Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- SoundBlaster X-Fi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SONY LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Molyos
csendes tag
Köszönöm neked is GeneraL_XTX a segítséget. Mindenképp megnézem a samsungot is élőben. Remélem ki tudom majd próbálni saját tartalmakkal is és ha azokkal elmegy, plussz 1-2 filmmel amit kiválasztok akkor nagyon esélyes lesz. Ha minden jól megy akkor még hétvégén ezeket a dolgokat ki is próbálom és megírom a tapasztalatokat.
-
kezdocske
csendes tag
Sziasztok!
Előszőr is köszönöm a rengeteg információt P50G30 lett a vége
Fali konzolt keresek. Az alábbiról mi a véleményetek?
[link]Ami fontos, hogy a tv-t egy gipszkarton falra tennénk fel, ami mögött van egy bútorlap a felfogatás helyén, ezért szeretném minél több ponton felfogatni a gipszkarton + bútorlap kombóra a tartót. Plusz szempont, hogy forgatható legyen. És persze ne essen le...
Köszi a segítséget előre is!
-
Molyos
csendes tag
De a 24p az alap dolognak kellene lennie nem? Vagy is ez azt jelenti hogy nem tudja kandencia helyesen megjeleníteni a filmeket vagy ez külső média lejátszóval nem probléma?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Molyos #49895 üzenetére
Szerintem a samu belső lejátszója is nagyon korrekt képet ad, nagyon kevés az a film, amit codek hibával elutasít. Kezel mindenféle HD hangot, ezt ki is tolja az erősítőre. Felirat kezelése is nagyon jó, talán az egyetlen hibája hogy nem kezeli a 24p-t.
3D TV révén kezeli az SBS MKV-kat is, (ezt se az LG, se a Panasonic, se a Sony 3DTV-i nem kezelik maradéktalanul, csak konvertálgatással). Így nagyon egyszerű 3D tartalmat is a képernyőre varázsolni. USB-n kezeli a 2,5-ös külső winyókat is akár.
-
Molyos
csendes tag
Rendben köszönöm a jó tanácsokat, megnézem hétvégén a samsungot is. Csak ha netán e mellett döntök akkor a média lejátszót elhalasztom 1-2 hónappal.
-
Molyos
csendes tag
Rendben ismét köszönöm a segítséged akkor valószínű hogy a 42g30 és egy dune-hd tv-101 lesz belőle remélem egyikben sem fogok csalódni és megfelelő képet fognak adni együtt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Béla29 #49889 üzenetére
"olvasgatom a fórumot,de nem találtam konkrét választ."
Nem tudom, hogy olvasgatod a fórumot, én kb. naponta háromszor linkelem, véletlenül is bele kellett volna botolj: Panasonic 5 éves garancia-akció.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Molyos #49888 üzenetére
Arra készülj fel, hogy a beépített médialejátszó mindig kompromisszum, funkciókban, képminőségben és kadenciában sem teljesítenek valami jól. Szóval szerintem ne nagyon akard egybemosni a TV-t a médialejátszóval. Az említett modellek közül egyértelműen a G30 adja a legjobb képminőséget, funkciókban és méretben pedig a D550 a legjobb választás a felsoroltak közül. Mást én nem is nagyon ajánlanék. Ha ragaszkodsz a médialejátszóhoz és a nagyobb mérethez, akkor a képminőségből áldozva az 51D550 lesz a nyerő. Ha inkább a kisebb képméretet, a 3D-nélküliséget, de a jobb képminőséget választod, akkor a 42G30 lesz a jó.
-
Béla29
csendes tag
üdv.
olvasgatom a fórumot,de nem találtam konkrét választ.
az számlát lefényképezem és elküldöm(email-be) a panasonichoz és várom a választ,hogy él az 5 év?
előre is köszi -
Molyos
csendes tag
Sziasztok mára már kiderült hogy sikerül kb 200k-et kierőszakolni magamból tv-re. Viszont ha 200k körül veszek egyett akkor abban szeretném ha lenne egy egész jól használható média lejátszó is. Idővel úgy is veszek hozzá egyet csak ezután a pénztárca sokk után kell egy kis idő
Tehát a fórumot olvasva kb. a panasonic s30 illetve g30 lenne amire én gondolok valamint olvastam itt a samsung 51D550-et ami méretben is elég nagy lenne. A panasonicokat láttam élőben az u30-assal együtt az u30-ban nem igazán gondolkozok mert igaz állóképek mentek rajta de zöld háttérnél lehetett látni egy enyhe vibrációt. A másik kettőnél nem. Ezeket a készülékeket az aréna plázában láttam. ( A g30-on az rtl klub ment de nagyon szép képe volt ). A samsungot még nem láttam élőben. Ezek közül melyik lenne az igazán ajánlott, esetleg valami más alternatíva van-e még?
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
hambi80 #49878 üzenetére
"én átvettem volna mert pl ma voltam pécsen euronicsben az üzltközepén dobozban fektetve 3darab 42ux30e a dobozok tv-k tetején kicsomagolva egy ux30 a talpán hátha le esik"
Csak rohadtul nem mindegy, hogy több száz kilométert utaztatják fektetve, vagy hogy csak úgy tárolják. Az utóbbival semmi baj nincs, az előbbi meg szigorúan tilos!
-
Ákos1111
tag
Sziasztok!
szerintetek melyik lenne a jobb választás? Philips 32PFL4606? vagy LG 32LV2500 ?
vagy melyik tv-t ajánlanátok ebbe az árkategóriában?
előre is köszi
üdv Ákos -
DM-Fan
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #49869 üzenetére
Számtalanszor elmondtuk, hogy SEMMILYEN szert ne használj a plazma tisztogatására, csakis tiszta antisztatikus kendőt, portörlő pamacsot, vagy nagyon maximum enyhén nedves törlőt. De végülis saját kárán tanul a legjobban az ember.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
thlacko #49851 üzenetére
Én sem venném át hasonló helyzetben! Teljesen nonszensz! Hogy meri magát kurrens szállítócégnek/futárcégnek nevezni egy olyan vállalat, ahol olyan analfabéták dolgoznak, akik annak ellenére, hogy ez a "szakmájuk" - már ha nem nyóc általánossal foglalkoztatják őket ugye - nem képesek felismerni egy nemzetközileg is egyezményesnek minősülő piktogramot, miszerint az áru állítva szállítandó? És még nekiáll feljebb, mikor reklamálsz? Vicc kategória.
Ha rám hallgatsz, akkor megbeszéled ismerőssel/baráttal/kollégával, hogy aki rendelkezik megfelelő méretű szállítójárművel, az menjen el veled és hozzátok el! Kifizeted a benzinköltséget és meghívod pár sörre az illetőt, lesz egy újabb közös élményeket. Az a biztos, amit magad csinálsz, még ha néha kényelmetlenebb vagy drágább is.
-
hambi80
tag
válasz
csak puha tiszta rongy és nem mutogatni a képernyön taperolgatni meg szunyogot legsapni néni kell én a régi lg 26os crt-m igy használtam és még ma is olyan mintha uj lenne pedig 2002 2003 körül vettem
-
hambi80
tag
válasz
thlacko #49836 üzenetére
helló na figyelj nem kellet volna leskelödnöd a kisbuszba és nem láttadvolna hogy szállitották nem gondolkodtál volna de te döntesz én átvettem volna mert pl ma voltam pécsen euronicsben az üzltközepén dobozban fektetve 3darab 42ux30e a dobozok tv-k tetején kicsomagolva egy ux30 a talpán hátha le esik
sose tudjuk mit veszünk!!!
-
madgie
titán
válasz
Nekem a tecsóból van egy e5 screen cleaner nevű cucc, nagyon bevált plazmára meg lcd-re is. A monitoromra rákenődött muslicafoltot csak ez szedte le
-
Gasparius
aktív tag
Ismételten kérdem tisztelettel....
Pana G30-on használ valaki DLNA-t, ha igen, akkor hogyan,
így vagy
Köszönet
-
Gasparius
aktív tag
válasz
madgie #49858 üzenetére
A 42G30 vásárlásakor 100 km-re mentem kocsival, merrt jobb szerettem, ha én hozom el.
Az természetes volt, hogy nem fér bele a csomagtartóba még fektetve sem, állítva meg pláne.
Próbáltuk berakni hát a hátsó ülésre.
Nem ment.
Dobozból ki, azt otthagytuk, doboz nélkül, pusztán a fóliában állítottuk a hátsó ülésre, gumpók fogta egész úton, nem is volt semmi gond. -
psg5
veterán
válasz
Én meg semmit nem ajánlok amit a t..co-ban lehet kapni...
Sőt amit a környékén lehet kapni és kapcsolódik hozzá...
Mondjuk már halottam, hogy valaki vett ott használható, ehető, praktikus dolgot, de az illetőnek nincsenek nagy igényei...
Igaz Pir...ka szörp ott is van..., de úgyis ott van mellette a t...co gazdaságos utánzat így az igazi úgysem fogy.Forever hazai kiskerek!
-
psg5
veterán
válasz
GeneraL_XTX #49866 üzenetére
ja tényleg ez is szempont volt...úgy sztornó
-
whappela
csendes tag
válasz
fokukac #49852 üzenetére
Ha már képméretekről van szó... Mutatóba azoknak, akik 72 cm-es 4:3-as képcsöves tévéjüket akarják lecserélni (amiknek a hasznos képátlója valójában csak kb. 68 cm), itt egy kis vizuális szemléltetés (szigorúan csak az ábrák nézendők!), hogy 1,78:1 képarányú film/műsor és 2,35:1 képarányú film esetén már egy "kicsi" 42 colos plazmával is milyen eszeveszett méretbeli különbség lesz a mostani tévéjükön látható képmérethez képest. link1 link2
Ezt csak azért mutatom, mert olvastam olyan véleményt, hogy 72 cm-es tévét nem is igazán érdemes 42 colos plazmára lecserélni, mivel alig nyerni vele valamit képméretben. Hát ja... ha a közel 3-szoros képméretet alig valaminek lehet titulálni, akkor tényleg. Persze az igaz, hogy 50 colossal sokkal viccesebb eredmény jön ki: link1 link2 -
hoffman_
nagyúr
válasz
Biztos ami biztos alapon kipróbáltam a munkahelyemen egy lcd monitoron
Ezen beszartam
mod:
Hm, a sztori többi része nem túl kellemes, köszi az infót. Bár én képernyőre soha nem mertem ráfújni semmit, nedves rongyot kapott, és köszönte szépen.
-
kisbalazs83
aktív tag
Ma vettem a t.sco-ba egy h.ma LCD, TFT, Plazma tisztító szettet= /100% POLIÉSZTER törlő kendő!!! meg egy kék löttyöt tartalmazó pumpás üveg/
Biztos ami biztos alapon kipróbáltam a munkahelyemen egy lcd monitoron papírtörlővel /tiszta lett, nem lett foltos/ gondoltam jó lesz ez...
Hazaértem fél5 körül, ráfújtam a G30-as plazmára minden félelem nélkül. Elkezdtem finoman törölni a gagyi kendővel ami volt hozzá és olyan volt mint ha valami olajat akarnék eloszlatni egy üveglapon.Persze hülye vagyok, hisz poliészter nem szívja fel, ennyiből uzsonnás zacskóval is törölhetném.Jól van, biztos várni kell kicsit hogy száradjon...
Elkezdett ilyen szivárványosan foltokba kifehéredni ahogy rászáradt, mint valami viasz. Gyorsan valami agyonmosott pamut rongyért szaladtam és elkezdtem törölni. Nem akart lejönni..Mondom ez kuka, lemarta a tükröződés gátló réteget foltokba és ez már így marad.Nagyon csúnyán nézett ki.
Elkezdtem nem finoman törölni, mire egy kis részen kitisztult.
1órán keresztül töröltem tiszta száraz pamut ronggyal amire leszedtem ezt a szart a képernyőről. Sok rongy kellett mert egy idő után nem tudta felszedni csak kente.
Nem tudom hogy a bevonat miatt lett-e ilyen ami rajta van, de én ezt senkinek nem ajánlom!, sőt semmi ehhez hasonlót. Csak tiszta száraz pamut rongy!
Mondjuk most olyan tiszta mint újkorába... -
válasz
Gabor970 #49809 üzenetére
Köszönöm és Junkpod fórumtársnak is. Végül egy Hama 11726-os dönthető lett belőle, 7k körül megúszom. Ytong falba fog menni, az anyaghoz való speciális, vastag, hosszú tiplivel, csavarral. Szerintem eléggé el fogja tartani a faltól, hogy a normál kábel bedugható legyen, ha mégsem, akkor az antenna csatlakozót és az 1 HDMI kábelt kicserélem derékszögűre, mert a többi eszköz erősítőn keresztül fog csatlakozni.
-
thlacko
csendes tag
Ez psg5 és Gabor970-nek akart válasz lenni, vagy akárkinek, aki segített/tanácsot adott:
Igen, félelmetes, hogy egyesek milyen hanyag, nemtörődöm módon végzik a munkájukat, és sok ember ki van szolgáltatva nekik sajnos. Hová lenne ez a világ, ha mindenki így állna a melójához. A legtöbb helyen igen komolyan előveszik a melóst, ha hibázik, és következményei lesznek, előfordul hogy anyagi is.
Pedig nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy az ember lássa a nyilakat ugye.
Nem sokszor volt dolgom futárcéggel, de szerintem az eddigi tapasztalataim alapján nem is nagyon lesz, csak vlégszükség esetén, és ha nincs más megoldás! -
m3ss
veterán
válasz
Gabor970 #49859 üzenetére
aham. akkor nem lesz konnyu dontes, mert azert ez az 1024x768 felbontas botranyos. utananezek a hd csomagoknak szuleimnel, teljesen le vagyok maradva ilyen teren, mert ha mar megfizetheto aron vannak csomagok, amiben jon duna, m1 hd-ben, akkor lehet bekottetik. akkor meg kellene a felbontas. 1024x768-on meg csaladi fotokat se neznek szivesen...
na meg igaz, hogy nem 10 evre vesz az ember egy ilyen tv-t, de lehet 2 ev mulva mar minden csatorna hd-ben sugaroz majd, de lehet en vagyok optimistaha meg nem kottetnek be hd-t, akkor 99% sd tvzesre lehet c3 a legjobb dontes.
alszok ra egyet -
psg5
veterán
válasz
Gabor970 #49853 üzenetére
De ha rendel máshonnan érdemes megnézni, melyik szállító cég szállítja, mert lehet, hogy ugyanaz fogja hozni...
(#49856) Cha-b:
De azért ha fogad egy szállítót aki csak ezt fogja neki vinni (már ha közeliről van szó és elérhető árban a szállítás, márpedig csak ebben az esetben nem rendelne, gondolom netről) akkor még meg is tudja nézni, hogy hogy szállítják ki.
Nálunk még ha 2 várossal arrébról is hozná el 5000.-Ft-ból megvan egy fix fuvarossal. -
LuxLux
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek keresek TV-t, a nappali/étkező/konyha kialakítás miatt 50"-os TV-t szeretnének. 3D nem fontos, viszont DLNA, és "SMART" funkciók elvárások. Mit tudtok ajánlani?
A keret 250.000 Ft, eddig az LG 50PZ570 és az LG 50PK760, valamint a Panasonic 50G30 -asát néztem.
Ezek közül, vagy ezeken kívül szerintetek melyik a legjobb?
-
m3ss
veterán
koszi mindenkinek, na ezert irok mindig vasarlas elott vmelyik ph topicba, rogton sokkal konnyebb donteni. megegyszer nekifutok akkor, nyilvan holnap meg fogjuk nezni oket eloben, de legalabb szukult a kor:
Panasonic TX-P50C3E -2 ev gari, remelem ez is meglesz MM-ban, 150e korul
LG Electronics 50PV350 -2 ev gari, 160e, viszont ez fullhd
Panasonic TX-P50U30E -5 ev gari, 195e, fullhdnyilvan megnezem c3 vs lg 350 kepet, es ha nincs sokkal szebb kepe, akkor egyertelmuen lg a felbontas miatt
gondolom u30 meg mind2nel jobb kepminosegben, raadasul 5 ev gari. ezen meg meg eldilemmazunk. -
thlacko
csendes tag
Köszönöm minekinek!
Döntöttem, nem veszem át, és felírnám a sorozatszámot, de közben telefonált húgomnak, és ő megkérte, hogy jöjjön be, de nem teszi meg, viszont megígérte, hogy bediktálja a sorozatszámot neki telefonba. És persze ez az ő körzete, természetes, hogy a következő rendelést is ő hozná ki, nem tudom merjek-e ezek után ismét rendelni?
A tv meg kéne ugyebár. -
Gabor970
addikt
válasz
thlacko #49836 üzenetére
NE VEDD ÁT! sztem ennyi a történet, s nincs tovább min gondolkodni. Én bizonyosan nem venném át.
Nekem kimondottan tetszett, amikor a TV-t vettem, hogy a MM-ben a majdnem tele raklapról emeltem le a saját készülékem. Akciós 50C430-asról van szó. Azon tuti állítva volt mind. Bontatlan mind, odahaza bontottam ki a dobozt. --nem, nem akartam ellenőrizni a boltban, meg kínlódni azzal, hogy miként csomagolom vissza. Én szerencsés embernek tartom magam, ebből kifolyólag bevállaltam azt a nagyon minimális kockázatot, hogy lesz egy 100km-esplusz utam. -
psg5
veterán
válasz
thlacko #49833 üzenetére
Egy szavazat arra, hogy sofőrrel papír aláír, hogy fektetve (nem szakszerűen) volt szállítva, oszt hiba esetén nagyon könnyű a bizonyítás.
Vagy ha nem veszed át, mond is vissza egyből, ha lehet...Gondold el, ha másikat kérsz, mégis milyen garancia van rá, hogy azt meg majd ugyanez a sofőr (hisz adott helyen ugyanazok járnak, de ha nem is ugyanaz jön) a legközelebb nem legalulra rakja fektetve, aztán az előtted lévő címnél kipakoláskor felállítja a kocsiba és úgy megy hozzád vissza.
Vazzeg ki nem állhatom ezt a szállítósdit.
A netes kereskedelem bár nő, azonban az ilyen szállítások miatt nem tud igazán uralkodóvá válni. Baromi sok embert riaszt. (Mondjuk nem mintha favorizálnám, mert a személyest és helybenit még ha drágább is jobban szeretem) ( bár a helyi nagykerbe,boltba is kiszállítják a gyárból/nagykerből valahogyan, igaz mivel ott mindig ilyeneket szállítanak, talán jobban figyelnek)
Az étteremben sem szeretem visszaküldeni a kaját és helyette másikat kérni, hogy nem ízlik, meg égett. Gondold el a szakács miket csinálhat az újabb adaggal. Inkább nem megyek legközelebb oda...Csak hát ez sánta hasonlat a Tv-vel...Tényleg nekem az első "nagy" TV-m, (Sony Trinitron) simán össze volt törve a bontatlan csomagolásban.(csomagoláson nem látszott semmi, de kibontva világossá vált, hogy nagyot eshetett a sarkára...) Mondjuk simán cserélték, de azért elsőre nem hitték el, hogy nem én ejtettem le...Bontatlan volt!!!
-
Cha-b
senior tag
Az akcióban kizárólag a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep által Magyarországon forgalomba hozott, az alább felsorolt forgalmazóknál, illetve üzletekben vásárolt Viera televíziók vesznek (vehetnek) részt:
• Auchan
• AV-Land (Kecskemét)
• Cora
• Euronics
• Extreme Digital
• Media Markt és Saturn
• Panaudio - Panashop boltok
• Panasonic Club Áruház
• Szalai Műhely Kft. (Plazmadiszkont)
• X-System Kft
• Hifinet hálózatmegelőztek
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok MM 0% THM dec.24-ig
-
spiritex
veterán
válasz
thlacko #49833 üzenetére
Én tuti nem venném át!
Nem lehet valahonnan közelebbről, mondjuk ugyanabból a városból vásárolnod?
Én 2 plazmát is a tuskóban vásároltam, mind a kétszer személyautóval szállították ki a hátsó ülés elé rakva, állítva. Persze azt sohasem tudhatja meg az ember, hogy a multihoz, vagy a szakbolthoz hogy került előzőleg... -
nihill
őstag
válasz
thlacko #49836 üzenetére
Sztem nem kombinálod túl, ha nem veszed át és rendelsz egy másikat tőlük, sztem nyugodt szívvel vissza fogják küldeni megint ezt neked. :s Mint ahogy küldtek már bemutató darabot is itt valakinek.
A 8 napról meg ugye tudod, hogy ott már a saját pénzeden kell vissza küldeni, és 30 napon belül fizetik csak vissza. Szóval az azért annyira nem egyszerű menet.
Nem egyszerű helyzet :s -
whappela
csendes tag
válasz
Gabor970 #49825 üzenetére
Persze, tudom, csak azért említettem, mert engem pl. kellemes meglepetésként ért, amikor megtudtam, hogy ugyanannak a típusnak jobb/értelmesebb a felbontása nagy méretben, mint kicsiben.
Hát igen, meg tudom érteni, én is pont ezért dilemmázom ennyit a C3-on: hogy vajon fél-egy év múlva nem bánnám-e meg, ahelyett hogy most hozzáizzadnék még a kerethez néhány tízest... -
m3ss
veterán
hol adnak az u30-ra 5 ev garit? mar a 4. bolt amit nezek, de csak 2 evet latok.
-
thlacko
csendes tag
válasz
nihill #49834 üzenetére
Az a baj, hogy kértem ezt a bolttól, hogy mivel ez így történt, adjanak extra garanciát, vagy oldjuk meg valahogy, de teljes elzárkózás volt a válasz persze.
És a szervíz szerint nincs pixelhiba garancia, vagyis a gyártó dönti el, hogy hány pixel, és hol elhelyezkedve már garanciális probléma. Sajnos erről nem tudok semmit.
És hiába írjuk rá, a forgalmazó, jelen esetben a Panashop semmi extrát nem vállal a kötelező 8 napon túl, átveszem vagy nem, az én döntésem.
És a szervíz szerint is hiába írunk rá bármit, nem lehet majd bizonyítani, hogy a szakszerűtlen szállítás miatt keletkezett az x hónap múlva jelentkező pixelhiba vagy hibák, ami nem is garizható a legtöbb esetben.
Az meg már csak hab a tortán, hogy valószinűleg ugyanez a futár hozná ki, és még az is lehet hogy ugyanezt a készüléket, de már lehet hogy nagyon túlkombinálom a dolgot. -
m3ss
veterán
az a baj, hogy ha maradunk a 42"-nal, akkor 99e a c3, es csak 120e az u30, ami mar fullhd, es 5 ev gari. igy mar nem is tunik jo vetelnel a c3, hacsak nem jobb kepe van, mint az u30-nak
igaz, hogy nincs szukseg egyelore fullhd-ra, de ki tudja mi lesz kesobb, es 20e plusz majdnem csak a +3 ev garit is megeri. 50 col meg nagy dilemma, nem biztos, hogy megeri a +50% penz azt a +20% meretet. termeszetesen szepen be vannak love a tv-k arai, nehogy egyszeruen tudjon donteni a juzer
-
thlacko
csendes tag
Sziasztok,
SOS válaszra lenne szükségem.
Végre megérkezett a hőn áhított U30-as tv több mint 80km-en keresztül fektetve zötykölődve úgy, hogy rengeteg cím volt a miénk előtt.
Mivel szólni mertem, még a futárnak állt feljebb, gls, hívtam a panashopot, akik szerint vegyem át, és használjam (persze nekik ez az érdekük). Próbáltak is lerázni, hívtam a szervízt, aki ugye ebben logikusan nem tudott tanácsot adni, és véleményt sem mondott. A futár, neki mennie kell címszóval felállította, lekötözte a tv-t, ahogy eredetileg kellett volna, és még elvitte zötykölni a környező falvakba még jópár 10 km-ert.
Persze a Panashopban direkt rákérdeztem erre a megrendeléskor, és biztosítottak, hogy szakszerűen lesz szállítva a tv, ez csak természetes..
Szerintetek ezek után vegyem át visszafelé, ti átvennétek?Köszönöm.
-
m3ss
veterán
válasz
fokukac #49830 üzenetére
valoban jobb lenne az 50 col, raadasul olyan 3.5m-rol neznek a szuleim, en is gyozkodom oket, hogy kell az az 50 col (en 106"-t vetitek
)
azert nem 1.5xkb +20% kepmeret, es +50% penz. meggondolando. de ez az 5 ev garis u30 most megint elgondolkodtat, csak a garancia miatt.
-
fokukac
nagyúr
Pedig pont a méret az, ami elmondhatatlanul jobbá teszi az élményt. egy 50 colo majdnem másfélszer akkora, mint egy 42 colos, szerintem a méret a legfontosabb, az összes többi dolog (ilyen panel, meg a feketeszint, miegymás) csak ezután jön.
5 év garancia a fullHD modellekre jár.
-
m3ss
veterán
válasz
GeneraL_XTX #49827 üzenetére
koszi. design nem erdekel, kepminoseg az nyilvan, de utobbirol azert ti sokat tudtok mondani. azert is irtam ebbe a topicba
marad a c3, kiveve ha 5 ev garis van vmi nem dupla annyiert.
szoval melyik pana 5 ev garis? -
GeneraL_XTX
veterán
Ha kell a belső médialejátszó és valamilyen formában ki tudod használni a nagyobb felbontást (pl PC) akkor D450, ha csak tényleg túlnyomóan SD tévéműsor bámulására kell akkor C3.
De a legjobb az lenne ha megnéznéd élőben mindkettőt és azt vennéd amelyik jobban tetszik(képminőség, design stb)
-
Gabor970
addikt
válasz
whappela #49817 üzenetére
igen,és ő 50-esekre kérdezett rá 160e Ft körül. Mondjuk én most valahogy kiizzadnék még 40-et, és vinném az euronicsos 51D550-et 199e-ért. (tulképp most először bánom, hogy 1,5 éve megvettem az 50C430-at, és nincs most az a pénz a zsebemben, hogy hozzátenném az 50-et)
-
junkpod
veterán
hát igen, ahogy tanult kolléga is írta, a legfontosabb az hogy mekkora távolságot tart a fal és a tv között. én szívok az én hiperszuper vékony 20mm-távolságú falikonzolommal, ugyanis a pana merőlegesen kifelé rakta a csatikat.
dugdosd be a csatikat a tv-be és mérd le mekkora helyre van szükség mögötte, hog yne törjenek a kábelek és ezt vedd elsődlegesen figyelembe valamint a tv-n lévő furatok távolságát (pl 800x600mm...)
-
m3ss
veterán
ok, kosz mindenkinek a tippeket. marad 99e-ert a 42"-os c3e, 50e-rel dragabb lenne az 50", annyit nem er.
meg 1 kerdes, pananak melyik modellje az, amire 5 ev garit adnak? igy sokadik elromlott lcd tv utan ez is szempont lehet. -
tibor.sz
tag
Bakker, ezt is megértem. 9 és fél hónap szopás, küzdelem, könyörgés, fenyegetőzés stb. (de leginkább überszopás) után ma végre megkaptam a tönkrement 54Z11 helyett az 55VT30-at. Részben garancia, részben ráfizetés.
Majd később leírom az egész storyt, hátha más is okul belőle (velem nem irattak alá semmilyen titoktartási nyilatkozatot, mint János666-tal, bár ez Pana, nem pedig Samsung).
Most egyelőre csak ülök, nézek ki a fejemből és várom, hogy a tesóm végre ideérjen, mert egyedül megmozdítani sem tudom.
-
Gabor970
addikt
válasz
GeneraL_XTX #49813 üzenetére
az 51D450 nem 1366X768 ? Szerintem igen. Igaz, nem néztem utána. A C450 az biztos ennyi volt, és nem 1024X768-as.
-
m3ss
veterán
ez vmi eliras? miert olcsobb 80e-rel mint mashol?
(#49813) GeneraL_XTX
hmm, csak a fullhd panakra jar az 5 ev? akkor vegkepp donteskeptelen lettem. melyik legyen? -
m3ss
veterán
-
Gabor970
addikt
szerintem bármit, ami a méretének és súlyának megfelel. Nem kell ezt szerintem túlragozni. A leges legolcsóbb is bőven elég erős, hogy megbírja azt a 35kilót. Sokkal fontosabb a normális tipli, csavar, meg a korrekt falba fúrt luk (nem fugába, mert ott nem tart a legdrágább falitartó sem) Sosem látod, mert a TV eltakarja. Gondold át, hogy mennyi hely kell a fal és a TV közt, legfeljebb ezt ellenőrizd le, hogy a tartó el tudja-e a szükséges távolságra tartani a készüléket.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Mejulie
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic G30-nak a medialjetszójában nem lehet valahogy beállítani véletlenszerű lejátszást zenéknél pl? Mediaserveren(tvmobili) hallgatok zenéket a laptopról, de sehol nem találtam olyat h shuffle songs vagy repeat...nem egy olyan hatalmas funkció ez, ne mondjátok nekem, h nem tudja... -
TCr
veterán
Lekopogom, de nagyon közel vagyok a tv vételhez.
A sztori még mindig a régi (50U30 vs. 51D550), de elég sokat nyavajogtatok itt a D550 új FW-e miatt, hogy mennyit rontott a képminőségen...Kérdezem, még így is versenytársa lehet az U30-nak, tekintettel arra, hogy engem a médiajátékos, a háromdé és az egyéb csiribiri nem érdekelnek?
Csak és kizárólag az általános 2D képminősége 720p és 1080p (legkevésbé SD) esetén... -
hoffman_
nagyúr
válasz
< CyberBob > #49801 üzenetére
Nem tűnt úgy, haragudni meg főleg nem fogok
Van előnye is ezeknek a helyeknek néha, de alapvetően én se preferálom őket.
-
mp54
senior tag
Ide is felrakom ezt a hozzászólást, mert itt is olvastam már ezzel kapcsolatos okos dolgokat:
Kis szünet után ismét nekifutok:
Van Pana 50G30 TV, más semmi. A számítógépre letöltés és onnan lejátszás (egyelőre) nem nekem való...
Korábban többek között ezt írtátok nekem:
robi-k:
"Hmm, ha nem akarsz/tudsz letölteni (pl. torrent oldalakról), akkor anyagi szempontból olcsóbban megúszod egy BD lejátszót, mint egy BD egységgel rendelkező médialejátszót."Dorian:
"Ha nem vagy hardcore letöltögető, ugyanakkor kölcsönöznél BD-ket, akkor a helyedben egy olyan BD playert választanék, ami az mkv-k jó részét is viszi, usb-n rádugott külső vinyóról. Ilyent majd ajánlanak a pontosabb infók birtokában lévők, 1-2 LG lejátszót szoktak itt emlegetni."Most ott tartok, hogy a TV médialejátszója talán elég "okos" nekem még egy ideig, és venni kéne egy "jó" (nem tudom, mi a jó...) BD lejátszót, HOSSZÚ távra! (kölcsön kapott/videotékából kölcsönzött DVD/BD+saját zenei CD "jó" minőségű lejátszására.
Legyetek szívesek, javasoljatok, lehetőleg indoklással: pld sokat tud, jól összerakva, jó ár/ érték viszony, stb! (Nem értek én ezekhez, de jó lenne ennek ellenére előre látni, a segítségetekkel)
Kösz előre.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest