 3,5m-re elég nagy TV kéne hogy érjen is valamit az a FullHD. Nem írtad, hogy mennyi pénzt szánnál rá maximálisan, de félek hogy az LCD-t ebben az esetben elfelejtheted lévén az 50colosnál nagyobb modellek igencsak drágák, ha normális képminőséget is szeretnél mellé.
-
KTTech
veterán
válasz
Khelben #47646 üzenetére
Igaz, DM-FAN már megválaszolta, de azt még halkan hozzátenném, hogy a THX ajánlás 1,5m-es ajánlott (36°) és 2m-es (26°) maximális távolságot (ez olyan, mintha egy THX minősített moziban a leghátsó sorból nézném a filmet) ad meg 42" esetén, az SMTPE pedig 1,8m-t ajánl (30°)...
A legtávolabbi pont, ahogy a fullHD-t még felbontja az emberi szem ekkora TV-nél 1,7m.
Én az 50"-osomat épp a THX által ajánlott maximális nézési távolságból nézem: 2,4m-re van tőlem (26°), és bizony kicsinek is érzem... de sajnos nagyobbra nem telt. Viszont nem is látom rajta ilyen távolságból az 1080p és a 720p közti különbséget... (2m, a szemüvegem miatt talán 2,1m, mert túl van korrigálva).
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Eskimoka #47653 üzenetére
Szerintem 50"-os fullHD modellben kéne gondolkodnod. Minimum egy Panasonic 50U30 vagy egy Samsung 51D550 kellene neked, előbbi 200 eFt-ért érhető el 5 év garanciával, utóbbi alapgaranciával 210-230 eFt között vásárlás helyétől függően.
Viszont azt az analóg műholdas dolgot illene lecserélni valami digitálisra, mert könnyen csalódást okozhat.
A nézési távolságod indokolja az 50"-t, ha tudsz közelebb ülni, akkor jó lehet a 46"-os is, pl. ott a Panasonic 46G30, ami 230 eFt-ért érhető el 5 év garanciával és a legjobb képminőséget nyújtó 2D plazma jelenleg. 42"-os méretben már 185 eFt-ból is megáll.
-
Eskimoka
tag
Sziasztok!
Egy új TV vásárlásán gondolkodok. Eddig egy első generáció közeli 32"-os Panasonic (TX32LE-7P) LCD teljesít nálam szolgálatot, egyébként meg vagyok elégedve, de itt az ideje, hogy lecseréljem. Nem tudom még, hogy plazma lesz-e, de kíváncsi vagyok, hogy mit ajánlanátok.Az elvárások és a felhasználási terület a következő:
- főként HD sorozatok és majd FullHD filmek nézése saját médialejátszóval, szóval az nem szükséges bele, fölösleges kiadás lenne
- ritkán focimeccs nézés műholdas digiről (sajnos analóg)
- mivel 3-3,5m-ről nézném, ezért 40" fölött gondolkodok mindenképp
Gyakorlatilag ezek a szempontok, a lehető legjobb képminőség, elérhető áron. Folyamatosan figyelem majd az akciós újságokat így karácsony tájékán és hátha találok majd valamit az általatok ajánlottak közül. Mondjuk még az LCD-ket sem vetettem el teljesen, de az nem ide tartozik.Köszönöm a szíves segítségeteket!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Molyos #47651 üzenetére
Pixelhibákat tudsz tesztelni egyszínű, 1920x1080 felbontású hátterekkel, amiket akár Paint-ben is létrehozhatsz. Legyenek meg az alapszínek (piros, zöld, kék), plusz csinálj feketét, fehéret, szürkét akár több árnyalatban is, sárgát, magentát, stb. Ezeket másold fel egy pendrive-ra (de az SD-kártya még jobb, mert azt minden modell fogadja) és nézegesd át velük a panelt. Ha pislogó pixelt látsz valamelyik színnél, akkor sub-pixel hiba van, ha folyamatosan fekete vagy fehér, akkor ott halott pixel van.
Kezdeti időszakban a "Normál" képprofil gyári értékeihez közel eső beállításokat célszerű használni, azok egyébként jó közelítéssel nem is állnak messze az optimálistól. Fölfelé ne nagyon térj el semmilyen értékkel (+10% még nyugodtan mehet), lefelé lehet nyugodtan.
-
Molyos
csendes tag
Bocsánat hogy nem tudok egyszerre megkérdezni mindent de még új vagyok ezen a téren. Az 1. hsz.-ban benne van hogy normál módban kell tv-ket bejáratni. Akkor a bejáratás ideje alatt nem szabad a nekem tetsző beállításokat egyáltalán használni? Persze lehet hogy majd a normál is bőven jó lesz. Ha túl vagyok a bejáratáson hogy érhetem el a legjobb képminőséget? Be tudom-e állítani én is valahogy vagy esetleg valami speciális eszköz kell-e hozzá?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kenguru99 #47647 üzenetére
Írhattam volna Skoda-t is. A lényeg: attól hogy valami népszerű és sok fogy belőle még egyáltalán nem biztos, hogy az a választható legjobb, vagy hogy azzal jár a legjobban a vásárló.
De már az eredeti "Az LG alig marad le a másik két gyártótól a plazma tv piacon." kijelentését is rögtön maga megcáfolta, amikor belinkelt egy kördiagramot, ahol látható, hogy az LG piaci részesedése 23%, a Panasonic-é meg 40%. Úgy saccra is majdnem duplája egyik a másiknak. Minőségre való következtetés meg egyáltalán nem értem, hogy hol következik az esetlegesen növekvő részesedésből. A Pioneer részesedése alig volt kimutatható, inkább csökkent, mint nőtt, mégis ő gyártotta a legjobb plazmákat.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Khelben #47646 üzenetére
"Ez valami evangélium? Vagy ki találta ki? Mert szerintem hülyeség, nekem pl zavaró ilyen közelről nézni."
Fiziológiai tény, az emberi szem felbontóképességén alapszik, már százszor leírtuk, erre épülnek a nézési távolságos diagramok és a neten számos helyen fellelhető kalkulátorok. Abszolút hiteles és egyáltalán nem hülyeség.
Zavaró 170 cm-ről nézned a 42"-t?
Én sokszor az 50"-t is nézem ilyen távról. FullHD forrásnál még akár közelebb is ülhetnék, akkor is tökéletes maradna a kép. Moziban arányaiban sokkal közelebb ülsz a vászonhoz.
-
Molyos
csendes tag
Ha megveszem a tv-t azt hogyan tudom ellenőrizni hogy pixelhibás-e?
Most már nagyon az 42S30-on gondolkozok az 5 év garancia miatt is. Csak én rengeteg anime mesét nézek és abból a legtöbb csak 720p. Persze van 1-2 fullhd-ban is de az még ritkább. Ezért félek egy kicsit a full hd-tól nehogy a sok mesével több kárt csináljak mint ami hasznot hozna mármint képminőség terén.
-
kenguru99
senior tag
válasz
DM-Fan #47642 üzenetére
Csupán a tények okán megjegyzem, hogy a suzuki már régen nem listavezető . Annyira nem, hogy a legnépszerűbb 10-ben sincsen suzuki.
-
vilga
tag
Na két napja beléptem a g30 tulajok táborába
Kompromisszumos megoldás született: 50 colost akartam , de majdnem eltántorított a 42-es akciós ára, és lett belőle 46-os 234.9k huf-ért, mert momentán csak ez a méret volt raktáron /Av-land/, az eladó sem ígérte biztosra hogy még az idén lesz más méret is, így legalább maradt a keretből egy jobb médiajátszóra is.
Két nap után: semmi ciripelés, a ventik hangja is csak hátul hallható, pixelteszt: hibátlan,
kifogástalan kép ,a normál beállításal is, HD anyaggal: win7 oprendszerű gép médiaplayer mappából lejátszik LAN- on.
Szervízmenü szerint 0 km-es
Tetőn lévő urh rádióantennával a Mindig tv SD anyaga is nagyságrendekkel jobb mint a kábel szolgáltatóm settopboxa, jövő héten megyek is hozzájuk conax vétel ügyben
Összeségében: jó tévé ez na! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
eaglesas #47640 üzenetére
Ja, és attól, hogy sokat adnak el valamiből, már jó is, ugye? Magyarországon ezek szerint a Suzuki a legjobb autó. A múlt héten megnyitott Saturnban az emberek taposták egymást a Samsung legócskább LCD-jéért, csakmert 80 eFt-ba került. Biztos azért, mert a legjobb TV a piacon. Nem baj, ezek is azon statisztikákat mozdítják elő, ami szerint már mindjárt beérik a Panasonic-ot.
-
Molyos
csendes tag
Így látatlanban már nem tudok sajnos közelebb jutni az igazsághoz
Ismét sokat segítettél most már tényleg csak a megtekintési próba maradt. Annyit még had kérdezzek hogy az oldalon tesztelik a lejátszókat azt töltsem le vagy esetleg van-e egy erre a célra össze gyűjtött kis film pakk? Vagy vihetek bármit? Ha esetleg már van ilyen be linkelve akkor elég ha csak támpontot adsz utána meg keresem magamnak.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Molyos #47634 üzenetére
A fullHD TV-t illik fullHD anyaggal etetni, még ha nem nézed is kellően közelről. Persze jól fog rajta kinézni a 720p is, de akkor már add meg a módját!
Ha minden szempontból inkább a HD-Ready felé húzol (anyagokat tekintve is), akkor viszont inkább maradj a nagyobb méretnél és vedd az 50C3-at!
De mindenek előtt nézd meg egy szaküzletben mindkettőt, vigyél magaddal SD, 720p és 1080p anyagokat is és kérd meg az eladókat, hogy hadd nézd meg őket mindkét TV-n, különböző távolságokról! Az talán segít a döntésben.
-
Molyos
csendes tag
Valószínűleg az 50U30 már nem fog beleférni. Viszont ha az S30 mellett döntök akkor ha esetleg 720p-s anyagot néznék akkor is a közelebbi nézési távolság lenne a jó vagy esetleg ebből a távolságból már egyáltalán nem lesz jó?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
daninet #47626 üzenetére
Méretben sosem könnyű elég nagyot venni. Egy 106 cm-es (42"-os) fullHD plazma 170 cm-es nézési távolságra ideális, afölött már kicsi, lásd #1. HSZ diagramját.
"Mit ajánlanál ami egy kicsit hosszabb ennél árban, és nagyobb, esetleg többet tud?"
Ami ennél "többet tud" (nem tudom, mit kéne még tudnia egy TV-nek), az már árban jóval följebb van. Méretben tudunk följebb lépni kisebb lépcsőkben is: a 42G30 ára 185 eFt, a 46G30 ára 230 eFt, az 50G30 ára 280 eFt.
A feliratkezelésre annyira ne apellálj TV-től, mert én még nem láttam olyat, amelyiknek semmilyen gondja nincs egyetlen feliratformátummal sem, az időzítések nem állíthatók, stb. Szóval ilyen téren inkább külső médialejátszó, az sokkal funkció-gazdagabb feliratok terén (is). -
eaglesas
tag
válasz
BoyBoy #47629 üzenetére
Azért én meg vagyok elégedve azzal, hogy a magam tapasztalatai alapján ugyanarra a "baromságra" (a te szóhasználatod, nem az enyém!) jutottam a 3d-s tévézést illetően, mint egy három Oscar-díjas filmes, és egy híres filmkritikus. Ugyanis a levélre utána bukkantam, amikor a saját tapasztalatomat akartam megerősíteni. (Ebert-nek ismert Newsweek folyóirat cikke is van, ott a 2d-ről is ír!)
Én még várok a holaograephycus megjelenítőre (nem tudom, jól írtam-e?)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Molyos #47613 üzenetére
Hát, nehéz ügy, mivel a nézési távolságod egyértelműen 50"-ért (sőt, nagyobb méretért) kiált, az igényeid meg inkább a fullHD felé húznak. Ráadásul ugye az 50C3-ra nincs 5 év garancia sem. Szívem szerint az S30-at javasolnám, de ugyanakkor ilyen távra a 42" kicsi lesz és a fullHD előnyét sem fogod látni, csak maximum a jobb általános képminőséget. A keret bővítésére nincs lehetőség? Mert mondjuk az 50U30 már ideálisabb választás lenne. Ha nincs, akkor szerintem maradj a 42S30-nál és ülj közelebb! Akkor egyelőre médialejátszó nélkül is megvagy és kapod az 5 év garanciát is, plusz a fullHD anyagokat is teljes szépségükben láthatod.
-
junkpod
veterán
válasz
DM-Fan #47616 üzenetére
nekem is HK AVR130 van. egy HK 5.1-es szet van rákötve (5 satellit+1 20cm mély)
-xtreamer optikain 50-nél már hallgatható, 40-nél kezd dübörögni, 30-nál nem igen szoktam feljebb tolni...
-cd dvd coax digital 40 felett azért már a zenék i jl szólnak
-tv optikain, 40-nél kezd hallható lenniennek nincs default bekapcsolási hangereje, de egészen 79-ig le lehet csillapítani, ezért fura, hogy a felső harmadtól jön a hang?
-
BoyBoy
csendes tag
válasz
eaglesas #47620 üzenetére
na igen, és akkor eljutottunk megint oda, hogy szerinted - könyvekből merített tapasztalatodra hivatkozva - van hányinger, akik meg használják, azok szerint nincs. ezen a fórumon rengeteg 3D tv tulaj lakik, de nekem úgy tűnik nem hányószacskóval tévézik egyik sem, sőt az egyik legnagyobb probléma, hogy nincs elég tartalom...
az meg, hogy más esetleg baromságok ír, nem jelenti azt, hogy akkor neked is feltétlenül folyamatosan azt kell írogatni.
mert az, hogy a jó 2D tökéletes 3D érzetet ad, nem más, mint baromság, óriási nagy tévedés....
..és őszintén köszi szépen, én élvezettel nézem a 3D-s filmeket, és amikor olvastam a kis agyi hasmenésedet, jól esett, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy tapasztalatból írhatok... -
Ja, amúgy senki se tegye fel a legfrisebb firmware-t Samsung D-kre, mert kinyírja képminőséget.
Pár napja már lázasan méricskéltem itthon, és pár levelet is küldtem a Samsung-nak, hogy mi a frászfasz van, mire megtaláltam ezt a fórumtopicot az AVForums-on: 2011 D Series Samsung Firmware issues and Poor PQ
-
válasz
tijstijs #47603 üzenetére
Akkor miért nem írsz egy levelet azon ország ügyfélszolgálatának, ahol ezt eladták?
Ennyi órásan vetted használtan? Azt hittem azért bele volt már vágva egy ezres.
100-200 órát szoktak javasolni kalibrálás előtt, ha a "kevesebb mint 300" több, mint 200, akkor mire még odaéünk, már bőven jó. -
daninet
veterán
válasz
DM-Fan #47618 üzenetére
Van nagy nappalink, most egy 96centis régi pana plazmánk van, de szerintünk már ez a méret is elég. 1ms válaszidőt ír, tudom, hogy lcd-nél ez jó, csak nemtom van-e valami amiről nem tudok és esetleg nem olyan jó sportközvetítésekhez. Mit ajánlanál ami egy kicsit hosszabb ennél árban, és nagyobb, esetleg többet tud?
A feliratok tényleg fontosak lennének. Xbox sem fontos mert már van3s az sem játszik le feliratot.
-
foppa
tag
Pénzem van mindkettőre, ellenkező esetben más modellekről kérdeztem volna!
2 éve egy Samsung LED tévéről váltottam Panasonic G20-ra, és azóta nem igazán vennék plazmán kívül mást! Feliratos filmek nézése bekapcsolt dinamikus kontraszt mellett egyszerűen borzalmas volt a Samsungon! Szóval filmnézésre nekem tökéletes választás volt a G20, de már szeretnék továbblépni méretben és minőségben is!
Az #1. hozzászólásban említett tesztoldalak egyértelműen a legjobb készüléknek hozzák ki a VT30-at szinte mindenben! Persze a képminőség a legfontosabb, a többi "extra" nem igazán hoz lázba!
Viszont mindenféleképpen olyan ember véleménye érdekelne, aki látta már mindkét készüléket(GT30 és VT30) működés közben otthoni körülmények között! Ha még egymás mellett is voltak annál jobb! -
Molyos
csendes tag
A 47613-as hozzászólásomban lévő kérdéseimre kérnék segítséget. Előre is köszi
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
eaglesas #47621 üzenetére
Bőven felhozza a Google a hiteles szakmai oldalakat is, amelyek linkjét megtalálod az #1. HSZ-ben is. Részedről mindig inkább az épp aktulális baromság alátámasztása szokott lenni a cél, amihez mindig megtalálod azt a cikket, ami azt épp igazolja. De ha már valamire háromszor is felhívom a figyelmed, hogy ne terjeszd, mert hülyeség és félrevezetsz vele másokat, és ennek ellenére leírod negyedszer is, az már orvosi eset.
-
eaglesas
tag
válasz
DM-Fan #47619 üzenetére
Rendben van. De amíg ezt a fórumot nem terjesztik a világhálón angol változatban, addig a kínai, indiai, orosz, mexikói, antarktiszi (és a grönlandi is!) érdeklődők kénytelenek beérni a cnet-tel, és a hasonló (pcworld) oldalakkal.
Éppen ezért kellene megoldani legalább a te hozzászólásaidnak a kínai, arab, angol, hindi stb. nyelvekre való fordítását, továbbá a google-nál elintézni, hogy a keresőmotor a "plasma tv" szóra azt hozza a legtetőre.
Így az emberek a nagyvilágban nem lennének a cnet-hez hasonló oldalakkal félretájékoztatva.
-
eaglesas
tag
válasz
BoyBoy #47566 üzenetére
BoyBoy: >>Egy jól beállított 2d-s tévé jó anyaggal tökéletes 3d-s érzetet ad. (A SAMSUNG-okon -3 és 0 közötti gammát kell beállítani, anyagtól függően.)
....ekkora baromságot csak tőled lehet olvasni...
ugye már láttál legalább egy teljes 3D filmet TV-n? a kiállítótermi 2 perces nézelődést most hagyjuk.
itt és most írásba adom neked, hogy a 3D jelenlegi határit is figyelembe véve, a 2D és a 3D között jelentős élménybeli különbség van...Na még szép! Az egyiknél van hányinger, a másiknál nincs. Az egyiknél van fejfájás, a másiknál nincs. Az egyiknék sötét a kép, a másiknál nem. Nem folytatom.
Ha utánanézel, hogy ki volt az a férfi, aki az Angol beteg és az Apokalipszis most filmekért 3 Oscar díjat kapott, összekombinálod a "letter" szóval, és hozzáakasztod az ismert filmkritikus, Roger Ebert nevét, akkor a hálón kis szerencsével egy levélkére bukkanhatsz, amit az Oscar díjas filmes írt Ebertnek.
Szerintem ez kötelező olvasmány kellene hogy legyen mindenkinek, aki 3d-t akar venni, és nem ajánlanám mindenkinek, vagyis ajánlanám senkinek, vagyis (ez az átkozott kettős tagadás!) nem ajánlanám senkinek elolvasni, aki már a 3d megelégedett és boldog tulajdonosa.
Ezért nem is mertem direkte bekapcsolni a levélkét, és nem is javaslom, hogy utánakeress.
De azért az enyémhez hasonló "baromságot" (te fogalmaztál így) írt már más is.
Egyébként pedig kellemes szórakozást kívánok a 3d igazán felemelő élményéhez.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
eaglesas #47617 üzenetére
"Azért nem kellene a vásárlást annyira elsietni. (Gondolom azt az 500 ezret neki kell majd kifizetni. Persze ha te fizeted helyette, akkor én is azt mondom, hogy rohanjon.)"
Nem azért, de pont az érdeklődő közölte, hogy a GT30 és a VT30 között vacilál, tehát feltehetőleg megvan rá a pénze.
"Az azért elég erős túlzás, hogy a VT30 a non plus ultra."
Nem, egyáltalán nem erős túlzás, konkrétan nincs nála jobb képminőséget produkáló plazma a jelenleg forgalmazás alatt álló készülékek között.
"Ha már 400-500 EFt-ot akar tévére költeni (én ugyan nem költenék!), akkor érdemes a nagyobb képernyőjű plazmák, és erősen javallott az LCD-k között is szétnézni."
Magyarán vegyen egy szarabb képminőséget produkáló, de nagyobb méretű TV-t, hadd látszanak jobban a hibák? Vagy vegyen egy jóval kisebb LCD-t horror áron?
A cnet, mint hiteles plazmatesztelő oldal?
Istenem!
"Mivel látom, hogy mindenképp Panasonic-ot és plazmát akar venni, a legjobban jár, ha vesz egy ST30-at."
Fejezd be az érdeklődők félretájékoztatását! Már legalább háromszor leírtam neked ugyanezen hülyeségedre, hogy az ST30-on még ISFccc profil beállítási lehetőségek sincsenek, így például a panel színösszetevőit sem lehet komponensenként állítani. Emellett az ST30 az egyik legrosszabb ár/érték arányú Panasonic plazma, mert képminőségben még a 40-50 eFt-tal olcsóbb G30 szintjét sem hozza, viszont pluszként benne van a legtöbb embernek gyakorlatilag teljesen fölösleges 3D.
Ha nem értesz hozzá, akkor ne írj baromságokat, és pláne ne vezess félre mást!
"A VT30-hoz képest a különbség úgyis olyan kicsi, amit se látni nem fog, se előhozni nem tud majd."
Ebből egyértelműen kiderül, hogy életedben nem láttad egyik modellt sem, nemhogy egymás mellett, de külön-külön sem!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
daninet #47598 üzenetére
"Gondolom a szép kép és színhűség, 1080p felbontás alap
"
Azért nem alap, pl. az 1080p felbontás sem, de ha olyat szeretnél, akkor olyat ajánlunk.
"42" nálunk az ideális méret, kis mértékben eltérhet"
Ezek szerint a hely korlátozott, vagy a nézési távolságod nem nagyobb, mint 170 cm? Mert ha egyik sem igaz, akkor inkább ajánlanék 50"-os modellt.
"D-sub vagy DVI bemenet PC-hez"
Erről tegyél le, két okból is: tavaly még jellemző volt a D-Sub csatlakozó, ma már nem az, a DVI meg soha nem is volt jellemző plazmán. Másrészt plazmát nem használunk monitor gyanánt, maximum játékra/filmnézésre. Erre meg tökéletesen megfelel, hogy a PC-d DVI-kimenetét átalakítóval HDMI-vé konvertálod (ha nincs rajta eleve HDMI) és HDMI-HDMI kábellel kötöd a PC-t a TV-hez.
"USB csatlakozás, beépített media center filmek lejátszásához, feliratok megjelenítése külső fájlból"
"netezés, skype YT nem fontos, de ha van nem vetem meg"
Ezek Panasonic-ot tekintve az S-szériát vagy attól följebb levő modelleket jelentenek.
"max. 200 ez érvényes a fogyasztására is W-ban és az árára is ezer forintban"
Ez kvázi kizárja a Samsung-ot, mert neki csak HD-Ready plazmája van 200 eFt alatt, vagy picit hozzátéve az 51D550.
A fentiek alapján - ha tényleg elég a 42" és az anyagi keretből elérhető legjobb képminőség a cél - én a Panasonic 42G30-at ajánlanám 185 eFt-os áron (de ha visszaolvasol láthatod, hogy bizonyos helyeken ennyiért még egy Xbox-ot is hozzád vágnak mellé), 5 év garanciával. A jelenlegi legjobb képminőséget adó, csak 2D-t tudó plazma.
-
eaglesas
tag
Bbéci: A VT30 a jelenleg kapható legjobb tévé és az 50 colos ideális nézési távolsága 2-2,5 méter közötti. Ezek után még milyen biztatásra, megerősítésre van szükséged?
Azért nem kellene a vásárlást annyira elsietni. (Gondolom azt az 500 ezret neki kell majd kifizetni. Persze ha te fizeted helyette, akkor én is azt mondom, hogy rohanjon.)
Az azért elég erős túlzás, hogy a VT30 a non plus ultra.
Érdemes megnézni - ha mást nem - a cnet értékelését, ahol ez a világ csodája a harmadik helyre szorult.
Ha már 400-500 EFt-ot akar tévére költeni (én ugyan nem költenék!), akkor érdemes a nagyobb képernyőjű plazmák, és erősen javallott az LCD-k között is szétnézni.
Ha a képminőséget tekintjük, akkor a a cnet értékelése szerint a VT30 a legjobb.
Azonban most veszem észre, hogy képminőségben a cnet is az ST30-at a GT30 elé hozza, amiről én egy hete írtam, és janos666-nak sem tetszett. (Én más forrásból vettem akkor azt.)
Tehát összességében: Mivel látom, hogy mindenképp Panasonic-ot és plazmát akar venni, a legjobban jár, ha vesz egy ST30-at.
Általában az egész hálón ezt tartják a legjobb ár-érték arányú 2011-es plazma tv-nek. És megmarad egy csomó pénze.
A VT30-hoz képest a különbség úgyis olyan kicsi, amit se látni nem fog, se előhozni nem tud majd.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
junkpod #47611 üzenetére
Nálam (50G20) abszolút rendben van az optikain kiadott hang (erősítő: H/K AVR255).
"Az erősítő -50dB értéken már normális hangerőt szokott kiadni médialejátszóról, de itt nagyon halk a hangerő..."
Na ez fura, mert nálam a H/K default bekapcsolási hangereje -45 dB, ami még nagyon halk, hogy ne tegyen kárt a hangsugárzókban, ha így küldesz rá valamit. Olyan -25 dB-nél kezd dögösen szólni és olyan -20 dB körül szoktam mozizni vele médialejátszóról/BD-lejátszóról. A TV-adás hangja ezen a szinten már szintén igen dögös, főleg az 5.1-ben sugárzó adóknál. Szóval nálam nem kell magasabbra tekerni semmit.
-
Molyos
csendes tag
Sziasztok. Pár napja már kértem tanácsot hogy milyen tv-t válasszak és nagyok sok segítséget is kaptam amit nagyon köszönök. Mostanra már kialakult bennem egy aránylagos elképzelés. Itt szeretném még kérni a segítségetek hogy hogyan járnék jobban. A nézési távolságom 2,5-3 m. A tv-n csak nagyon ritkán fog menni televíziós adás, inkább hd esetleg fullhd filmek,mesék. Annyit még szeretnék hogy azért a legtöbb formátumot azért szépen vissza adja.Két tévében gondolkozok, az egyik a 50C3E, a másik a 42S30E. Média lejátszót valószínűleg beszerzek majd tehát az nem annyira szempont. Szerintetek melyik lenne a jobb ezekkel a feltételekkel? Előre is köszi.
Molyos
-
junkpod
veterán
ma bekötöttem az S30-as optikai kimenetét az erősítőbe és csalódottan tapasztaltam, hogy nagyon halk így a hang.
Az analóg kimeneten érzetre dupla hangerő jön ki. olyan a különbség mint a tv 10-es és 15-ös hangerő beállításán. Az erősítő -50dB értéken már normális hangerőt szokott kiadni médialejátszóról, de itt nagyon halk a hangerő...
Beállításokat hiába állítok bármit, nem lesz jobb.A dolby digital 2.0 / 5.1 viszont szépen kijön belőle, erősítő át is kapcsol automatikusan.
Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy lehet ezt hangosabbra venni?
-
mandju
senior tag
Na, ma megvásároltam a panasonic 42g30-at...
még a dobozban figyel, meg kell várni, míg átveszi a szoba hőjét..
valami alap beállítást tudtok nekem mondani, indulásképp?
első hsz-t elolvastam, bejáratásra figyelni fogok...
előre is köszi
-
Hsanyika1
senior tag
Az akció a 2011. november 20-a és 2012. január 10-e között vásárolt vevőkészülékekre vonatkozik,
az akcióban a 2012. január 31-én 24.00 óráig beérkezett számlamásolatok vesznek részt a készlet
erejéig. A készlet 5 000 (azaz ötezer) db MinDig TV Extra kártya, ha a beküldött érvényes számlák
darabszáma ezt eléri, az akciót lezárjuk, de legkésőbb 2012. január 31-én. -
tijstijs
tag
válasz
janos666 #47597 üzenetére
hát nagyon úgy látom, hogy a gammát mozgatja. Azért várok még a HD-SDI bemenetre, hogy ott jobban tudom majd tesztelni azt, hogy mikor változtat, és pontosan mit állít el (gépre lesz kötve, kicsit egyszerűbb lesz teszteket végezni)
Mindenesetre jövő héten inkább felhívom a Pana support-ot, mert email-en addig jutottunk, hogyha itthon forgalomban volt, akkor keressem a Video-Part kft-t. Viszont úgy látom, hogy nem volt forgalomban, de azért egy firmware-t igazán kérhetnének az EU supporttól
Plusz levelezésben vagyok egy angol csókával, aki egyéb hibák miatt már a harmadik ugyanilyen kijelzőt nyúzza, és nála pl. még mindig van az automata váltás (pedig náluk elvileg van support, és azt mondta, hogy a kezdeti, nyári firmware-ekhez képest sokat javult a helyzet).
Viszont végre megtaláltam a szerviz-menüt, és kevesebb mint 300 óra van benne. Akkor még járatni kell egy kicsit, ugye?
köszi
-
Hsanyika1
senior tag
Amennyiben 2011. november 20-a és 2012. január 10-e között vásárol MinDig TV matricával ellátott
vevőkészüléket (dekódert vagy televíziókészüléket, a matricás készülékek listáját megtalálja a
honlapunkon: http://mindigtv.hu/vevoeszkozok), és visszaküldi az üzletben kapott számla másolatát a
„Digitális Átállásért” Nonprofit Kft. címére, abban az esetben egy MinDig TV Extra kártyát kap. Ezzel a
kártyával a MinDig TV hét szabadon fogható csatornája mellett egy hónapon keresztül előfizetési díj
nélkül nézheti a MinDig TV Extra Alap műsorcsomagjának 10 csatornáját is.Plazma TV TX-P65VT30E
TX-P55VT30E
TX-P50VT30E
TX-P50GT30E
TX-P50ST30E
TX-P50UT30E
TX-P50G30E
TX-P50U30E TX-P50C3E
TX-P46GT30E
TX-P46ST30E
TX-P46G30E
TX-P42VT30E
TX-P42GT30E
TX-P42ST30E
TX-P42UT30E TX-P42G30E
TX-P42S30E
TX-P42UX30E
TX-P42U30E
TX-P42CX3E
TX-P42C3E
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Óvodások homokozója
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest