Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Léghűtés topik
Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
válasz
DM-Fan #39498 üzenetére
Köszi a választ!
Volt egy ilyen tippem, hogy nem oké a dolog, sőt ezt a dupla konverziót is olvastam már valahol a fórumban, de nem voltam biztos benne.
Hát akkor majd megpróbálom majd a későbbiekben egy normális médialejátszóval az SD-s anyagot, lehetőleg az általad javasolt beállítással.
"Azt gyakorlatilag biztosra veheted, hogy felbontást tekintve jobban fog kinézni az SD-anyag a CX3-on, mint az S30-on, az általános képminőséget tekintve viszont fordított lesz a helyzet. Neked kell eldöntened, hogy melyik a fontosabb"
Annyival gyengébb lenne a CX3 általános képminősége az S30-nál? Na most megint beleülteted a bogarat a fülembe.
Az a rossz az egészben, hogy az ember megpróbálja a lehető legjobb tv-t megvenni a lehetséges anyagi keretek között. Úgy voltam vele, hogy 150-200.000 Ft körüli összeget szánok majd a vásárlásra, amit jelenleg az S30E-vel tudnék megvalósítani, ha várok, akkor esetleg majd meg tudnám venni a G30-t amit sajnos nem volt még szerencsém látni. Ugyanakkor 120.000 Ft körüli összegért megkapható az CX3 ami ugye még szimpatikusabb áron kapható és felhasználási körét tekintve lehet, hogy nem is kell jobb.
Tudom, ez majd az én választásom lesz, hát még akkor alszok rá egy kicsit.
Még egyszer köszi!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Wendelke #39497 üzenetére
Nagy valószínűséggel az STB volt pocsék, alapvetően eszembe sem jutna egy szedett-vedett STB-t használni médialejátszóként - azok egyáltalán nem erre vannak kiélezve. Tudom, itt a helyzet hozta ezt, de ezt ne vedd alapul a döntésnél! Vigyél magaddal anyagot memóriakártyán, vagy egy normális médialejátszón keresztül tekintsd meg az SD-anyagot. Egyébként célszerű úgy beállítani a lejátszót (ha tud ilyet), hogy a forrást natív felbontáson küldje ki (pl. DVD-nél 720x576), így elkerülheted a kétszeri konvertálást, ugyanis a HD-Ready TV a 720p-vel sem nagyon tud konvertálás nélkül mit kezdeni, ugyanis a felbontása mérettől és típustól függően 1024x768 vagy 1366x768 és nem 1280x720, szóval mindenhogy konvertálni fog. Ezért ha 720p-re állítod a lejátszót, akkor eleve a 720x576-ból először csinál neked 1280x720 a lejátszó, majd ebből a TV 1024x768-at, ami nyilván rosszabb eredménnyel is járhat, mint a 720x576 -> 1024x768 egyszeri konverzió. De egyébként ezt minden egyedi esetben végig kell próbálni, mert itt már az upscaler-elektronikák közti különbségek is játszanak, láttam már érdekes dolgokat ilyen téren az évek során.
Azt gyakorlatilag biztosra veheted, hogy felbontást tekintve jobban fog kinézni az SD-anyag a CX3-on, mint az S30-on, az általános képminőséget tekintve viszont fordított lesz a helyzet. Neked kell eldöntened, hogy melyik a fontosabb.
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Újra érdeklődnék a témában.
Nézegettem az Euronics-ban a Pana P42S30E-t és a P42CX3E-t. A nézési távolságom (2.5-2.8 m) miatt valóban elég lenne a CX3E is,ezt le is teszteltem 1080p-s anyaggal.Talán azért sem kellene fullHD, mert kevés ilyen anyagot fogok rajta nézni. Az SD-s tévéadás is jobban mutatott a CX3E-n. A fórumban leírtakat így a saját szememmel is megtapasztaltam.
Természetesen én is vittem pár formátumot kipróbálásra pendrive-on, így SD-s avit amit valószínűleg sokat fogunk nézni (mesefilmek) Az S30E médialejátszója vitte is szépen, a "butácska" CX3E-n viszont csak úgy tudtam kipróbálni, hogy egy médialejátszóval kombinált Mindig tv-s STB USB csatlakozását használtam.
Ott az üzletben dugták rá HDMI-vel 720p-s és 1080p-s felbontással. Ezzel nézve viszont az SD-s videóanyag nem volt túl jó ahhoz képest, hogy az SD-s tv adás valóban jobbnak tűnt. Az volt az érdekes, hogy az STB-n ha 16:9-re volt beállítva a képarány, akkor a szélesvásznú filmet alsó-felső fekete csík nélkül, teljes 16:9-s képernyőre kitéve játszotta le, csak akkor volt normál arányú (csíkokkal), ha valamelyik 4:3-s módot választottam ki. Sajnos így sem volt teljesen meggyőző.
Ha médialejátszót kötünk egy HD Ready-s tv-re és SD-s anyagot akar nézni rajta az ember akkor vajon melyik felbontást célszerű kiválasztani.
Értelemszerűen a 720p-t állítottam be, próbáltam 1080p-vel is, talán érdemes lett volna alacsonyabb felbontást is próbálni az SD-s anyaghoz?
Vagy csak az SD-s tv adás mutat jobban a HD tv-n, vagy csak sz@r volt a STB médialejátszó képessége, vagy nem sikerült jól beállítani?Előre is köszönöm!
-
TCr
veterán
Az SD (szinte) abszolút nem érdekel.
A kábeltv szerencsére elég távol áll tőlem (max néha egy kis discovery, vagy comedy central).
Legtöbbször HD tartalom fut a tv-men (PS3, Bluray, 1080p és 720p filmek).
Minden esetre megfogadom a Te tanácsod is, teszek a pendrive-ra SD-t is. -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #39488 üzenetére
Ezeket olvastam, de nem győztek meg. Olyan választ, leírást, tapasztalatot szeretnék, amiben a DTS-HD MA passthrough szerepel.
(#39492) regger
Köszi!
A downmix gondolatától is kiver a víz, arra nincs szüksége egy házimozi erősítő tulajdonosnak. Egyik haveromnak kell, én Dune hívő vagyok.
Majd letesztelem BD50 ISO-val is. -
DM-Fan
nagyúr
-
TCr
veterán
válasz
DM-Fan #39484 üzenetére
50"-os FullHD-re nincs pénzem, így evidens, hogy a mérleg egyik felén a 42S30, a másik felén pedig az 50C3 van.
De pont ezt nem tudom én sem eldönteni, hogy melyik lenne jobb.Szerintem az lesz, hogy megindulok egy pendrivenyi 1080p demóval valamelyik áruházba, esetlen Pana boltba, és alaposan megvizslatom mindkét tv-t.
Köszönöm az infókat!
-
DM-Fan
nagyúr
Eszerint igen:
"I just came across THIS review from Techtree, about Asus O Play mini that clearly states DolbyDigital THD passthrough AND decoding as well along with DTS MA, and all the regular formats available."
Tehát elvileg passthrough-t is tud és downmix-et is TruHD-nál és DTS-HD MA-nál is. Legalábbis a leírtak alapján. Személyes tapasztalatom nincs vele.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Integra #39468 üzenetére
Szemüveg ide vagy oda, gyerekcipő ez még nagyon. Arról nem beszélve, hogy a tartalom hiányát az sem tudja ellensúlyozni, hogy egyes meglévő anyagok viszont jól néznek ki rajta, hiszen nem fogom nap mint nap ugyanazt nézni/játszani, csak azért, hogy 3D-t lássak. Márpedig amíg nem indul be a 3DTV-adás, illetve nem eleve 3D-ben készülnek a filmek (ahogy az Avatar), addig semmi értelme. Magyarhonban én személy szerint már annak tudnék örülni, ha minden adó 16:9-ben adna legalább 720p, de inkább 1080i felbontással úgy, hogy a logók is normálisak legyenek. Ha ezt megérjük, én már nagyon boldog leszek, de a 3D szerintem elérhetetlen ábránd még jó hosszú időre.
Valamint én is osztom azt a véleményt, hogy a franc se akar aktív shutter-es szemüvegben TV-t lesni hosszú távon.
-
DM-Fan
nagyúr
Az 50"-os fullHD pont akkor volna megfelelő ebbe a szobába, hogy ha az ágyad végébe (mármint a lábrészhez) ülnél. Az kb. - ha jól nézem - 2 méter, na oda pont tökéletes az 50" fullHD. Ha csak 1,5 méterre ülsz, akkor sem nagy a 42S30, inkább pont tökéletes! Nem tudom, honnan vetted, hogy 100 cm-es (40"-os) plazmánál 2 méter az ajánlott TV, nézd meg a táblázatot az #1. HSZ-ben! Az ott lévő másik táblázatban is látszik, hogy 42" fullHD-nál az optimális nézési távolság 1,66 méter. Viszont 2 méterre 50"-nál kisebbet venned semmi értelme fullHD-ben, ha arra nincs keret, akkor szerintem maradjon az 50C3!
Itt igazából azt kell mérlegelned, hogy a 42S30 által nyújtott képminőségbeli többlet (mert minőségibb képe van, azt biztos - és nem csak a többletfelbontás miatt) megér-e neked annyit, hogy a méretbeli többletről (50C3) lemondj.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
KTTech #39480 üzenetére
De milyen jó, amikor minuszos a szemed, de közelre már kell pluszos: az két szemüveg, vagy egy jó drága multifokális, vagy kontaktlencse és egy pluszos szemüveg.
Az én szemem majdnem 20 éve kontaktlencsézés után sztrájkolt be és fél napig sem bírtam a lencsét. Megcsináltattam, most rendben van, prímán látok. Várom a pluszos korszakot, de majd csak egy darab olvasószemüveggel.
-
Gabor970
addikt
válasz
Mauzes #39471 üzenetére
csak egy tapasztalat a problémáddal kapcsolatosan jutott eszembe, hátha valakinek hasznos:
Ati 6870 (MSI 6870 HAWK) videokártya +legújabb 11.6-os driver, és a samu PS50C430 tökéletesen felismerik egymást, korrektül kezeli az 1366X768-as felbontást. Nemrég vett a fiam a PC-jébe egy ilyen kártyát, nna gondoltuk eljött az ideje, hogy egyszer rádugjuk az 50"-ra a gépet. Nos megtettük, és semmi egyéb teendő nem volt. Játékok beállítása még a nativ felbontásra, és hadd szóljon. Jól mutatott a Dirt3. Persze egy kis BF2 sem maradhatott ki.
Mondjuk egy este után ment vissza a PC a gyerekszobába, de tény, hogy a fenti kártya+driverrel gondmentes a TV-re kötés. -
M@trixfan
addikt
Azért ne felejtsük el, hogy játékokban dob igazán nagyot a 3D. Mondjuk az is igaz, hogy ha nem monitornak használ valaki egy tévét akkor projektor kell ahhoz, hogy belelélje magát az ember a 3D képbe.
-
TCr
veterán
válasz
Mauzes #39471 üzenetére
Szívesen.
Milyen vga-d van? Nekem Ati 5470.
Nekem is úgy kellett külön belőnöm az 1080p felbontást, hiába állítottam be az 1920*1080-at, a tv-n a kép fekete keretben volt.
A vga beállításaiban kellett a "margókat" (pontosan már nem emlékszem, h milyen néven volt) egy kicsit kifelé húzni, és úgy jó lett. -
Mauzes
addikt
Oksa, ez megvan, köszi!
Viszont a kép még nem okés. Nem értem, mert most a 37-es Samsung-on próbálgatom, aminek a natívja 1366x768, de ha ezt állítom be, akkor a kép középen van egy kisebb téglalapban.
2 felbontás van, ami nem középen jelenik meg, hanem betölti az egész képernyőt, az 1280x720, de ez még túl is lóg rajta, tehát nem jó, és az 1920x1080, amikor pont képernyőméretű lesz, viszont valahogy pixeles az egész, az ikonok, az óra, stb, nem éles a kép.Tud valaki segíteni esetleg?
-
Integra
titán
nem fogy jól a 3d tv
én a panasonicra mutogatokfranc szenvedjen szemüveggel. ettől függetlenül hollivúd is hulladékot gyárt 80%-ban..
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy Panasonic TX-P42G30E tévénk, és laptoppal szeretném összekötni. Mivel nincs a TV-n se D-SUB, se DVI, így csak HDMI jöhet szóba, viszont úgy kép van ugyan, de hang nincs. Lehet, hogy a Lenovo N500-asomnak szar a hangkártyája, de meg tudom oldani valahogy, hogy hang is átmenjen?
+ amikor a monitorom kötöm össze laptoppal, akkor a Win7 a képernyő kiterjesztése beállítás után megengedi, hogy külön állítsam be a felbontást a 2 képernyőhöz, így monitornál megy az 1680x1050, laptopál meg 1280x800, és minden fasza. A TV esetében ugyanakkor HDMI-vel összekötve nem ad rendes lehetőségeket a TV felbontásánal, hanem csak 1280x800 meg 1280x768 van, és egyik sem igazán fasza...
-
TCr
veterán
válasz
DM-Fan #39450 üzenetére
A 2 konkrét típus, amit kinéztem:
A szoba:
Eddig a 32-es LCD-n úgy játszottam, hogy az ágy és tv közé betettem egy fotelt, így kb. 1,5 méterre voltam a tv-től.
A 42-es FullHD tv-nek ez a táv már túl közel lenne, kénytelen lennék az ágyról játszani, kb. a közepéről. Ez hosszútávon elég kényelmetlen lehet.
A ágy végéből (háttámlának nekidőlve, kényelmesen) játszva (PS3) / HD filmet nézve viszont gondolom ugyan ott lennék ( a távolság miatt), mintha egy 50-es HDReady tv-t néznék.Vagy rosszul gondolkodom?
Ejj de nem egyszerű dolog ez.
-
-sanci-
csendes tag
válasz
Membrán #39444 üzenetére
Hello!
Ősöknek bedőlt a crt, s némi nézelődés után pár hete az 50U30ast vetettem meg velük. Szűk volt a ráfordítható keret, s bő 3 méterről nézik, ezért esett erre a választás. Az 50es G-re nem lett volna pénzük (így is beszálltam kicsit a TVbe) az egyel fölötte lévő S meg csak 42esben volt. Persze ment a hiszti, minek ekkora, de amint lement az első HD film, senki nem panaszkodott, hogy túl nagy a kép
Vettem még hozzá nekik egy Himedia HD200B-t, hogy élvezni is tudják a tv tudását. Eddig nem hozott lázba a lapos tv mizéria, de már ennek is olyan szép képe van rendes forrásanyaggal, hogy azóta viszket a tenyerem, hogy magamnak is vegyek. Addig is hizlalom a 2TB-os WD-t 1080Ps anyaggal.
Vettem 2féle HDMI kábelt részben kíváncsiságból (kácsa silver line, Audioquest Cinnamon), de nem láttam eltérést a 2 kábel között. A Kácsa jóval merevebb anyagú, ez esetleg kényelmetlen lehet, ha szűk a hely.
A UPC-s beltéri HDMI hanggal én is szívtam (mint itt egy sorstárs pár hete), végül egy óra szenvedés után hátradőltem, s bízvást kijelentettem apámnak, vagy a beltéri nem jó, vagy ez tényleg nem viszi a hangot. RCAn megy azóta is csak a hang. (egyébként kicseréltük a beltérit, de az értékesítési pontban is annyira sügérek voltak, hogy nem mondták volna, nem a készülékkel van a gond)
Egyébként szívesen megnézném a G30at az U30 mellett tisztességes körülmények között, a Ferenc körúti panashopban csak 42es volt, s nagyon világos is volt (még ott is). A Samsung 51D550 is szimpatikus jószágnak tűnik amúgy, kb ezek közül fogok majd választani. -
atom360
tag
-
fokukac
nagyúr
válasz
Gabor970 #39451 üzenetére
ismerem a media player-ét, tudom, hányféle képf-mód van, és hogy működik, és igen, legalább egy tucat filmnél láttam ezt, hogy széthúzza a képet, és egyik képarány se jó, illetve egy másik tucatnyinál meg eleve azt írta ki, hogy nem támogatott kodek, egy megint másik tucatnál meg késett a kép meg a hang, ez van.
Többször is raktam rá frissebb firmware-t, ugyanúgy csinálta tovább.
Igazából régebben én mentem ehhez a haveromhoz filmet nézni, mióta megvan az én tévém is, azóta többnyire ő jön hozzám, tehát az elmúlt 3-4 hónapban már nem volt ilyen élményem. -
Gabor970
addikt
válasz
fokukac #39448 üzenetére
széthúzza a képet??? 3 féle képformátumot lehet állítani a mediaplayerrel. Eredeti, 1-es és 2-es. általában az 1-es a helyes , a kettes esetén húzza szét felfelé, és kitölti vele a teljes képernyőt. diablo a forrásom. Hát, akkor nem egyforán vagyunk szerencsések. Mondjuk a demux tényleg egyszerűen megoldja azt a kevés gondot is.
-
DM-Fan
nagyúr
3,5-4 méterről nézve garantáltan nem látnál felbontásbeli különbséget különbséget 50"-os méretben. A PS3 játékoknál közelebbről sem, mivel azok 99%-ban csak 720p felbontásban, vagy annál kisebben futnak.
A minőségbeli különbség más tészta. A normálisabb fullHD modellek általában nemcsak felbontásban nyújtanak többet, hanem általános képminőséget tekintve is, így feketeszintben, kontrasztarányban és színhűségben is. Erre az determinálja őket, hogy azok már eleve magasabb modellkategóriába tartoznak, ahol komolyabb paneleket és elektronikát használnak, mint a HD-Ready-knél, amelyekből gyártónként 1-2 modell van csak.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Membrán #39444 üzenetére
Ha 2,5-3 méter a nézési távolságod, akkor már eléggé csökkent a fullHD létjogosultsága, amit ugyancsak csökkent az SD TV-adás és egyéb SD források megléte. Sajnos látni különbséget az SD TV-adásoknál is a két felbontású panel között, ugyancsak a HD-Ready javára.
A fullHD panelnek sincs élesebb képe, csak több rajta a részlet, ott valóban látványos a különbség.Amennyiben viszont A-210-et tervezel venni, akkor úgyis a HD-anyagok kerülnek előbb-utóbb többségbe. Szóval tényleg nem egyszerű a döntés, a két TV ára között kb. 60 eFt a különbség. Én egyébként várnék a vásárlással, lesz még áresés, szerintem az 50U30 ára is lesz még 200 eFt körül év végére.
-
-
Gabor970
addikt
válasz
fokukac #39429 üzenetére
nem tudom, Te miket szedsz le, mi kb heti 2-3 filmet nézünk ami MKV. Kb 5% amit mókolni kell. Firmware frissítéseket mindíg megcsináltam. Korábban írtam hogyan, a DVD volt az egyetlen problémás pont, de arra is megtaláltam a megoldást. Az kb 10 perc munka/DVD
Ha valami nincs meg 720-as 6-10 gigás mkv-ban, akkor inkább dvd9 mint 2 giga körüli HD DivX.Mindezekkel együtt természetesen kb 35e felett már találnék kedvemre való mediaplayert, egyelőre inkább másra szánom azt a pénzt, illetve a mínusz egy eszkör sem hátrány.
Persze én amúgy is hibás vagyok, mert még mindig nagyon tudok örülni ennek a full alap PS50C430 nak. Csendes, hibátlan, nekem nagyon tetszik a képe.
-
Membrán
tag
válasz
DM-Fan #39435 üzenetére
Magyarországi forgalmazónál nem találtam az 50S30 modellt.
2,5 és 3 m lenne kb a nézési távolság. Forrásanyag meg Tv adás, ebben SD és HD anyag is benne van. És mkv médiaplayerről. Blue-Ray egyenlőre 1-2 lezmez írottan, ezért is nem baj az A-210 korlátja.
Ezért is vívódok. Tv adásnál nem láttam különbséget a HD-Ready és Full HD modellek képminősége közt. Viszont a HD felbontású, igaz promó anyag ami az üzletekben ment, már észrevehető. Élesebb kép az FHD javára. 50C3 és az 50U30 a befutó, még alszok rá párat. -
-
madgie
titán
válasz
Johnny Cage #39441 üzenetére
Nem, hekkelt firmware-rel rendelkező fényképező (Pana GH1). Peak bitrate 75 Mbps-re van állítva, de VBR, így nem nagyon megy 40-50 fölé.
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
"Nagy különbség van mondjuk gyári BD, vagy 1080p mkv-knál HdReady és FullHD plazma között?"
Röviden? Nagy. Elég sok részlet veszik el, ha utánaszámolsz százalékosan, elég nagy a különbség a két felbontás között.
Az más kérdés, hogy az SD-hez szokott szemnek már a HD-Ready által nyújtott kép is briliáns. Valójában ha nem látod mellette ugyanazt az anyagot ugyanolyan méretben fullHD panelen futni, akkor azért eléggé jól el lehet lenni egy HD-Ready paneles TV-vel is, de azért nem árt tisztában lenni vele, hogy van különbség köztük bőven.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Membrán #39427 üzenetére
"Az alap U30 és a 2D csúcs G30. Kettő között semmilyen modell nincs."
Miért ne lenne?! Ott van az S30! Az U30-at olyan 160 eFt körül, az S30-at olyan 180 eFt körül kapod meg 42"-os méretben.
Azt egyébként, hogy HD-Ready vagy fullHD legyen a választott, nagyban a rendelkezésedre álló vagy elérhető forrásanyagaid felbontása kell, hogy meghatározza, de ezen felül figyelembe kell venni a nézési távolságot és azt is, hogy mekkora méretet tudsz kihozni a pénzedből. Ha 3 méterről vagy annál messzebbről fogod nézni, akkor teljesen fölösleges akár már 50" fullHD is, mert kicsi lesz a képátló és nem fogsz látni minden részletet, oda elég az 50C3 is. Ha mondjuk maximum 2-2,5 méter a nézési távolságod, akkor érdemes egy 50U30-ban vagy 50S30-ban gondolkodni, de azok ugye árban már följebb vannak.
Egyébként mint Popcorn A-210 tulaj, csak ajánlani tudom a készüléket. Eddig nem tudtam neki olyat mutatni, amit ne evett volna meg röhögve.
-
-
Palika71
őstag
Szerintetek, ha úgy általában a .mkv -s filmeknél a színárnyalatok átmenete nem folyamatos (pl. napfelkelte), az lejátszó (laptop), vagy inkább a film tömörítésének az eredménye?
A TV egy 50V20. -
-
TCr
veterán
Nagy különbség van mondjuk gyári BD, vagy 1080p mkv-knál HdReady és FullHD plazma között?
Tegnap nézegettem élőben a Pana 50C3-at és igazából nem volt rossz a látvány, rendesen elkezdtem azon filózni, hogy inkább egy ilyet vennék.
Az előzőleg kinézett FullHD 42S30-at sajnos még nem tudtam megnézni... -
Membrán
tag
válasz
n.dani #39426 üzenetére
Panashopban még van az 50S20 250.000-ért, de ezt már nem szeretném megvenni. Már épphogycsak kapni lehet ezt a típust. Meg abban sem lennék biztos, hogy egy orig bontatlant kapnék. 50C3 képminőségével semmi gondom nincs, csak azon méláztam ha hozzátennék milyen Full Hd-t kapnék. Az idei modellekből már elég foghíjas a választék. Az alap U30 és a 2D csúcs G30. Kettő között semmilyen modell nincs. A Samsung 51D490-est is néztem, de nincs olyan képe mint a C3-asnak. Meg a 3D sem érdekell, HD-Ready-ben végképp nem.
Pont ezen is gondolkoztam, hogy az árkülönbözetbe beleférne a Popcorn.
-
n.dani
tag
válasz
Membrán #39423 üzenetére
Kiváló, belépő fullHD modell. Én mondjuk ált. képminőséget, fekete szintet, mozgásmegjelenítést tekintve nem láttam előrelépést a tavalyi U20-hoz képest.
Ha van rá lehetőséged, hogy hozzá tudj tenni még egy kis pénzt az 50U30 árához (230e Ft környéke) és találsz még valahol raktáron nem bemutató darabot a tavalyi 50S20-ból akkor az lenne a legjobb vétel 50" fullHD-ban ezen összegért (kivezető ára olyan 240e Ft környékén van/volt)Ellenben ha nincs szükség a fullHD-ra akkor az 50C3 is kiváló vétel 165e Ft-ért és akkor az 50U30-ra szánt pénz fennmaradó részéből kijön pl. egy A-210 egy kisebb vinyóval ha kell m.lejátszó is...
Képminőséget tekintve egyikkel sem fogsz/tudsz mellélőni az biztos...
-
Kornel
veterán
válasz
Gabor970 #39421 üzenetére
kösz a válaszokat. a PS51D450 már nem fér bele, meg igazából egy 42-es is elég a szobába, kb. 3 méterről fogom nézni, de lehet csak 2,5.
egyébként a panasonic képe tűnt a legjobbnak nekem is, úgyhogy még meggondolom a dolgot. ha laptopról hdmi-n keresztül néznék mkv-kat (ideiglenesen, amíg nincs lejátszó hozzá) a panasonicon, az nem megy a képminőség rovására? rendesen lekezeli, mert tartok kicsit tőleÜdv.
-
Membrán
tag
Panasonic P50U30E készüléket látta valaki élőben? Milyen?
Most már nagyon sok plazmát megtudtam nézni élőben. Tényleg egy Pana plazma lesz a befutó. Most per pillanat a HD-Ready 50C3 és ez között vacilálok. 220-ért már elvinném. -
Gabor970
addikt
válasz
Kornel #39419 üzenetére
nekem 50"-es C430 samsung van, ha szeretnéd a médialejátszósat, válaszd nyugodtan. Nagyon jól használható a lejátszója. MKV-t is viszi szépen, az MKV-k kb 5%-a nem megy rajt, azokat kb 2 perces akcióval lehet átmuxolni olyanra, hogy gond nélkül vigye. Ha pl jellemzpen HD DivX-eket akarsz rajt nézni, azokkal még sosem futottam problémába.
Valóban jobb a képük filmre mint akár a kétszer annyiba is kerülő LCD-nek.
A PS51D450 már kint van a keretből? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Kornel #39419 üzenetére
Abban biztos lehetsz, hogy ezeknek a HD-Ready plazmáknak jobb képük van, mint a belépő fullHD LCD-knek, így ha a felhasználási köröd megengedi, akkor jobb választás lehet a plazma.
A kinézett modelleket illetően: ezt az LG-t konkrétan még nem láttam, de azt jobb ha tudod, hogy az LG képminőséget tekintve - és ez különösen igaz a belépő kategóriás plazmáira - eléggé elmarad a másik két gyártó mögött. Az említett Samsung C450-nél a CX3 szintén jobb képet nyújt, mélyebb feketével, kisebb ghost-ra való hajlammal, viszont a médialejátszója korlátozottabb. Ha feltétlen ragaszkodsz a belső médialejátszóhoz, akkor kompromisszumos megoldásként jó a Samsung, de hozzáteszem, hogy a beépített lejátszók hosszú távon gyorsan elavulnak, egy külső lejátszó meg később is beszerezhető 20 eFt környékén, így én emiatt biztos nem adnám alább a TV képminőségét illetően.
-
Kornel
veterán
Üdv!
Még mindig LCD és plazma között vacilálok.
Ha plazma marad, akkor ezek jönnek szóba:
LG 42PT353
Panasonic TX-P42CX3E
esetleg Samsung PS42C450A beépített médialejátszó fontos lenne, ezért a Panasonic nincs az első helyen a listámon.
Az említett TV-k képminősége között van jelentős különbség, amiért érdemes lenne az egyiket választani?
Ahogy boltokban néztem a TV-ket, szerintem ezeknek a belépő HD ready plazmáknak szebb a képe, mint a 100ezres kategóriájú FULL HD LCD-knek (még erős lámpafénynél is). Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, aki használt már mindkettőt otthon.Előre is kösz a válaszokat!
-
Egy tipp: Szokatlanul erős huzat hatására olyan erővel vágódott neki az erkéjajtó/ablak az asztalnak / magának a készléknek, amiről kibillent az egyensúlyából, és a padlóra dőlt a plazma? (Esetleg az ajtó/ablak kilincs vágódott bele a képernyőbe...)
Ha telefonon megeszik, akkor gyorsan rendezd át úgy a lakást, hogy hihető legyen.
(De ha már egyszer említetted nekik, hogy kisgyermek, akkor ne próbálkozz újra mással.) -
verba
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat. Az Ab-aegonnál van lakásbiztosításunk, ebben van egy olyan rész, hogy felelősségbiztosítás: ha másnak okozunk kárt. Nem tudom, h. ebbe belefér-e a gyerek által okozott kár...
-
Gabor970
addikt
először is sajnálom a történteket!
Amennyiben nincs olyan biztosításotok, ami esetleg fizethet, azt javasolnám, hogy a TV elektronikai paneljeit szedesd ki egy hozzáértővel, szerintem azt a néhány elektronikai panelt el lehet adni kb összesen 50e Ft körüli áron. A javítás valószínűleg nem rentábilis, pláne ha 42"-es készülékről van szó.
Kimondottan "így gondolom" a fentiek, nincs konkrét tapasztalatom.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
DM-Fan #39408 üzenetére
A G20 nem Tough Paneles szerencsere, jelen esetben ez kellemetlen.
En is javaslom a szervizt, bar nem tul valoszinu a garancialis javitas, sot lehetseges, hogy a panel is serult ahogy irtad.
Mas: igen szepet esett a Vt30 ara, sot a hozzaadott szemuvegek szama is duplazodott, ez kellemes lepes az LG ellen, akik ugyebar akar 7 szemuveget is adhatnak egy 3D-s keszulek melle.
Jo hogy a tobbi Pana PDP ara is merseklodott kicsit. Karacsonyra igen jo arak lesznek foleg 5 ev garival.
UI: elnezest az ekezetes karakterek hianya miatt, mobilrol potyogok illetve kovetem a forumot most.
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, nem sok jóval tudlak biztatni.
Mindenesetre hívd fel a szervizt, hogy nézzék meg, mekkora a kár, de feltehetőleg nem csak az üveglap károsodott, hanem a panel is. A panelcsere pedig rendkívül költséges, pláne, hogy társul hozzá, hogy a TV frontlapját is ki kell cserélni plexistül. A csere és javítás ára vetekedne egy belépő szintű HD-Ready modell árával.
Esetleg - ha van - a biztosításodat érdemes megnézni, hogy mit mond erre az esetre, de gyanús, hogy erre nem fizet.Sajnálom. Valamilyen szintig azért véd a tough panel, de nem végletekig, a kalapácsot azért nehezen viseli.
-
verba
csendes tag
sziasztok!
1,5 éves kisfiam játékfakalapácsal a g20-as tévénk képernyőjét betörte,féltenyérnyi csillag alaku repedés,természetesen müködésképtelen lett,mit tudok tenni a tévével? -
bl4ze
veterán
válasz
Johnny Cage #39400 üzenetére
igen, de mivel csak 5-6 napja van a tv a Conax modullal, így nekem újdonság az ilyen jelenség.
ezért kérdeztem a profikatnekem is volt tippem erre, hogy lehet a Tré Home gyengélkedik, de gondoltam rákérdezek.
akkor figyelni fogom továbbra is mi a helyzet.
-
krx21
nagyúr
Hahó!
Szereztem eredeti Panasonic Demonstrációs BluRay lemezeket....
Alig várom hogy este megnézzem mi tud a TV...
Azt hiszem ezek a felvételek minőségben kifogástalanok, már már túl sterilek is...
Nagyon szépek....
Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Microsoft Outlook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Last Epoch
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest